Darom labai paprastai:
Ištraukiam iš spintelės patį didžiausią puodelį
Pripilam į jį maždaug 1/6 kakavos
Tada – sulyginamą kiekį cukraus
Tada – žiupsnį maltų gvazdikėlių ir du žiupsnius malto cinamono.
Gerai sumaišom
Užpilam verdančiu vandeniu, taip kad susidarytų 4/5 puoduko.
Likusį penktadalį pripilam kondensuoto pieno.
Išmaišom ir geriam.
Skanaus 🙂
Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.
- Web |
- Google+ |
- More Posts (1489)
ui turetu buti labai salduuu 🙂
O ką reiškia „sulyginamą“?
Na, pvz., kokius 5-6 šaukštelius. Ar dar daugiau. Kad su kakava proporcingai persimaišytų 🙂
Попа слипнется:)
(перепостил у себя с комментарием)
Imame litrą spirito.
Vandens stiklinę.
Pipetę.
Pipete pritraukiame vandens.
Įlašiname į spirtią 2-3 lašus.
Kruopščiai išmaišome!
Skanaus!
(c) “Gorodok“ receptai
su arbata irgi panašiai galima, gaunasi chai latte
Šiaip tai netgi paprasta arbata su paprastu pienu -- labai skanu 🙂 Tiesa, tai jau subtilus gėrimas, o ne sirupas, kokį čia aprašinėjau 🙂
🙂 skanu, bet reikia priprast. man tai tik juoda arbata su pienu skani. kadais kambariokė anglė pripratino:)
mes darydavom su broliu taip: prisikraudavom pusę puodelio kondensuoto pieno, ir įdėdavom šaukštuką kitą kakavos. išsimaišę suvalgydavom, o kad geras daiktas nedingtų, puodukui „išplaut“ įsipildavom šiek tiek vandens:) paskui racionalizavom: kakavos pridėdavom tiesiai į kondensuoto pieno dėžutę:) vienas iš saldžių vaikystės prisiminimų… 🙂
Aha, aš irgi taip darydavau. Bet visgi tai būdavo tiesiog kakavinis kondensuotas pienas. O čia -- vat visas karštas ir aromatingas gėrimas 🙂