Sveikatos apsaugos džiaugsmai

Žmona apsirgo ausies uždegimu. Nuėjo į polikliniką, gavo biuletenį, po kelių dienų vėl turėjo ateiti. Atėjo. Gydytoja pareiškė „ai, visi jūs nusibodot, šiandien nepriimdinėsiu, kitą dieną ateik“. Tą vakarą taip ir nepavyko prisibelsti iki gydytojos, nors pagal grafiką jai dar buvo likę 3 valandos ligonių priėmimui. Paskui – daug visokių vargų, patyčų, būdingų poliklinikoms, etc., o po poros savaičių (šiandien) ateina laiškas: „kadangi Tokia Anokia be pateisinamos priežasties neatvyko pas gydytoją, nuspręsta nedarbingumo pašalpos neskirti“.

Šūdų karalystė.

Aš kartą paskaičiavau, kad Sodra per mano darbo stažą gavo kelis šimtus tūkstančių litų mokesčių. Neabejoju, kad jūsų sumokėtos sumos irgi sulyginamos. Taigi, pauostykim kartu.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

16 thoughts on “Sveikatos apsaugos džiaugsmai

  1. perfect_feme

    Jūs rimtai, ar vėl jūsų cinizmo pakvėpinta istorija? Negali būti. Įdomu, kokioje poliklinikoje tokius fintus krečia?
    Aš bent jau parašyčiau į SAM laiškutį, jei turite liudytojų, kad žmona buvo nurodytą dieną ten. Žinoma, gero tikėtis būtų naivu, tai bent nervus pagadintumėt tai gydytojai.
    O SODRAi sumokėtų pinigų aš neskaičiuoju, nes stogas pavažiuotų. Vis vien niekada neatgausim 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Centro poliklinika, Gegužės 14 dienos nepriėmimo proga 🙂 Liudytoja -- seselė, dirbanti su ta gydytoja ir kuri tikrai neliudys 🙂

      Reply
      1. perfect_feme

        Šūdina situacija. Šiaip ministerija paprastai nagrinėja tokius skundus. Gaila, kad daugiau liudytojų nėra 🙁
        Bet aš vis tiek rašyčiau. Tegu žinosi. Būtų įdomu, kokį atsakymą parašytų.

        Reply
  2. gedas

    aga, biuletenius šiais laikais išpešt tai neįmanoma. teko patirt -- spjoviau ir sirgau dirbdamas darbe, rizikuodamas, kad apkrėsiu kolegas -- bet biuletenio išplėšt vis tiek buvo neįmanoma -- gydytoja labiau bijojo sodros, nei epidemijos.

    Reply
      1. gedas

        man dvi skirtingos gydytojos toj pačioj įstaigoj panašius pokštus krėtė. Ir dar vapėjo apie „sodrą“ nesislėpdamos.

        Reply
        1. klaustux

          gal tada reiktų pamąstyt apie keistiną šeimos gydytoją? Velniam sau gadint nervus, pasirinkimas gi ne toks ir mažas šiais laikais

          Reply
    1. rokiskis Post author

      Žinok, priklauso tik nuo gydytojos. Jei gydytoja padori, nebijo ji jokių biuletenių rašyt. O jei sterva -- tai ir nepriima, ir nepažiūri, ir paskui dar ir kiaulystę padaro.
      Kaip sakant, bet kokios vadybos sistemos veiksmingumas priklauso nuo toje vadybos sistemoje esančių žmonių veiksmingumo 🙂

      Reply
      1. epivasara

        Na tai reikia į kokią šeimos kliniką prisiregistruoti, jie ten stengiasi išlaikyti žmogų. Bent mūsų šeimynai tai labai pasisekė su šeimos gydytoja.
        Na, o jei jau gavai siuntimą į polikliniką, tai reik pasiruošti morališkai visokioms patyčioms. Nes ten tu ne žmogus, o mėsa, kurią kuo greičiau reik pravaryt konvejeriu.
        Arba nebent pataikyt ant savo gydytojos pažįstamo, kad bent kiek rimčiau pažiūrėtų.
        Bet šiaip tai situacija liūdna 🙁 Linkiu nesirgti!

        Reply
        1. spygle

          Kaip įdomu, reiškia, man pasisekė su poliklinika. Ten aš tikrai žmogus, ten tikrai išrašo biuletenius ir net pratęsia:)), ten normaliai taiso dantis ir skiria pakankamai laiko apžiūrai bei duoda patarimų. Maniau, kad visur taip gerai patapo.. pasirodo, klydau. O, jei dar pataikysi ant gerai nusiteikusios registratūros darbuotojos (keista, bet jos pikčiausios), tai net suras tarpelį artimiausiu laiku pas gydytoją arba sujungs tiesiogiai su kabinetu. Ir nereikia jokių šeimos klinikų. Va, pasidžiaugiau:)

          Reply
          1. epivasara

            Na tikrai pasisekė 😉 Gal gali paviešint, kur? Manau, pravers kam nors 🙂
            O šeimos klinikoj taigi lygiai taip pat viskas nemokama (na mokama, iš ligonių kasų), tiek kad visus pagrindinius tyrimus gali padaryti per 10 minučių, registratūroj visos mandagios ir šiaip, jautiesi kaip žmogus 🙂

            Reply
  3. literatka

    Mokėti skandalinti reikia. Šitoje šalyje kartais be skandalo niekaip negausi to, kas tau priklauso. O va parodai, jog turi dantis, nagus ir nevisai stabilią psichiką -- momentaliai štai ir noras priiminėti pacientus atsiranda, ir šeip, žmonės atsitokėja. Priprato ant ramių žmonių pečių joti.

    Reply
      1. literatka

        Tai nebūtinai kelti balsą. Tiesiog pasakyti, jog, sakykim, „Na va.. Man tikrai nesinorėtų kreiptis į dėdę, dirbantį ….. . Jug suprantu, kad ir Jūs problemų turėsite, ir man kažkaip visai nesinorėtų.“ Stebuklingai veikia.

        Reply
      2. gegute

        as buciau skandalinusi. ypac del to, kad kalba eina apie sveikata, o ne apie piestuku pirkima.
        kazkaip man dideliu problemu su gydytojais nebuna. tiesa, viena karta diagnozes nesugebejo nustatyt, teko begt pas privatininkus. o kai eiles pas seimos gydytoja pasidare nezmoniskos, pakeiciau seimos klinika. dabar viskas tvarkoj 🙂

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Buvo, buvo truputis bandymo šnekėtis. Bet labai jau pasikėlusi ta „gydytoja“ buvo 🙂
          Kažkaip anksčiau irgi netekdavo susidurti su TOKIAIS daktarais.

          Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *