Pranešimas spaudai. Kodėl negaliu atsisakyti laidos su Andriumi Užkalniu.

Deja, kartais būna laikas nelengviems kalbėjimams.

Iki šiol nemažai žmonių klausinėjo (ačiū jiems), kaip man nėra britku dirbti su Andrium Užkalniu. Mes su Užkalniu darom bendrą laidą, tiksliau, Užkalnio produkcijoje iki šiol nuolankiai ir, deja, neprincipingai dalyvaudavau aš. Panašiai Ramanausko juk klausia, kaip jis gali dirbti su Bačiuliu, kuris yra daugelio aprašomas kaip mizoginas, seksistas, dešinysis. Ir tokiais atvejais nelengva kažką atsakyti.

Rokiškis Rabinovičius ir Andrius Užkalnis. Jūs suprantate, kad čia vienas yra žmogus, o kitas yra monstras, bet aš negaliu to pasakyti, nes būsiu apkaltintas rasizmu, leftizmu, seksizmu, o taip pat ir politiniu nekorektiškumu, netolerancija bei panieka kitoms nuomonėms.

Iki šiol sakydavau kažką tipo: “mūsų nuomonės išsiskiria, bet mes sutariame nesutarti” ar panašų konformistinį fufelį, dėl kurio kartais gėda, bet dėl dešimties tūkstančių eurų per mėnesį ko tik nenurysi. Savo pasiteisinimui galiu pasakyti, kad kiti už mažesnius pinigus ima žymiai nemalonesnius dalykus į burną, negu Užkalnio mikrofonas.

Daug kam atvėrė akis publikuoti šokiruojantys skaičiai: vieni Patreono kūrėjai pajamas skelbia, kiti – ne. Kaip manote, kodėl? Atsakymas yra aiškus. Neskelbia tie, kas turi ką slėpti. Ir aš, deja, dalyvavau tame mele ir apgaulėje.

Daug kas per tuos metus pabodo. Nepatinka Užkalnio arogantiškas elgesys per laidos įrašus, kai norma yra alkoholio ir narkotikų vartojimas studijoje, dar ir man yra brukami kvaišalai “kad geresnis būtų laidos draivas”. Be to, Andriui patinka, kai jį šlovina, visaip aukština, pripiešia nebūtus nuopelnus, neva jis Anglijoje dirbęs, kai žinau tikrai, kad JK jis buvęs tik mėnesį, kol nedeportavo. Tačiau tuose grotesko spektakliuose dalyvavau, nes pinigai man svarbu. Nė vienam mūsų kepti karveliai patys neatskrenda, tenka užsidirbti.

Ne paslaptis, kodėl Užkalnis atsisako mūsų laidą filmuoti: nedaug kam patiktų matyti, kas vyksta kadre, o gal ir pajamos nukentėtų.

Deja, lengvai pasitraukti iš šio gėdingo kabareto negaliu: šiuo metu Andriaus įmonė yra sudariusi su manimi sutartį iki 2022 metų pabaigos, ir nutraukus ją, sankcijų nepakelčiau. Kas yra susidūręs su antstoliais, mane supras.

Todėl tęsiu dalyvavimą tose laidose, bet stengsiuos elgtis padoriau, rečiau eiti į kompromisus su sąžine, kad nebūtų pačiam gėda žiūrėti į save veidrodyje. Esu visiškai atviras ir kviečiu žiūrėti, kaip man sekasi.

Mūsų laida „Žmonės ir monstrai“ (taip, ji vis dar ir mano) yra čia: https://www.patreon.com/rokiskisiruzkalnis

Atsiprašau, kad negalėjau būti sąžiningesnis pats su savimi anksčiau.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

2 thoughts on “Pranešimas spaudai. Kodėl negaliu atsisakyti laidos su Andriumi Užkalniu.

  1. :]

    Jei tai nėra rafinuotas trolinimas (įtariu, kad ne), tuomet pagarba už gebėjimą įvardinti problemą.
    Kaip sako -- kartais ir protinga višta užpakalį išsidilgina.

    Reply
  2. bst

    Netruko praeit nei n menesiu, kad elementaru celebralini narciza atpazint. Su visom is to isplaukianciom jo elgesio „normom“.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *