Saldu ir sveika

Darom labai paprastai:
Ištraukiam iš spintelės patį didžiausią puodelį
Pripilam  į jį maždaug 1/6 kakavos
Tada – sulyginamą kiekį cukraus
Tada – žiupsnį maltų gvazdikėlių ir du žiupsnius malto cinamono.
Gerai sumaišom
Užpilam verdančiu vandeniu, taip kad susidarytų 4/5 puoduko.
Likusį penktadalį pripilam kondensuoto pieno.
Išmaišom ir geriam.

Skanaus 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Dalinkitės visur: Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter

10 thoughts on “Saldu ir sveika

  1. zalias_bebras

    Imame litrą spirito.
    Vandens stiklinę.
    Pipetę.
    Pipete pritraukiame vandens.
    Įlašiname į spirtią 2-3 lašus.
    Kruopščiai išmaišome!
    Skanaus!
    (c) “Gorodok“ receptai

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Šiaip tai netgi paprasta arbata su paprastu pienu -- labai skanu 🙂 Tiesa, tai jau subtilus gėrimas, o ne sirupas, kokį čia aprašinėjau 🙂

      Reply
      1. i7siab

        🙂 skanu, bet reikia priprast. man tai tik juoda arbata su pienu skani. kadais kambariokė anglė pripratino:)

        Reply
  2. i7siab

    mes darydavom su broliu taip: prisikraudavom pusę puodelio kondensuoto pieno, ir įdėdavom šaukštuką kitą kakavos. išsimaišę suvalgydavom, o kad geras daiktas nedingtų, puodukui „išplaut“ įsipildavom šiek tiek vandens:) paskui racionalizavom: kakavos pridėdavom tiesiai į kondensuoto pieno dėžutę:) vienas iš saldžių vaikystės prisiminimų… 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aha, aš irgi taip darydavau. Bet visgi tai būdavo tiesiog kakavinis kondensuotas pienas. O čia -- vat visas karštas ir aromatingas gėrimas 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *