Prašviesėjimas

Kubilas gi kažkaip paskelbė, kad DU lėšų mažinimas gali būti daromas kiekvienos organizacijos savo nuožiūra – ar mažinant atlyginimus, ar mažinant etatų skaičių. Kaip jie tai realybėje padarys – aišku irgi klausimas, juolab kad visa ta rangų sistema niekur nedingsta. Bet gal menkutis šviesos spindulėlis neužges. Naiviai viliuosi, kad šitai yra proto saulėtekio požymis konservatorių galvose.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

10 thoughts on “Prašviesėjimas

  1. grybukaras

    Konservatorių irgi visokių būna, kai kuriems jų tas protas visai neprastai ir iki šiol veikė. Matului ir panašiems, ko gero prošvaisčių nedaug, bet tame ir nemaža dalis Kubiliaus problemų -- šitie rėkaujantys socialiniai krikščionys jiems didelę dalį balsų surenka, o paskui dar savo linijas sumasto stumt seime.

    Reply
      1. grybukaras

        Kad ir kaip būtų liūdna, nelabai kaip kitaip išeina. Nu neprabalsuos dauguma kitaip. Ir taip neprabalsuoja -- tenka įvairių valinskų ieškotis po rinkimų. Į tą ir susiveda viskas -- visuomenė tokia. Arba komunistai su savo mikolaičiais ir bradauskais + kokio nors Uspaskicho chebra, arba konservai su matulais ir čigriejienėm + dar kokie nors padugnės. Kad ir kaip ten būtų, visi šitie bradauskai ir matulai atsiranda net ne iš partinių pasistumdymų per sąrašus, jie tiesiog populiarūs. Kodėl -- man, pvz., neaišku, bet kažkodėl populiarūs.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Išeina. Čia ir susiduriame su tuo, kam reikalinga bendras strateginis vadovavimas -- vizija, misija, vertybės bei iš jų kylanti strategija su konkrečiais tikslais ir veiksmais. Tai, kas vyksta turi priežastį: klerikalkonservatoriai neturi bendros vizijos (įsivaizdavimo, kokia Lietuva būtų ideali), neturi bendros misijos (veiklos srities apibrėžimo), neturi bendrų vertybių (kurios pasakytų, ką galima daryti, o ko negalima), o jau toliau -- neturi ir strategijos (plano), ir tikslų (ką reikia įgyvendinti), ir, atitinkamai, veiksmų (ką reikia konkrečiia padaryti).

          Reply
          1. grybukaras

            Ehmm (giliai nuryju neišsprūstantį keiksmą, pamačius derinį ‘vizija, misija, vertybės’)… tarkim, kad taip. O kas tą strategiją turi? Čia vėl iš kito galo viskas -- rinkimų Lietuvoj nelaimėsi, jei į juos eisi su strategija, konkrečiais tikslais ir veiksmais. Juolab logiškais ir veiksmingais. O jei rėksi apie pensijų padidinimą, tvarkos įvedimą ir buvusius valdžioj vagis -- laimėsi. Aišku, galima daryt prielaidą, kad įmanoma rėkaujant apie tvarką rinkimus laimėt, o paskui dirbt gerai ir kryptingai, bet kam?

            Reply
              1. megejas

                Labai įdomų mąstymą traukia į paviršių Grybukaras, būtų įdomu išgirsti Rokiškio atsakymą, nes vien iš šypsenėlės neaišku ar pritariate ar ne?

                Reply
          2. gerasirdis

            Dar blogiau
            Turi jie ir viziją, ir misiją, ir vertybes, ir strategiją. Bėda ta, kad tie dalykai nesusiję nei trupučio.
            Paimkim tą šeimos politiką kaip pavyzdį. Vizija yra, bet su demokratinėm vertybėm ir be talibaniškų priemonių žmonių į „zaksus“ nesuvarysi.

            Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *