Yngwie Malmsteen ir gitaros kursai

Štai gi, nei karto berods ir nerašiau dar apie Yngwie Malmsteen – žmogų, kuris dažnai įvardinamas techniškiausiu pasaulio gitaristu. Na, bet ką ten rašyt… Klausyt reikia.

Įdedu tiktai vieną gabalą – Black Star, grynai instrumentinis, tačiau įdomiai atliktas – pirmas trečdalis akustiškai, o likę du trečdaliai – elektrine gitara. Koncertinis įrašas, tačiau švarutėlis.

Na, tai va, o dar – jei nenorite mokytis groti taip, kaip Yngwie Malmsteen (taip, tai neįmanoma), bet visgi norite išmokti groti gitara (nesvarbu, ar elektrine, ar akustine) – užsukite pas mano kaimyną iš PoPo.lt – tai nuostabus gitaros meistras ir mokytojas Darius Gylys.

http://www.youtube.com/watch?v=XNOa5Gjh2lc

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

9 thoughts on “Yngwie Malmsteen ir gitaros kursai

  1. Rokas Arbušis

    viena geriausių jo kompozicijų.
    berods didžiausias anuometis piratas -- Melodija -- buvo įdėjęs į leistą vinilinę plokštelę.
    nors nesu tikras, nes kažkaip apskritai neberandu „tų“ gabalų iš plokštelės. gal kitaip man skambėjo tada…

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Turėjau tą plokštelę, ten rinkinys buvo man rodos, kita vertus Malmsteen yra labai produktyvus, o nuo tų laikų jau pora dešimtmečių praėjo, tad išties nėra paprasta atrasti ir susirankioti.

      Reply
  2. nakties spalvos

    na…žvilgtelėjau ir aš,ir net gi patiko,tik va..rokiškis pamiršo pridėt- techniškiausias ir geriausias savo laiko gitaristas ir kaip bebūtu gaila šiuo laiku, galbūt, jis net į 50-tuką nepapultu,o man,kaip minimaliam šio instrumento klausytojui tai topai-karaliukai būtu: jimmy pageas,jimi hendrix,david gilmour…ir daug daug kitų….

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Nu jo, savo laiko. Kiekvienas turi savo auksinį amžių, o paskui sąnariai ima braškėt. Bet, bet.

      O šiaip tai labai sunku lyginti tuos meistrus. Visi labai jau skirtingi.

      Reply
  3. nakties spalvos

    na,mums „blogiečiams“ gal ir sunku,bet iš kitos pusės labai lengva,kodėl?toks gitaros elitas nelyginamas taip,kaip studentai muzikos mokyklose,konservatorijose,ar muz.akadėmijose(kas natų neišgrojo,kam pirštai susipynė ir tt..)čia viskas daug paprasčiau,tiesiog uždėjai pliusiuką tam,kurio gitaros skambesys labiausiai „veža“,o kai kiekvienas gitaros muzikos melomanas savo pliusiuką atiduoda,vienas iš to elito gauna jų daugiausia ir palieka numeris vienas,bet! yra muzikos žanrai:sunkus metalas,bliuzas,kantri,klasikinė muzika ir tt..todėl ir lyginimai skirtingi,palieka daug daug numeriuku 1.

    Reply
  4. Darius

    Ačiū už nuorodą ir gražų atsiliepimą! 🙂
    O Yngwie -- tikras (gerąja prasme) stabas, dar toliau už R.Blackmore nuėjęs klasikos rokinimo keliu.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *