Objektyvai: M42 (Zenit) to Canon EOS

Yra čia pas mus visokių fotografų gi. Tai gal kas naudojot M42 (Zenit, Practica ir pan.) objektyvus ant Canon EOS? Nes aptikau, kad tokie adapteriai (M42 screw to EOS) būna, o labai neblogų rusiškų objektyvų visokių galima prisipirkti už juokingas kainas. Aišku, autofokusai dings, bet už vieno kitinio objektyvo kainą gauti visą komplektą padorių sovietinių – tai visgi būtų labai smagu, tiesa? 🙂

Taigi, gal kas turit patirties (ar šiaip gerų minčių) ir galit pasidalinti? Ir gal matėt kas tokių adapterių Lietuvoje?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

16 thoughts on “Objektyvai: M42 (Zenit) to Canon EOS

  1. popas

    „už vieno kitinio objektyvo kainą gauti visą komplektą padorių sovietinių“ -- čia kur taip? 🙂 Turint omeny kad kitiniai kiek kainuoja? 50-200 Lt

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, gal perdėjau truputį, bet šiaip kitiniai kainuoja nauji nuo poros šimtukų, o seni rusiški -- vos po keliasdešimt litų.

      Reply
      1. popas

        Na aš čia ne tai kad kabinėjuos prie žodžių, bet šiaip pesimistiškai nusiteikęs 🙂
        Ta prasme nėra tie rusiški jau tokie pigūs. Gali pasiimti nebrangiai standartinį Heliosą. Na bet ir tai, kai aš ieškojau monokliui tai pagailo 50-60 Lt 🙂 Bet kad Canoninis 50-tukas virš 200 Lt. O daugiau nelabai ko daug ir yra. Pas Mečkauską pobrangiai, Kalvarijose ilgą laiką buvo tik visiškai sudulkėjęs 40-tukas ar tai 30-tukas, fotoechniką komisą uždarė. Ebayjuj irgi nepasakyčiau kad labai pigūs, jau geriau tada žiūrėti užsieninius. Aišku nebent nori kokio 500mm, tada jo.
        Žodžiu pasigirk rezultatais 🙂

        Reply
  2. antanian

    0) filmavimas be autofokuso tai ne mazochizmas, bet savotiszkas stilius.
    1) eos digitalinis ar ant juostos?
    2) jeigu digitalilinis, tai su sovietiniais geriau nemuczintis, nes kokybe labai jau priklauso nuo egz.
    a) be abejo yra sovietiniu kurie turi kultini statusa. Visu pirma tai Jupiter-9 (80/2,0) ir Industarai 50-2 ir 61 (50 mm). Bet industarai tamsoki autofokusiniams aparatams.
    b) Heliosai-44 (ju lengiausia surasti) buna labai grazus ir buna visai niekokie. Bet dauguma ju — prasti.
    3) Yra vokiszku ant m42, ir jie visai nieko, tik buna kad „uzlipmpa“ diafragma. Ju galima papigiai ebaye nupirkti.
    4) Buvo labai daug japoniszku ant szito sriegio (takumar aka pentax, soligor ir t.t.). Jie ir musu laikais visai padoriai atrodo, ale Lietuvoj jie retenybe. Pirkti reikia aukcionose.
    5) Be problemu ir iszimcziu m42 stos tik ant pentaxo
    6) Aiszku, kad galima bandyti ir t.t., bet apsimoka tai pradeti tik jeigu turi maisza tu sovietiniu objektyvu. O jeigu neturi — geriau sukrapsztyti 300 lt ir nupirkti canonini 50/1,8.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Ačiū už daug patarimų 🙂 Šiaip, skaitmeninis EOS pas mane 🙂 O šiaip, galvoju, būtų įdomu kokį teleobjektyvą ir žuviaakį nusipirkti -- ir vienam ir kitam naudojimas gi ribotas gaunasi, o kainuoja jie baisokai, gaila pinigų.

      Reply
      1. antanian

        žuviaakį sakai. Ne toks jisai ir reilingas ukyje. Draugas mano lyg tai galvoja parduoti 16 mm zenitara. Ale toks patarimas. Geriau surask pasiskolinti ta zuviaaki pabandyti kokiai dienai. Ne faktas kad tau jis patiks.

        Reply
          1. antanian

            jeigu matrica ne full frame tai vargu ar surasi sau tinkama stikla. Nes jau 16 mm ant kropo bus beveik sztatnikas. M42 dauguma fotografu naudoja del retro look.

            Reply
    2. rokiskis Post author

      Pala, o turiu klausimą -- tai pas skaitmenius Pentax skylė tam tiesiogiai tinkama, nereikia net adapterių?

      Reply
  3. lyja

    teisingai kolegos pastebėjo. jei M42 tai nebet su Peleng 8 pasižaist (bo žuviaakiai brangus autofokusiniai) arba su kokiu, minėtu jau, 500mm televyku

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *