Kodėl padidėjo sąskaitos už šildymą? Nr.6: kas taupo, tam didėja.

Jaučiu, prieš Kalėdas taip ir nespėsiu parašyti apie tai, kodėl ir kaip, nors apie to šilumos sukiojimo metodus, galimybes bei atsakomybes jau šį bei tą rašiau. Bet užtat duosiu jums vieną smagų grafikėlį, po kurio tiems, kas jį supras, jau klausimų nekils. Ir nekils klausimų apie visokius fufelius, kai koks nors meras kaltina blogu administravimu tuos, pas ką sąskaitos padidėjo.

Su sąlyga, kad savivaldybė paskelbė duomenų, o taip pat juo labiau, kad Commonsense.lt išsisaugojo tuos duomenis, čia jums grafikėlis, kuris pasako viską už viską. Įdėmiai pažiūrėję į šį grafikėlį, galėsite užtikrintai vadinti šilumenininkus įvairiais jūsų pasirinktais žodžiais:

Šilumos suvartojimo pasiskirstymas ir pasikeitimai 2010-2011 metais

Štai čia žiūrėkit ir medituokite dabar į šitą grafikėlį. Žiūrėkite ir medituokite. Žiūrėkite ir medituokite apie tai, kodėl pasikeitė trendų kryptys. Ir kodėl jos taip keistai pasikeitė.

Aš čia jums nieko neaiškinsiu kol kas. Jūs patys kol kas pažiūrėkite, pamedituokite ir pasidarykite sau išvadėles kokias nors. Bet žinokite vieną dalyką: aš nesiruošiu nusižudyti, aš esu labai atsargus ir neturiu jokių šansų pakliūt į nelaimingus atsitikimus, o taip pat aš niekuo nesergu. Ir taip pat jokiems plėšikams nėra jokio pagrindo manęs žudyt ar užpult.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

32 thoughts on “Kodėl padidėjo sąskaitos už šildymą? Nr.6: kas taupo, tam didėja.

  1. jurgis

    žvilgtelėjau, ir pritrūko suvokimo, kas reprezentuojama horizontalioje ašyje (kokie vnt)?

    Reply
    1. jurgis

      a, jei „pasiskirsytmas“, ten turbūt ale %, o kryptis tikriausiai tolydžiai didėja į dešinę…

      Reply
  2. linuxr

    Grafikas tik meditavimui bespėliojant, kas ant horizontalios ašies. Jurgi, pasiskirstymas vistiek pagal kažką turi būti…

    Reply
  3. Linuxr

    Na, Tada mano nedamiegotu suvokimu, raudona kreivė man nelošia bet va geltona man rodo, kad kokiu tai būdu pamažėjo vienetų, sutaupančių daugiau energijos?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš tada tamstai dar pridėsiu: violetinis trendas, jei jį užstatai, kaip 6 laipsnio polinominį, nuo vidurio į dešinę tampa praktiškai veidrodiniu deltų grafiko atspindžiu, nukreiptu apačion. Tačiau geltonoji išlieka kaip pabanguojantis plato.

      Reply
  4. Arvydas

    Tamstelė publikuojat visokias fantastines galaktikas ir klausiat, kuria kryptimi turi skristi paukščiai. Atsiprašau, pelnas 🙂
    Metodologiškai paaiškint meditacijos rezultatą man per sudėtinga, bet kilo vienas negeras įtarimas -- geltonų ir violetinių taškų pasiskirstymas yra tam tikrame plote, o tai labai gerai maskuoja uždarbio metodiką, nes galima atsikirsti prieštaraujančiais pavyzdžiais, kas ir buvo padaryta. Tačiau vidurkiai atskleidžia pokyčio tendenciją. Kas suvokia visą savo šiluminį ūkį, tas gan gudriai čia sugalvojo veiksmų planą.

    Reply
  5. Vidas

    Jums nepatiko skaičiai, bet be jų neišsiverčiate,tai jau gerai.
    Labai geras grafikas tik dėl pilno objektyvumo lyginamieji dienolaipsnių periodai turėtu būti ne nuo lapkričio pirmos o nuo sezono pradžios tiek už 2010 tiek už 2011 metus. taip atmestume skaitiklių nurašymo dienų neatitikimo (dėl Vėlinių) įtaką. Bus objektyvesnė informacija

    Aišku jeigu objektyvumas yra šio veiksmo tikslas

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dienolaipsniai jau yra įvesti (nors tamstai jų paskirtis nieko nesako), tad tamstos kliedėjimai apie objektyvumus yra maždaug tokio tipo lyg atstumą matuojant, pasakytumėt: „dėl pilno objektyvumo lyginamieji metrų periodai turėtų būti ne nuo matavimo taško metrais, o nuo tvoros iki pietų, taip atmestume metrų skirtingumo dėl paros laiko įtaką„.

      Žodžiu, tamsta čia jau pernelyg įsijautėte. Čia jums ne koks nors kultūringas Commonsense.lt, kur dibilų naxui niekas nepasiunčia.

      Jūs pyzdinkit, brangusis, iš mano blogo naxui ir čia daugiau nesilankykit, nes pasikėlusiu tonu kliedesius rašinėjančių dibilų man čia nereikia.

      Ir žinokit, kad tamstai geriau tai padaryti savanoriškai.

      Reply
      1. Vidas

        Ačiū ant nepakaltinamų aš nepykstu
        Gero gydymosi „Rokiškio“ paciente

        pasveiksi duok žinot,

        Sekmės

        Reply
          1. linuxr

            Visai ne į temą ir tarp kitko, dirbu VšĮ RPL (www.rpl.lt) 🙂 jei reikėtų protekcijos 🙂

            Reply
    1. Rokiškis Post author

      Bus kiek vėliau paaiškinimas. Neverskit manęs per šventes rašyt. Kol kas gal kas kitas pakomentuos. Pvz., Linuxr ir Arvydas, atrodo, įdomumus pagavo.

      Reply
      1. linuxr

        Linksmų švenčių ir kad atokvėpio valandėlėmis plunksna itin paaštrėtų lemiamam ir triuškinamam straipsniui. Laukiam 🙂

        Reply
  6. Dainius Urbanavičius

    Mielas Rokiški -- vietoje to, kad parašytumėt ką nors kokretaus, t.y. „Zuokas @#$@#$“, nesėkmingai bandote tai energetikoje pasireikšti, tai statistikos programiniam pakete patogią galaktiką nusipaišyti. Juk būtų daug paprasčiau išdėti tą jūsų nekenčiamą politiką į šuns dienas ir visi viską suprastų. O tai dabar švaistote savo talentą pavėjui.

    Reply
    1. linuxr

      Nesutinku. Tas grafikėlis miglotas, jei statistikoje ni būbū, bet įžvelgti tendenciją galima, bet tam reikia pagalvoto, ko ir, manau, Rabinovičius siekė -- kad patys galvotume, kramtytume, išvadas pasigrįstumėme. Jau kam kam, bet Zuokui rašyti duotuoj situacijoj, mano galva, būtų tas pats, kas pas Hitlerį skųstis dėl Holokausto.

      Reply
  7. Donatas

    Įdomu, taip išeina, kad 2011 metais didėjo energijos sąnaudos tiems, pas kuriuos mažiau sunaudota kWh per dienolaipsnį per kvadratą. O bet tačiau, 2010 metais viskas buvo atvirkščiai -- suvartojimas didėjo pas tuos, pas ką buvo daugiau kWh per dienolaipsnį per kvadratą.

    Baisiai įdomu, kokie pas juos dienolaipsniai -- ar vidaus temperatūra imama 18C, ar jie šilumos punkte pasimieruoja. Betkuriuom atveju iškalbingas grafikas.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Geltona ir violetinė -- ne pokyčiai, o vartojimas. Raudona kreivė -- pokyčiai. Bet teisinga linkme tamsta žiūrite 🙂

      Reply
  8. anoniminis bailys

    Su statistika man sunku, bet kliuna uz akiu keista koreliacija, kazkaip atrodo nelogiska, aiskumo inestu dar viena tiese pavadinimu LTL, kazkaip galvoju, kad pas save statistikos skyriuj jie buvo pasipaise kazkokias tokias prognozes metam i prieki, just a wild guess.

    Su sventom kaledom beje 🙂

    Reply
  9. karvespienas

    Giaras. Panagrinėjus komonsencą toks vaizdas išeina kad mano name šilumos suvartojimas padidėjo 10 proc ir viena nedidelė smulkmena -- buvo renovuotas šiluminis mazgas tik tai buvo padaryta pavasarį, t.y. pernai metais dar šildė lievas natūralios cirkuliacijos boileris, nuo katro svilo viršutiniai aukštai ir šalo apatiniai.

    Pažiūrėjau sąskaitas -- pernai suvartota 0,788 kWh, šiemet -- 0,985/

    P..iec

    Reply
      1. karvespienas

        gal pernai Vėlinių nebuvo? Galvoju ir negaliu prisiminti… Gal Vidas padės?

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Manau, kad Vidas jau nepadės, nes jis pakliuvo į ten, iš kur ne tik atsakyt, bet ir tamstos klausimo perskaityt negali. Nes jis nepaklausė mano patarimo savanoriškai keliaut į ten, kur liepiau.

          Reply
  10. Pingback: Kodėl padidėjo sąskaitos už šildymą? Nr.7: pardavimų valdymas, faktai ir statistika « Rokiškis

  11. Pingback: Kodėl padidėjo sąskaitos už šildymą? (valdiški nemokšos) #8

  12. Pingback: Kviečiu blogerių bendruomenę įsitraukti į diskusiją apie teismų sistemą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *