Kodėl Google Plus jau laimėjo prieš Facebook

Aišku, kad tas Google+ yra fufelis vienu atžvilgiu – neturi jis pro kur integruotis su blogais. Nu nerandu aš, pro kur automatu postinti kažką į ten, kad nereiktų rankomis dėliot linkų į savo paties blogo postus. Čia abejonės nekelia, kad Google šiuo požiūriu kažkokį šūdą sumalė, kurį arba pataisys, arba visi blogeriai ir portalai bus ant jų pikti, ignoruos, todėl sėdės FB ir taip toliau. Bet visgi, deja, viskas priklausys ne nuo blogerių, o nuo to, kaip apsispręs didžioji dauguma. O ta didžioji dauguma dėjo ant tų visų API, automatizacijų ir panašiai – jie tiesiog masiškai registruojasi Google+ sistemoje, dėl ko pakvietimai į Google+ tapo supertopiniu reikalu. Todėl Google išdūchins visus blogerius ir dauguma jų, jei tik Google nesusimils, bus priversti rašinėti viską toje pačioje Google+.

Ir niekas niekur nesidės, o darys taip, kaip nuspręs Google. Nes šita kompanija su savo Google+ pavirto į monstrą, kuris jau laimėjo. Jiems paprasčiausiai nusispjaut į visus portalus, blogus ir taip toliau. Jie jau gali sau leisti viską. Tai sušiktas monopolistas, kuris monopolistu tapo dėl to, kad sukuria pernelyg gerus dalykus. Aš buvau teisus, kai rašiau apie tai, kad Google laimės. Ir jokie čia mano piktumai ant jų negali nuneigti to realaus fakto.

Aš jums čia dabar labai paprastai paaiškinsiu, kodėl Google+ jau laimėjo prieš visus. Net nekalbant apie supermalonią Youtube integraciją, kokios Facebook niekad nepadarys, ir nekalbant apie jokius ten Gmail, Picassa ar dar kokias nors integracijas. Google+ jau laimėjo dėl buko dalyko – savo ratukų, kurie kaip kokie narkotikai užsodins visus vartotojus labai greitai. Tai tie patys circles arba ratais vadinami dalykėliai, kurių visos galios dauguma dar neįsisavino. „Google ratai“ – įsiklausykite į dviprasimišką šios frazės skambesį ir įsisąmoninkit: tai ne dviprasmybė. Jūs dar nejaučiate, bet jūs jau negalite – pakanka to, kad jūs kartą tų ratų paragavot. Net nebūtina suprasti, kaip tai veikia ir kodėl. Pakanka, kad jūs paragautumėt – ir viskas.

Google+ duoda Facebook per nasrus

Čia tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Google+ yra šiaip gražesnis ir malonesnis, todėl suveikia, kaip antausis Facebook šlykščiai išvaizdai ir negražumui. O išties tai yra daug rimčiau. Dabar Facebook eina verkti į mažą tamsų kambariuką su baltu altorėliu, nes jau supranta, kad viskas, išmesta iš žaidimo ir eis dirbti prostitute į stoties rajoną, kur jai ir vieta, nes kūrvoms ne vieta internetuose.

Ką jūs darote, kai Facebook jums į draugus pasiprašo dar vakar jus debilu išvadinęs jūsų viršininkas? Tas pats idiotas, kurį jūs mielai paskandintumėt klozete, su sąlyga, kad niekas to nesužinos? Jūs jį priimat į draugus, nes jis pats jums į draugus pasiprašė ir jūs negalite sau leisti jo nepriimti į draugus. Jūs priversti imti jį į draugus, nors jis superstas idiotas, kurį jūs kitiems debilu vadinate. Ir kai jūs jį priimat į draugus, tai jūs savo tikriems draugams negalit parašyti žinutės apie tai, kaip savo debilui viršininkui prispjovėt ant kėdės. Nes jei jūs tai parašytumėt viešai, tai jūsų viršininkas tai pamatytų ir jums tada būtų batai. Ir todėl jūs kankinatės.

Jūs kankinatės, nes jūsų privatumas pažeistas. Privatumo pažeidimai tame socialiniame tinkle yra įprastas dalykas – Facebook tai darė nuo pat pradžių. Jokia kita interneto kompanija neturėjo tiek skandalų dėl privatumo pažeidimų. Facebook mano, kad jų vartotojai yra šiukšlės, todėl galima su jais daryti bet ką. Būtent dėl tokio Facebook požiūrio jūs ir priversti tą patį savo viršininką imti į friendus*. Tarp kitko, jei pasigilinsim, tai čia vertybių klausimas: kaip kompanija žiūri į savo klientus, taip ir klientai žiūri į ją.

Ką jums duoda Google+? Ogi savo tuos ratus. Jums į draugus pasiprašo jūsų tasai viršininkas, kuris kasdien rėkia ir jus debilu vadina? Jūs imat ir sukuriat naują ratą, kurį pavadinat „Nekroanalopederastai“, o į tą ratą ir įmetat tą savo viršininką. Ir jis galvoja, kad jis jūsų draugas, viską mato ir t.t.. O jūs tai grupei nieko nerodot, išskyrus laiks nuo laiko 11-12 vakaro parašomus pranešimus, kad „oj, dar daug darbo, bet jau negaliu, akys merkiasi, dar valandą padirbėsiu ir jau eisiu miegot, nes ant kojų nepastoviu, kada gi to darbo sumažės, kad nesinešt jo namo?„.

Tuo tarpu visus savo draugus sumetat į ratą, kuris defoltinis – „Tikri draugai“. Ir jiems rašote žinutes apie tai, kaip savo viršininkui per pietų pertrauką prispjovėt ant kėdės. Ir jūsų viršininkas to nemato. Ir visa tai – taip paprasta ir elementaru, kad tam nereikia galvoti. Jei bandysite tai padaryti Facebook sistemoje, tai užsiknisit, o Google+ tai leidžia daryti išvis negalvojant.

Google Plus duoda Facebook į vienus vartus

Štai taip elementarus dalykas ima ir išmeta visokius Facebook tipo socialinius tinklus iš žaidimo. Tai tik Google+ ratukai surieda visur.

Jūs galite mesti į skirtingus ratus visus, ką papuola – tai nesudaro jokių problemų. Kažkas neaiškus, neįdomus, bet nesinori nefriendint, nes nežinia, ką pagalvos? Meskit į kokį nors užmirštųjų ratą ir tegul ten guli. Ir jums net nereikės skaityti to, ką visi tie neaiškūs parašys: filtrai eina pagal ratus. Kairėje Google+ lango pusėje jūs matote filtrus, kurie rodo visą srautą tik pagal tuos ratus.

Jei norisi gerai susiorganizuoti visą srautą, tai elementariai paprasta: susikurkit vieną ratą, kur yra tie, kieno postus jums įdomu skaityti, į tą ratą visus įdomiuosius ir sumeskit. O kitą ratą susikurkite tiem, kuriem norit šarinti savo postus. Ir vienus skaitykit, o kitiems šarinkit. Tie du ratai nebūtinai turi sutapti, nors gali ir sutapti (t.y., būti tuo pačiu ratu) – priklausomai nuo jūsų norų. O dar kitą ratą sukurkite tiems, kuriuos lyg ir reiktų įsitraukti į friendus, bet kurių nei matyt nenorit, nei bendraut su jais. Ir nereiks tada sukti galvos. Tai tiesiog elementaru.

Būtent dėl šios priežasties Google+ tiesiog negali užsiteršti visais tais spaminiais fufeliais, kurių pilnas Facebook. Ta problema tiesiog išspręsta iš pašaknų. Tam nereikia jokių filtrų, jokio galvojimo – nerišlūs asmenys pas jus į gerus ratus nepakliūna. Ir būtent todėl Facebook neturi jokių šansų konkuruoti. Google+ vartotojai gauna tiek didesnį komfortą, kad čia nėra kokio nors pasirinkimo ar abejonių. Čia tiesiog Google+.

Ir paskutinis momentas: pirmieji į Google+ nueis protingieji – tie, su kuriais įdomu bendrauti. Tie, kurie parašo įdomių dalykų, atranda įdomios medžiagos ir t.t.. Priežastis paprasta – būtent šie žmonės greičiausiai atranda visus pliusus. O visi kiti velkasi paskui tuos protinguosius. Tai vat, ta protingųjų migracija jau prasidėjo ir ji bus labai greita, teužtruks kelis mėnesius, per kuriuos Facebook nespės padaryti tokių kardinalių pokyčių. O jau tada Facebook susidurs su faktu, kad pas juos pasiliko vien šiukšlės, todėl niekas iš perbėgėlių nesiruošia į Facebook sugrįžt. O tos šiukšlės susidurs su faktu, kad visi įdomieji kažkur dingo. Ir tada tos šiukšlės ims ieškoti, kur perbėgti, tačiau perbėgusios į Google, jos susidurs su faktu, kad jas visi deda į šiukšlių ratus.

Facebook keliauja į požeminį tualetą

Štai taip Facebook nučiuožia į požeminį tualetą. Sovietmečiu būdavo tokie statomi. Pasižymėdavo tuo, kad būdavo niekada nevalomi, todėl žmonės, bijodami į juos net užeiti, tuštindavosi net ant laiptų. Panašiai, kaip įprasta Facebook sistemoje.

Ponai, aš jus sveikinu su nuostabiausiu XXI amžiaus išradimu: Google atrado būdą, kaip internete dibilus atskirti nuo normalių žmonių. Atskirti be jokių pastangų, natūraliai ir nesivarginant. Jokie Facebook čia neturi jokių šansų sukonkuruoti. Tai esminis Google pliuso pliusas.

 

———

* Būkim tikslūs: friendas visgi nėra draugas. Friendas – tai tiesiog friendas. Tai gali būti tas pats supistas viršininkas, kuris jums ne draugas, o tik nekenčiamas niekšas, bet jis visvien friendas. Čia tik visokie Facebook bando knisti protą, esą visokie ten iš internetų ar dar kokie nors – tai jūsų draugai. Ne draugai jie, nepainiokim sąvokų. Friendas – tai friendas.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

150 thoughts on “Kodėl Google Plus jau laimėjo prieš Facebook

  1. pamishelis

    A. tai G+ neatrado nieko nauja -- tik panaudojo visiems gerai zinoma sena ( grupes )
    B. manau, kad Mark_Zuckerberg siuometu masiskai nusimetineja snukeknyges akcijas -- irgeraidaro

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Google ir anksčiau neatrasdavo nieko naujo, bet jie kaskart identifikuodavo esminę giluminę problemą ir ją išspręsdavo protingu, o ne brutualiai kompiuterastiniu būdu.

      O dėl Zuckenbergo -- taip, aš irgi manau, kad jis dabar išpardavinėja akcijas. Tai vienintelis kelias.

      Reply
  2. Xerksas

    Rička, primalei daug beprasmiško šūdo, net neskaičiau iki galo. Pakako frazės: „[Google]sukuria pernelyg gerus dalykus“. Štai tau prieš keletą metų juodai popinto „Google Chrome“ populiarumas: http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers -- poros sušiktų latinosų džiaugsmelis, taip ir nesugebėjęs įeiti į rimtų šalių rinkas. Žinai, kodėl? Nes visišką fufelį padarė.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Xerksai, tamstos komentaras „neskaičiau, autorius gaidys“ čia skamba tiesiog epiškai, bet jis nieko nereiškia.

      Facebook mirs greitai. Ir kuo ilgiau tempsit, ponas, tuo daugiau kankinsitės su dibilais, kurie ten ir liks, kol Google+ nesurinks visų protingų žmonių.

      Suprantu tamstos požiūrį į naujoves, bet turėkit omeny, kad mano požiūris į naujoves ne ką mažiau atsargus.

      O dėl to, kad Google sukuria pernelyg gerus dalykus -- tai yra faktas. Ne idealių dalykų sukūrimas jo neneigia. Google paieška, GMail, o dabar Google+ -- trys kileriai. Pirmas nudėjo visas kitas paieškos sistemas, antras -- nemokamus ir mokamus meilo provaiderius, o trečias -- tiesiog kitus socialinius tinklus ir, gal būt, blogus.

      Paskaitykit, ponas. Nereiks prieštaraut tada.

      Reply
        1. skirtumas

          Labai geras tekstas. Sunku pratintis vėl prie kirilicos, bet vertas skaitymo 🙂 Jau tris kartus balsu susižvengiau 🙂

          Reply
    2. pamishelis

      Xerksas : tu cia ka tu fufeliu vadini GOOGLE CHROME fufeliu vadini ? Klausyk tu lochatrone: as pats benchmarkus atlikinejau nes niekuo netikiu CHROME pisa per sikna visokius IE ir firefoxus kad net baisiau nei gay porno tik gaila kad savo snukiagnyges acounta uzdariau tai negaliu linko pameteti.

      Reply
    3. Simas J

      Xerksai, pavyzdį parinkote visiškai netikusį ir pateikdamas Google Chrome tai visiškai nusišnekėjote į pievas -- visų pirma, Google Chrome sukurtas tik prieš porą metų, kas browseriams yra LABAI mažai. Net MS promotinant IE užimti lyderio pozicijas užėmė daugiau laiko, nors šie turi 99% namų kompiuterių OS rinkos; antras dalykas -- vien jau jūsų pateiktoje nuorodoje matosi, kad nuo pernai metų liepos įvyko sprogimas ir Chrome populiarumas auga po 1% kas mėnesį. Esant šitokiai konkurencijai tarp naršyklių yra tiesiog fantastiškas rezultatas!

      Reply
    4. laba

      o cia geras 😀 kaip imanoma paciam duoti linka, matyti jame diagrama, kur IE eina zemyn, FF beveik tiesiai, o Chrome stipriai i virsu, ir sakyti, kad tai fufelis ir nera jokio populiarumo :)))

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Prašom, gerbiamasai 🙂 Nors netikiu savo akimis, tuo, ką skaitau, nes žinau tamstos požiūrį į tas nesąmones 😀

      Reply
      1. Aurelijus

        kažkaip vis man buvo tokia nuojauta, kad fb eis paskui second life

        ir dar yra nuojauta kad general electric kosminiai laivai dar skaidys į Andromedos ūką, o AI juose bus gūglo.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Į tą ūką turėjo skristi Pan Am, man rodos. Bet Pan Am jau senokai nebėra. Visos kompanijos sensta, Google irgi pasens. Ir arba pradės naudoti nekonkurencines priemones (kas gali išvirsti į tokį košmarą, kad maža nepasirodys), arba nudus.

          Reply
      1. skirtumas

        Jūs čia manęs prašote? Nes tik p. RR mato jūsų emeilą. Man regis jis tuoj jus pakvies ant dozukės.

        Reply
      2. Rokiškis Post author

        Šiaip tai pakvietimus dalinu kitoje temoje (nes jų tiek, kad vyksta tiesiog flūdas), bet tiek to, imkite ir čia 🙂

        Reply
      1. skirtumas

        O koks Aurelijaus nickas? Aš norėčiau labai pasiprašyti jam į kokį nors ratą 😉

        Reply
  3. grumlinas

    Mjooo, mielaskaliega Rokiškis kaip visada radikalus -- arba jūs sutinkate su manimi, arba esate dibilai 🙂
    Šiaip Markas Tvenas buvo teisus kaslink per ankstyvų kalbų apie jo mirtį -- yra aibė žmonių, kuriems FB pilnai pakanka, privatumo lygis ten juos tenkina, bendravimo lygis irgi. Aš pvz ten neprigijau, tad man evakuacija nebus labai skausminga, jei aš ignoruosiu tai, kad ten tebelieka man įdomių žmonių. Nes pagrindinė G+ galutinės pergalės problema -- susiformavusios FB grupuotės, kurių persikėlimas vienu metu į G+ nėra toks paprastas. Tad G+ nori-nenori turės spręsti (bent jau pradžioje) cross-postinimo problemas anyway

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Grumlinai, kažkieno pasilikimas FB nieko nekeičia. Kaip nieko nekeitė tai, kad didžiulė masė idiotų ilgai buvo pasilikę One.lt, kai gudresni jau metus laiko sėdėjo FB sistemoje. O paskui tik driokst ir pabėgo visi iš One.lt per kelis mėnesius. Nes protingų neliko, tad neliko ir su kuo bendraut.

      Čia nėra lygiaverčių pozicijų, ponas. Čia yra toks pat santykis kaip tarp One.lt ir Facebook. Tik Facebook dabar One.lt vietoje.

      Reply
      1. grumlinas

        Na, kaip rašiau -- esmi asocialus žmogus, rašau daugiau dėl savęs, nei aktualiom/paklausiom temom, tad pakolkas G+ man nėra ta platforma, kurioje galėčiau blog’inti. Stebėti ten rašančius -- taip, įdomu, bet postinimui tai onanizmas kaire ranka per užpakalį 🙁

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Jau parėjo kažkokie gandai apie API, automatinis krospostinimas reiškia labai greitai pasirodys. Bet, kaip jau minėjau, blogerių įtaka čia nelemia nieko. Jei Google norės, mūsų išvis neliks -- viskas nuo jų geranoriškumo priklauso.

          Reply
          1. grumlinas

            Matai, jie TURI NORĖTI -- nes vistik siekiant išlaikyti žmones, reikia duoti jiems tai, ko jie nori, Tada gali įkišti tai, ko jie nenori, t.y. tikslinę reklamą. O tai daroma tik patenkinant aiškius ir suprantamus norus. Jie nėra kvaili, rinkoje nebe pirmi metai, tad suvokia, jog dalis klientūros nesiintegruos pilnai į G+. Tačiau tą padarys bent iš dalies, jei tik paduosi normalias priemones. Va pvz, buvo GoogleMaps tokia opcija „eksportas į KML“, kuri buvo labai pravarti keitimuisi info. Po renovacijų ji nunyko, forume lengva sumaištis, kažkokia atsainga gugliukė aiškina, kaip tą bėdą apeiti, ir tuo poat metu žada, kad tuoij-tuoj bus paleistas sutvarkytas API. Nes nx jiems nepatenkintųjų burbėjimas? Nors realiso alternatyvos GoogleMaps kaip ir nėra, kas juokingiausia 😉

            Reply
  4. hmz

    Vat aš niekaip negalėdavau suprasti, kodėl facebook nepadaro normalaus kontaktų grupavimo. Dabar teks daryti arba keliauti į užmarštį, nes pagaliau atsiranda normali alternatyva (iki šiol alternatyva buvo skype conference chatai, tačiau jie daugelį žmonių erzina dėl nuolatinio „pypsėjimo“ -- per prasta alternatyva).

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jau per vėlu daryti. Karas praloštas. Viskas priklauso nuo to, kur atsidurs lemianti žmonių grupė, o ji atsidurs Google+ anksčiau, nei FB kažką spės davest iki proto. Tai, iš esmės, labai trumpo laiko klausimas, augimas eksponentinis.

      Reply
  5. Pėdutė

    Ačiū tamstai, kad sutaupėte man laiko -- užuot aiškinusi ratų džiaugsmus draugams dabar galėsiu tiesiog mestelėti linką į šitą įrašą.
    Beje, čia kai Xerksas apie Chromą pasisakė, kad šlamštelis ir neva baisiai ten neprigyjantis niekur. Nežinau, nežinau. Pirma, pati ant jo baigiu galutinai pereiti. Kodėl? Dėl integruoto gūglo vertėjo, kuris yra dievukas dirbant su neangliškais užsieniais. Antra, mano globojamų saitų statistikos rodo, kad jis dalinasi 1 ir 2 vietas su Firefoxu, kuo pietvakariau, tuo dažniau naudojamas Chromas.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia ką ponas Xerksas parašė, tai nekreipkit dėmesio, nes jis matyt yra piktas ant pasaulio kažkodėl, todėl net savo paties statistikų nepažiūrėjo iki galo. O ir šiaip, ans anachronistas dar didesnis už mane, nors jo telefonas, manyčiau, visgi modernesnis ir naujesnis, nes aš savo naują noškę išmečiau ir vietoj jos ėmiau naudoti gal kokių 5 metų senumo, kuri gavau iš vieno draugo, už ką jam esu labai dėkingas, nes ji kardinalai geresnė.

      O Chrome yra vienintelis kelintus metus stabiliai kylantis brauzeris, kas yra kardinalus rodiklis, nes šita rinka jau inertiška, ne kaip prieš 10 metų. Kita vertus, Chrome nėra šedevras, jis neturi killer navarotų, kokius gavo Google paieška, GMail ir Google+.

      Reply
    2. Xerksas

      Tas „chromo“ neprašomas vetimas -- vienas šlykščiausių jo idiotizmų (dar šlykščiau buvo tik visšiai jobnutas nustatymų keitimas). Bet svarbiausia -- jis reguliariai lūždavo, kartais pavieniui, kartais visą kompą nulauždamas. Opera važiuoja, kaip tankas.

      Reply
      1. niex

        Vertimai erzina jeigu nedaeina nusistatyti, kad kalbos, kurią moki, nevertėjautų…o šiaip labai praktiškas dalykas.
        Man, kaip labai negudriai IT srityje, Chromas yra pats lengviausias (!!!) ir geriausias draugas -- paprasta viršutinė juoste neerzina ir neblaško, susikeli ten savo mylimiausius favoritus -- gyveni ir džiaugiesi. Nėra nei kart Chromas palūžęs…….gerietis toks.

        Reply
  6. niex

    Ačiū už svarbią info 😉
    Aš visaip mąsčiau kur dėt „friendus“ G+, kad žmonės neįsižeistų…hehehe :)) ir vyliausi, kad jie nemato kur aš juos sudėjau.
    Kažin, kaip bus, kai internetas bus = googlas….kur bėgsim nuo jo monopolijos? hmm…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nežinau, kur bėgsim. Bus prastai. FB buvo labai geras dalykas bent jau tuo, kad kažkokią, tegul ir durną atsvarą sukūrė.

      Reply
  7. ksi

    na, šiaip FB irgi turi sąrašus, pagal kuriuos galima labai neblogai susitvarkyti, kad niekas nematytų to, ko nereikia. tik kad laiko užima, tas tiesa, tai dabar G+ jau irgi suintrigavo. galiu prašyt kvietimo tiesiai čia ar eit į oficialią temą? 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kadangi ne tik paprašymas, o ir komentaras -- tai imkite, žinoma 🙂

      Tiesiog tie nustatymai, kurie yra FB -- tai toksai šlyktus ir nenormalus izvratas, kad galima sakyti, jog jų išvis nėra. Tuo tarpu Google+ tai leidžia taip paprastai ir skaidriai, kad daugelis net nenuvokia, kad jau naudoja šitą navarotą.

      Ir žinoma, krūvos kitų smulkmenų -- galimybė redaguoti savo postus, neribotas postų dydis, Youtube suintegruota taip, kad patogiau naudotis, nei pačiu Youtube puslapiu (dėl ko spėju, kad po kiek laiko ir Youtube mirs), nuotraukų redagavimas, etc., etc., etc..

      Ir tai tik pradžia, nes jie dar dabar ten vis naujus visokius pliusus po truputį deda.

      Reply
      1. Asta

        Už tą redagavimo funkciją visiška pagarba. Nereikia ištrinti komentaro jei koks mistype’ingas įsivelia. Tiesiog paredaguoji dailiai. Puikuma.

        Reply
  8. Pingback: MariukasM.LT » Kai istorija sukasi ratu

  9. Ryž

    Rokiški, nors ir žinau tavo požiūrį į visokias išmanias ir išmaniakiškas technologijas, vistiek išdrįsiu paklausti: mažu galimėtų įjungti koki nors mobiliakamas skirtą WordPress`o plugin’ą (kalbain. įskiepį) ?

    Dauguma mano vietoj rytinės spaudos apžvalgos skaitomų blog`ų jau turi tokią funkciją, o šiam blog’e to labai trūksta. Ypač skaitant 320x480 ekrane.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia aš buvau kadais kažką įjungęs, tai vienas draugas su iPhone pažiūrėjo ir pasakė, kad geriau išjungčiau, nes be to navaroto geriau atrodo, tai ir išjungiau. O pats nei nežinau, kur prasitestuot, kaip atrodo. O vėl junginėt be testavimų nenoriu.

      Reply
      1. Ryž

        Tai jei tamsta vėl įjungtų, mansta galėtų patestuoti savo išmaniake ir pasakytų ką apie tai mano. Gal ir daugiau testuojančių atsirastų, jei spec. įrašą ta proga parašytum.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Suprantat, ponas, aš vat ką įsisavinau: kai pats negali pamatyt, tai nelabai ką ir matytojai padės 😀 Tame ifone man parodė, tai supratau, kad visgi ten geriau matosi paprastas puslapis. Tai vat taip vat. BBŽ, nebent čia kaip kada susibėgtume prie sulčių ir kavos gyvai matomiems bandymams.

          Reply
          1. Ryž

            Tai galim ir susibėgt. Senokai manęs niekur neverbavot 🙂

            Tik yra vienas apribojimas: kai aš būsiu Vilniuje arba kai tamsta būsit 50 myliu spinduliu nuo ten, kur dabar esu.

            Reply
  10. KODO

    Vienintelis dalykas, kuris man patiko šiame straipsnyje, -- viena paskutiniųjų pastraipų apie tai, kad „pirmieji į Google+ nueis protingieji“.
    O visa kita… Nesuprantu, kaip toks kalbos (o kartu ir kultūringų skaitytojų) negerbiantis tinklaraštis gali būti toks populiarus.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš labai paprastai galiu paaiškinti, kodėl aš toks esą populiarus, tai gal ir tamstai tas padės. Nes aš šūdų nepostinu.

      Reply
      1. KODO

        Paskutinis sakinys turėtų būti užuomina į ką nors?
        Pritariu, pamąstymai, svarstymai, išvados ir visa kita yra rimta šiame tinklaraštyje, bet tie visi „šūdai“ nesuteikia privalumų tinklaraščio įrašams.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Taip, tai užuomina į tamstos tinklaraščio turinį.

          Niekada nesulauksit populiarumo, rašydamas tolerantiškus fufelius apie niekam neįdomias olialiaškas ar pan.. Nes tokia medžiaga tinka tik idiotams, o idiotai blogų neskaito -- jie skaito tik didžiuosius portalus.

          Rašykit tai, ką galvojat, kas tamstai įdomu, su atviru požiūriu ir nevyniodamas į vatą. Tada viskas apsivers aukštyn kojomis.

          Tamstos galvoje yra krūva žinių, bet jūs tas žinias išsicenzūruojat, palikdamas skaitytojams neįdomius šūdukus. Paskelbkit nuotraukas, kur Paris Hilton rodo fotografams savo putę ir parašykit, kad ji suknista, bet graži kekšė -- ir pamatysit, kaip viskas pasikeis.

          Aš nerašau plačiai publikai, visas mano blogas yra skirtas tik tiems žmonėms, kurie įdomūs man pačiam, t.y., yra realūs ar bent jau virtualūs mano draugai (ar bent kažkas link to) ar tokiais gali tapti. Nemanau, kad tai kažkoks populiarumas. Tai tiesiog bendravimas.

          O dėl šiaip „šūdų“ -- tai paprastas klausimas. Jei kažkoks dalykas yra šūdas, tai kodėl gi jo taip ir neįvardint?

          Reply
          1. KODO

            Anksčiau buvau parašęs straipsnį apie vieną televiziją. Straipsnis tikrai nebuvo „gražus, švelnus ir tolerantiškas“.
            Aš populiarumo nesiekiu bet kokia kaina. Nerašau apie tai, kas man neįdomu.
            Planuoju keisti savo tinklaraščio turinį, skelbti kitokius įrašus. Bet tikrai nerašysiu apie tai, kuo užsiiminėja Paris Hilton. Be to, nepradėsiu vartoti keiksmažodžių ar kitokių nekultūringų žodžių, kurie kalbos nepuošia, nes galima apsieiti be to.

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Nu va, tai ir radom bendrą kalbą vadinasi 😀

              Esminis dalykas yra tiesiog būti savimi, tiesa? 🙂 Aš vat esu ganėtinai chamas, tamsta -- matomai subtilesnė asmenybė. Bet kai esi savimi, tada viskas ir juda. Bile tik nerašyti tų visokių „Galimai Kate Vinslet filmuosis filme“, nes galiu kirst lažybų, kad tai ir tamstai nekelia džiaugsmo.

              🙂

              Reply
              1. KODO

                Na, kai kurios naujienos man nėra laibai įdomios. Bet bent jau rašau apie tuos žmones, kuriuos žinau. O kartais ir apie tuos, kurie man patinka.
                Jau pradėjau keisti „tinklaraščio požiūrį“. Žiūrėsiu, kas gausis. 🙂

                Reply
                  1. KODO

                    Jei Rokiškiui įdomu, jau galima patikrinti mano darbo vaisius.
                    Žinoma, nesakau, jog įrašas vertas apdovanojimo, bet pradžia tokia, kokia yra.

                    Reply
                    1. Rokiškis Post author

                      Tai kardinaliai geriau, rimtai kardinaliai. Čia jau požiūris jaučiasi. Apie tai, kad esminis Simpsonų serialo išskirtinumas -- tai geltonos keturpirštės rankos -- išvis liuks 🙂

                      Dar pakeiskit „KODO“ bei trečiąjį asmenį į „Aš“ -- ir bus išvis posūkis. Nuomonė yra tas dalykas, kuris kabina. Dėkit nuomonę ir negailėkit, tegul siunta tie, kas nesutinka 🙂

                      Ką aš dar pakeisčiau: pavadinime nėra vietos klaustukams, tai rašykit ne „Simpsonai: populiarumas blėsta?“, o „Užmirškit Simpsonus, jų greit neliks, nes jie bankrutuos, taip jiems ir reikia“. Nes pripažinkim, tamsta galit tai įrodyti. Taigi, klaustukai reikalingi tik tada, kai realus klausimas, o retoriniai klausimai atrodo nuasmeninti.

                      🙂

          2. grumlinas

            Galima, galima rašyti ir be šūdų įvardinimo 😉 Ale esmę parašei teisingai -- rašyti tai, kas įdomu ir nenaudojant užmušančios savicenzūros. Be abejo, atviras keikimasis nėra gėris savaime, tačiau ir cacalialia nepadės, jei postai tušti.
            Kitas svarbus dalykas, jau liečiantis KODO -- auditorijos pastovumas. Tegul jų bus nedaug, gal desėtkas, bet tai jau draugų ratas, dėl kurio verta rašyti. Pas mane rašo gal tik keliolika, bet lankomumas aiškiai didesnis. Tiesiog mano auditorija aiškiai skaitytojai, o ne rašytojai. O Rokiškio -- rašytojai 😉

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Nu taip, taip, galima ir be šūdų, bet tada reikia labai galvoti, kaip įvardint tą patį šūdą taip, kad dar baisiau būtų, bet žodeliai liktų, kaip pas tokį poną Maumą.

              Reply
              1. grumlinas

                Nujooo… ponz Maumz rašo labai tolerantiškai apie tai, kas toleruotina, ir labai nepakančiai apie tai, kas daugumos galvose 😉 Bet kiekvienas turime teisę reikšti savo nuomonę.

                O žodelius tikrai kai kada galima parinkti kur kas labiau užmušančius, nei aiškus-konkretus įvardinimas 😉 Pvz, žvelgdamas į mūsų šalelės politikerių politikavimą, kažkaip nejučiom įvardinu tai kaip „impotentų stenėjimas“…

                Reply
                1. Paulius

                  As nenoriu vaidinti didelio rasytojo ir kazko kritikuoti, bet visiems norintiems tobuleti rekomenduoju vk.lt bloguose talpintas Aurelijaus „bambeklio verandas“.
                  Pats savo pirmuose rasinejomuose (ne bloge) rgi rasiau nuasmenintu robotisku tonu ir tik palaipsniui pavyko jo atsikratyti. „as’ yra tiesiog gyvybiskai butinas ir kuo anksciau ta supranti tuo geriau.

                  Reply
  11. Karvė

    Tiesą sakant FB turi tą funkciją -- listus. Gali kontaktus susidėlioti į listus, tada postindamas pasirenkti „Customize“ ir ten „Specify People“ ir rašai listo pavadinimą. Tiesa, niekur apie tai nerašo ir realiai atradau tik dėl to, kad ieškojau ir bandžiau. Bet jei tik biški pakeistu UI, tai realiai nebeliktų to G+ privalumo.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ar skaitėt nuosekliai straipsnyje? Tai jei ką, tai dar kartą perskaitykit, kol surasit 🙂 Arba komentas yra truputį aukščiau apie tą patį 🙂

      Reply
  12. Marius

    Nu va, atsiskleidei, kad sunkiai su FB draugauti sekasi. Ten irgi draugus gali atskirti ir parodyti, kam rodyti vieną ar kitą postą. Aišku, G+ patogiau,bet FB jau tikrai seniai tai turėjo. Reikėjo po settingus pasiknaisioti. Bet ką jau darysi…

    Asmeniškai manęs dar tas G+ neveža, nes neina užsidėti rožionio pagrindo ir didelių smailikų 😉

    Reply
  13. Candy

    Na jau skubu į tą G+ pereiti bet ponuli rokiški kaip dėl atskirų tinklalapių puslapių, kurie yra FB’e ?

    Pvz turiu svetainės puslapį snukio knygoje ir man patogu nes aš ten rašau viska spakainei tinklalapio vardu ir niekas net nežino, kas ten ištikro rašo.

    Aišku man neproblema, galiu ir tikru G+ accountu rašynėt bet ar ten išvis tokius puslapius eina kurti ar ten grinai žmonių bendravimas be officialių svetainių.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nėra tokių, bent kol kas. Matomai, Google nemato juose didelės vertės. Beje, FB, sprendžiant iš jų filtrų pokyčių paskutiniu metu, faktiškai tuos puslapius irgi išmetė iš naudojimo -- jie lyg ir yra, bet jų postų praktiškai niekas nepamato.

      Kita vertus, Google, skirtigai nuo FB, niekad nerodė to žostko nusistatymo prieš įmones, kai žmonių akauntai blokuojami vien dėl to, kad pasivadino ne žmogaus, o įmonės vardu. Ar net šiaip kokiu slapyvardžiu. Tad čia, spėčiau, neturėtų būti nepataisomos problemos.

      Reply
  14. Candy

    Truputį nerišliai parašiau, šituos komentaruos reikia redagavimo funkcijos :S

    Ką norėjau pasakyt: ar G+ sistemoje galiu sukurti oficialų įmonės puslapį kaip FB sistemoje?

    Reply
  15. Vytis

    Man čia beskaitant kilo toks klausimas, kurio dėl per mažo ratų rato g+’se vis dar negaliu patikrinti:

    Jei mano posto apie prispjaudytą kėdę viršininkas nemato dėl savo buvimo kakalų rately, ar tai reiškia, kad jis to posto nepamatys jei jį pašarins kas nors iš kito ratelio turintis tą patį viršininką ne kakiuose?

    Nežinau ar aiškiai susakiau, bet gal kas jau išbandėt?

    Reply
  16. Candy

    Viena dalyka primasčiau.

    Tokia kokia yra dabar g+ sistema ji snukio knygos nepaims.

    VISI puslapiai internetiniai susibendravę labai smarkiai su facebooku.

    pvz man palaikinus dainą vienam muzikos tinklalapį į FB isikelia visas to tinklalapio playeris su visu playlistu ir t.t. ir pasirodo mano ten tiem 8 draugam.

    Ir taip daugumoje tinklalapių. Kai like mygtuka paspaudus ne vien nuoroda persikopijuoja.

    Taigi Ponulis Rokiškis teisus -- nesiriša G+ su blogais, taip pat ir su visais kitais internetiniais puslapiais. Taigi visi tinklapiai ir įmonės liks facebooke ir tai ištikro didelis skaičius o tuo pačiu liks ir vartotojai.

    Logika paprasta. G+ yra draugai -- FB yra draugai ir tinklalapiai

    Šiuo metu Facebookas turi didesni komfortą kai tiesiog viskas įmonės (paimkim kad ir charlie pizza su nemokamom picom kasdieną ir t.t.), žaidimai (tas kur apie ūkininkavimą, pokeris) po ranka. Google vien su patogesne bendravimo sistema FB nepaims, deja.

    Taigi G+ dar yra kur tobulėti, nes jei netobulės, nieko nepasieks.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Paims ir viena Google visus. Tinklapiai dėl to irgi siunta, bet jie nieko negalės padaryti. Nes paprastiems vartotojams giliai dzin tos tinklapių problemos bei visokios įmonės.

      Suprantat, ne vartotojai taikosi prie įmonių, o įmonės taikosi prie vartotojų. Ir čia Google pasiekia vartotojus tiesiai. Ir dėl to yra giliai nereikšminga, ką nori įmonės daryt, o ko nenori.

      Čia kad būtų vaizdžiau, prisiminkit Kauno Laisvės alėją: kai atsidarė Nekropolis, šioji pasiliko pustušte. Nes sprendžia ne įmonės, o žmonės.

      Tiesiog tamsta pervertinat įmonių reikšmę 🙂

      O beje, įmonės labai greit plūstelės į Google+, nes irgi neturės, kur dėtis, tiktai atras, kad Google+ spameriai neįstengia išgyventi 😀

      Žinot, kuo patogus FB įmonėms? Dėl spaminimo. Bet tai yra viena iš priežasčių, dėl kurių vartotojai bėga į Google+ 🙂

      Reply
  17. Metallem

    Ne nu tai kaip fb numirs,jei Rabinovičius vis dar pas juos:) Tai gal jūs tamsta ir one.lt vis dar sėdit,pasivadinęs kokia tai jūrų kiaulyte:)

    Reply
  18. Nierka

    aprasymas ir komentarai primine viena istorija:

    xxx: Костя ты любишь свою работу?
    yyy: Мы любим свою работу!
    yyy: Труд есть дорога к благоденствию
    zzz: боишься, что сисадмин шпионит?
    yyy: сисадмин не шпионит ОН САМЫЙ ЗАМЕЧАТЕЛЬНЫЙ ЧЕЛОВЕК В МИРЕ, КРАСОТА И УМ КОТОРОГО УСТУПАЮТ ЛИШЬ БОГАМ ОЛИМПА

    Reply
  19. kritikas

    Visa straipsni galima susumuoti i viena sakini: Google+ geriau, nes didesni demesi skiria privatumui. Daugiau jokiu argumentu nera, isskyrus akivaizdu nusistatyma Facebook’o atzvilgiu.
    Pirma, uztruks tikrai daug laiko kol kritine mase pereis i Google+ (o kas bus su nuotraukom, filmais ir pan, kuriuos taip rupestingai kai kurie zmones kure?).
    Antra, isivaizduokim, kad Facebook sukuria panasia paprasta sistema (kas visai tiketina)… Kas bus tada? Kuo Google+ bus pranasesnis?
    Mano zinute paprasta: nereikia pilti i vienus vartus, turi buti priezastis, kodel Facebook is nieko tapo milijardu verta kompanija…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kritinė masė tėra keletas procentų opinion meikerių -- tų, kas turi smegenų galvoje. Visi kiti eis paskui. Tas pats dalykas buvo ant Facebook -- lūžis su Lietuva įvyko, kai vartotojų skaičius pasiekė kokius 15-20 tūkstančių. Tada prasidėjo visiškai nevaldomas srautas iš visur, nes tiesiog visiems dašilo, kad tie protingieji ir įdomieji internetų pažįstami dabar dalinasi info ir bendrauja būtent FB.

      O Facebook negali pataisyti situacijos. Negali todėl, kad visi vartotojai jau naudoja FB modelį. Persijungimas į Google+ friendinimo modelį bardako nepanaikins, tuo tarpu pas Google+ bardako nėra nuo pat pradžių. Tai elementaru 🙂

      Beje, sprendžiant iš video naujovių, Google+ po kiek laiko gali suvalgyti Youtube servisus. Jau dabar Youtube paieška paprasčiau naudotis Google+ sistemoje, nei pačioje Youtube. Ir žinot, kas bus tada? Pas visus FB ant sienų pasirodys Gooogle+ reklamos 😀

      Reply
      1. Simonas

        Reiketu nepamirsti keleto svarbiu faktu: one.lt sitokiam musyje net nezaidzia 🙂 jo net nera, pamirst reikia 🙂
        o vat tiek google tiek FB gali sau leisti sukurti nauja FB+ ar FB++ kaip google leido sau pamirsti buzz ir sukurti G+ 🙂 taip kaip ir mikrosoftas leido sau sukurti windows vista arba millenium. FB pralaimes tik tada jei patys sau ta leis 🙂 Greiciau pasidalins per puse.
        Analogiskas pavyzdys: buvo noshkes. atejo iphone -- neliko noshkes. Net kodel? Nes todel kad iPhone jau duoda ne telefona o visa sistema. Atejo google so Android kurie irgi duoda sistema. Bet kazkaip neatrodo kad obuolys mirtu 🙂 ir nemirs. jie abu yra SISTEMOS.
        FB ir if G+ taip pat yra SISTEMOS o ne viena funkcija, todel abu gyvens. Jei reiks ir nauju vardu 🙂

        p.s. zinoma kad niekur geriau nebus youtube paieska nei G+. Juk youtube yra Google nuosavybe 😉 tik Google sprendzia kur sendien patogiau ieskoti youtube 🙂

        Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tai ne Yahoo problemos, o eilinis FB desperatiškas blokavimas -- šie gesina visus servisus, kurie tik leistų kam nors patogiai migruoti.

      Reply
  20. Arnas Dilys

    nu komon, chebra 🙂 facebook.com kelių smulkių tvykų tereikia ir bus tie patys ratai, kurie ir dabar fb yra. Nereikia pūst burbulų.
    Nesu pats baisus optimistas facebook.com atžvilgiu, tik per vieną dieną tokie milžinai neprapuola niekur..

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dar vienas! 😀

      Nepadės jokie smulkūs ar net stambūs tvykai. Jei viešasis tualetas užšiktas iki pat durų, nepakanka patvykinti kanalizaciją -- reikia valyti visą tualetą. O jie negali to padaryti jokiais lengviau įgyvendinamais būdais.

      Reply
  21. Paulius

    As dar nenaudojau G+, bet su Rokiskiu visiskai sutinku. Ir visai ne del to, kad jis reguliariai pagiria mano bloga. Sutinku del to, kad kol kas google visiskai pateisina savo superinovatyvios kompanijos varda ir G+ turetu buti eilinis geras produktas.
    Reikalas tame, kad visi kiti „gigantoktai“ sugeba tik pagarbiai stebeti FB dominavima ir ieskoti budu susidraugauti su FB.
    O google pasake „nafik, mes matom kad produktas netobulas ir sukursim geresni“. O tokiame mastelyje vietoj dviems geriems nera -- gali buti tik vienas geriausias.
    Ir dar. Man tie visi sarasai apie nepavykusius google projektus (is kuriu visi „ekspertai“ labai megsta pasijuokti) butent ir yra geriausias irodymas kad kompanija yra gyva, nemiega ant lauru ir t.t. Kol kas jie tikrai kieciausi, taip tas ju visko apemimas uzknisa, bet jei produktas geras (geriausias) tai imi ir naudoji (pats dabar rasau komentara is mobilaus su android)

    Reply
  22. banditaz

    „tai jūs savo tikriems draugams negalit parašyti žinutės apie tai, kaip savo debilui viršininkui prispjovėt ant kėdės.“

    Galima. Be jokių problemų. Tam ir yra „firendų listai“.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dar vienas 😀

      Greitai panašius į tamstą, kurie komentina, neskaitę nuosekliai nei straipsnio, nei kitų komentarų, siuntinėsiu aiškia linkme, nes jau ima nusibost.

      Reply
  23. DM

    Lygiai tokie patys postai savo laiku buvo, tik kiek kitais pavadinimais „Kodėl Frype jau laimėjo prieš one“, „Kodėl Facebook jau laimėjo prieš Frype“. Nepraeis nei meteliai ir bus naujas rėksnys „Kodėl Frygobook† jau laimėju prieš Google+“.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jūs čia, ponas, čiuožkit naxui. Bandysit ginčytis -- prievartinai nusiųsiu. Ir nebeskaitysit daugiau mano blogo.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, gal norai ten ir geri kokie nors, bet kol kas tas naujas produktas nelabai ką randa ir nesupranta lietuviškų raidžių. Atrodo, kaip kažkoks gana nevykęs eksperimentas, kur banaliai sumesta viskas vienon krūvon.

      Reply
  24. mp

    oho, neblogi rezultatai, 10 milijonų per 2 savaites

    http://www.pcworld.com/article/235875/google_data_sheds_first_light_on_services_users.html

    atkreipkit dėmesį į vartotojų sudėtį

    „Not only are most users men, but those users are also from a very specific sliver of the job market: The tech industry. FindPeopleOnPlus estimates that around 50% of the users are engineers, developers, designers and software engineers. The two most popular cities for users to live in are San Francisco and New York.“

    Tai jau galima sakyti kad laimėjo 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jo, tai požymis. Developeriai developins, bet su sąlyga, kad Google duos padorius API. Ir kad apsigalvos dėl savo šlykščių susigalvojimų dalį API uždaryt, už ką jiems daug kas labai ilgai neatleis.

      Reply
  25. Pingback: Nieko naujo apie tai, kuo nuostabus yra Lietrytis « Pėdutė

  26. ShowmanaZ

    Blia, Rokiškis, gera ideja, pasidarai blogeriu, įgyji populiarumą, gauni google-hitus, gauni kokį vieną kitą užsakymą, rašai straipsnius su švelniai (arba ne ytin švelniai) užmokėta tematika, nu kuom ne wow-efektas, ротожопие veiksme. Maladec Rokiški, aplodismentai, pereinantys į ovacyjes
    gerai tas fb ar ne, gerai tas g+ ar ne neesmė. O va užsakyti straipsniukai tai rulina

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip, ponas, už šitą straipsnį Google man sumokėjo tiek babkių, kad jūs visą gyvenimą kasit griovius ir valysit klozetus, bet tiek neuždirbsit. Taip kad galit graužtis iš pavydo ir emigruoti iš Lietuvos, jei kartais dar to nepadarėt.

      Reply
  27. Modestas

    na reik pablevyzgot…
    šiandien bėgdamas krosiuką galvojau apie šitas Jūsų rašliavas. Kodėl galvojau bėgdamas, paaiškės netrukus, jei užteks kantrybės perskaityti komentarą.
    Šiaip bėgdamas žmogus nelabai turi ką veikti, todėl apgalvoji daug ką. O šįryt mintys dėliojosi maždaug taip.
    Pirma, mano giliu įsitikinimu socialiniai tinklai Lietuvoje niekada nepasieks tokio masiškumo, kaip kitose šalyse, o ypač tokios lygio kaip JAV. Amerikiečius galima netgi vadinti nesveikais dėl jų tų socialumų visų.
    Todėl žiūrint per pirmo pamąstymo prizme galiu teigti, kad pasakoti kaip veikia g+, koks jis geras ar negeras ir kaip jis užraukinėja FB ir kita, paprastiems, kad ir daugiau internetu besinaudojantiems lietuvaičiams truputi kebloka. Nes ta informacija jų ausis pasiekia ne taip, nes kaip minėjau ankščiau, to masiškumo nėra ir suprasti jo nėra kaip. Nes kaip tu suprasi tai, ko nėra.
    Toliau dūmojau sekančiai. Tas g+ ir tamstos pakvietimai yra bene pirmas kartas, kuomet Lietuvoje galima pačiupinėti tai ko dar nėra, bet kas bus KAŽKAS TOKIO. Apie internetą, kaip visuotinį dalyką Lietuvoje girdėjo daugelis, skaitė, gal ir rašė, kaip pats apie g+ rašai, bet jam ateiti ir pasiekti gerą prieinamumo lygi reikėjo įsikišti vyriausybei ir subsidijuoti kompus. Apie FB irgi visi girdėjom, kalbėjo, pasakojo visi gal metus, pusantrų, bet kol tas FB pradėjo veikti taip kaip turėtų veikti Lietuvoje, praėjo daug laiko. Beto nemanau, kad bent puse to lygio pasieks Lietuva, koks lygis FB vartojimo yra JAV. O dabar bac, ir ką turim? Galim pasinaudoti ne tuo, kuo pasaulis naudojasi jau metus, du ar visus tris, o dar tik tik pasirodžiusiu dalyku. Galim pasidžiaugti nebent tuo, kad globalizacija pasiekė tokį lygi, kad net tokiam užkampyje kaip Lietuvoje, apie kažką sužinome kartu su visu pasauliu.
    Norėdamas pailiustruoti tą amerikiečių pamišimą dėl socialinių tinklų, čia prieinu tą minėtą mano bėgiojimą ir jo metu iš neturėjimo ką veikti mąstymą.
    Vasaros pradžioje nusprendžiau, kad reikia pasiruošti naujam krepšinio sezonui kiek galima geriau ir jei nepavyks prasimušti į kokią rimtesnę komandą palošti, galėsiu bent jau gerai jaustis, kad nesu tešlius ir bent mėgėjų lygoj galėsiu pasiautėti. Čia kažkaip netikėtai vienam sporto forume užmačiau, kad vienas dalyvis siūlo pakvietimus į labai rimtą, sportininkų mėgiamą ir gerai prižiūrimą puslapį fitocracy.com. Smalsumo vedimas paprašiau pakvietimo ir įlindau ten. Puslapio esmė -- padarai kažkokių pratimų, pabėgioji, į kačelką nueini ir tada gali viską sulogint, o už tai gauni taškus ir keli savo, kaip bebūtų keista, kad to nedarai maigydamas džiostiką, savo levelį. Na bent man gan smagu pasirodė ir aš ten lengvai sakant įnikau.
    Čia tokia įžangėlė. Tai va, tam minėtam puslapį po susipažinimo pradėjau landžioti ir žiūrinėti kas ten dar be manęs yra, kas per žmonės t’sakant. Va tada aš ir praregėjau, va tada ir bėgdamas apie tai dūmojau ir čia parašyt sugalvojau.
    Ten žmonės, dauguma iš JAV… na… tiesiog nesveiki. Čia tas žodis gal nelabai tinkamas, na bet lai būna. Užsiloginti tai, ką nuveikei kačelkoj ar kiek km nubėgai dar gal galiu suprasti. Gal supratimui padeda tai, kad pats tai darau. Bet ten viskas kitokio masto. Pasakoju: panelė nubėgo tarkim 4 km. Valio. Čia ir prasideda. Ji vienam puslapyje užregistruoja savo bėgimo žemėlapį, kurį jai išbraižė jos išmanusis telefonas. Kitam puslapyje ji užregistruoja atstumą, bėgimo laiką, vidutinį ir maksimalų greitį, širdies darbą. Po visu tuo įdeda nuorodą į žemėlapį, parašo trumpą komentarą apie tai kaip jautėsi bėgdama. Galvojate viskas? Kur jau. Toliau ji eina į kitą puslapį, užregistruoja savo sudegintas kalorijas, prideda gautas kalorijas, nes pusryčiavo. Parašo trumpą komentarą apie savo apimtis ir kokia laiminga, kad ten sudegino kažkiek kalorijų ar kažką ten. Dar prideda komentarą apie tai, kokių rekomendacijų jai davę tas puslapis, kuomet sugeneravo tai ką ji sulogino. Ne ne, dar ne viskas. Tada ji prisijungia prie savo sportavimo blogo (velnias žino kiek ir kokių ji dar turi). Ten įdeda kelias nuotraukas, kuriose matosi kokiomis vietomis ji bėgioja. Įdeda kelias savo paties nuotraukas, jei bėgo, tai dažniausiai kaip atrodo jos kojos. Parašo išsamų pasakojimą kaip atsikėlė, kaip pradėjo bėgti, kaip jautėsi po kilometro, antro, trečio, nustojusi bėgti, grįžusi namo. Ten galima sužinoti dar ir vėjo kryptį, temperatūrą jos bėgimo metu ir dar daug ten visko. Taigi 30 min. pabėgiojimas atgula į krūvą info, logų, gautų taškų ir viso kito šlamšto.
    Sakysit, kad ištraukiau kokios vienos pavyzdį ir taikau visiems. Bet ten dauguma taip daro, ten tokia norma, kitaip tu ne populiarus, o dėl to kai kurie tik ir gyvena.
    Tai vat viską apsvarstęs ir pagalvojęs galiu pasakyti, kad gerai tas g+, įdomu, kažką naujo siūlo, bet apie jo galimybes mums, lietuvaičiams, spręsti, diskutuoti, tai tas pats, kaip koks anglas bandytų paaiškinti krepšinio subtilybes lietuviui ir dar pabandytų su juo pasiginčyti.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia įdomų pointą tamsta kabinat. Taip, pas juos ten kažkur pamišimas yra gerokai didesnis. Bet jis dar menkas, jei palyginsit anuos su japonais.

      Tamstos pavyzdys išties nėra tipinis, ne dauguma tai daro, būkim visgi tikslūs. Bet taip ar anaip, tai fenomenas, kuris pas juos yra, o pas mus jo nėra. Bet kita vertus, pas mus tai jau auga. Prisiminkit, ką daro mūsų jaunimėlis. Kad ir garsiąsias Marijampolės dibiles prisiminkit -- tai irgi nėra tipiška, tai fenomenas, bet tai rodo, kas realiai vyksta. Deda, deda belenką žinokit į internetus.

      O dėl migracijų -- viskas labai paprasta: pakanka, kad tuos supernavarotus suprastų šioks toks procentas protingiausiųjų. Taip vadinamų opinion meikerių. Ir kai šitie supranta, viskas nulemta: protingiausieji eina ten, kur įdomu jiems (t.y., kur navarotai ir kiti protingiausieji), tuo tarpu visa minia bukesnių -- eina paskui protingiausiųjų, nes su panašiais į save net ir dibilus užknisa nuolat bendraut.

      Paprasta, tiesa? 🙂 Ir beje, nenuvertinkit Lietuvos. One.lt fenomenas kilo dar tada, kai visokie vakarietiški socialiniai tinklai nebuvo tape tokiu nesveikai stipriu reiškiniu. Tiesiog tamsta, kaip vienas iš tų protingesnių, matomai nelindot į tą durnių portalą, tai jums anas ir neegzistavo, nepaisant to, kad bent du trečdaliai lietuviškos publikos ten lankydavosi 😀

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Pusę dienos buvau tikrinamas, ar tikrai aš esu aš. Todėl buvo pristabdytas akauntas kažkokiam peržiūrėjimui.

      Spėju, kad galimai koks nors iš Antifa.lt ar panašių veikėjukų įskundė. Visokie neobolševikai labai mėgsta tokius bajerius.

      Po to vėl įjungė -- matomai, įsitikino, kad esu labai garsus žiurkėnas ir taip toliau, taip kad dabar, kaip sakant, esu vienas iš tų nedaugelio laimingųjų, kurie pas juos matomai pažymėti, kaip rankomis patikrinti, t.y., patikimi asmenys.

      🙂

      Reply
  28. Pingback: „Google +“ – populiaru, nes dar nenuvalkiota | Giedrės blogas

  29. Vai tai tau

    Del grupiu: fb yra grupes. Labai lengvai draugus gali sudeliot i kokias nori grupes. Paskui nurodai kokios grupes gali matyt tavo postus, nuotraukas ir t.t. Kuo cia jau taip blogiau uz g+? bosas nori draugaut? Ok, priimi ir dedi i ta grupe, kuri nieko nemato. Kokios problemos?

    Reply
      1. Vai tai tau

        Na tai skaitau. Randu, kad fb sugrupuot draugus šlykštu ir sudėtinga, o g+ paprasta. Gal, nežinau kaip tą sudėtingumą pamatuot, aplamai visi nustatymai fbe žyfiškai padaryti, dažnai net nerandi kur jie, nes vieni prie nustatymų, kiti kitur, treti dar kitur.

        Reply
    1. an

      Nepatinka man G+, nes diskriminuoja dėl vartotojo vardo pasirinkimo. Smagiai sau leidžiau laiką G+’se, dabar ėmė ir užblokavo „Panašu, kad įvestas vardas neatitinka mūsų vardų politikos.

      Vardų politika reikalauja, kad savo profilyje naudotumėte vardą, kuriuo paprastai esate vadinamas (-a) realiame gyvenime. Slapyvardžius, mergautines pavardes ir kita turėtumėte įvesti į profilio skiltį „Kiti vardai“. Šiuo metu profilius gali kurti tik asmenys; vėliau šiais metais pristatysime profilius įmonėms ir kitiems subjektams.

      Jūsų profilis bus laikinai sustabdytas, kol neredaguosite savo vardo, kad jis atitiktų mūsų vardų politiką: negalėsite naudotis visomis „Google“ paslaugų (pvz., „Google+“, „Buzz“, Skaitytojo ir „Picasa“), kurioms reikalingas aktyvus profilis, funkcijomis. Vis dėlto galėsite naudotis kitomis „Google“ paslaugomis, pavyzdžiui, „Gmail“.

      Suprantame, kad „Google+“ ir jos vardų politika šiuo metu nėra tinkama visiems. Būtų gaila, jei išeitumėte, bet nusprendę išeiti pirmiausia nukopijuokite „Google+“ duomenis. Tada spustelėkite čia, kad išeitumėte iš „Google+“.“

      Nelabai pamenu tokio punkto apie vardų politiką registruojantis.
      Tai negi reikės grįžti į FB 🙂

      Reply
  30. Markas

    Kiek reikia būti ligoniu, kad tikėti, jog kažkoks Google + šūdas aplenks Facebook? 😀 😀 Mažiau žolės rūkyk idiote. Dėl to Verslo klasė ir žlugęs kaip leidinys, nes leidžia tokiems idiotams kaip tu straipsnius rašyti 😀 😀 Ir dar kliedėti 😀 😀 😀 Ha ha ha, amžiaus anekdotas -- Google pralenks Facebook 😀 😀 Gal dar ir Android perspjaus Apple iOS 😀 😀 Debilas. Ubagams ir varguoliams Google+, kaip ir Android.

    Reply
  31. Račas

    Facebook ratus irgi nuo kazi kada turi. faktas kad niekada niekam to nereikejo ir nugrusta i nuostatas. tik ciulpikui kaip rokiskis nepavyko ju rasti, tai ir kliedi.

    Reply
  32. Pingback: Atsvara Google: Microsoft, Yahoo ir Facebook. Ir Diaspora. « Rokiškis

  33. aasda

    Nu tai facebook pralaimėjo?? Tai ko tyli apie tai? Žiaurus tu kurva molis esi, malalietka paprastas šūdplaukis, kuris bando save iškelti, invaitina… ratukai… Kas dar? 😀 Mažvaikis esi, google+ nieko vertas šūdas, kuris nelaimėjo ir niekada nelaimės, ir nenusišnekėk taip daugiau, nes bus blogai tavo blogui:)

    Reply
  34. Adis

    G+, aišku yra gerai, bet jo šviesiai ateičiai gerokai trukdo vartotojai.

    Kurių dauguma yra arba durni, arba tinginiai. Pilnai išnaudot G+ galimybes reikia mokytis ir galvoti, ir viskas čia jau nėra taip intuityvu, kaip FB. O žmonės mokytis nenori, tingi. Jie nori postinti, ir kad juos laikintų.

    Taip pat, čia dar mažai vartotojų. Bet galima įžvelgti tam tikrą istorijos pasikartojimą -- savo laiku visa Lietuva sėdėjo One.lt, tada apie 2007-uosius progresyviausieji pabėgo į „Facebook“, po kelerių metų ten atėjo visi likę. Dabar progresyviausieji pabėgo į G+, bet kad visi paliktų FB, jis turi padaryti kažkokią rimtą nesąmonę, ir vien privatumo išsidirbinėjimų neužteks -- privatumo paradigma paskutiniu metu gerokai keičiasi, ir kas anksčiau atrodė baisu, dažnai praranda baisumą. Ar priprantama prie to baisumo, todėl nebebaisu.

    Juolab kad privatumo atžvilgiu „Google“ irgi nešventa. (Beje, juokas juokais, bet šiuo atveju pagarbiausiai su privatumu elgiasi… Microsoft. Na, čia iš didžiųjų žaidėjų. Ir taip, jie man nupirko namą ir automobilį, kad aš dabar šitai čia parašyčiau, žinoma.)

    Žodžiu, jei vartotojai ir perbėgs į G+, tai nutiks dar ne taip greitai.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kad ne vartotojai trukdo, o pasikeitę per paskutinius metus krūvos padalinių vadovai ir aiškūs stagnaciniai procesai. Kai įmonė sugeba suknisti geriausius produktus ir uždaryti paslaugas, kurių dėka turėjo pilnavertę developerių bendruomenę, tai minčių nekyla.

      Kad nebūčiau galaslovnas ir viską pasakyčiau vienu pavyzdžiu -- prisiminkit tris skrūlerius ant notifikacijų, kuriuos reikdavo 5 kartus slinkti, norint perskaityti, ką kažkas pakomentavo.

      BTW, neužmirškit, kad šitas straipsnis -- 2011 metų, kai Google jokių stagnacinių kliedesių dar nesimatė. Google Plus tuo metu išties atrodė puikiai. Ir jei jie nebūtų pradėję visko gerinti iškrypėliškais būdais, tai ir toliau augtų.

      Reply
  35. Malibas

    Taigi ir Fb turi tas pacias grupes. Ikisi zmogu i grupe ir ziuri po to, kam irasa matyt, o kam ne. As pvz taip nuo uosves irasus slepiu, bo anai bais nepatinka kad as, naxuj, keikiuosi.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Malibai, tai šitas normaliai veikti ant FB ėmė jau gerokai po šito straipsnio parašymo, kiek atsimenu 🙂

      Reply
  36. Cukrbergereris

    Nu, kad nesugebėtum facebooke savo naujo draugo viršininko į kitą sąrašą (list) draugų pridėti, nustatęs, kad jie mato tik viešus tavo pasisakymus pvz, tai neblogas apuokas turi būti.

    Reply
    1. Cukrbergereris

      Atleiskite, nemačiau datos ir pasikeitusių pažiūrų. Bet Google+ niekada net nepretendavo į kandidatus tapti normaliu feisbuko konkurentu.

      Reply
      1. Rokiškis Post author

        Ponuli, Google+ ir pretendavo, ir puikiausius šansus turėjo (ir dar turės, jei išmes puspročius, kurie tą projektą ėmė gadint), ir didumas to tinklo dabar jau nevaikiškas. O dėl sąrašų ant FB -- ten šie pasirodė gerokai po G+ ratų. Ir jie iš tolo savo naudojimo patogumu neprilygsta.

        Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jo. Nuostabiausią daiktą per ganėtinai trupą laiką visiškai supiso pasikeitusi vadovų grupė. Nukilino RSS, kuris ten buvo, padarė klaikų interfeisą su dviem stulpeliais, kuriuo neįmanoma naudotis, o į komentarus… Blyn, kai norint paskaityti komentarą ir parašyti atsakymą, kartais prireikia tampyti 5 (taip, teisingai supratote -- PENKIS!!!) skirtingus skrūlbarus -- čia yra visiškas užribis. O paskui jie negana to dar įkalė neatjungiamą, automatinį žinučų filtravimą ir rūšiavimą pagal kažkokius algoritmus, kurie bent 9000 kartų blogesni, negu ant Facebook -- tam, kad naudotis tuo daiktu pasidarytų išvis neįmanoma. Jie savo idiotizmu sužlugdė tai, kas turėjo laimėti. Jie verti bankroto, nes jie patys savo durnumu supiso tai, ką buvo padarę gero.

      Reply
  37. DM

    Pamatęs šiandienos žinias, kažkaip šitą aktualiją prisiminiau. Tai ponas, ką laimėjo google+ prieš facebook? Karsto išnešimą nebent pirmam.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Google sukūrė tą daiktą, o paskui patys ir sunaikino. Tai buvo kažkas nesuvokiamo, kaip jie daužė ir naikino tą tinklą, o paskui negebėjo suprasti, kad patys ir žlugdo :-/ Sakyčiau, jie to nusipelnė. Dievas baudžia, atimdamas protą.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *