Nazareth – Telegram (On Your Way/So You Want To Be A Rock ‘N Roll Star/Sound Check)

Labai įdomus Nazareth gabalas, sukurtas specialiai tam, kad koncerto pradžioje būtų galima patikrinti garsą. Savo tema primenantis AC/DC "Wanna be a Rock’nRoll star". "Telegram" buvo išleistas 1981 metų albume "It’s Naz". Kadangi albumas buvo dvigubas, o perlenkimas ėjo iškart po žodžio "It", o dar ir be tarpų tarp radžių, tai albumui prigijo pavadinimas "Snaz".

Tiesą sakant, Nazareth yra labai keista grupė – pakeitė tiek daug muzikinių stilių, kad vargu ar dar kas nors su jais galėtų susilyginti. Ir sukūrė tiek į visokius top dešimtukus pakliuvusių hitų, kad vargu, ar pasaulyje yra žmogus, katras būtų negirdėjęs kokio nors Nazareth sukurto gabalo. Bet… Ko gero, nei vienas iš pačių Nazareth atliktų gabalų į top-10 nei vienoj šalyj berods taip ir nepakliuvo. Tik kitų atlikėjų pergrojimai – pradedant Aerosmith ir baigiant Ace of Base.

Nazareth galime laikyti ir pirma heavy metal garsą išgavusia grupe – nors studijiniuose albumuose jie skambėdavo visai švelniai, koncertuose gitaromis bei balsais ėmė kriokti dar kokiais 1974-1975 – tuo metu netgi pirmoji pasaulyje tikro heavy meatal grupė Judas Priest grodavo žymiai (netgi kardinaliai) švelniau. Na, ir žinoma – visokios atributikos su kaukolėmis, žiurkėmis ir kitais nelabaisiais – čia Nazareth irgi diktavo madas 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Nazareth – Telegram (On Your Way/So You Want To Be A Rock ‘N Roll Star/Sound Check)

  1. alex_argen

    Aciu!
    Одна из моих любимых у них вещей. Действительно, очень странная судьба и у группы и у ее песен. Но -- свои деньги и популярность они получили, тем не менее:)

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Da, ocien mnogijie ih nahodiat tiepier zanovo, retrospektivno, tak skazat. I tak zie retrospektivno zabivajut v tie vremena dominirovavsuju popsu.
      Jesli 30 liet nazad ih scitali grupoj vtorovo ili dazie tretevo eselona, tiepier na nih uzie nacinajut smotriet kak na odnu iz samih (nieznaju, kak skazat po ruski) įtakingiausių grupu.

      Reply
  2. azas

    Pirma heavy metal skambesio grupe visgi laikyčiau Black Sabbath. „Paranoid“ albumas išleistas 1970 metais.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, čia jau daug galime ginčytis, bet bendrai sakyčiau, kad skambesio šiurkštumu tuometiniai Black Sabbath neprilygsta aniems Nazareth. Kita vertus, Nazareth tai buvo daugiau eksperimentai, tuo tarpu Black Sabbath buvo tikra proto-metal grupė.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *