Antras turas. Už ką balsuoti?

Ponai ir ponios, kaip ir prieš pirmą turą, taip ir prieš antrą, aš skelbiu savo preferencijų sąrašėlį. Stengsiuosi, kad jis nebūtų labai ilgas – tiesiog ilgius sąrašus skaityti užknisa. O ir rašyti – irgi užknisa. Bet juk yra, kur reikia rinktis. Pasižiūrėkim į viską ir iš smagesnės pusės – kai kurie variantai yra tiesiog juokingi tiek, kad nesigauna kalbėti rimtai. Aišku, paskui gali gautis taip, kad teks rimtai verkti. Jei nenueisite į rinkimus, o galvosite, kad kas nors savaime išsirinks.

Ką aš renkuosi iš partijų? Praktikoje tiesiog TS-LKD ir Liberalų Sąjūdį. Ir vieni, ir kiti turi problemų – aš apie tai jau rašiau prieš pirmą turą. Bet ir vieni ir kiti yra iš tų partijų, kurios atsiduria tarp geriausių, nes kitos – žymiai žymiai blogesnės. Tiesiog vat jei surūšiuotume partijas pagal gerumą/blogumą, tai paaiškėtų, kad yra blogos, labai blogos, dar blogesės ir išvis nesuvokiamai klaikios. Tai vat TS-LKD ir LS – gal blogos, bet ne iš tų nesuvokiamai klaikių.

Kai kurie švieži politikai yra radę beždžionių skiepuose. O jeigu neisite balsuoti ir nepasirūpinsite, tai patys rasite beždžionių jau Seime, įstatymuose ir išvis visur kur nei nesitikėjote. Daug beždžionių.

Kai kurie švieži politikai yra radę beždžionių skiepuose. O jeigu neisite balsuoti ir nepasirūpinsite, tai patys rasite beždžionių jau Seime, įstatymuose ir išvis visur kur nei nesitikėjote. Daug beždžionių.

Pačios klaikiausios iš visų partijų – tai visokie gelbėtojai, kurie žada išgelbėti visus. Kalbant rimtai, tai atskira ilga tema būtų apie politines neurozes, bet šiaip čia tipiškas Karpmano Dramos trikampis: gelbėtojai savo aukas (rinkėjus) verčia bejėgiais ir žada padaryti viską, ir įkala į galvas, kad kitur tik priešai, o be gelbėtojų nieko nebus. Rinkėjai ir pasirenka tuos gelbėtojus. Ir taip rinkėjai tampa gelbėtojų aukomis. Na, bet čia nuokrypis.

Aš siūlau balsuoti už tuos, kurie nėra nauji mesijai, pranašai ir į juos panašūs. Būtent naujas mesijas paprastai ir būna gelbėtojas. Tai esminis požymis. Nebuvimo gelbėtoju požymis – kad seniai, ramiai ir nebūtinai maloniai kažkas dirba. Čia yra trys partijos, kad ir besikapojančios – TS-LKD, Liberalų Sąjūdis, LSDP. Vat ir viskas.

Už ką aš siūlyčiau nebalsuoti – už Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų partiją. Jie turi tipiškų gelbėtojų požymius. Kas su jais bus – apie tai jau rašiau: vienintelis klausimas, kada ir kokiu spartumu jie ims byrėti gabalais, didesniais ir mažesniais. Man sunku apie tai sakyti, bet aš pasakysiu taip: pagal tai, kas ima lįsti iš tų artojų paskutinėmis dienomis, man darosi panašu, kad netgi Darbo partija yra geriau už juos (nors dar ne taip seniai aš maniau, kad visgi atvirkščiai gal).

Visgi šį kartą rašysiu ne apie partijas, o apie įvairių partijų kandidatus. Faktų-faktelių yra daug, bet išties tai patys pasiieškoję, dar daugiau rastumėte (google jums į rankas, vedate vardą-pavardę, papildomai pabandote tokius žodžius, kaip „skandalas“, „nuslėpė“, „teisėsauga“ ar pan., apribojate paiešką periodu iki 2015 metų – taip neretai galima aptikti daug įdomybių).

Taigi, išsidėstymai tarp kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose.

Vilnius, Žirmūnai: Aušra Maldeikienė ir Vilija Aleknaitė-Abramikienė

Aš šiaip labai visur agituoju už konservus, bet ne visur. Vilija Aleknaitė-Abramikienė kadaise buvo vienu iš tų žmonių, kurie išdrįso viešai ir be skrupulų stoti prieš sovietinį režimą. Ir nors mano atmintis kiaura, bet man rodos, kad aš netgi esu už ją balsavęs prieš kokius porą dešimtmečių. Kas dar atsimenate Sąjūdį, tie atsimenate ir Viliją Aleknaitę-Abramikienę – anuomet ji buvo pati gražiausia moteris visoje lietuviškoje politikoje. Bet aš neraginu už ją balsuoti. Ne todėl, kad ji būtų bloga. Tiesiog ji daginė. Deja.

Aš suprantu, kad yra žmonių, kurie tiki, kad vienintelis moralus dauginimosi būdas yra pumpuravimusi. Per daginius pumpurus, matyt. Bet nu po galais, čia gi yra visiškas KPŠ. Ir netgi tiek to – tegul jie tiki kuo nori. Bet kai jie šitai pradeda kalti kitiems – tai eina šikt.

Aušra Maldeikienė susigaudo ekonomikoje ir gali kritikuoti visus, ir tą ir daro – sukritikuoja ir kairiuosius, ir dešiniuosius, ir konservus, ir liberalus, ir socdemus, ir visiškai visus. Ji tiesiog remiasi paprastu principu: turi būti žmogiškumas. Ir viskas. Ir tai yra nuostabiausia, ką tik galime turėti – žmogų, kuris supranta ir kuris remiasi vertybėmis.

Aš noriu Aušros Maldeikienės Seime. Aš ja pasitikiu, pažįstu seniai, nuo tada, kai jokios politikos dar nei nešmėžavo aplinkui ją, ir žinau, kad nei būdama Vilniaus miesto taryboje, nei per visą Seimo rinkimų politinę kampaniją ji anei trupučio nepasikeitė – kokia buvo, tokia ir liko. Tiesiog nuoširdi ir emocinga, sakanti tai, ką galvoja ir visiškai nebijanti anei jokių intrigantų. Būčiau Žirmūnuose – ir pats balsuočiau už ją.

BTW, kai kuriems, kurie čia skaito: išmeskit tą Jaką, nes jau užknisot.

Vilnius, Naujoji Vilnia: Algirdas Paleckis ir Monika Navickienė

Aš suprantu, kad yra tokių, kurie nesusigaudo realybėje tiek, kad galvoja, jog Algirdas Paleckis išspręs problemas jiems. Yra dar tokių, kurie, pvz., sugeba prilyginti melu persunktą propagandą tiesai ir kalbėti apie žodžio laisvę. Suprantate, melas ir tiesa – tai tas pat, nes vat tiesiog taip. Todėl Algirdas Paleckis turi būti išrinktas. Ir panašiai.

Kadaise Algirdas Paleckis jau buvo seimo nariu – per socdemus. Paskui su triukšmu iš socdemų išlėkė, nes pasirodė, kad nelabai su jais susiderina. Sukūrė savo Socialistinį Frontą, iš kurio vis iškrisdavo jam netinkami žmonės. Paskui Frontas buvo sudrožtas ir pasidarė nebereikalingas – tada jau pats Algirdas Paleckis išėjo ir paliko savo paties suburtą partijėlę. Paskui atsirado kažkokia antinacistinė sąjunga ar tai kažkas panašaus. Ir ta irgi paskui pasidarė nereikalinga. Dabar Paleckį remia tokios keistos asmenybės, kurios siejamos su Kauno neonaciais. Nesuprantu, kas tarp jų bendro, bet kažkodėl remia. Matyt pažiūros atitinka kažkaip.

Šiaip čia nėra apie ką kalbėti, nes Naujojoje Vilnioje yra nuostabi kandidatė – Monika Navickienė. Čia galima netgi užmiršti, kad ji yra TS-LKD narė – ji jau aukščiau partijų. Ji tapo visos Lietuvos kandidate. Tiesiog Lietuvos kandidate ir viskas.

Moniką Navickienę remia vat toks sąrašas: Antanas Guoga, Aušra Maldeikienė, Saulius Skvernelis, Remigijus Šimašius – neįtikėtinas, sunkiai suvokiamas politikų derinys. Ją remia netgi daugelis socdemų – pvz., Sergejus Tichomirovas. Už ją agituoja ir Žydrūnas Savickas (liberalai) bei Giedrius Surplys (valstiečiai-žalieji), patys kandidatavę Naujojoje Vilnioje. Tiesiog pakanka kad turėtum bent kažkiek sveiko proto – ir tai reiškia, kad remi Moniką Navickienę. Ir viskas.

Monika Navickienė yra tas žmogus, kuris parodys, ar Lietuva geba išlikti Lietuva, ar joje visgi sugeba laimėti žmonės, kurie panašūs į Algirdą Paleckį. Prašau jūsų – net jei negyvenate Naujojoje Vilnioje, agituokite už Moniką. Skambinkite draugams ir pažįstamiems, prašykite už ją balsuoti. Mes galime, tai ir padarykime jai laimėjimą. Nes tai mūsų visų laimėjimas.

Vilnius, Senamiestis: Mykolas Majauskas ir Artūras Zuokas

Ponai ir ponios. Čia ir vėl nėra ką kalbėti. Artūras Zuokas eina į praeitį, kaip į praeitį nuėjo Kazimira Prunskienė. Nuėjo Prunskienė į praeitį, prieš tai pasibandžiusi būti su Vytautu Šustausku, ir liko po jos Ramūnas Karbauskis. Taip ir Zuokas, savo partijai perėmęs Vytauto Šustausko partijos pavadinimą, irgi nueina jau. Pasiliko tik kažkokių TV cirkų šokėjas Žilvinas Šilgalis ir dar kažkas. Ir greitai ir to nebeliks.

Čia nėra jokių klausimų – tiesiog Mykolas Majauskas yra vienintelis pasirinkimas, kuris tinka. Ir beje, vienas iš labai nedaugelio politikų, kurie realiai rūpinasi socialinėmis, prevencinėmis, psichologinėmis programomis. Politikas, kuris eis toli į priekį ir kuris turi mintį, kaip pagerinti visuomenę, ir kuris realiai, ne kalbomis, o realiai tuo užsiima. Mykolo Majausko dėka savižudybių prevencija Vilniuje per metus pajudėjo tiek, kiek anksčiau per kokį dešimtmetį.

Tiesiog nėra ką pridėti čia – jei gyvenate Senamiesčio apygardoje, eikite į rinkimus ir balsuokite už Mykolą Majauską. Jis yra ok, ir jo reikia Seime.

Kaunas, Panemunė: Tadas Langaitis ir Aurelijus Veryga

Aš nieko nepasakosiu apie Aurelijų Verygą, nes internetuose kadaise pabendravome pakankamai daug ir štai vat ir nepasakosiu jums nieko. Vat ir viskas. Tiesiog netikiu jo kalbomis apie blaivybę, kaip netikiu ir tuo, kad su juo išvis įmanoma apie ką nors diskutuoti. Turėkit, beje, omeny, kad aš pats negeriu visiškai, ir antialkoholinę propagandą tarp draugų skleidžiu visai aktyviai, ir manau, kad alkoholis yra visos Lietuvos problema. Ir tą problemą žymiai lengviau išspręsti be Verygos.

Aš jums rekomenduoju Tadą Langaitį. Žmogus, kuris turi bent kelis kartus daugiau proto, negu vidutinis dabartinio Seimo narys. Ir kelis tūkstančius kartų daugiau proto, nei kokia nors švietimo ministrė. Žmogus, kuris įkūrė Baltąsias pirštines, o paskui tiek tvarkingai ir švariai atsiribojo, siekdamas maksimalaus švarumo ir neutralumo, kad dabar apie tai jau beveik niekas nežino, o pačias Baltąsias pirštines remia netgi konservų oponentai, nes jomis dabar pasitiki visi, kas tik neklastoja ir neperka balsų. Tiesiog visiškai sąžiningos, skaidrios ir švarios politikos atvejis. Kai tik tos atvejis, kai sąžinė ir politika sugeba susiderinti, ir visa tai dar ir su sveiku protu. Unbelievable.

Ponai ir ponios, būtinai ateikite į rinkimus. Būtinai balsuokite už Tadą Langaitį. Jis remiasi sveiku protu – vat ir viskas. Ir jis tiesiog būtinai turi pakliūti į Seimą, nes to reikia visiems.

Klaipėda, Danė: Naglis Puteikis ir Simonas Gentvilas

Aš ir apie Naglį Puteikį nieko nepasakosiu. Šiaip tai gana didelę vietą politikoje jam pranašavau dar tada, kai jis tebuvo Klaipėdos miesto tarybos narys ir kovojo prieš visus ir prieš viską. Nuo to laiko dirbo, dirbo, judėjo vis aukštyn ir dasijudėjo. Ir gal ir nieko būtų, bet man atrodo, kad Naglis Puteikis, nuosekliai visur vis kovodamas prieš viską, pamiršo esminį dalyką: kova turi būti dėl kažko, o ne tiesiog kova. Kristupas Krivickas ir panašūs rinkiminiai cirkai – tai jau yra tiesiog kova dėl kovos prieš ką papuola be prasmės. Labai gaila.

Simonas Gentvilas jau senokai yra politikoje, ir jis yra kandidatas, kuris auga tiesiog nuosekliai, tvarkingai ir be kažkokių ten cirkų. Ir tiesiog kelia pasitikėjimą. Ir ne kova dėl kovos, o tiesiog bandymas kažką kurti. Vat ir viskas.

Nu ir nėra čia ką rinktis tiesiog, nes kaip ir aišku, kad Simonas Gentvilas, Liberalų Sąjūdis, vat ir viskas. Nes paprasčiausiai reikia kažkokio prasmingumo, o ne cirkų. Taigi, ar turiu dar ką nors čia pridėti?

Gargždai: Petras Gražulis ir Bronius Markauskas

Ponai ir ponios, aš nežinau, kas toksai yra Bronius Markauskas iš Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų sąjungos. Aš tiesiog žinau, kas yra Petras Gražulis.

Labą dieną, aš agituoju balsuoti jus už Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų Sąjungos kandidatą Bronių Markauską!

Aš negalvojau, kad kada nors agituosiu už tuos Prunskienės idėjų tęsinius. Bet štai jums ir prašom. Balsuokite už Bronių Markauską, ponai ir ponios. Štai taip.

Kaunas, Šilainiai: Rimantas Jonas Dagys ir Ramūnas Karbauskis

Ponai ir ponios, toje apygardoje prieš tai dar buvo Birutė Vėsaitė, Mečislovas Zaščiurinskas ir Kęstutis Pūkas. Ponai ir ponios, dabar ten Ramūnas Karbauskis ir Rimantas Jonas Dagys.

Viešpatie mano, brangūs Šilainiai, už ką jums Dievas atsuko užpakalį ir išsituštino ant jūsų? Ką jūs tokio padarėte, kad jus šitaip baudžia? Gal ten pas jus kokia nors lietuviška Sodoma ir Gomora dedasi?

Aš nežinau, ką daryti su Šilainiais. Aš linkėčiau, kad abudu kandidatai tenai pralaimėtų ir niekada daugiau nebūtų politikoje. Bet suprantu, kad taip nesigauna.

Žinote, aš apsvarsčiau daug ką. Ir vienintelis dalykas, kuris man gaunasi – rinktis iš dviejų blogybių mažesnę. Ir Ramūnas Karbauskis su visokiais ten Naisių užmojais, totaliais alkoholio draudimais, visokiais kepeniais bei išvis neaišku kuo yra didesnė blogybė už Rimantą Joną Dagį, kuris gi blogiausiu atveju vienišų motinų vaikus benkartais tegali paskelbti ir pašalpas toms mamoms nurėžti. To paties, beje, tikėtis galima ir iš artojų, tik vat iš šitų – dar ir su begale kitų kliedesių.

Aš niekad nebūčiau pagalvojęs, kad galėčiau agituoti už Dagį, bet aš pagalvojau. Man gėda tai pasakyti, labai gėda, bet aš jums tai sakau: balsuokite už Rimantą Joną Dagį. (čia išcenzūruota šis bei tas) Matyt tai jo būdas tapti Seimo nariu. Ką padarysi.

Klaipėda, Baltija: Agnė Bilotaitė ir Algimantas Kirkutis

O ką čia šnekėt, tiesiog nėra ką čia šnekėt. Agnė Bilotaitė yra kylanti ir kieta politikė. Ir viskas. O valstiečiai-žalieji išties panašūs man į jūrų kiaulytes, kurios nei kiaulės, nei iš jūrų.

Tas Algimantas Kirkutis yra gydytojas, todėl įsivaizduoja, kad valdyti gali valstybę. Aš šiaip turiu savo nuomonę apie gydytojus, kurie kažką valdo. Ir aš manau, kad tiesiog aš neparašysiu nieko. Gal tik tai, kad šitas gydytojas berods kadaise palaikė taip vadinamos netradicinės „medicinos“ legalizavimą kažkokį. T.y., visokias raganas ir kitus kliedesius. Tai gydytojas.

Aš tikiuosi, kad manęs tasai gydytojas niekada negydys.

O šiaip – tasai gydytojas netgi FB neturi, nors netgi Audronė Pitrėnienė turi. Taigi, jis nori pamokyti jus, kaip gyventi.

Čia trumpiausia rekomendacija man gaunasi: Agnė Bilotaitė ir viskas. Net jei jums ji nepatinka, visvien balsuokit už ją. Tiesiog apie savo sveikatą pagalvokit. Gydytis visiems tenka. O Agnė Bilotaitė yra tvarkoje, už ją ir šiaip balsuoti patarčiau, net ir be tokių baisių alternatyvų.

Klaipėda, Marios: Edmundas Kvederis ir Dainius Kepenis

Ponai ir ponios, čia yra vieta, kur vienas prieš kitą stoja gėris ir blogis, protas ir beprotybė, supratingumas ir marazmas, tobulėjimas ir degeneracija. Čia netgi baisiau gal, negu kad kokioje Naujojoje Vilnioje.

Kliedesiai apie beždžionių abortus, švirkščiamus vaikams, į Seimą praeiti neturi. Tačiau baisu yra tai, kad tie abortyviniai kliedesiai surinko daugiau balsų, negu surinko geriausias Lietuvos mokytojas.

Ponai ir ponios, aš prašau, kad jūs paskambintumėte tiesiog visiems giminėms į Klaipėdą ir paagituotumėte balsuoti už Edmundą Kvederį. Nes kitaip Seime mes turėsime kažką baisesnio, nei kadaise seniai nuskambėję kažkokios Dangutės Mikutienės klejojimai apie psichotronų bangas, sklaidomas iš antenų.

Susiimkim. Čia svarbu. Edmundas Kvederis turi laimėti, arba mes turėsime nelaimę.

Trakai-Vievis: Jonas Liesys ir Dangutė Mikutienė

O štai ir Dangutė Mikutienė, kuri kadaise sugalvojo kad antenos yra psichotronai su kažkokiom spinduliuotėm ir išvis reikia uždrausti viską, kame tik būna kokios nors radijo bangos. T.y., televizorius, telefonus, kompiuterius ir taip toliau, nes visame tame radijo dažniai būna. Ji gal jau galvoja, kad visi užmiršo, bet aš tai atsimenu.

Ir suprantate, Dangutė Mikutienė iš Darbo partijos surinko balsų tiek pat, kiek ir Jonas Liesys iš Liberalų Sąjūdžio. Ir jei ją išrinks, tai ji bus puiki pora su Dainiumi Kepeniu, galės kurti naujus įstatymus, pagal kuriuos uždraustų beždžionių abortus televizorių antenose. Arba dar kokius nors panašius dalykus.

Ponai ir ponios, Jonas Liesys yra tas, kuris turi būti išrinktas, ir jei jis nebus išrinktas, Seime kliedesių lygis bus labai per aukštas. Būtinai reikia, kad laimėtų normalūs žmonės.

Kaišiadorys-Elektrėnai: Laimutė Matkevičienė ir Mantas Adomėnas

Laimutė Matkevičienė – nežinau, kas ji tokia. Iš valstiečių-žaliųjų. Anksčiau buvo iš socdemų.

Mantas Adomėnas – vienas iš protingiausių Lietuvos politikų, kuris per daug protingas, kad susišnekėtų su dažnu žmogumi, tai daugeliui atrodo pasikėlęs (ypač kai gyvai jo nematai, o tik per TV), nors nei velnio toks nėra.

Tiesiog Mantas Adomėnas man patinka, o aš politikų žinau daug ir patinka man nedaugelis iš jų. Na, ir viskas. Ir aš jums rekomenduoju Mantą Adomėną, kuris yra tas sveiko proto krikdemas, kuris gali atversti daginį TS-LKD sparną į normalias pažiūras. Ir arba Mantas Adomėnas praeina, arba dagiai toliau siautės TS-LKD, o valstiečių-žaliųjų kiekis Seime viršys sveiką protą.

Balsuokit už Mantą Adomėną ir viskas. Ir dar kitus paagituokit.

Kitos politinių kandidatų kombinacijos

Yra, beje, ir mano nepaminėtų, tačiau šiaip įdomių, juokingų ar keistų išsidėstymų.

Štai pavyzdžiui, Vilniuje, Fabijoniškėse, kandidatuoja Vytautas Kernagis ir Dalia Kuodytė. Taigi, pasirodo, kad dalis ten gyvenančių nežino (!!!) kad čia visai kitas Vytautas Kernagis ir už jį balsuoja, nes matyt galvoja, kad tas, apie kurį jie galvoja, vis dar yra gyvas. Taip, čia real story. Taip.

Arba, vat – Vilnius, Verkiai: du labai tinkamas, kad ir skaudžias reformas darę ministrai – Gintaras Steponavičius ir Dainius Kreivys. Abu ryžosi daryti reformas, netgi žinodami, kad bus tokių nepatenkintų, kad juos abudu uždroš. Ir abiejų darytos reformos ilgainiui labai daug ką pagerino. Kažkam sudėtinga ten rinktis bus. Labai netgi sudėtinga. Brangūs libai, kodėl jūs nepasiuntėt Steponavičiaus į Šilainius? Papildomas mandatas tiesiog už dyką gi būtų.

Arba vėl variantas – Lazdynai: Aušrinė Armonaitė ir Algis Strelčiūnas. Vienas – jau praeitin, o kita – aš jums garantuoju, po kokių 10 metų bus viena iš įtakingiausių politikių Lietuvoje. Taip, Aušrinė Armonaitė. Nu ir ką, nu ir vat, nu ir nieko. Kodėl libai nenusiuntė Aušrinės į Šilainius, o davė konservų apygardą? O ką aš žinau. Nors šiaip ji tokia kieta, kad gali imti ir laimėti, net kai neįmanoma.

Arba vat, atsiverčiu kažkaip balsavimo rezultatus, ir žiūriu: Stasys Tumėnas, Edvardas Žakaris – Aušros apygardoje. O protingiausia Seimo narė, Viktorija Čmilytė-Nielsen – nepraėjo į antrą turą. O kodėl? O todėl, kad Aušros apygarda nusipelnė išties tokių kandidatų, kokius dabar turi Šilainiai, tai kam gi ten jiems Seimo narė, kuri proto tiek turi? Ei, šiaulieti, kam tas protas, jei tavo treningai negražūs? O jei rimtai, tai bent socdemą dabar išsirinkite, o ne dar vieną artoją.

Na, tai tiek, žodžiu. Ypatingą linkėjimą su nuotolinės diarėjos spinduliu siunčiu VRK veikėjams, kurie ne tai kad sugeba absoliučiai viską nukalt iki absoliutaus neveikimo ir bardakų (tuo pačiu kliedėdami apie naujus internetus, kažkokius kompiuterių intelektus ir kitas fantazijas), bet netgi sugeba padaryti taip, kad ankstesnių rinkimų rezultatai pasidaro nepasiekiami ir tenka kapstytis po Google cache, duomenų ieškant.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

24 thoughts on “Antras turas. Už ką balsuoti?

  1. Tomas

    Jūs, kaip žurnalistas, savo misijos neįvykdėte. Straipsnis kvepia propaganda, bet ne dėl to, kad rašytojas nupirktas, o dėl to, kad rašytojas paskubėjo ir nuforsavo straipsnį.
    „Reik balsuoti už x, nes, blet, nieko nežinau“ nėra puikus argumentas. Research = 0

    Taip sprendžiu, nes apie vienintelę apygardą, kurioje pažįstu kandidatus, jūsų pastebėjimai yra neteisingi. Seime turi būti normalūs žmonės, todėl Liesys turi eit į seimą? Tiesą sakant, Trakuose niekas nežino Liesio pareigų. Jis tiesiog yra cookie-cutter politikas, kuris neturi jokių pažiūrų. Dažniausiai vaikšto su mere ir laiko dovanas kol ji kalba. Balsuoti už Mikutienę -- balsuoti už nieką, nes ji vis tiek opozicijoje. Liesys tiesiog padidintų liberalų skaičių seime. Viskas priklauso nuo to ar nori didinti liberalų skaičių seime, ar ne.

    Tiesa, dėl tokių Mikutienės šūdų (http://puu.sh/rQHiJ/b8b2b23a77.png) turbūt vis tiek balsuosiu už Liesį (nors ir agitacinėje nuotraukoje matosi, kad Liesys tiesiog visur stovi šalia merės ir su dovanomis)

    Jei 0 research apie atsitiktinę apygardą, turbūt tokia pati tendencija ir visame likusiame straipsnyje. Geros dienos.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Paprastai žiūrėkit: apie Liesį nieko tiesiog. Apie Mikutienę -- surandate ir matote. Ir viskas. Ir tiesiog viskas. Politinis nulis (ką ir pats sakote) yra banaliai geriau už psichotronus, nes nulis yra daugiau už minusą. Vat ir visas research 😀

      Ir beje, jei įsivaizduojate, kad čia koks nors žurnalistas yra kur nors ir kokios nors misijos -- tai matyt internetais naudojatės nelabai kaip. Nėra čia žurnalistų. Čia tėra tokie patys kaip ir jūs -- savo nuomonių reiškėjai ir diskutuotojai 😀

      Reply
        1. Rokiškis Rabinovičius Post author

          Ji pati jau irgi užmiršo, kokius absurdus bandė prastumdinėti kadaise. Bet internetai neužmiršta. Ir pagal rinkimų rezultatus galim numanyti, kad anuomet darytos nesąmonės galų gale atsirūgo.

          Reply
  2. primatas

    Skyriuje apie Dagį ir Karbauskį parašyta, kad Karbauskis mažesnė blogybė už Dagį. Tikriausiai tekste įsivėlė klaida.

    Reply
  3. Darius

    Aš iš Aušros apygardos. Žakaris užknisęs juodai, bet teks už jį balsuoti. Nors tas Tumėnas neblogas vyras, tik stiprinti Karbauskio ranka nekyla.
    O dėl elektorato: liūdesys. Ir nebūk po to mizantropu.

    Reply
  4. senukas

    Šis jūsų įrašas labai jau neišsamus ,o ką rinkėjams kitose apygardose daryti? 🙂 Sėlos apygardoje antrame ture rungiasi vis dar seimo narys socdemas Saulis ir buvęs tvarkietis ,nepriklausomas kandidatas R.Martinėlis. Kadangi nepatekęs į antrą turą konservatorius Kazulėnas (už jį balsavau ) viešai remia nepriklausomą kandidatą,tai kaip ir turėčiau pritarti, bet pasiguglinau ir štai…. http://www.tvarka.rokiskyje.lt/index.php?id=454 Be to kiek girdėjau Martinėlis eitų į valstiečių frakciją. Dabar turiu spręsti kuris iš jų mažesnė blogybė ir ar verta eiti balsuoti.

    Reply
  5. Elodėja

    Man tai atrodo, kad Mantas Adomėnas yra tas pats Dagys, tik jaunesnis ir daktaras.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Tarkim, Dagys nustoja kurti savo nesąmones. Ir dar išsilavina ir pasidaro belenkiek protingesnis. T.y., toksai visai nieko, tinkamas. Kas tada gaunasi? Adomėnas? Taigi visai neblogai, ar ne? 😀

      Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Man baisu tai sakyti, bet Pundzius. Man panašiai baisu sakyti, kad balsuokit už Dagį. Ir panašiai. Tai vienas iš tų atvejų, kur tiesiog reikia peržengti per save ir rinktis tą blogybę, kuri mažesnė.

      Reply
  6. Vytautas

    Aušros apygardoje man tenka balsuoti. Džiaugiausi pirmame ture, kad pagaliau atsirado kandidatas, kurį galima palaikyti, bet deja V. Čimilytė neišėjo į antrą turą.

    Nors man yra visiškai nepriimtina balsuoti už LSDP kandidatą, tačiau tai daug geriau nei valstietis. Lygiai tokia pati situacija ir kitoje Šiaulių apygardoje (Saulės).

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Tiesą sakant, aš negalėjau patikėti, kai pamačiau, kad Čmilytė nepraėjo vienmandatėje. Kaip baisiai žmonės elgiasi patys su savimi, kai šitaip balsuoja.

      Tai panašiai, kaip turėti pasirinkimą iš seno sovietinio kotleto, atliekinių sasyskių, šlykščios avižinės košės ir panašiai, ir kartu gauti kaip pasirinkimą kuo puikiausią, nuostabų steiką. Ir tada, galint gauti nuostabų steiką, pasirinkti seną kotletą su avižine koše. Tai yra kažkas tokio.

      Mane apima tiesiog svetimgėda, kai aš galvoju apie tuos žmones, kurie ten balsavo už tuos senus kotletus ir šleikščią košę. Tiesiog svetimgėda. Jie patys sau daro blogį.

      Reply
  7. Vaidotas

    Būtų įdomu išgirsti p.Rabinovičiaus nuomonę apie Vilniaus Naujamiesčio apygardos vienmandatininkus (Ž. Pavilionis vs. V. Alekna) .

    Reply
  8. Augustas

    Aš irgi džiaugiuosi dėl M.Navickienės pergalės Naujoje Vilnioje. Bet apskritai paėmus, tai man nesuprantama, kodėl konservatoriams II ture taip nepasisekė. 🙁 Kokias klaidas jie agitprop’e darė?

    Reply
    1. jautis

      Esmė ne agitprop’o klaidose. Jie jau du kartus buvo valdžoj -- ir 80-90 proc. tautos jokio gėrio iš to jų buvimo nepajuto. Kaip nepajuto jokio gėrio ir iš keturių LDDP kadencijų. Tai ir prabalsavo ir prieš tuos, ir prieš tuos. Jei nepajus jokio gerio iš valstiečių (o akivaizdu, kad nepajus) -- prabalsuos ir prieš juos. Logika -- nori prisidegt papirosą, dėžutėje yra trys degtukai, du tikrai nudegę, trečio galvutės nesimato dėžutės gelmėje. Įtari, kad greičiausiai irgi nudegęs, nes vakar daug gėrei ir rūkei, naudodamasis tos dėžutės degtukais prisidegimui. Bet tiksliai nežinai, nes nesimato. Kurį degtuką rinksiesi?
      80-90 proc. Lietuvos gyvena neturtingai. Maisto netrūksta, bet reikia nuolat skaičiuoti ir taupyti, kad galėtum apmokėti kitas sąskaitas. Iki šiol jiems taip buvo prie visų valdžių. Ar labai daug jie turi ką prarasti? Jiems be skirtumo. Dėl valstiečių dominavimo labiausiai isterikuoja Vilniaus ministerijų ir valstybinių įmonių klerkai, nes teks truputėlį susiprastinti ir priimti „prie lovio“ nemenką gaują ambicingų provincijos veikėjų, ir kažkaip juos absorbuoti. Be abejo, kad absorbuos, bet reikės pakrutint smegenis, o dabar taip gerai/ramiai/stabiliai sėdisi:)

      Reply
      1. Augustas

        Man atrodo, supratau, kas atsitiko. Tiesiog dauguma rinkėjų yra kairiųjų pažiūrų. Ir tose apygardose, kur išėjo konservatoriai prieš kairiuosius (nesvarbu, ar LSDP, ar LVŽS), ten konservatoriai ir pralaimėjo. Taigi, konservatorių agitprop’as čia beveik niekuo dėtas.

        Reply
  9. apsi

    balsuok nebalsavęs o talibanas pralošes vienmandatese prie lovio pateks per sarašus

    Reply
  10. Valstietis profesionalas

    Tai ką ponas Rabinovičiau, ne kokia dienelė išaušo? 56 mandatus iškovojo jūsų nekenčiami valstiečiai? Užjaučiu… O aš džiūgauju.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *