Ar kils karas tarp Rusijos ir Ukrainos?

Nors kol kas tai atrodo kaip nesąmonė, tačiau nesąmone kažkada atrodė ir galimas karas tarp Rusijos ir Gruzijos. Tikėkimės, kad to nebus, bet…

Paskutiniu metu pastebiu vis dažnesnius pasisakymus apie būsimą karą internete, ypač rusiškame. Marginalinėje Rusijos spaudoje tokie pasisakymai lenda į paviršių vis labiau – neseniai kažkoks rusų laikraštis išspausdino straipsnį apie tai, kad Ukraina esą ruošiasi užpulti Kubanę, tam kad apgintų ten esančius ukrainiečius. Vis labiau plinta ir gandai apie rusų armijos stiprinamą parengtį karo veiksmams, o bendri Rusijos ir Baltarusijos kariniai manevrai Ukrainos kontekste įgyja visai kitokį atspalvį. Rusijos pasų dalijimas Kryme – dar ryškesnis požymis, o ukrainiečių portretas, tapomas Rusijos propagandos – kuo toliau, tuo labiau neigiamas, tiesiog demonizuotas. Pradedant tuo, kad ukrainiečiai vagys, baigiant bandymais Juščenką pavaizduoti panašiai, kaip Saakašvilį – o iki kokio lygio buvo išpūstas pastarojo anekdotiškumas – vargu, ar verta kam nors pasakoti.

Galime prisiminti dar ir nesenus Rusijos prezidento Medvedevo laiškus Ukrainos prezidentui – po pastarųjų publikavimo kilo net tarptautinis skandalas. Arba galim pažvelgti paprasčiau, Rusijos TV "Vesti" akimis: šieji, transliuodami reportažus iš Rusijos apie švenčiamą valstybės vėliavos šventę, lyg tarp kitko įterpė reportažą iš Krymo – tarp įvairių kitų Rusijos sričių. Vargu, ar buvo užmiršta, kad Krymas yra ne Rusijoje – greičiau atvirkščiai: ir Krymo gyventojai, kuriems pridalinta Rusijos pasų, pratinami prie minties, kad jie gyvena Rusijoje, ir pačios Rusijos gyventojai pratinami prie minties, kad tai – Rusijos teritorija.

Šviežiai priimti Rusijos įstatymai, pagal kuriuos šioji gali panaudoti savo karines pajėgas ir savo užsienio kontingentų gynybai, ir piliečių gynybai, ir netgi pasilieka teisę panaudoti branduolinį ginklą – atrodo, kaip natūralus tyliai ruošiamos ekspansijos žingsnis. Abejoju, ar Rusija branduolinį ginklą panaudotų, tačiau vėzdu, atgrąsančiu Ukrainą nuo kontrpuolimo ir priverčiančiu ją išimtinai tiktai gintis – tai puikiausiai gali tapti.

Galų gale apie istorinį kontekstą: Gruzija matomai tapo paprasčiausiu bandymų lauku – Rusija įsitikino, kad NATO bei Europos Sąjunga apsiribos kalbomis, kad ir kas bebūtų daroma.

Taigi, dabar belieka laukti provokacijų – kada Rusija pradės šaukti apie karinių bazių Kryme užpuolimus bei pažeidžiamas Rusijos piliečių teises.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

106 thoughts on “Ar kils karas tarp Rusijos ir Ukrainos?

  1. maumaz

    „Šviežiai priimti Rusijos įstatymai, pagal kuriuos šioji gali panaudoti savo karines pajėgas ir savo užsienio kontingentų gynybai, ir piliečių gynybai, ir netgi pasilieka teisę panaudoti branduolinį ginklą“
    Atrodo, kad dar nepriimti.
    Priešrinkiminiai kliedesiai antioranžinės revoliucijos stiliuje. Doneckas nori pastatyti zeką Janukovyčių ir vėl splačivaet riady, taip pat to trokšta ir Rusija.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Kiek supratau, priimti. Nors gal ir prastai nugirdau.
      O vat dėl priešrinkiminių kliedesių -- problema ta, kad daugiausiai tokių kliedesių kyla Rusijoje, o ne Ukrainoje. Kiti gi dalykai irgi niekur nedingsta. Aišku, nemanau, kad karas galėtų kilti čia pat -- gal prireiks metų ar poros, tačiau simptomatika labai bjauri.

      Reply
      1. maumaz

        O man kiek teko girdėti, nei Doneckui, nei Kijevui Rusijos čia nereikia. Šalis didelė, turto dalintis visiems užteks. To ir siekiama.
        O dėl doktrinos -- vargu ar priėmė, nes neseniai skaičiau kažkokio kremliaus(?) eksperto pasisakymą, kad doktriną keisti taip, kaip siūlė Patruševas, yra netikslinga.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Blyn, reik peržiūrėti naujienas dar sykį, nors taip tingiu… Vakar girdėjau per radiją, kad įstatymų pakeitimai priimti, bent jau dėl Rusijos karinių pajėgų panaudojimo užsienyje.

          Reply
    2. rokiskis Post author

      Tarp kitko, priešrinkiminiai kliedesiai -- irgi specifika. Pas mus apie ruošiamą karą pradėję šnekėti politikai būtų tiesiog išjuokti.

      Reply
        1. rokiskis Post author

          Surask nors vieną pasisakymą, kur būtų tiesiai tai sakoma ir kalbama apie numatomus tuos ar anuos konkrečius karinius veiksmus.

          Reply
          1. ibicvs

            > Surask nors vieną pasisakymą, kur būtų tiesiai tai sakoma
            Rusijoje vis stipriau jaučiama nostalgija imperijai ir Sovietų Sąjungai. O karas Gruzijoje – tik ilgalaikių Rusijos planų dalis, po Gruzijos gali sekti Krymas, Baltijos šalys ir Pietų Kaukazas, duodamas interviu Vokietijos dienraščiui “Suedeutsche Zeitung“ sakė Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.
            > kalbama apie numatomus tuos ar anuos konkrečius karinius veiksmus.
            BNS naujienų agentūra praneša, kad Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tvirtina, jog mūsų šalis padarė išvadas iš įvykių Gruzijoje, ir mes esame tinkamai pasirengę atremti puolimą.
            „Esame pasirengę atremti atakas geriau, negu tai sekėsi mūsų draugams Gruzijoje“, -- pirmadienį atsakydamas į parlamentarų klausimus Seime teigė p.Olekas, rašo BNS.
            (ten pat)

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Jo, Olekas pasirengė tam galimam puolimui puikiai -- išvis atsisakė kariuomenės, kaipo tokios 🙂 „Tapsime beginklėmis aukomis ir taip sutriuškinsim moraliai“. Taip ar anaip, akivaizdu, kad jokio konkretaus scenarijaus niekas nei nesvarstė -- apsiribojo kalbomis apie didėjančią Rusijos grėsmę, kas ir taip akivaizdu.
              Kad būtų aišku -- abu tavo pavyzdžiai -- abstraktūs. Konkretūs pavyzdžiai kalbėtų apie konkrečius karinius scenarijus, kaip apie realią, tik pastangomis išvengiamą, o ne hipotetinę ar potencialią grėsmę.

              Reply
              1. ibicvs

                Kad būtų aišku -- tavo tvirtinimas „Pas mus apie ruošiamą karą pradėję šnekėti politikai būtų tiesiog išjuokti“ paneigtas su kaupu.

                Reply
                  1. ibicvs

                    Man tokios metaforos nesuprantamos 🙂 kas katė ir kas krokodilas?
                    Šiap, tavo logika visiškai aiški -- 1) Rusija = Mordor, 2) Jei abejoji -- žr. p.1.
                    Ale turėk omeny, kad Iškausko ir Čekuolio pareigoms užimti -- labai didelis konkursas 🙂

                    Reply
  2. sig_tyr

    Kalbėjausi su adekvatesniais rusais iš Rusijos. Netiki karo galimybe. Visų pirma, Ukraina -- tai ne Gruzija. Jos karinė galia nepalyginamai didesnė. Demografiškai Ukraina taipogi gana stambus vienetas. Taigi, blickrygas nelabai realus ir jo nesigaus. Taipogi tie rusai pasakė, kad nepaisant kai kurių pokyčių, Rusijos kariuomenė išgyvena tikrai ne geriausius laikus. Naujausi ir „neturintys analogų“ karo technikos pasiekimai yra vienetiniai, brangūs ir serijinėn gamybon nepaleisti. Ukraina taipogi ginkluota senais sovietinės technikos pavyzdžiais. Ilgas karas niekam nereikalingas, nes nerealiai nualina ekonomiką, o greito karo padaryti tikrai nepavyks.

    Reply
      1. rokiskis Post author

        Marionetinę valdžia atrodo jie ir turėjo, kol jos nenuvertė oranžinė revoliucija. Taigi, panašu, kad marionetėmis sumanipuoliuoti nepavyko.

        Reply
        1. sig_tyr

          Tai jokia valdžia nėra amžina. Kažkas gi bus po Juščenkos, todėl tam tikra prasme savo įtakos stiprinimas yra begalinis procesas, nes visuomet egzistuoja tikimybė prarasti užtvirtintą įtaką ar stengiamasi stiprinti jau esamą.

          Reply
            1. ibicvs

              Janukovičius buvo Kučmos statytinis. Be to nereikia pamiršti kas dėjosi dar gerokai iki 2004 m. rinkimų. Ir „Kučma -- lauk!“, ir Melničenkos įrašų skandalas ir daug kas dar.

              Reply
          1. rokiskis Post author

            Sprendžiant iš atvirai išsakyto Rusijos palaikymo savo laiku bei visokių sveikinimų su pergale dar prieš rinkimus -- neabejotinai.

            Reply
              1. rokiskis Post author

                Buvo buvo šitas reikalas. Tas tiesa -- tada irgi buvo pasigirdusios kalbos apie potencialiai galintį kilti karą. Visgi, bendra situacija tuo metu buvo kiek kitokia, o apie galimą Rusijos karinės jėgos panaudojimą vargu ar buvo galima rimtai kalbėti. Dabartinė situacija pakankamai pasikeitusi, kad vertėtų ir kitokius scenarijus nagrinėti.

                Reply
                1. ibicvs

                  > o apie galimą Rusijos karinės jėgos panaudojimą vargu ar buvo galima rimtai kalbėti
                  Būtent. Tuo metu rimtai buvo kalbama apie Ukrainos jėgos panaudojimą, ne Rusijos. Įdomios tos marionetės, a nia? 🙂

                  Reply
                  1. rokiskis Post author

                    Pastebėk -- apie galimą panaudojimą, kaip atsaką į bandymą užgrobti Ukrainos teritoriją. Taigi, kas čia pirmas?

                    Reply
                    1. ibicvs

                      > apie galimą panaudojimą
                      Kiek pamenu, ten vos ne ultimatumas buvo, arba technika sustos, arba ukrainiečiai šaudys
                      > atsaką į bandymą užgrobti Ukrainos teritoriją
                      Apie kokį užgrobimą tu kalbi? Papraščiausas nerijos atstatymas

                    2. rokiskis Post author

                      LoL
                      Ibicusai, bet kokia diskusija praranda prasmę, kai tik joje atsiranda propagandiniai štampai 🙂

                    3. ibicvs

                      Tik man nepasakok apie propagandą, gerai, a? Ypač komentaruose po savo propagandinio straipsnio 🙂

              1. e_griseus

                taip, Juščenka Lietuvos marionetė, kaip ir Lietuva -- Juščenkos. Paprastas draugiškumas ir solidarumas prieš banditišką šalį.

                Reply
                  1. e_griseus

                    keliu rankas prieš neatremiamą argumentą -- Lietuva draugus turi rinktis pagal reitingus. Tebūnie -- Kim Jong-ilas ir Putins.

                    Reply
                    1. ibicvs

                      Visgi nesuklydau -- jūs tikrai turėjote omenį Juščenkos personą, o ne Ukrainą in corpore.

                    2. e_griseus

                      Nesuklydote, regis, jis šalis vadovas. Jeigu kitas būs Janukovičius, turėtų kisti ir Lietuvos pozicija, įvertinant konkrečius veiksmus. Kaip ir Rusijoje, vietoj faktinio vadovo Putino, išrinkus normalų, Lietuvos pozicija irgi turėtų kisti. Jūs sąmoningai supynėte tautą in corpore, su politikos vykdytojais.

                    3. ibicvs

                      Ar aš? Ne jūs? 🙂 O man atrodo, kad jūs nesąmoningai painiojate tautos interesus su išrinktųjų interesais, kurie ne visuomet sutampa, o dažniausiai ir visiškai nesutampa. Kaip kitaip galėtumėt paaiškinti Leo LT, gumines kulkas ir perkamus vandens pabūklus? (Beje, valdomoje Putino Rusijoje tai negirdėtas dalykas)

                    4. rokiskis Post author

                      Putino valdomoje Rusijoje tai negirdėtas dalykas? Tamstai gal vertėtų užsifriendinti Olegą Kozyrevą -- tada kasdien po naujieną apie sumuštus, užbylinėtus ar pasodintus opozicionierius gautumėt, mielasai 🙂
                      Ai, gi taip taip, jie neturi vandens pabūklų -- kam tie pabūklai, kai vietoj vieno pabūklo galima pasiųsti šimtą omonininkų su bananais 🙂
                      Ai, dar galėjote paminėti, kas ten karus pradeda -- tauta, ar jos išrinktieji, ar dar kažkas? 🙂

                    5. ibicvs

                      > Tamstai gal vertėtų užsifriendinti Olegą Kozyrevą
                      Ačiū, bet samdytų „ekstremalių“ propagandistų sapalionių man nereikia. Gruzijoje dar liko kelios nepriklausomos informacijos priemonės.
                      > Ai, gi taip taip, jie neturi vandens pabūklų -- kam tie pabūklai, kai vietoj vieno pabūklo galima pasiųsti šimtą omonininkų su bananais
                      O Lietuvoj negalima? Kaip ten dabar lietuviškas OMON vadinasi, nepameni? Viešojo saugumo tarnyba, ar ne? Kurios vadas čečėnas vardu Sergejus? Madalovas, jei neklystu.

                    6. rokiskis Post author

                      Mielas Ibicusai, o nuo kada Kozyrevas tapo ekstremaliu propagandistu, o dar ir Gruzijos? 🙂 LoL
                      O dėl antros dalies -- kas ten nesupranta vis dar skirtumo tarp padvėsusios katės ir krokodilo? 🙂

                    7. ibicvs

                      1. Nuo tada, kai jis pasiskelbė savo sukurto Ekstremalios žurnalistikos centro vadu ir pradėjo varyti iš Tbilisio
                      2. Padvėsusi katė -- tai Rusijos propagandos bandymai. Neįtikėtinai brangūs ir kvaili 🙂

                    8. rokiskis Post author

                      Nieko negirdėjau apie tai, kad Kozyrevas būtų varęs iš Tbilisio, juolab, kad gyvena ir tai Maskvoje berods. O kiek supratau, Rusijos-Gruzijos konflikto metu jis užėmė neutralią poziciją. O vat apie įvykius Rusijoje iš jo daug galima sužinoti. Man rodos, tu kažką čia painioji 🙂
                      O dėl Rusijos propagandos -- negaliu jos pavadinti padvėsusia kate. Kiek mačiau oficialių laidų -- pakankamai gerai varo. Netgi LABAI gerai. Suderintai ir organizuotai. Ir ne tik per teliką -- jau vien kad ir Lietuvoje pažiūrėjus, botai iš Latvių gatvės -- irgi reiškinys.

                    9. e_griseus

                      Aš patvirtinau, kad jūs nesuklydote 🙂
                      O kas nusprendžia, kad ukrainiečių ar lietuvių interesai nesutampa su išrinktųjų? Rusijos išrinktasis? Kai palyginu mūsų Leo su Gunvor International, pas mus veik ok. Kai palyginu gumines ar vandenį su tūkstančiais išskerstų čėčėnų, nunuodytais, nušautais (J.Ščekočikinu, Politkovskaja, Litvinenka ir t.t.), tai …

                    10. ibicvs

                      Leo yra faktas, Gunvor -- gandai.
                      > Kai palyginu gumines ar vandenį su tūkstančiais išskerstų čėčėnų
                      Jei dar palygintumėt tai su tūkstančiais išskerstų čečėnų kilmės banditais rusų, armėnų ir žydų, būtų išties nuostabu. Bet jums tai nerūpi. Kaip ir nerūpi panašūs dalykai Lietuvoje.

                    11. e_griseus

                      „su tūkstančiais išskerstų čečėnų kilmės banditais rusų, armėnų ir žydų“ šiuo argumentu jūs mane nukalėte ir aš taip stipriai pasireikšti nesugebėsiu; pagarba.

                    12. ibicvs

                      Užjaučiu. Gal ateis laikas, kai sugebėsite pamatyti abidvi medalio puses, o ne tik Lietryčio pateiktą. Sėkmės!

                    13. e_griseus

                      Jošua! komtiesė paskutinė mano šaltinių sąraše; ir tai tik kultūros bei kulinarijos skiltys. Na, bet jau jūs man atleiskite, aš jums nepadėsiu niekuo. Mėgstu Rusijos tam tikrus aspektus, į mane per tris operacijas Maskvoje supilta daug rusiško donorų kraujo, pjaustė chirurgai rusai ir žydai, slaugė nuostabios rusaitės, myliu juos, -- kaip ir daug virtualiai matomų Rusijos asmenybių, bet jūs kažkoks keistas, įspraudęs smegenis į …; ai, tiek to.

                    14. ibicvs

                      Nuostabu! Pastebėjau proto mėginimus išsitraukti iš propagandinio tinklo. Prašau, tęskite! 🙂

                    15. rokiskis Post author

                      Jo, pas Ibicusą yra tam tikras kvankšt, kai tik kalba pasisuka apie Rusiją -- bet kokią bet kurio Rusijos režimo kritiką jis tyliai suvokia, kaip asmeninį užvažiavimą nacionaliniu pagrindu. Tad diskutuoti su juo tarpais kebloka, nors minčių jis visgi išsako kartais labai gerų.

                    16. e_griseus

                      Velnias, kai pagalvoju, gi esu prie monstro Putino atėjimo į valdžią prisidėjęs: kažkuriuose rinkimuose balsavau Piteryje (Leningrade) už Sobčiaką 🙂

                    17. ibicvs

                      Rokiski, na nejaugi nesupranti paprasčiausio dalyko? Man ne visvien, kas Rusijoje darosi. Kaip ir kiekvienam, tikiuosi, Čikagos, Dublino ir Londono lietuviui ne visvien, kas Lietuvoje dedasi.
                      Kas dėl diskusijų -- nekenčiu melo, ypač tokio pigaus, kuriuo kartais purvasklaida pasižymi.
                      Friends again? 🙂

                    18. rokiskis Post author

                      Suprantu aš tą dalyką paprasčiausią. Bet nesu linkęs tapatinti valdžios su šalimi, kuri man svarbi. Nors, gal būt ir tapatinčiau, jei ne Lietuvoje gyvenčiau, nežinau…
                      O dėl friends -- aš tai su tavim nesipykstu, nes savų gliukų pas kiekvieną pilna, pats irgi turiu visokių 🙂 Tu protingas žmogus, su tavim įdomu bendraut, o nesutarimas tam tikromis temomis -- tai tik nesutarimas tam tikromis temomis, o ne kažkoks konfliktas 🙂 Tad friends neabejotinai 🙂

    1. ponny1

      дело в том, что в наши планы даже теоретически не входит воевать с украинцами. Хотя сами они (те которые украинцы, а не те, которые пользуются псевдоязыком, исковеркали язык Тараса Шевченко и захватили власть в Киеве, рассказывая при этом в своих учебниках о том, что русский язык -- это фино-угорский язык вобравший в себе „славянизмы“) все примерно хором говорят, что если чего -- встретят танки с цветами и заранее составят в списки кто больше всех выступал в нынешнее время. (предыдущий абзац лучше читать с включением чувства юмора). Всё что нам нужно -- это невражеская украина. Украина для нас -- это не Прибалтика для нас же. Украина -- это наша плоть и кровь. И потому мы не будем ни обижать ее, ни позволять украинской власти помещать у себя чужаков.
      что касается украины в целом, то она в принципе не нужна России. так как в наши намерения может быть и входило бы присоединение НАШЕЙ части Украины к России, но мы решительно не собираемся жить с западной украиной. А в планы самих НАШИХ украинцев как раз не входит деление Украины. Вот моя свекровь когда я ей говорю че-нить типа: „Да нафига нужна эта Галиция вообще“ вся очень удивляется и говорит, что как же это так, очень даже нужна.
      Соответственно все эти гневные письма Медведева -- это просто гневные письма Медведева. О том, что Ющенко совсем офигел и привел к совершенно омерзительному состоянию нынешние русско-украинские отношения.
      П.С. да, если чего, я тут все что вы пишете понимаю только с помощью гуглтранслейтера, а не какой-то вражеский засланец -- знаток литовского языка.

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Ponimajes, razgovor glubze. Nekotorije sravnivajut situaciju v Evrope s tem, sto bylo v 1937-1939 godah. Togda toze nekozzalos, sto voina budet. No nekotorije simptomi byli vidni, mozno sravnit s toj ze Germanijei i Polsoj -- „voini nebudet, no jest teritoriji kotorije nuzni Germaniji, poskolku tam nemci zivut i voobsce eti teritoriji nemeckije“. I tak daleje -- ocien pohoze na tot variant, kotorij rasskazala ty. Problema v tom, sto s teh vremion propaganda, politika i metodi ocien izmenilis, pojavilis daze efektivnije koncepciji bezkrovnoj voini (ekonomiceskoj i politiceskimi figurami). I poetomu ocien trudno opredelit, sto ze vsio taki proishodit.
        Ja zdes poproboval sprovocirovat diskusiju, pobit tak skazat advokatom Satani, i pohoze, sto mne eto dovolno silno udalos, poskolku argumenti protiv -- dostatocno fragmentarnije.
        Konesno, mozno dopustit, sto eto protivodeistvije, kotoroje mi vidim -- eto prosto silneje organizovannij otpor protiv planov Ukraini vstupit v NATO -- kogdato stoto pohozeje videli, kogda v NATO vstupala Pribaltika. No togda vsio bilo gorazdo slabeje. V toze vremia, vcerasneje zajevlenije Litovskoj prezidentsi Grybauskaite, sto NATO dolzno kak mozno bistreje sozdat plan oboroni Pribaltiki -- toze pokazatel.

        Reply
        1. ponny1

          ну это же глупость. на территории европы больше не будет кровопролитных войн. Уж после Балкан, я надеюсь, мы уже все точку поставили. они если и будут, то не между нами. всё остальное -- это красивые тихие войны. войны будут. но без жертв. я просто уверена. в остальном мы все будем в одной тарелке. там китай с западом. или арабы с западом и т.п. Раз у россии большая толстая любовь-морковь с главными странами ЕС, то и нам не сильно что-то угрожает в порыве всяких там польско-балтийских дрязг, и самим странам балтии и польше ничего не угрожает, как новым странам ЕС.
          НАТО -- это вообще непонятный нынче орган, от которого россия всех поганой метлой отгоняет, а сама там сидит просто вот такой уверенной задницей.

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Znajes, a ved posle pervoj mirovoj vojni bolsinstvo liudei tak ze verilo, sto bolse nebudet v mire takih miasorubok. I posle vtoroj mirovoj vojni -- tozie. No nesmotria na eto -- vsio ravno slucilos.
            Est daze takoj podhod k etomu, sto realno pervaja mirovaja voina i prodolzajetsa do sih por v nekotorom rode -- vse peredelki Evropi -- eto posledstvija teh ze procesov.

            Reply
      2. gerasirdis

        супер-пупер хитрое оружие, поражающее недославянинов
        Разрешите спросить, а каким это образом можно совместить:
        „в наши планы даже теоретически не входит воевать с украинцами“
        и
        „Украина -- это наша плоть и кровь. И потому мы не будем ни обижать ее“
        с
        „ни позволять украинской власти помещать у себя чужаков. “
        У васть есть супер-пупер хитрое оружие, которое устранит „чужаков“ незадев ниодного украинца?

        Reply
        1. ponny1

          Re: супер-пупер хитрое оружие, поражающее недославянино
          ваще-т я о том, что увы и ах (щас расплачусь) такого оружия нет, так что придется ничего с украиной не делать. что касается не пускать чужаков, то делается это политически. И, например, маленькой пятидневной победоносной войной там, где наши фибры души менее чувствительно и трогательны. вроде как побили близких себе людей, но не столь близких. Бей почти своих -- совсем чужие бояться будут. т.е. у нас претензии больше к чужакам. а власть вражеская и сама уйдет.

          Reply
          1. gerasirdis

            Бей почти своих, избивай, пинай, убивай…
            > Бей почти своих -- совсем чужие бояться будут.
            Не уверен, боятса или нет, но цивилизованными отнют не сщитают.
            Спасибо за пост- будет хороший пример на счёт того, откуза происходит неприязнь запада России.

            Reply
            1. ponny1

              Re: Бей почти своих, избивай, пинай, убивай…
              >>Не уверен, боятса или нет, но цивилизованными отнют не сщитают
              ну, этого мы никак не переживем )) слушайте, всё просто. миром давно рулят транс-национальные корпорации, а не гос-ва. гос-ва только так слегонца стараются устраивать тихие войны, когда тому или иному держателю акций надо что-то получучить повыгодней. Впрочем, есть гос-во, которое устраивает очень нетихие войны. И это гос-во не россия. Наши бизнесмены во власти и вне власти малые дети, по сравнению со всем американским истеблишментом.
              Кстати, прибалтиийские солдаты имеются в Ираке?? И кто из нас нецивилизованный?? (это на случай, если имеются). А что делают литовские солдаты в косово?? ах да, это же коалиционные силы, да еще и полициейские. дададада ))
              Ну так вот возвращаясь к украине, билив ми, бизнес всё это очень оценил. (это я про историю с грузией и с тем, как саакашвили сел в лужу). И больше бизнес не суется туда, куда не надо под прикрытием государств. Потому что НАТО -- это всего лишь военная поддержка очень большого бизнеса. тем более сама Россия давно сидит в НАТО и всё это красивые игрища. Мне вот очень жалко молодых еврокомсомольцев от прибалтики и польши. Они кажется единственные верят в то, что всё на полном серьезе.

              Reply
              1. gerasirdis

                Oftopic.
                Да да, конечно- несмотря на то, что идёт разговор про Россию, Украину и Грузию, во всём виноваты прибалтийские войска в Ираке и Косово :-).

                Reply
  3. alex_argen

    Вставлю пару слов. Войны не будет. Кроме тех причин, которые уже обрисовал -- есть одна, главная. Как бы там ни было, русские и украинца -- это один народ, просто разошедшийся в свое время, на две ветви. Это факт, который никто не берется отрицать, ни украинские националисты, ни русские.
    И то, что треть украинского населения чистокровные русские -- это тоже факт. Поэтому, ни один нормальный человек в России, кроме некоторых отморозков, не представляет, всерьез, что война русских, грубо говоря с русскими, действительно возможна! Гражданскую войну 1918 года до сих пор вспоминают с ужасом. Если какой-то политик решится, ради своих узких целей затеять такую войну -- его ждет всеобщая ненависть двух народов. Я понимаю, что на фоне разговоров о миллиардах долларов, о газе и о нефти, такого рода аргументы выглядят не очень убедительно, но воюют не доллары, и не бочки с нефтью -- воюют люди!
    И их настроение, в этом случае, играет самую значительную роль!

    Reply
    1. jurkis

      Дай Бог, чтобы небыло, дай Бог… Но когда почитаешь про Украину в русском интернете (официальном или в блогах)- страшно становитса. Хуже наших коментаторов в Delfi.

      Reply
        1. jurkis

          O juokingiausia (lūdniausia) tai, kad vienur deklaruojama „rusai ir ukrianiečiai -- viena tauta, broliai ir seserys“, o kitur pila srutas kaip reikalas.

          Reply
        2. jurkis

          O juokingiausia (liūdniausia) tai, kad vienur deklaruojama „rusai ir ukrianiečiai -- viena tauta, broliai ir seserys“, o kitur pila srutas kaip reikalas.

          Reply
    2. sig_tyr

      С другой стороны, история знает не мало примеров, когда с не меньшей яростью воевали представители не только близких народов, но и того же самого.

      Reply
      1. alex_argen

        Ну, таких примеров история знает не так уж много, и причины, обычно бывали очень серьезные, а желание Кремля расширить зону влияния не является для русского народа таким уж серьезным.
        С другой стороны, согласен, что ежедневная пропаганда делает свое дело, и вероятность войны существует, хотя и очень низкая. На месте НАТО, я бы более определенно обозначил бы свои цели в Украине, это охладило бы некоторые горячие головы в Москве.

        Reply
        1. sig_tyr

          Навряд ли возможность конфликта Россия -- НАТО реальна. Скорее тут будет развиватся сценарий обоюдных компромиссов, уступок, делений на „сфферы влияния“. Россия нужна Западу (сырье) точно так же как Запад России (необходимые для экономики деньги за ресурсы). Традиционно более жесткую позицию занимает англосаксонский мир (США -- Великобритания), а континентальные страны (Германия-Франция-Италия) всегда занимали прагматическую позицию. Страны по-меньше склоняются к тому или иному лагерю -- англосакскому или континентальному. Я полагаю, что натовский параграф по колективной обороне останется толь
          ко на бумаге. А так, конечно, не дай Боже войны.
          Jus, Rokiški, nepykstat, kad jūsų LJ rusiškai rašau? Jei ką, sakykite.

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Be problemų, nesilaikau jokių kalbinių nuostatų, rusiškai skaitau laisvai, tiesiog man pačiam rusiškai rašyti pernelyg kelblu, tai ir rašau tik lietuviškai arba translitu kažkokiu 🙂

            Reply
    3. maumaz

      O kaip dėl Jugoslavijos? Chorvatai, serbai, bosniai -- taip pat iš esmės viena tauta. Bet karas buvo pats pats žiauriausias. Aš irgi netikiu, kad karas galėtų kilti, bet tikrai ne dėl „vienodumo“ priežasties.
      Be to, su tuo „zateit'“. Na, kas zateino Gruzijos -- Rusijos karą? Ogi pats velnias iki galo nepasakys.

      Reply
  4. e_griseus

    Na, dėl branduolinio vėzdo, tai persūdei, nes per daug artima teritorijos atžvilgiu ir per daug rusų žmonių gyvena Ukrainoje. Šiaip jau man mįslė Ukrainos generolų ir žemesniųjų karininkų lojalumas Ukrainai, kaip nepriklausomai į vakarus orientuotai valstybei; vis tik sovietizmu -- arba vienos tautos idėjos, kaip viršminėta, -- atmieštas kraujas nėra nereikšmingas menkniekis. Kita vertus, kiek Rusijos lieka Juodojoje jūroje, jei netenka Sevastopolio uostų? Tad įvertinus veik maniakišką nuolatinį kartojimą ir saviįtaigą apie didžiąją Rusiją, atsiradus liepsnos poreikiui, abejoju ar Putinas labai dvejos.

    Reply
    1. sig_tyr

      Manau, kad apie branduolinio užtaiso panaudojimą Europoje negali būti nė kalbos. Bent jau artimoje perspektyvoje. Tikiuosi, kad atvirų šizofrenikų nėra branduolinių valstybių valdžioje. 🙂

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Branduolinis vėzdas tokiame konflikte būtų skirtas ne panaudojimui, o atgrasymui, pagal tokį scenarijų, kur Rusija užima Krymą ir stabdo branduolinio ginklo panaudojimo galimybe potencialiai galintį kilti totalinį karą.

      Reply
      1. e_griseus

        Na, tas Petruševo leptelėjimas buvo apie branduolinės doktrinos pasikeitimą -- panaudoti prevenciniam smūgiui. Labai rimtai niekas į šiuos žodžius nepasižiūrėjo.
        Krymo užėmimo atveju, nemanau, kad galėtų kilti totalinis konfliktas, įsikišant NATO; juk ne narė. ES amorfinė struktūra, be karinės jėgos, ir su Berluskonio fizionomija, laižančia Putinui …; nors tikiuosi, kad tas jau sėdės. O kur dar graikų socialistų vyriausybė, Kipras ir t.t. Taigi, susitaikytų su faktine situacija, guosdami ukrainiečius, kad nepripažins, ir ragins sėsti prie derybų stalo, kur nors Ženevoje. Vienintelis klausimas, ką gali Ukraina kariniu aspektu.

        Reply
  5. ibicvs

    > nesąmone kažkada atrodė ir galimas karas tarp Rusijos ir Gruzijos
    Gal kam ir atrodė, o kam ir ne. 2004 m. Gruziją įvedė policijos ir specnazo pajėgas į P.O. konflikto zoną, žuvo žmonės. 2006 užėmė Kodorį. Sukurė atseit de jure administracijas. Taigi rimtas konfliktas tebuvo tik laiko klausimas.
    Dėl Ukrainos -- jeigu Juščenka užsimanys pasilikti antrai kadencijai su nuliniu reitingu, turės tik vieną galimybę -- išprovokuoti vidinį arba/ir išorinį konfliktą ir paskelbti nepaprastąjį padėtį. Krymas labai tam tinka. Skamba fantastiškai, tačiau -- Отряд смертников «300 спартанцев». Šaltinis -- vidaus reikalų ministras, o ne viena bobutė.
    > o ukrainiečių portretas, tapomas Rusijos propagandos
    Ne ukrainiečių, o Ukrainos vadovybės. Beje, patarčiau paskaityti ir ukrainietišką spaudą bei blogus -- ten jų portretai daug groteskiškiau atrodo.
    > bendri Rusijos ir Baltarusijos kariniai manevrai Ukrainos kontekste
    > bendri Rusijos ir Baltarusijos kariniai manevrai Ukrainos kontekste įgyja visai kitokį atspalvį
    Ir kokį gi?
    > Rusijos pasų dalijimas Kryme
    Girdėjau tas Juščenkos pasakas. Žadėtų įrodymų pateikta nebuvo, nors jau metai prabėgo.
    Etc. etc. 😉

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Mielasis, tokį pasų dalinimą netgi per telikus rodė, o ir Rusija to neneigė niekad, tad nevertėtų bandyti neigti to, kas akivaizdu.
      Dėl kitų gi prieštaravimų -- nei ten apie Ukrainos vadovybę kalba, nei ką -- pakanka pasižiūrėt, kaip bendruose forumuose ukrainiečiai su rusais pjaunasi. Ukrainos propagandos veiksmų čia išvis nematau: ji silpnumu net nuo lietuviškos atsilieka. Rusijos gi propagandinis aparatas -- tiesiog nuostabus.

      Reply
      1. ibicvs

        > Mielasis, tokį pasų dalinimą netgi per telikus rodė
        Rimtai? Gal iš sunkvežimų kaip dešrą? Ir Rusija to neneigė niekad? Prašyčiau įrodymų
        > pakanka pasižiūrėt, kaip bendruose forumuose ukrainiečiai su rusais pjaunasi
        Gal juokauji? 1) Ten ne ukrainiečiai su rusais pjaunasi, o normalūs žmonės su dibilais, ne labai priklausomai nuo pilietybės ir tautybės. 2) Forumai apskritai nėra indikatorius
        > Ukrainos propagandos veiksmų čia išvis nematau
        Neskaitai ir nematai.
        Beje, pateikiau labai konkrečius pavyzdžius. Gavau bendro pobūdžio standartinį atsakymą. Neįdomu.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          T.y., tu nori pasakyti, kad nuolatinių Krymo gyventojų tarpe turintys Rusijos pilietybę nesudaro juntamos dalies? 🙂
          Dėl to, kad pjaunasi dibilai -- sutinku. Bet:
          1. Šieji beveik visuose sociumuose sudaro pagrindinę masę
          2. Forumai yra kraštutinai ryškus indikatorius, demonstruojantis marginalines nuotaikas
          Ukrainos propaganda, lyginant ją su Rusijos -- nulis. Nematau, dėl ko čia išvis ginčytis.

          Reply
          1. ibicvs

            1. Blemba! Tarp Ukrainos ir Rusijos nėra sutarties dėl dvigubos pilietybės, o tai reiškia, kad a) norint gauti Rusijos pilietybę, reikia atsisakyti Ukrainos pilietybės ir b) su Rusijos pasu gali būti Ukrainoje tik 90 dienų. Nesuvokiu, kaip galima lyginti su P.Osetija, kurios Gruzija visiškai nekontroliavo.
            > 2. Forumai yra kraštutinai ryškus indikatorius, demonstruojantis marginalines nuotaikas
            Marginalinės nuotaikos nieko nesprendžia. Yra Rusijos, JAV ir D.Britanijos garantijos. Viskas, apie kokį karą čia žmnonės kliedi. Nors variantas kaip su Klaipėdos kraštu 1923 metais neatrodo visiškai neįmanomas, juolab kad yra ir teisinių nesklandumų.
            > Ukrainos propaganda, lyginant ją su Rusijos -- nulis.
            Net ir Ukrainoje? Čia tai kietai pavarei, o Kremliaus mužikai ir nežino 🙂

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Mielas Ibicusai, priminsiu tamstai paprastą mechanizmą: norint tapti vienos šalies piliečiu, visai nebūtina pranešti kitai šaliai, kad jos pilietybės atsisakai. Priminsiu tamstai, kad netgi mūsų vietinis Adamsas sugebėjo neatsisakyti JAV pilietybės, gaudamas lietuvišką.
              O dėl to, ar marginalinės nuotaikos sprendžia -- argi kas nors dėl to ginčijasi? Jos tiesiog indikuoja dominuojantį naratyvą, o pastarąjį pagrindinai kuria valdžios propaganda. O vat palyginimas su Klaipėdos kraštu -- netgi labai įdomus.
              O dėl propagandos -- ji veiksminga tik tada, kai ji veiksminga. Vietinė propaganda, jei yra niekingo lygio, vargiai tesusidoroja su efektinga užsienine. Kita vertus, argi kalba buvo apie Ukrainos propagandą? Greičiau apie Rusijos, tiesa? 😉

              Reply
              1. ibicvs

                > visai nebūtina pranešti kitai šaliai, kad jos pilietybės atsisakai
                Kitai -- nebūtina, teisingai. O tai, kurios pilietybės nori -- būtina pateikti patvirtintą anos šalies pažymą dėl jos pilietyb4s atsisakymą.
                Šiaip, tavo kliedesiai apie pasų dalijimus gal ir būtų įdomūs trečisios klasės propagandininkams, jei ne vienas faktas -- atleidžiami iš Rusijos J.J. karo laivyno karininkai masiškai priima Ukrainos pilietybę. Dėl visiškai suprantamų buitinių priežasčių, o mieliausias Rokiške.
                > Jos tiesiog indikuoja dominuojantį naratyvą
                Aciprašau, bet brain-fucking detected. Pvz., niekas rinkimuose nebalsavo už mokesčių kėlimą, balsavo už konservus. Prašom nusileisti biški arčiau nuodemingos žemės su savo spekuliatyviais išvedžiojimais apie dominuojančius naratyvus.
                > O vat palyginimas su Klaipėdos kraštu -- netgi labai įdomus.
                Be abejo. Bet čia yra vienas niuansas.
                > Kita vertus, argi kalba buvo apie Ukrainos propagandą? Greičiau apie Rusijos, tiesa? 😉
                Mitas apie Rusijos propagandos galybę šiek tiek perdėtas.

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  Matai, Ibicusai, daugelis valstybių išvis nenumato jokios procedūros, pagal kurią būtų galima atsisakyti pilietybės ar juolab pažymą apie atsisakymą suteikti. Prisimink situaciją su Airija, kur Lietuva turi sutartis, pagal kurias gali gauti informaciją apie pilietybės suteikimą savo piliečiams: ten tipinė istorija, kai lietuviai lietuvos pilietybę praranda automatiškai, vos gimus vaikui. Nes Airija pilietybės nesuteikimo ar atsisakymo nenumato. Kiek anksčiau daugelis gaudavo ir Airijos, ir Lietuvos pilietybę. JAV pilietybę lietuviai, neatsisakydami Lietuvos pilietybės, gauna iki šiol, ir paskui gyvena su dviem pasais, aišku tyliai slėpdami šitai nuo valdžios.
                  —-
                  Dėl brain-fucking -- aš tau gal tiksliau pasakysiu: stupidity detected, mielasis. Tai, ko tu nesupranti -- tai ne brain-fucking, o tiktai tavo nesupratimas. Perskaityk dar kartą ir bandyk įsikirst. Sorius dėl užvažiavimo.
                  —-
                  Apie niuansus išsiplėsk, įdomu.
                  —-
                  Aš netvirtinu apie absoliučią galybę, aš tik lyginu efektingumą ir organizuotumą su Lietuvos ir tos pačios Ukrainos propaganda. Tenka kartais palyginti laidas, kai pas uošvienę būnu ir teliką žiūriu 🙂 Pripažink, kai Vesti atviru tekstu kalba apie Krymą, kaip apie Rusijos teritoriją, tai jau požymis. Dar čia gali pridėti vėl grįžtančią į vartojimą „SSSR“ sąvoką.

                  Reply
  6. ponny1

    вообще у меня злостный оффтоп. Слушай, ты не мог бы помочь мне вкратце понять историю Drasiusa Kedysa? а то поздние источники англоязычные, но не рассказывают нормально начало истории, а начальные литовские и соответственно ничего не понятно. Где мама у этой девочки и если она во всем виновна, то почему не сидит?? а то я волнуюсь вся.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Istorija ocien zaputannaja, versij ocien mnogo, da k tomu zie i vsiakoj cepuhi tozie -- zatronuti visokije cini i politiki, tak sto mi zdes uze sami nacinajem neponimat.
      V kratce samaja populiarnaja versija tak: zil bil Drasius Kedys so svojei podruzkoj, rodili rebionka -- devocku. Cerez nekotoroje vremia razvelis. Escio cerez nekotoroje vremia papasa uznal, sto byvsaja podruzka podrabativajet devockoj po vizovu, a docka v nedelnom sadike ziviot. Vzial docku k sebe. Skoro evo mat i sestra, a potom i on sam zametili sto devocka stranno sebia vediot -- rassprosili -- okazalos, sto mat ejo prodavala pedofilam. Nu, nacalsa maraton kriminalnij, pocti god papasa hodil po prokuraturam, no nicto neproishodilo. V konce koncov papasa vijasnil, sto sredi pedofilov -- odin sudja i odin politik -- doc opoznala po fotkam iz interneta. Escio vijasnilos, sto organizatorom vozmozno bila sestra evo bivsej podruzki, kotoraja svoju doc toze prodavala. A kogda papa uznal, sto delo budet zakrito nesmotria na vse usilija, dokazatelstva i ekspertizi, pokazivajuscije sto devocka nevriot, vzbesilsa -- zastrelil sudju, zastrelil sestru bivsej podruzki, nu a dvuh drugih neuspel.
      Posle skandala pravosudije stolknulos s tem, sto liudi pomogat nehotiat, nicto pro Drasiusa nesoobscajut i daze mitingi okolo prokuratur Kaunasa i okolo generalnoj prokuraturi organizujut v podderzku Drasiusa.
      Vobscem, javlenije masovoje i nekontrolirujemoje, takovo protivostojanija mezdu vlastju i narodom nebilo escio nikogda v nezavisimoj Litve.

      Reply
    2. rokiskis Post author

      A to, sto proishodit teper iz za Drasiusa Kedysa -- eto uzie interesno. Pohoze, sto vlasti neudajotsa spravitsa s etoj istorijei, deistvija prokuraturi nejasnije. Odnomu politiku, kotorovo obvinial Drasius, predstavleni obvinenija. Podruzke Drasiusa -- sam neponial escio, predstavleni ili net. No interesno, sto vziat pod strazu muz ubitoj sestri, pri obvinenijah v kraze masin. Sto ja zametil -- jest kakaja to nejasnaja grupa, kotoraja ocien celesoobrazno protalkivajet versiju, sto Drasius Kedys byl sviazan s mafijei, i sto eti razborki -- eto iz za mafiji, a skandal pedofiliji -- eto tolko prikritije. Etu versiju podderzivajet prokuratura Kaunasa, a centralnaja prokuratura obesciajet, sto budut letet golovi v prokurature Kaunasa. Odin prokuror, issledovavsij delo pedofiliji uze polucil uvolnenije. Tak ili inace, nejasnostej nacinajet videtsa vsio bolse, i kazetsa, sto v etot skandal vtianuto gorazdo bolse vlijatelnih figur, cem kazalos prezde. Pravda, trudno skazat -- vtianuti li oni cerez pedofiliju, ili cerez prostije korupcionnije sviazi.

      Reply
      1. ponny1

        спасибо за разъяснение. так стало понятнее. судя по всему действительно сложно понять где там „телефонное право“ университетских одногруппников, а где сеть педофилов. Но и педофилов видимо было достаточно высокопоставленных. Литве в этом плане повезло, что она маленькая. У нас педофильские скандалы только на уровне маньяков, а такие мы видимо и не скоро узнаем. Хотя все это однозначно есть. Потому что чем больше разврата, тем больше богатым и влиятельным извращенцам хочется чего-то крутого.
        вроде у вас президент сейчас женщина, почему не сдвигается все равно ничего с места ((

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Etot zie prezident -- toze interesnaja figura. Dazie ocien. V niekotorom vulgarnom rode -- eto skoreje muzcina 🙂 A tak -- ocien interesno prosla v prezidenti, bez konkurenciji, poetomu toze koje kakije misli voznikajut. I srazu posle ejo prihoda Litva ocien ulucila otnosenija s Rosijei. Da escio mozno vspomnit nekotorije belije piatna iz ejo biografiji, kotorije nekotorije sviazivajut s KGB. V kontekste nedavnego skandala gosbezopasnosti v Litve, kogda vsie uvideli, sto eto gosudarstvo v gosudarstve, nikomu nepodvlastnoje -- voznikajut ocien daze interesnije misli.

          Reply
          1. ponny1

            я не врубаюсь, она чего, не человек?? впрочем и мамаша этой девочки тоже видимо не человек. Просто я понимаю там пилеж денег, понимаю круговую поруку, коррупцию и прочее. Но тут же МАЛЕНЬКИЙ РЕБЕНОК, черт побери. как можно в маленького ребенка не пойми чем тыкать. это же чудовищно. гораздо чудовищнее чем юридическая формулировка „развратные действия“. вроде действия -- это типа и не так ужасно. а это гораздо ужаснее чем посадить на героин целую деревню, к примеру.
            я считаю всякие связи с КГБ натянутым бредом, тем более понятно, что все кто делал карьеру где угодно до 91-ого года имели свои личные дела в КГБ. иначе карьеры было нельзя сделать в принципе на всём пространстве от Улан-Батора до Будапешта. все были комсомольцами, имели отличные характеристики и т.д. и т.п. это под перестройку все вдруг задемократели. Чтобы не подозревать никого в связях с КГБ нужно выбирать только 20-летних. вот у них нет никакого советского наследия. Отношения с россией в конце-концов улучшать полезно, гггг, не вижу ничего плохого в улучшении отношений с россией, но у литвы и так проблем с россией не было. Вроде как Литва не занимается тем, что публикует „новые сенсационные данные“ о Саласпилсе, не гнобит ветеранов красной армии и не называет палачей героями (я не про лесных братьев, а про СС-овцев). Да и Паксаса у вас как раз смещали на фоне криков связей с Россией, при том что явно Паксас вообще не имел к ней отношения.
            Но вот то что судя по всему осталась эта прослойка людей, начавших карьеру еще во времена номенклатуры, все они между собой друзья по университетам и всё это совершенно непроницаемо -- это явный факт на лицо, особенно заметный в этой истории (пока из того что я прочла складывается именно такое чувство). и по-моему в таких случаях требуется именно разгон всей шайки и массовые посадки. наверняка же есть люди во власти, которые готовы это сделать?? у вас же население в 3 раза меньше чем официальных москвичей и раз в 6 меньше, чем население москвичей неофициальных.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Nasciot rebionka -- urodi oni i jest urodi. Bolse skazat vriad li vozmozno.
              A nasciot prezidentsi -- ne vsio tak prosto, jest odno razlicije mezdu tem, sto v Rosiji i tem, sto v Litve. U nas sotrudnikam KGB nerazresajetsa balotirovatsa. I eto ocien silnij snurok santaza.
              Nasciot ulucenija s Rosijei -- eto kak skazat -- v tom konflikte, gde Rosija zablokirovala litovskih perevozcikov, Grybauskaitė lehkoj rukoj soglasilas 70 procentov litovskih perevozcikov (po objomam perevozok) vkliucit v ciornij spisok. A perevozki -- odna iz galvnih (jesli ne glavnaja) statja eksporta uslug iz Litvi v Rosiju. Posle etovo nacalis dovolno pohozije prikoli s molocnoj produkcijei. Tak sto eto dostatocno interesnaja tema.
              A tak -- trudno poka skazat stoto uverenoje pro Grybauskaitė. Populizm poka prosto priot, no ocien silnij, s dovolno horoso postavelnnoj propagandoj, ranse takovo nebilo.

              Reply
              1. ponny1

                а, точняк Сваля продукты теперь все ужасно дорогие, и раньше-то были не дешевые. но вообще я сейчас вспомнила историю с перевозчиками (там проблемы были у кучи российских фирм) -- все это было похоже на дележ сфер влияния. и значит она в доле. КГБ -- это все старое. а новые деньги -- они вот сейчас.

                Reply
    3. pipedija

      Само начало истории Драсюса Кедиса -- это его письма, посланные органам правопорядка, журналистам, представителям власти… Но они ему непомогли… В связи с тем, что письма уже широко известны, мы публикуем их копию у себя, тем более, что веб-сайт, где они публиковались сперва, закрыт.
      http://pipedija.laikas.lt/index.php/Lai%C5%A1kas_niekam
      Надеемся, что это поможет вам прояснить ситуацию. С уважением, Пипедия.

      Reply
  7. bamba

    o musu cia nuotaikos tokios:
    tiketi nesinori, bet kazkaip visi nujaucia, kad kazkas atsitiks. dar Tarybu laikais Ukraina maitino Rusija, todel be Ukrainos Rusija negali. ir gal nelabai bus to karo, nes Timoshenko panaikino armijos finansavima, todel, jei jiems ko reikes, ateis ir patys pasiims 🙂 preziku isrinks ar ja, ar Janukoviciu, o tie jau senai parsidave Rusijai, todel, kaip kazkas ten sake, „russjie i ukraincy -- odin narod“, tai va gali taip ir atsitikti, kad tapsim Rusijos vergais jau oficialiai, be kalbos, be mentaliteto, be tapatybes… as tai begsiu i Lietuva ir prasysiu politinio prieglobscio 🙂

    Reply
        1. bamba

          makes sense 🙂
          o apie Ukraina jau senai juokaujama: sperva estonskij soldat, potom -- zolotaya vilocka Gruzii, a na dessert -- Kijevskij tortik

          Reply
          1. ponny1

            ребят, у вас у обоих такие „аффтаритетные“, „Адекватные“ и „умные“ источники для составления картины… Что с одной стороны, что с другой -- клиенты психушек.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Net, eto ne istocniki, a prosto indikatori. Krainije indikatori vsegda pokazivajut vozmoznij potencial razvitija sobitij.

              Reply
                1. rokiskis Post author

                  Matai, realybė būna kažkur tarp dviejų kraštutinių nuomonių. Tik nebūtinai per vidurį. Kartais netgi pakankamai arti vieno iš kraštutinumų. Tik vat kol kas per mažai duomenų yra tam, kad būtų galima kažką spręsti rimtai. Tik vat mane tai visgi neramina, bendras kontekstas kaupiasi…

                  Reply
  8. Karolis

    lenkiamės Pranašui Visagaliui Žiurkėnui. Tik kitą kart gal pranašaukit ką nors gero 😉

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *