Mokestiniai cirkai

Tokį įdomų dalyką kartą teko skaityti, kad JAV ir kai kuriose kitose šalyse mokesčių rinkėjai reikalauja, kad pajamų gavėjas deklaruotų visas pajamas, įskaitant ir nelegaliais būdais gautas (vagystės, narkotikai, etc.), bet įsipareigoja tų duomenų neperdavinėti įstaigoms, tiriančioms nusikaltimus. Tuo atveju, jei paaiškės, kad pavogėte kažką ir nedeklaravote, būsite baudžiamas ne tik už vagystę, bet ir už mokesčių slėpimą. Neretai būna taip, kad pagautas nusikaltėlis už mokesčių slėpimą gauna keleriopai didesnes bausmes, nei už patį nusikaltimą.

Ką galėčiau pasakyti apie tokį mechanizmą? Nereta valstybė legaliai bendradarbiauja su nusikaltėliais, jei tik šitai neša pinigus. Ar tai yra gerai? Abejoju.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

9 thoughts on “Mokestiniai cirkai

  1. Anonymous

    Rūta
    Kažkas panašaus ir Lietuvoje yra.
    <apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamas Panevėžio miesto tarybos narys bei buvęs Specialiosios mokyklos direktorius Visvaldas Matkevičius.
    Vos prasidėjus teismo posėdžiui civilinį ieškinį V. Matkevičiui pateikė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).Kaltinamajam ieškinys per 90 tūkstančių litų.>
    Aha, maždau, jei nepripažinsi nusikalstamos veikos, tai plyz GPM’ą susimokėk, nes
    turto deklaracijoje, pateikei neteisingus duomenis apie gautas pajamas:)

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Rūta
      Nu jo, kažkas panašaus irgi gaunasi. Tik tiek, kad pas mus bent nereikalauja iš anksto susimokėt ir tų susimokėjusių neslepia.

      Reply
  2. dzejus

    kiek teko girdeti tai JAV ne visos valstybes mastu taikomas sis modelis, bet taip, gali susimoketi „pvm“ uz narkotikus 🙂
    vakar ar kada maciau straipsni su pasvarstymais, gal reiktu padaryti amnestija su simblinem baudom (pvz 10%) ir legalizuoti uzsienio bankuose slepiamus pinigus

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Prieš kelioliką metų jau buvo tokia „amnestija“ -- legalizacija. Nusikaltėliai pavirto verslininkais. Turtingiausi žmonės, visų gerbiami 🙂

      Reply
  3. versmes

    Netikiu, kad viena valstybinė institucija nepasidalintų informacija su kita institucija 🙂 Veikiau jaukas įvairaus plauko nelegalams susemti ir vėliau juos šantažuoti.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Gal būt. Bet -- bent formaliai tai pateikiama, kaip slapti duomenys. Kažkada teko matyt kažkokią ištrauką iš JAV deklaracijos, kur buvo aiškinama, kad vogtas turtas turi būti deklaruojamas, bet jei jis po vagystės buvo grąžintas šeimininkams, tai jo deklaruoti jau nereikia.

      Reply
  4. Anonymous

    Vertelga
    Papasakok dar Rabinovičiau apie mokesčius. Ar tik ne tokias paslaugas tavo firmelė teikia -- mokesčių slėpimas legaliai apeinant įstatymus?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Irgi atvejis, kai nelegaliais metodais. Ir taip pat tenai daug visokių klausimų kyla. Tiesą sakant, vertinti sunku, bet kas krenta į akis -- tai tik vienas dalykas, kad kur prasideda mokesčiai, ten dingsta bet koks valstybės moralinis veidas ir ima galioti visiškai kiti dėsniai. Baudžiamosiose bylose neteisėtai surinkti įrodymai paprastai nenagrinėjami išvis. Čia tuo tarpu -- kuo puikiausiai sueina.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *