Truputis nuorodų iš mano kiauros begalvės

Аš aišku jau spėjau pamiršt daugumą to, ką paskutinį mėnesį gero buvau atradęs. Taigi, jei ką nors pamiršau, ar nepastebėjau – parašykit komentaruose, įdėsiu nuorodą. Čia tiesiog noriu pasidalint keliomis gėrybėmis, kurias rekomenduoju ir tikiuosi, kad sau ką nors naudingo atrasite – jau anksčiau buvau minėjęs, kad dalinimąsi nuorodomis laikau didžiu gėriu.

  • Ponas Petras Kudaras matomai ir taip visiems seniai žinomas. Žmogus – buhalterinė programa, kuri apskaitys jus, jūsų vertę, jūsų kainą, jūsų atsipirkimo periodą, įvertins rizikas, paskaičiuos jūsų gyvenimą, kaip fjūčersą ir tada jums to dar ir nepasakys, o nutylės, nes tai jo rinkos vertinimo paslaptis. Paskaitykit.
  • Ponas Adis – senas metaliūga, didelio žurnalo redaktorius, žmogus, kurio galva pilna visokių minčių apie gyvenimą, įžvalgų ir šiaip blykstelėjimų. Labai rekomenduoju tiems, kam įdomūs plataus profilio blogai, laiks nuo laiko priverčiantys pagalvoti apie tai, apie ką šiaip negalvojame. Puikus, puikus. Vertas.
  • Ponas Osvaldas rašo apie fotografiją, bet ne iš kokių nors ciuciukiškų pozicijų ar ne kokių nors karų apie Nikon vs. Canon pusės, o tiesiog techniškai, inžinieriškai tiksliai ir aiškiai, apie tai, kas yra kas, kaip kas vyksta, kodėl ir kas pro kur gaunasi. Dauguma save fotografais laikančių žmonių Osvaldo blogą paskaitę, pasijus mėgėjiškais pezėtojais. Ir, kas įdomiausia, blogas suprantamas net ir tokiems, kaip aš. Labai rekomenduoju.
  • Ponas Teisusis – išskirtinis pridūrkas, katras ir mane jau spėjo kažkaip iškeikt. Rašo nesąmones, bet jas pagrindžia taip, kad net ir aš jomis patikiu, o paskui negaliu prieštaraut, nes nesugalvoju, kaip. Velniškai, neįtikėtinai didelį emocinį užtaisą sukiša į tą savo šveplą raidžių be pastraipų kratinį. Rekomenduoju paskaityti visiems, kas turi kantrybės skaityti neskaitomiausiu būdu pateiktus tekstus. Jei užteks kantrybės – juoksitės balsu. Ir, kas keista, ponas Teisusis privers į save pažvelgti truputį kitaip.
  • Panelė Amie Kusaitė – nuostabi, kandžialiežuvė, sąmojinga, žodžio kišenėj neieškanti ir ką nors sudirbt mokanti, žvelgia į pasaulį visai kitu, mums neįprastu žvilgsniu. Gal todėl, kad ji amerikonė. O gal todėl, kad šiaip protingesnė. Drauginkit.

Tai tiek. Jei ką nors pražioplinau, parašykit komentaruose.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

11 thoughts on “Truputis nuorodų iš mano kiauros begalvės

  1. kitoks

    Nagi daug minčių sukėlė man šis įrašas. O ir jo pasekmės taip pat. Buvau kažkaip užsiėmęs rašymu (fokusavimasis yra gėris -- tvirtina commonsense’ai ir aš jiems pritariu) ir nespėjau čia greit sureaguoti. Bet gal nuo to tik įdomiau?

    Turėjau planą. Parašyti kokias penkias dešimtis dėmesio vertų įrašų į savo tinklaraštį. Apsiprasti ir suprasti, ką aš noriu toje blogosferoje veikti, o jau tada -- jeigu matysis tame kokia nors prasmė -- prašytis būt pareklamuojamam pas ką nors. Bet va prabundu vieną rytą ir suprantu, kad man nenuėjus nei pusės kelio ponas Rokiškis sunešiojo tuos mano ilgai puoselėtus planus. Žodžiu, aš taip ilgai planavau, kaip čia dalinsiu komisinius už reklamą iš savo pirmo uždirbto milijono, o dabar gavau chaliavai ir esmi visiškai pasimetęs ką reikės daryti su tais would be procentais. Nu bet ką nors sugalvosiu iki to laiko, kai pinigas pradės kišenių plėšti. 🙂

    Ant kitos dienos pasižiūriu lankomumo statistikas ir suprantu, kad viena diena perspyrė viso mėnesio pastangas, o ir feedburnerio skaitliukas rodo 15 kart padidėjusią radiaciją -- taip suprantu, kad reikalas pasidarė daug rimtesnis. Ant greitųjų sukurpiu naują maldelę, kurią vis kartojų žiūrėdamas į kylančius kalnus statistikoje: „ramybė, tiktai ramybė -- tai nieko nereiškia, turi nepasiduoti vienadienėm pagundom ir daryti tai ką darei iki šiol, tai kas tau patiko ir tai kuom tiki pats“. 🙂

    Aš beje tikiu inžinierija. Kaip aukščiausio lygio technine disciplina. Nors niekada mano pareigose tas žodis neskambėjo, man kažkaip skaudu, kai girdžiu jį naudojant kokiam nors nuvalkiotam kontekste („kuom dirbi?“ -- „ai, tik inžinierius“). Todėl tamstos frazė „inžinieriškai tiksliai ir aiškiai“… nu nerealiai mane pamalonino -- ačiū už tai.

    Iš kitų paminėtų blogų iki šiol nebuvau radęs tik vieno. Vienas, beje, visiškai ne mano skonio. Vieną jau rss’inau. O dabar ir kitus du, nes pavarčiau daugiau ir patiko. Vis tik rekomendacijos yra žiauri jėga 🙂

    P.S. Galvojų tą naują viršūkalnę lankomumo statistikoje, kai į ją įkopsiu, reiks kaip nors oficialiai pakrikštyti. Net vardą sugalvojau -- Rokiškio pikas. 😉

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ahahahahah 😀

      Gerbiamasai, tamsta perdedat efektus visokius, o nuorodas aš duodu dar ir iš labai savanaudiškų paskatų: jos suteikia realią pridėtinę vertę tiems bepročiams, kurie skaito mano kliedesius 😀

      Bet išties man malonu, kad padariau kažką gero 😀

      Reply
    2. skirtumas

      P.S. galvoju apie pirkimą kokio nors labiau profesionalesnio fotiko, tad įdėmiai bandau skaityti viską pas jumis nuo pradžios iki galo. Gal paskui susiformuosiu ir savo nuomonę apie tai ko noriu.

      Reply
  2. Ponas Adis

    Ačiū už gerą žodį, ale kaip tik stent.lt sistema šiomis dienomis užlūžus, programinės bėdos. Nieko, prisikelsim, tik gali kiek užtrukti 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, čia matyt gal nesenai užlūžus, bet spėju, kad dauguma spėjo pamatyti tamstos blogą veikiantį kuo puikiausiai.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *