Rusija ir Eurovizija

Ponai ir ponios, aš nesuprantu, kodėl išvis kažkoks baisus buzas prasidėjo apie tai, kad Lietuva nedavė Rusijai nei vieno balo per Euroviziją. Nesuprantu tiesiog dėl to, kad jei jau kažkurie piktinasi, kad nedavė – tai reiškia ką, gal tai, kad esą Lietuva turėjo nors vieną balą duoti? O jei kažkurie džiaugiasi, kad nedavė, tai ką, buvo kažkokių prielaidų tam, kad Lietuva turėtų nors vieną balą Rusijai duoti?

Ruslana išties kovojo ir dabar kovoja už taiką - savo laiku ir Maidano barikadose, o ir informuodama pasaulį apie Rusijos agresiją. Tuo tarpu ką daro Rusijos atlikėjai Eurovizijoje? Stūgauja apie taiką, patys atstovaudami teroristinę valstybę.

Ruslana išties kovojo ir dabar kovoja už taiką – savo laiku ir Maidano barikadose, o ir informuodama pasaulį apie Rusijos agresiją. Tuo tarpu ką daro Rusijos atlikėjai Eurovizijoje? Stūgauja apie taiką, patys atstovaudami teroristinę valstybę.

Tiesą sakant, dėl invazijos Ukrainoje visa ta Rusija išvis neturėtų dalyvauti niekur – jos negalima priimti nei į jokius renginius, nei į sporto varžybas, nei išvis kažkur. Šalys, kurios tampa agresorėmis, turi būti išmetamos iš visur.

Visa ta Rusijos dainuškė apie taiką – tai, atleiskite, tiesiog idėjinis vertalas iš rusiškos dviprasmybės – „my hotim mira“ – žodis „mir“ toje kalboje pagal poreikį gali reikšti ir taiką, ir pasaulį. Prisiminus SSRS herbe nupieštą gaublį ir kariaujamus informacinius bei realius fizinius karus, nekyla klausimas, kokią prasmę ta daina neša. Juoba kad ir parinkta ji buvo aiškiai.

Visiškai nestebina paskui kilę masiniai Rusijos veikėjų pasipiktinimai Lietuvos balsavimu – pilnas Twitter visokių pasisakymų su dešimtimis ar netgi šimtais retvytų, kur grasinama ir bombomis, ir tankais, ir bendrai sunaikinimu, ir taip toliau.

Pozicija čia labai aiški – ta šalis Euroviziją mato kaip elementarią vietą savo propagandos sklaidai. Ir kaip kažkada Rusijos pastangomis buvo blokuojama Gruzijos daina apie tai, kad jie nenori Putino, taip dabar buvo kišama daina apie tai, kad Rusija esą norinti taikos ir eilinio santykių perkrovimo.

Apie eilinį santykių perkrovimą Rusijos veikėjai jau pradeda šnekėti ir knisa protą Europos ir JAV diplomatams. Nieko naujo – toksai perkrovimas jiems reikalingas po kiekvienos agresijos. Kažkada jie siekė tokio perkrovimo po karo Gruzijoje, dabar jie siekia dėl karo Ukrainoje. Paskui užpuls Baltijos valstybes – ir vėl aiškins apie santykių perkrovimą.

Tai kodėl Lietuva turėtų duoti nors vieną balą dainai, kuri yra skirta ne kam kitam, o karo tikslais vykdomai propagandai?

Atleiskite, už tokią dainą balus gali skirti nebent nupušę nesusivokėliai. Tai jie ir kišo į tai savo pinigus, balsuodami tais SMS, kainuojančiais maždaug tiek, kiek butelis pigaus alaus. Dabar tie patys nupušėliai labai nelaimingi, nes štai kiek sukišo – prisigert būtų galėję, o balo Rusija iš Lietuvos negavo nei vieno.

Taigi, ir gerai. Taip ir turi būti, ponai ir ponios. Kalbėti verta apie tai, kad būtent šitokie vertinimai turi būti tiesiog visiška norma. Norma, kurią jau įsisaviname. Ir tai yra gerai.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

46 thoughts on “Rusija ir Eurovizija

  1. Egidijus

    Šiaip dar ir San Marinas Rusijai balų nedavė (vienintelis be Lietuvos). Jais kažkodėl niekas nesipiktina. Matyt nežino kur tas yr 🙂

    Reply
  2. Vaida

    Lietuva netiki Maskvos ašaromis ir yra teisi. Labai jau greitai pasiuto tie taikos balandžiai. 🙂

    Reply
  3. Vasara

    Tiesiog visi labai nori tikėti Rusija.
    O čia vieni jau nusiėmę rožinius akinius, kaip nepatogu.

    Reply
  4. Macka

    Polina Gagarina -- profesionali atlikėja. Ir jos sceninis jaudulys bei drebulys -- gražus, įtaigus, tobulai sukurtas. Kaip aktoriaus ašaros scenoje. Kad toks „naivios mergaitės iš Rusijos“ įvaizdis yra dirbtinis, įrodymas -- CV bei visiškai idiotiški linkėjimai mamytei.
    Paradoksalu, bet rusai atsiuntė super atlikėją su super daina. Nes dabar kiekvienas tarptautinis renginys -- ar kultūros, ar sporto, ar mokslo -- Rusijai savaime tampa politiniu. Tad kiekviena užuomina apie „nepainiojimą“ kelia tik pasibjaurėjimą.
    Kuri sporto šaka buvo labiausiai politizuota šaltojo karo metu? Futbolas? Krepšinis? Gimnastika? Dailusis čiuožimas? Ledo ritulys?.. Šachmatai. Kultūroje -- baletas. Moksle -- kosmosas. Putinas vaikosi imperinio fantomo ir kiekvienas buvusios didybės argumentas tampa aukso vertės.

    Reply
  5. putinas

    beprocio kliedesiai kuris itikejes rusijos invazija I ukraina :D, gydykis kol nevelu beproti

    Reply
    1. Arklimantas

      va čia tai žmogus tiesą pasakė. ruselių agresija gali patikėti tik bepročiai. juk tai vienintelė šalis pasaulyje, kuri niekad nieko nebuvo užpuolusi :). ką ten užpuolusi, vargšė rusija skriausdama save, karts nuo karto gelbėja visą pasaulį nuo visiško sunaikinimo. tik tas šlykštus pasaulis vis vien klaikiai nedėkingas. reikės vėl jį išgelbėti nuo fašizmo, banderų ir gruzinų ar „pribaltų“. tada žinos…

      Reply
  6. hh

    Pasižiūrėkit jūs į tų žmonių twitterius. Blaiviai mąstantis žmogus, kurio smegenys lietuvos purvasklaidos neišplautos, supras, jog tenjuokaujama, žinoma, kvailai, bet viso labo juokaujama, o lietuviai viską už gryną pinigą priima. O daina, kad ir kokia bebūtų, apie taiką ar ne,skambėjo gerai ir šou buvo išties geras 😉

    Reply
    1. Arklimantas

      žinoma. kaip gi juokauti dar? apie tankus ir bombas, kaip kitaip! tave turbūt labiausiai juokina juokai apie tavo žmonos išprievartavimą ar tavo vaikų žudymą, ar ne?

      Reply
  7. remigijus

    P.s. o Ruslana iš karto po to kai gavo liberalo Medalinsko taikos medalį perbėgo pas Donbaso separatistus, viešai pasmerkė Kijevą, Maidano dešiniajį sektorių ir dingo iš vakarų žiniasklaidos.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jo, daugiau žiūrėkit Kremliaus feikų. Tas pamontuotas daiktas, kurį apie Ruslaną jie padarė 2014 rugsėjį, buvo vienas išskirtiniausių pavyzdžių, kaip jie sugeba apversti viską aukštyn kojomis. Ir kaip matom iš jūsų asmeninio pavyzdžio, tokie feikai puikiai paveikia tuos, kurie nefiltruoja informacijos.

      Reply
  8. vids

    Geda mums kad tikime tokia propoganda ir absurdisku straipsniu,nemokedami sukurti kazko grazaus parodeme iskrypeliskuma ir musu tautos nuosmuki,(pyderai scenoj fui) o dabar visa tai pateikiama kvailu zmogeliu auditorijai

    Reply
  9. Kempiniux

    Dar vienas palyginimas -- rusas kaip girtas smurtaujantis vyras pramuša žmoną, apspardo gulinčią, užvažiuoja vaikams, kad per daug nestūgautų. O kitą dieną išsiblaivęs ir apšepęs lekia gvazdikų ir saldainių pirkti. Imituoja atgailą ir reikalauja supratimo. Pamegink tik užsiminti, kad situacija kartojasi nioliktą kartą. Vėl bus naujas raundas „nedėkingėsiems“…

    Reply
      1. Arklimantas

        kodėl lot? tu neįgalus? nesupranti kodėl pateiktas šis pavyzdys? nesupranti, kad buitinis pavyzdys šiuo atveju taikomas ne buitiniams įvykiams, o valstybės politikai? Lietuva valstybinių mastu spardo gulinčius? manau, kad negalėtų net norėdama, o galėdama -- nenorėtų. tuo ir skiriamės nuo tokių kaip tu.

        Reply
      2. kenis

        Kalbėjo apie rusiją kaip valstybę.

        /nemanau kad Lietuva užpuola kitas valstybes ir poto per euroviziją dainuoja apie taiką

        Reply
  10. zuco

    „Tiesą sakant, dėl invazijos Ukrainoje visa ta Rusija išvis neturėtų dalyvauti niekur – jos negalima priimti nei į jokius renginius, nei į sporto varžybas, nei išvis kažkur. Šalys, kurios tampa agresorėmis, turi būti išmetamos iš visur.“ -- jei taip,tai JAV tada taip pat reiktu ta pati taikyti. Po ju isikisimo valstybes griuna. Taip,kad autorius sio straipsnio galetu pasidomet pasaulio istorija geriau ir maziau skaitytu geltonosios spaudos . Nes tai dar vienas pavyzdys praplautu smegenu.

    Reply
    1. Arklimantas

      įdomus loginis ryšys. jei kažkas kitas blogas, tai ir rusas turi teisę būti blogas?

      P.S. Rokiški, tapai vatos taikiniu 🙂

      Reply
  11. >..

    „Paskui užpuls Baltijos valstybes – ir vėl aiškins apie santykių perkrovimą.“ nesuprantu kam Rusijai Baltijos valstybes, cia ka naftos yra? aukso? ar dar ko nors? sudu kruvoj sedim o lojam lyg nuo musu cia priklausytu pasaulio likimas… PARANOJIKAI ir nieko daugiau.. O del konkurso, tai pagal Jus 38 valstybes yra „nupušę nesusivokėliai“ … Nesakau kad reikia 100% duoti visus balus Rusijai, bet po to sakyti : Va kokie mes kieti , del politikos nedavem balu MUZIKINIAME konkurse… Geda, geda ir dar karta geda…

    Reply
    1. ans pons

      Netiesa. Lt reikalinga, ne dėl aukso ir naftos. Dėl tranzito. Geros geografinės padėties. Dėl to kad kitas ūkio šakas vystome ir tolygiai. Ir dar dėl ko daug. Bet tau nesuprasti.

      Reply
    2. gadiminas

      Putinas ateis tavęs išgelbėti, nuo sėdinčių šūdo krūvoj. Baigia lietuviai sugriauti viską, ką Didžioji Rusija davė jiems. Tad visi tik džiaugsis jog ateina tikrai tvarkingas valdytojas, kuris sutvarkys dabar atsiradusią betvarkę!!

      Reply
    3. kenis

      nuuuuuu šiaip pagrindinis teritorijos reikalingumas yra žmonės su pramone pinigais ir infrastruktūra. bet tokius basic dalykus nevisi supranta

      Reply
  12. toms

    Tikiuosi perskaityti išsamesnį pamąstymą apie Rusija ir visi kiti… O kas dėl rosija ir eurovision tai -- nėra jokios „Rosija“. Parodykite man tikrą rusą. rusija yra kažkoks politinio žemėlapio plotą užimantis darinys, kur vyksta „bespridielai“.

    Reply
  13. Kęstas

    Nieks nepasakė prieš konkursą, už ką balsuoti -- už dainą ar už atstovaujamą valstybę. Vat ir nesusipratimai 🙂 Rusijos atstovės daina gal ir gera, aš ne specialistas.
    Vieno nesuprantu. Kodėl tie normalieji ir „ne taip auklėti“ rusai piktinasi Gayropos gėjų olimpiadoje gavę iš Lietuvos mažai balų? Умом Россию не понять…
    Visiems, aiškinantiems, kad Amerika lygiai toks pats agresorius, kaip Rusija -- palyginkit Šiaurės Korėją su Pietų Korėja, Vokietijos Federacinę Respubliką su Vokietijos Demokratine Respublika, Kaliningrado Sritį su Lenkija, Vokietija ir Lietuva, galų gale. Geriausia, kai į šalį niekas nesiveržia; bet jeigu jau veržiasi, tai geriau tegu tai būna Amerika, o ne Rusija. Nafik tokius taikdarius, kurie nesugeba savo šalyje pagrindinio greitkelio pastatyti 25 metus.

    Reply
  14. friendzis

    Suprantu jūsų mintį, tačiau kokia jūsų nuomonė apie dainų konkurso ir politikos suplakimą į krūvą? Atsakymas „jie patys taip daro“ nevisai tinka

    Reply
    1. Vardas

      Rusijos Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas pabrėžė, kad „Eurovizija“ – tai „mažiausiai 50 procentų (o gal ir daugiau) – politika ir geopolitika“.

      Reply
    2. friendzis

      Esate teisūs, kolegos. Ne tik dainų konkursai, sporto eventai yra neatsiejami nuo [geo]politikos, bet net ir lementarūs verslo ar šiaip tarpžmoginiai (tik geo čia nebekvepia) santykiai nėra vien kažkokie išimtinai pragmatiški.
      Tačiau man įdomūs Rokiškio pastebėjimai, akcentai šia tema.

      Reply
  15. Macka

    Ale kaip vatnykams užkaito!.. Tiesiog kaip toj dainoj -- „milijon voisez“. Amerikonai Japoniją atominėm bombom išsprogdino, Vietnamą napalmu ir agent Orange (ne, tai ne apelsinų sultys) 10 metų laistė. Ir kaip šiose šalyse po viso šito bespridielo vertinama JAV? Oi ne, vatnykai, geriau nežinokit -- subinė sveikesnė liks.
    Kai pačiam Pabaltyje Maskva buvo įvedus sovietyno light variantą. Bet ir tai, pabuvusiems jame bent viena koja nieko, išskyrus šleikštulį kelti negali. Na, nebent sovietmetis painiojamas su vaikyste / jaunyste / asmeninėmis problemomis.

    Reply
  16. Martynas

    As pasiulyciau issiciuchint viena syki. 🙂 Nes ziuriu jau jum is smegeneliu skysta mase pasidarius is to ka skaitot visokiuose bruduose „15 min“, „delfi“ kur mus jau belekiek kartu ale „uzpuole“ ir pns. Jokia Rusija cia ne agresore, cia jusu praplautas smegenys ir Grybo kisimasis kur nereikia ir apskritai is nieko didvyre daro save. Gal laikas kazka del savo salies padaryti? O ne keikt amzinai tuos rusus ir provokuot nesantaika tarp saliu kuri mus su „sprigtu“ nunestu. Antra. Mes jau ant tiek ir taip prisisike, kad kitos europos sajungos salys mazai girdeja apie tokia kaip Lietuva arba nuomone susidare kaip „prasiskulinus valstybe“, „padlaizune“. Kiek teko girdet kitose salyse siuos dalykus. Gal pirmiausia reiktu sustivarkyt mum patiem viska, o ne lyst ir problemu darytis kur nereikia. Ar mes kalti, kad viena puse Ukrainos nori but rusu dalimi kuri yra arciau Rusijos, o kita nori i ES istot. Del to kivircai ir vyksta. Viska nurasinejat ant tos Rusijos. Nesu kazkoks Rusijos gerbejas ar palaikytojas didziausias, bet kam taip smerkt beviltiskai kai poto viskas atgal atsisuks. Ner cia ko kist politika su kazkokiu reginiu ir apdrebt daininkus. Peace

    Reply
    1. V

      Niekur kitose šalyse (turiu omeny ES) mūsų nelaiko ‘prasiskolinusia ar padlaižūne’ valstybe. Požiūris paprastai žymiai teigiamesnis nei pačių lietuvių. Kodėl? Nes Vakaruose neveikia Putino propaganda. Be to, jei pasiskaitytum faktus prieš skleisdamas tą propagandą pats, sužinotum, kad Lietuva yra viena mažiausiai ES prasiskolinusi valstybių.

      Reply
    2. Arklimantas

      man visada labai gražu matyti vieną aiškų ir tikrą ryšį: visi mylintys rusiją iki apsišikimo nekenčia Lietuvos, o mėgstantys Vakarūs, dažniausiai savo šalį myli. labai lengva pasirinkti, kurioje pusėje esi :).

      Reply
  17. jonas

    Gerb. Autoriu galiu nuramint kad Rusijos demagoginis klanas tikrai nepuls Baltijos saliu, nes nei Kinija ju nepalaiko, jie vienu vieni pries pasauline bendruomene, ir net fasistine Vokietija turejo pora gan stipriu sajungininku- italus, japonus, ir sita ju demagogine valdzia labai laikina.
    Eurovizijoje labai zemas bendras lygis, nors buvo berysio, kadta reksne pirmavo puse balsavimo, net priverte pasirgti uz svedus.

    Reply
  18. Donatas

    Nereikia čia velti politikos. Tokio lygio renginiuose reikia pamiršti politikavimą ir vertinti tik atlikėjų profesionalumą ir dainų grožį. Tik postsovietinis mentalitetas įžvelgia politiką ten, kur jos net nėra.
    Jei Eurovizija politinis renginys, tai man paaiškinkit, brangieji, kodėl tokia šalis kaip Vokietija negavo nei vieno taško?
    Nereikia čia ieškoti „mėsoje kaulų“, labai norint ir prie stulpo galima prisikabinti, kad ne vietoje stovi…

    Reply
  19. Alius

    Na ir padavė vatos į komentarus… kur žiūri moderatorius 😉

    Pradžiai -- mano supratimu Eurovizija yra komercinis projektas, kuris jau naudojamas politikoje, kaip PR elementas. Panašiu PR elementu seniai tapo olimpiados.
    Organizatoriai turi kelis pasirinkimus:
    1. Atvirai blokuoti šalies agresorės dalyvavimą -- sukeltų didelį šurmulį ir prarastų pinigus;
    2. Visiškai atsiriboti nuo politikos -- faktiškai neįmanoma, nes niekas negyvena uždarame burbule;
    3. Pasirinkti viduriuką, kur ir vilkas sotus ir avys sveikos -- kas dabar ir padaryta. T.y. yra balsavimo sistema, kuri sukuria jausmą liaudžiai, kad jie kažką įtakoja, bet yra svertai (komisijos), kurie gali pakoreguoti liaudies balsavimą organizatoriams tinkama linkme.
    Manau, kad ši balsavimo sistema buvo sukurta ne politikai, o verslui.
    Pvz. kokia nors šalis (kaip prieš keletą metų Azerbaidžanas) labai labai dosniai paremia organizatorius. Savaime suprantama dosnumas turi būti atlygintas -- kitais metais reikia organizuoti konkursą ten. Kas daroma? Ogi leidžiama balsuoti liaudžiai ir, esant nepakankamam kiekiui balsų, komisijos valstybėse „pakoreguoja“ liaudies nuomonę taip, kad sponsorius liktų patenkintas. Tai yra normalus verslas.
    Ta pati sistema yra tinkama ir kitiems (politiniams) tikslams.

    Apačioje yra šių metų rezultatas (paimtas iš http://www.eurovision.tv/page/results).
    Pradžioje tik SMS balsavimo reitingai, po to tik komisijos reitingai, o pabaigai bendri, kuriuos jau visi žinome (kuo mažesnis skaičius -- tuo geriau).

    Taigi ponai. Jei norite atsiriboti nuo verslo (ir politikos) -- perklausykite visas dainas; surašykite savo taškus ir džiaukitės tomis dainomis, kurios jums patiko.
    Aš taip ir darau -- man asmeniškai šių metų italų daina yra nereali -- man laimėjo italai.

    O dėl organizatorių: tikiuosi, kad kada nors jie subręs ir sugebės atvirai pasakyti -- šalims agresorėms šiame renginyje dalyvauti draudžiama.

    Country Televote
    Italy 97
    Russia 149
    Sweden 157
    Belgium 233
    Estonia 298
    Israel 324
    Australia 325
    Latvia 369
    Serbia 454
    Romania 455
    Spain 503
    Georgia 508
    Norway 534
    Albania 577
    Poland 589
    Slovenia 606
    Armenia 636
    Lithuania 649
    Montenegro 654
    Azerbaijan 657
    Hungary 682
    Germany 688
    Cyprus 706
    Greece 711
    United Kingdom 745
    Austria 851
    France 856

    Country Jury Rank
    Sweden 91
    Latvia 193
    Russia 205
    Australia 207
    Belgium 252
    Italy 287
    Norway 316
    Israel 462
    Cyprus 463
    Estonia 478
    Georgia 496
    Austria 503
    Slovenia 508
    Lithuania 567
    Spain 568
    Germany 576
    Azerbaijan 588
    Greece 604
    France 604
    Montenegro 619
    Hungary 629
    Romania 671
    Serbia 672
    United Kingdom 700
    Poland 745
    Armenia 810
    Albania 848

    Country Combined
    Sweden 99
    Russia 154
    Italy 157
    Belgium 225
    Australia 260
    Latvia 267
    Estonia 373
    Israel 379
    Norway 426
    Georgia 517
    Spain 530
    Serbia 562
    Slovenia 581
    Romania 596
    Cyprus 627
    Lithuania 651
    Azerbaijan 670
    Montenegro 671
    Germany 684
    Hungary 696
    Poland 707
    Greece 714
    Austria 748
    Albania 750
    Armenia 760
    France 788
    United Kingdom 799

    Reply
    1. Alius

      Visa lentelė viename:

      Country Jury Rank Televote Combined Points
      Sweden 91 157 99 365
      Russia 205 149 154 303
      Italy 287 97 157 292
      Belgium 252 233 225 217
      Australia 207 325 260 196
      Latvia 193 369 267 186
      Estonia 478 298 373 106
      Norway 316 534 426 102
      Israel 462 324 379 97
      Serbia 672 454 562 53
      Georgia 496 508 517 51
      Azerbaijan 588 657 670 49
      Montenegro 619 654 671 44
      Slovenia 508 606 581 39
      Romania 671 455 596 35
      Albania 848 577 750 34
      Armenia 810 636 760 34
      Lithuania 567 649 651 30
      Greece 604 711 714 23
      Hungary 629 682 696 19
      Spain 568 503 530 15
      Cyprus 463 706 627 11
      Poland 745 589 707 10
      United Kingdom 700 745 799 5
      France 604 856 788 4
      Germany 576 688 684 0
      Austria 503 851 748 0

      Reply
  20. Nesvarbu

    Visiems manantiems esa pasaulio bamba.
    Niekas niekam nieko neturejo duoti. Niekas net nesureiksmintu, kad Lietuva neskyre ne vieno balo Rusijai, jai tik pati Lietuva (info portalai, komentatoriai ir t.t.) nebutu taip arsiai akcentavusi, kad stai kokie mes saunuoliai, kaip gerai pasikom Rusijai. Nei Rusija tu balu tikejosi gauti, nei verke negavus, vienaip ar kitaip vien Lietuvos balsavimas nebuvo lemiamas, nes rezultatu skirtumas gan didelis. Tad nereikia cia vaidinti tiesos skleideju, mat mes atveriam akis kitom salims, nes jos gi kvailos, nieko nesupranta, vien tik Lietuva-saunuole puikiai zino kur balta, o kur juoda.
    Svedas buvo objektyviai stipresnis, tad nera ko ir sakyti, laimejo pelnytai. O tai, kad pramogini dainu konkursa jau seniausiai paverte politine arena visiems seniai aisku. Bjauru.
    Geda, kad gimtoji salis temoka dziaugtis kitu nelaimejimais (specialiai rasau Nelaimejimus, net tai nera tas pats kas praleimejimas), vietoj to, kad siekti ir dziaugtis savo pergalemis. Kas per iprotis knistis kitu saliu ukyje ir ieskoti kas pas juos yra blogai, vietoj to, kad savo salies uki tinkamai tvarkyri. Vis gi neveltui sakoma, kad didziausias dziaugsmas lietuviui, kai kaimyno tvartas dega.

    Reply
    1. Arklimantas

      aš tikrai džiaugiuosi kai dega nenubausto žmogžudžio ir sadisto tvartas. tikrai. nebandau apsimesti, kad esu dirbtinai korektiškas. ne. ir šitie atsikalbinėjimai apie mažumą ir nereikšmiškumą bei nesikišimą niekur bei savo nuomonės nesakymą yra TIPIŠKAS dvasinio nuopisos monologas. tokie nuopisos visada pateisina ir nesikiša kai vyksta nusikaltimas, nelaimė ar net triukšmas koks, šiukšlinimas. bet tokie kaip tu, dar ir kietiems aiškina, kad būti amoraliu yra siekiamybė.

      Reply
  21. Tadas

    Nebūkite paranojikais…
    Jus apie dainų konkursą, kaip apie politinį incidentą, susirėmima. Jai Dainuose iziurite tiek daug politikos tai kitais metais siuskite Vytautą Lanzbirgi, tai gal tikrai pirmą vietą gautume. Ir papolitikuotu ir ant pianino pagrotu. Juk muzikantas buvęs,o ne homikus kurie bučiuojasi scenoje.
    Lietuva nieko nemoka ar nenori savo sukurti. Visą produkcija prastos kokybės iš lenkų veža, o dėl meno, tai pamatė praeitais metais, kad trafaretas nugalėjo. Tai seis metais sugalvojo padaryti tą patį. Parodyti, kad ir mes esame iškrypėliai. Bet kažkaip nieko nesudomino. „netau Martynai mėlynas dangus „…!
    As Tai pastebėjau vieną, kad balsai priklauso ir nuo santykių su kaimyninėmis šalimis. Pvz visos Sjandynavijios šalys balsavo už savo kaimynės, visos senosios Jugoslavyjios Balkanu šalys už savus, senos rusų sąjungos atsargei savom. Tik sena Europa kiekvienas už save. Rezultatas -- visos beveik paskutinės. Išvada kokia ?

    Reply
  22. Kęstas

    Nedavė balsų komisija, ty 5 žmonės. Lietuvos balsuotojai Rusijai davė III vietą. Tad kame čia tas gerumas?

    Reply
    1. Macka

      Maladec komisija. Taip ji nusprendė. So what? Labai skauda? Blemba, tai vieno savaitgalio dainų konkursas! Fak, nugalėtojas net prizo negauna -- tik pereinamąją taurę!! Taip, milžiniška auditorija -- bet tai ne rinkimai į Seimą. Lietuva Rusijai nieko neskolinga, o jei manai kitaip, tamstai vis dar Stokholmo sindromas.

      Reply
  23. Paulius Žuvyčius

    Rusų daina apie taiką šiuo metu skamba panašiai kaip būtų skambėję vokiečių daina apie gerus kaimynus žydus 1940m.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *