Jei balvonus griaunam, tai gal ir namus nugriaukim?

Dažnas pusprotis, apimtas permanentinio smegenų aptemimo, ima besitaškydamas spjaudalais ant klaviatūros rašinėti maždaug tokias frazes – „jei jau nuo Žaliojo tilto balvonus norit nuimti ir tarybinį atminimą sunaikinti, tai gal ir daugiabučius visus nugriaukite, kurie tarybiniais laikais pastatyti„.

Visoje SSRS visi daugiabučiai panašūs. Tokie panašūs, kad sunku ir pasakyti, kur daryta nuotrauka - Vilniuje, Novosibirske, Kijeve ar Maskvoje.

Visoje SSRS visi daugiabučiai panašūs. Tokie panašūs, kad sunku ir pasakyti, kur daryta nuotrauka – Vilniuje, Novosibirske, Kijeve ar Maskvoje.

Degradavusios smegenys (net neaišku nuo ko – ar nuo alkoholio, ar nuo kokių kitų problemų) nesugeba suvokti elementariausio dalyko – kas ir kodėl tuos namus statė. Ir kas ir kodėl statė skulptūras, skirtas sovietinės santvarkos pagarbinimui. Tokiems degradams viskas susiplaka galvoje, nes jie tiesiog neskiria vergų nuo vergvaldžių.

O atsakymas taigi paprastas, toks paprastas, kad nei neverta apie jį kalbėti: koncentracijos stovykloje kaliniai pastato ir barakus, kuriuose turi gyventi, ir visokius transparantus apie tai, kad valdžia jais rūpinasi ir jiems gera gyventi.

Ne sovietinė valdžia statė namus savo pavergtiems žmonėms. Pavergti žmonės statė tuos namus tam, kad turėtų kur gyventi. Ir tie patys žmonės buvo verčiami garbinti nusikaltėlius, esančius valdžioje. Statyti visokias skulptūras, kurios tos valdžios gerumą vaizduotų, vaikščioti į visokius susirinkimus ir ginkdie niekur nekalbėti apie realybę, kad kas nors neįskųstų saugumui.

Tai akivaizdu kiekvienam, kas turi proto. Bet koloradiniai ir kitokie panašūs sovietmečiui nostalgiją jaučiantys durniai niekaip nesupras tokių paprastų dalykų. Nes tokio lygio durniams pernelyg sudėtingi netgi tokie paprasti dalykai.

Ir čia klausimas: ar bent kas nors turėtų atsižvelgti į nuomonę durnių, kurie net nesugeba skirti sovietinių nusikaltėlių nuo tų, kas buvo tų nusikaltėlių aukomis?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

20 thoughts on “Jei balvonus griaunam, tai gal ir namus nugriaukim?

  1. ranbinas

    Dalbajobas tai tu krv pisa prota budamas zydas jis cia vaidina lietiluvos patriotas rusofobas jobanas menkysta

    Reply
      1. :)

        Latvių gatvėj prie komentarų dirbt jau nebereikia -- dabar užtenka pravest seminarus (stažuotes) Format A3 vietiniams apmokamiems koloradams, o po to jau tie instruktažą savom medijom perduos žemesniajai grandžiai (klavietūrinių vatnikų savanorių bataliojams).

        Reply
  2. Sliobenas

    Tie žmonės savo gyvenimą supranta per kiekybės prizmę. Jie penkmečių planais galvoja. Seniai seniai, kai dar studijavau VU istfake, vienas diedas rusiškai spango, kad Lietuva nulio vietoj, nes mašinų negamina. Spango gal nuo Antakalnio iki Minties gatvių stotelių. Trūko man kantrybė ir rusiškai liepiau pasižiūrėti pro langą. Ar daug rusiškų mašinų jis mato? Ir kažin kodėl taip? Užsičiaupė staigiai. Neseniai irgi vienas diedas paskambino, kodėl žmones įžeidinėju -- straipsnyje koloradus ir vatnikus išvadinau koloradais ir vatnikais. Išvadinau svoločium ir pasiunčiau jam suprantama kalba. Jie mirtinai ilgisi gamyklų ir kolūkių, kur galėjo gerti, nedirbti ir vogti. Ir už tokią laimę jie pasiryžę kam nori batus nulaižyt. Tada jie buvo žmonėmis -- skundaliais, šnipais, pranešinėtojais, lemiančiais bent jau kaimynų gyvenimus. O dabar kas jie? Pikti pensininkai prekybos centre?

    Reply
  3. mianmaras yra graži šalis

    konkretus nuotraukoje penkiaaukštis statytas ne Lietuvoj. Lietuvoj siūlės būdavo gražiai padarytos, nebūdavo to techninio aukšto, virš 5 -- ojo, kur matosi ventiliacijos angos, pamatai -- gelžbetoninių blokų ir tinkuoti, o ne silikatinių plytų, langai be tų mažų „fortkių“ viršuje. kad ir kaip jie dabar atrodo liūdnai, bet tais laikais mūsuose kokybė buvo nelyginamai aukštesnė, nes čia žmonės gyveno, o ne banderlogai pagimdę bolševizmą

    Reply
  4. ignas

    Visi pradejo mokytis užkalnio rašymo stiliaus, nes pastebėjo, kad tai labai gerai sueina Lietuvoje. Kokia Lietuvių kultūra toks ir rašymo stilius tampa madingas.

    Reply
    1. perl007

      Ir „aukštesnio išsilavinimo miestų gyventojam“ reikia savų gražulių.

      Šiaip, vienas pasikartojančių motyvų už skulptūrų nugriovimą(be š pylimo) buvo „jos universaliai sovietinės, turistai prie jų fotografuojasi, ką žmonės pagalvos?(kad mes rusija) gėda“. Nuosekliai taikant tokią logiką chruščiovkes(tiek pat sovietines) visdėlto reiktų griauti pirma vaikų namų, tie gali palaukt -- įkurti atokiai, turistai prie jų nesifotografuoja.

      Reply
  5. tadas.s

    Dar ir kelius išardyt siūlo, bei gi gamyklas sugriaut, nes, matai, be „oslobodyteliu“ Lietuvoj vien „lygus laukai ir tamsūs miškai“ tebūtų.

    Reply
  6. indira

    Griauti ir su dudom nulydeti i Gruto kapinyna. Nera ko cia cia koloradams pataikauti, nes jie tuoj uzsimanys kad Vatnika prie pc palinkusi nulipdytu ir i Vilniaus centra pastatytu.
    Dar galima i Donbasa parduoti. Jiems patiks

    Reply
  7. G

    mano nuomone,rasantys tokiom temom ar taip mastantys patys nelabai protingi yra,jei galvoja,kad dabar kazkas kitaip vyksta.Vienintelis dalykas,kas pasikeite,tai sajungos pavadinimas.Na,dar pora saldainiu numesta,ivyniotu i popiereli “Laisve“.Dar viskas tik prasideda.Tarybuose 50m buvom,manau sikart viskas vyks daug greiciau.

    Reply
  8. Tomas

    Bet tai tuos namus iš tiesų reikia griauti. Griauti ir formuoti naujus kvartalus bei erdves. Siaurinti infrastruktūrą ir kilti į aukštį, o ne į plotį. Taip, kad tai vos ne atvirkštinis proporcingumas 🙂

    Reply
  9. JonasPovilasN

    Rytų Vokietijoje (buvusioje DDR) dauguma socializmo laikų statybos gyv. namų buvo ne griaunami,o renovuoti ištisais kvartalais. Kita vertus,gyvenimo sąlygos Lazdynuose,kad ir dar pilnai nerenovuotuose,mano nuomone, geresnės,negu naujai pastatytame Perkūnkiemyje.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Daugelis jų jau užmiršo ar šiaip nesuvokia, kad čia visi jų komentarus vertina tiktai kaip demencinę simptomatiką. O užmiršo ar šiaip nesuvokia šito jie dėl to, kad pas juos demenciniai reiškiniai galvose. Paprasta viskas.

      Reply
  10. Sandman^KFMF

    Bet neblogai vatnikai pavare komentaru, neblogai. 😀 Net nesitikejau skaitydamas toki nedideli straipsneli, kad sitiek ju bus cia prigeneruota.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *