Blogerių savireklamos savaitė

Ponai ir ponios, blogeriai rašo tai, ką patys galvoja – ne už atlyginimus, o todėl, kad tiesiog smagu. O žmonės gi būna įvairūs, tai ir blogų būna pačių įvairiausių. Gal todėl kasmet ir gaunasi linksma internetų šventė – kai blogeriai (aka tinklaraštininkai) reklamuoja vieni kitus, nes nori pasiūlyti jums tokius blogus, kuriuos verta skaityti. O kadangi neretai blogeriai skaito daug blogų, tai šitie pasiūlymai praturtina visus – ir kiekvieno tinklaraščio skaitytojus, ir pačius tinklaraščius – taip visa blogosfera ir išauga.

Ne visos katės pasižymi protu, tačiau visos katės nepasižymi protu. Todėl skaitykite blogus ir jais dalinkitės arba pavirsit kačių blusomis.

Ne visos katės pasižymi protu, tačiau visos katės nepasižymi protu. Todėl skaitykite blogus ir jais dalinkitės arba pavirsit kačių blusomis.

Šiemet jau irgi įsivažiavo blogerių savireklamos savaitė. Ir tarpusavio reklama eina jau pilnais tempais. Štai ir aš jums dabar duosiu vieną-kitą blogą, kurį paskaityti verta. Ir neklauskite manęs, pagal kokius kriterijus aš šiuos blogus parinkau, nes aš ir pats nežinau kodėl. Čia jums bus ir jums žinomų (nes tiesiog negalima nepaminėti), ir tokių, kurie man pačiam tik ką atrasti.

Aš aišku norėčiau surašyti visą aktyvią blogosferą jums, bet nu nesurašysiu gi. Todėl pirmu reikalu rekomenduoju jums stebuklingą Poko.lt puslapį – ten nuolat gausite naujų tinklaraščių ir geriausių straipsnių. O dabar gi dar ir Geri Blogai yra – nuostabiai gražus agregatorius 🙂 BTW, kas blogeriaujate, būtinai užsiregistruokite ir viename, ir kitame puslapyje 🙂

Taigi, pradėkime nuo to, kas yra pats žinomiausias blogosferoje ir todėl nėra blogeris – tai Andrius Užkalnis, kuris jau parašė savo jechidnu stiliumi tokį nevaldomus spazmos ir beprotybę keliantį kitų tinklaraščių pristatymą, kad geresnio jūs nesurasite niekada ir niekur. Nes tai yra tiesiog nevaldomas kognityvinis disonansas ir viskas. Tiesiog nevaldomas. Blogerių tarpe po šio straipsnio kilo masinis sąmonės kolapsas.

Kitas žmogus, kuris gal kaip žmogus ir nėra žinomiausias, tačiau tikrai jums puikiausiai girdėtas – tai Geležinė Lapė. Ir žinote, aš jums pasakysiu vieną dalyką: Geležinė Lapė parduoda savo sodybą, kur išties ateina lapės ir kur yra nuostabu. Ir ta sodyba yra nebrangi, tobula ir graži, kaip namelis iš vaikystės pasakų. Ir jei jūs sau tai galite leisti, tai pakol aš neįtikinau Geležinės Lapės, kad ji padidintų kainą bent trigubai, jūs turit šansų tą sodybą įsigyti. Suprantate, Geležinė Lapė visiškai neturi versilininkiškos gyslos ir svaigsta apie tai, kad sąžiningai parduos už tiek, kiek savikaina, o savo darbo net neįvertina. Na, jūs supratote. Irgi pasižvalgykite po tą sodybą.

Kitas žmogus, kurį norėčiau jums pasiūlyti (ir jau ne pirmą kartą) – tai Lidžita, kurios tinklaraštis atrodo vienas pirmų įsijungė į visą šiųmetį blogų reklamos triukšmą. Ši autorė visada turi nuomonę, o ta nuomonė nebūtinai sutampa su mano ar jūsų. Bet ta nuomonė visada turi etinį pagrindą, todėl nors ir kiek galėtum ginčytis, visvien į tą nuomonę tenka atsižvelgti. Ir todėl man ši autorė labai patinka.

Dar vienas žmogus – tai Mahila, kuri rašo būtent tokį blogą, kokie patys tikriausi blogai ir būna. Tai visiška ir pavyzdinė blogų klasika pačiame geriausiame pavidale – mintys, pasvarstymai, pastebėjimai, vertinimai apie viską, ir visa tai visiškai personalu, asmeniška, subjektyvu ir nuostabu tiek, kad skaityk ir skaityk. Kodėl tas blogas yra ant tokios klaikios reklamomis prikimštos blogofermos, kurioje beveik neįmanoma skaityti straipsnių, nes jų per reklamas nesimato – nežinau. Matyt autorė nori kentėti ir todėl kenčia viską. Mahila, kelkis į Popo blogus 😀

Ir dar jums Nuodai, kurie sukelia vaizdinius, meilę ir kančias. Aš labai mažai žinau tokių blogų (nemeluoju – mažai reiškia, kad šitą vieną), kurie būtų tokie jausmingi, šilti ir kartu kažkur skaudūs iki mirties. Tokie skaudūs ir kartu pilni šviesos ir tikėjimo. Tokie nesuprantami, užburiantys vaizdiniais ir kartu suprantami. Ponai ir ponios, jei jūsų galvose yra ne silikatinės plytos, o gyvos žmogiškos smegenys, jūs liksite sužavėti. Nors ir į silikatines plytas šitie nuodai prasisunkti ir sugraužti* gali. Ir taip, šis tinklaraštis irgi dalinasi nuorodomis į kitus blogerius.

O dar – jums puikiai žinoma Enorca, tokia miela švelni mergaitė, kuri nejučia valdo tokias galias, kad kažkada seniai, kai kokia tai neaiški firma pabandė jai pašiukšlinti dulkėmis ir dar kažką pasišakojo, tai paskui kilo toksai buzas, kad vargu ar kas dar iš tos firmos tokias patirtis norėtų atkartoti, nes nesinori to kartoti paprastai.

Ir dar, Šilkaus pupa – čia ne koks šiaip sau supermamiškas puslapis, o aktorė, laidų vedėja, renginių rengėja ir viena iš nuostabiausių moterų ir bendrai asmenybių, kokias pažįstu – Kristina Savickytė. Aš patariu ją skaityti visiems, kas turi mažų vaikų, o ir didelių vaikų, nes tai yra šiluma, meilė ir gerumas. Ir negana to, tai yra idealiai geras pavyzdys, kaip turi atrodyti dar ir verslo tinklaraštis – tikras, nuoširdus ir visiškai natūralus. Ir taip, šis tinklaraštis irgi dalyvauja blogerių savaitėje.

Ir dar, visai senas senutėlis blogas, kuris kažkaip ėmė ir atsigavo šią blogerių savaitę – nuostabus ir puikus, Alkoholikai ir niekšai, Supista bokalo magija – http://www.alkoholikairnieksai.lt/. Aš labai rekomenduoju tenai paskaitinėti ir atrasti, kokios tikros, nuostabios, stiprios ir visiškai kitokios būna moterys, kai jos tiesiog leidžia sau būti visai ne tokiomis, kokias jas nori kas nors matyti. Vienas iš nuostabiausių tinklaraščių, kokie tik gali pasitaikyti. Ir blogeriauja, beje, dar nuo 2008 metų.

Ir dar, Danielius Goriunovas, kuris yra toksai tiesiog natūralus, šiltas ir toks, koks yra. Tai nuostabu, kai vyrai turi jausmus ir moka apie juos rašyti, kai užsiima savęs pažinimu, kai gali būti savimi. Dažniausiai tik moterys tai išdrįsta, todėl Danielius yra labai išskirtinis. Kiekvienam vyrui patarčiau pasižirūėti, nes ten rasite tai, kas žavi moteris – gebėjimas turėti jausmus. Ir taip, jis irgi turi rekomendacijų sąrašą jums. BTW, tinklaraščių reklamos savaitės jau bene penkti, o ne antri metai, kaip vyksta 🙂

Ir dar, Daktarė ir gydytoja, kuri viską žino – ji kažkodėl dabar retokai parašo, bet turi stebėtinai gerą humoro jausmą, yra nepaprastai kieta, veikli ir išvis – aš jums atskleisiu paslaptį, kad būtent ji yra ta slapta organizatorė viso to buzo, kuris kilo apie gydytojus ir jų atlyginimus, o taip pat ir apie rezidentus, kuriuos kažkodėl kai kuriuos gydymo įstaigos vertina ne kaip daktarus, o praktiškai kaip nemokamus valytojus. Ir taip, ji irgi nuorodomis į kitus blogus dalinasi.

Ir dar, toksai vienas Žalias Bebras, t.y., jau ne visai žalias ir visai ne bebras, bet užtat visvien populiarus, garsus, žinomas nuo seniai, vienintelis kažką rašantis karatistas ir vienintelis karate mokantis rašytojas, o taip pat laivininkas, prekiautojas ir išvis nežinau kas. Skaitykite, nes ten visko rasite. Daugelis jau žinote, bet kas nežinote, tai sužinokite. Savireklamos savaitėje kažkaip nedalyvauja (kitų blogų sąrašo neskelbė), bet sakėsi norįs, kad pareklamuočiau, nu tai kodėl gi ne 😀

Ir dar jums Geštalto blogas, ir netgi tikrai labai neblogas. Lietuvoje yra rašančių psichologijos tema, bet ne tiek daug, kiek norėtųsi. Yra ir labai gerų blogų, ir daugelis jų daug kam žinomi. O čia yra vienas iš tų, kurie gal kažkam nežinomi? Paskaitykite, yra ne tik geštalt psichologijos dalykai kabinami, bet ir šis tas iš struktūralių srovių.

Ir dar mikrobiologijos blogas – žinokite, tai tiesiog puiku. Aš netgi nieko nerašysiu daugiau, nes žinau, kad yra tuntai moksliukiškų moksliukų, kuriems tai bus geriausias metų atradimas blogosferoje 🙂

Ir dar jau daugelio minėtas ir minėtas, šiuo metu vienas iš aktyviausių blogerių – Darau, blė. Anas daro tai kokį nors alachakbarinį maršrutizatorių, tai kokius nors saldainius, tai dar ką nors. Man rodos, vieną kartą ims ir padarys elektroninį orgazmų implantą, skirtą politikams, o taip anie nustos kliedėti kliedesius, o užsiims malonumais, o tada pasaulyje prasidės taika ir ramybė.

Ir galų gale, Komitetas, kuris visai ne komitetas, o vienas pavienis žmogus, besikamuojantis tomis pačiomis problemomis, kaip ir daugybė kitų. Depresija, žinote. Išties visa ta depresija yra baisiai nervus sekinantis dalykas, bet kita vertus, mes gi ir esame žmonės – ir su savomis problemomis, ir su savais džiaugsmais. Pasiskaitykit, viskas ten labai žmogiška ir verta dėmesio.

Ir dar, kad žinotumėte, jog LiveJournal dar neužsilenkė iki galo, o dar kažkaip egzistuoja – vat jums toksai gražus ir dėmesio vertas fotoblogas apie Lietuvą – http://gesualdo.livejournal.com/

O dar, labai netikėtai – Panevėžio miesto biblioteka, o tiksliau – nuostabiausios jos darbuotojos rašo tinklaraštį apie keliones su knyga, po tą pasaulį, kuris atsiskleidžia, atsivertus ir ėmus skaityti.

Ir pabaigai, jau visai visai pabaigai beveik – tai Aušra Maldeikienė, nes galit šnekėt ką norit, bet ji turi esminį sveikiausio proto požymį – nori visus atleisti ir kelia skandalus, kodėl visi neatleidžiami. Kadangi tai yra tas vienas taškas, kur mūsų požiūriai susieina, tai niekaip čia neišvengsim visokių sąsajų.

Ir galų gale, aš nežinau, ar suradau visus, kas rašė apie blogerių savireklamos savaitę ir rekomendavo tuos blogus, kuriuos verta paskaityti. Kai kurie iš blogerių yra elementariai labai kuklūs – parašo, o paskui pasidrovi mestelti į FB eventą. O kai kurie gal netgi dar kuklesni, nors ir rašo gerai, ir kitus puikius blogus rekomenduoja. O buvo netgi tokių persikuklinusių (ir realiai puikių), kad netgi nedrįso sudalyvauti, nes esą per maži (mažesni už žiurkėnų blusas!), kad kitus reklamuotų 🙂

Visgi va jums nuorodynas, kurį verta pažiūrėti, paspaudžiant ant kiekvienos iš nuorodų, nes ten rasite tiek gėrio, kad maža nepasirodys. Rašau čia nei nežinau, kokia tvarka, nes visko išties buvo tiek daug, kad mano paties galvoje tvarkos jau nebeliko 😀 Jei kažką praleidau – būtinai parašykite man į komentarus, kad galėčiau papildyti sąrašą. Ir beje, vėluojančių šitas traukinys laukia 😀

 

———–

* Kažkodėl prisiminiau, kad sena žodžio „graužti“ rašyba yra „griaužti“. Bet prieš kelis dešimtmečius kalbainiams pasirodė kad kažkaip netinka, tai pakeitė.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

13 thoughts on “Blogerių savireklamos savaitė

  1. Danielius Goriunovas

    O. Mano. Dieve.

    Mano viešpats man prabilo!

    Jis mini maną vardą!

    Du variantai:

    a) Aš esu pašventintas tarp pašventintų;
    b) Dabar bus šikna ir teks atiduoti net tuos pinigus, kur laikiau juodai dienai.

    Nežinau ko tikėtis.

    Bet ei, labai smagu šiais metais buvo! Rodos net daugiau žmonių, nei praeitais? Ir tikiuosi, kad vėl bus padarytas toks voratinklis, kaip, rodos, poko.lt publika praeitais padarė.

    Buvo smagu!

    P.S. Ar man tik pasirodė, ar šiais metais viskas vyko dvejais mėnesiais ankščiau?

    Reply
  2. Mahila

    Kaip ačiū už gražius žodžius. O ant tokios lievos platformos, nes blogerė yra kompiuteriškai atsilikus žiauriai šitoj vietoj, bet jau nebe pirmas žmogus man tai sako, tad, ko gero, pats metas pokyčiams.

    Reply
  3. Proto aistros

    Va taip ir būna žiopliems blogeriams. Kitais metais teks kalendoriuje pasižymėti… Su malonumu „prasinešiau“ per pastebėtus ir dar nematytus blogus. Ačiū!

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *