Apie visokių duomenų išviešinimus

Dabar vyksta skandalas, kad kažkokie hakeriai iš kažkokios neaiškios klinikos pagrobė berods 21 tūkstančio (ar kiek ten?) žmonių duomenis ir nuotraukas. Pati firma, berods negalėjusi tokių duomenų rinkti ir saugoti, juos rinko ir saugojo (išties tai nelabai), o dabar, atkartodama RRT pareiškimą, sakosi, kad gal traukti kažką ten pagal BK 167 straipsnį (neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas), jei kas tuos duomenis pamatys.

Pati hipokrizės esmė – padaryti kažką, o paskui intensyviai kovoti už tai, kad taip nebūtų, kartu jaučiantis doru ir moraliu šventuoliu.

O ką aš noriu pasakyti? Aš savo nuomonę turiu apie tą firmą ir tokią jos vadovybę. Ir apie šantažuotojus irgi turiu savo nuomonę. Apie vienus ir kitus ji panaši.

O visiems savo draugams ir pažįstamiems, kurie ten tvarkėsi, o ir išvis visiems, kas tvarkėsi, ir išvis visiems, kas čia skaito aš noriu pasakyti paprastą dalyką: mes visi turime įvairių problemų. Pačių įvairiausių. Ir tai visiškai normalu. Ir normalu tvarkytis savo problemas. Tame nėra nieko, ko galima gėdintis.

Pas vieną prastas regėjimas, pas kitą – nuplikusi galva, pas trečią – pilvo trūkis, pas ketvirtą – skydliaukė, pas penktą – randai. Daug visokių problemų turime visi, vieni – didesnių, kiti – mažesnių. Ir tai visiškai normalu – turėti kokių nors problemų ir tas problemas tvarkytis. Nenormalu yra tik save pačius kankinti.

Ir man jūs patinkate tokie, kokie esate, ir dėjau aš ant tų išviešinimų. Ir man yra visiškai nesvarbu tai, kad kokie nors kažkokios firmos veikėjai pridarė nuotraukų, o kiti paskui išviešino tas nuotraukas. Žmonės, kurie yra tikri, man yra tiesiog tikri. Ir mano nuomonė nuo tokių išviešinimų anei niekaip nepablogės apie nei vieną žmogų.

Kas tik nori gali tvarkytis trūkius, papus, užpakalius, plikes, šlubumus, randus, apendicitus ar dar ką nors. Tai kiekvieno reikalas ir tame nėra jokios gėdos, jokio dalyko dėl ko reiktų drovėtis ar bijotis išviešinimo. Gėdintis čia gali nebent tie, kas galvoja, kad savo problemų sprendimas esą yra kažkas negero.

Aš esu su jumis. Man yra ok, kad jūs darote tai, ką jūs norite, nes jums taip reikia. Jums reikia – jūs darote, ir gerai, nes taip jūs norite. Ir dėjau aš ant tų išviešinimų.

Mano nuomonė nuo tokių istorijų blogėja tik apie tokius duomenų vagis ir tokias firmas, kurios skleidžia tokio lygio hipokrizę. Visokie 2018 metų duomenų standartai ir taip toliau, ir hipokrizės leveliai, didesni, nei 9000. Ir dar kažkokie grasinimai kam papuola dėl ko papuola. Tegul tie visokie išviešindinėtojai apsivožia bliūdais.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

4 thoughts on “Apie visokių duomenų išviešinimus

  1. Rinkiminis Sąrašas "DEBILAS PLIUS"

    Šita „afera“ yra pats kvailiausias nusikaltimas iš visų galimų. Na logiškai pagalvokime, kam yra įdomu, jog viena dainininkė Nataška įsidėjo krūtis, norėdama įtikti „verlininkui“ Danieliui? O tie, kam įdomu- ar jie to jau nesužinojo? Ar jie to neįtarė? Šantažo idėja čia įgauna absoliučiai absurdišką atspalvį. Kitas niuansas- nusikaltėliai grasino, jog parduos tas nuotraukas juodojoje rinkoje, suprask „porno“ verslui- bet bėda ta, kad tos nuotraukos visai nepatrauklios ir nežinia kuo reikia būti, kad jas pamatęs susijaudintum. Na patys pagalvokite, ar jūs m a s tu r buotumėtės žiūrėdami į nupjautą kiaulės kanopą arba jautienos faršą, nes tos nuotraukos būtent tą ir primena- mėsą turgavietės vitrinoje. Trumpai tariant- neįmanoma suvokti, kas dėjosi žmonių, suplanavusių šį nusikaltimą smegenyse, nes atrodo, kad ten buvo absoliuti sumaištis ir jie šią „aferą“ planavo prisirūkę „žolės“.

    Reply
    1. Vytautas

      Poros klavišų paspaudimu uždirbo keliasdešimt tūkstančių, nedrįsčiau to vadinti kvailiausiu nusikaltimu.
      Aukos nekaltinčiau, nes galima prieiti prie „ėjo trumpu sijonėliu, todėl ir išprievartavo“ argumento, bet tikiuosi, jog tokios įmonės žlugs.

      Reply
  2. Petras

    Kaip suprantu firma taip pat visai nekalba apie (galimai) šūdiną savo saugumą, ir savo atsakomybės nemato? Gražu.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *