Orkaitėj keptos bulvės su lupena

Kadangi protingos mintys visus užknisa, tai štai jums geriau apie maistą 🙂

Imam bulves, plaunam vandeniu, nušveičiam šepečiu, metam į skardą, užbarstom druskos (tris kartus daugiau, nei šiaip kepant bulves), įdedam truputėlį taukų, uždengiam skardą dangčiu ir kepam valandą-pusantros maždaug 250 laipsnių karštyje. Arba dar karščiau – kuo karščiau, tuo geriau. Jei jūsų skarda neturi dangčio, galite ją pridengti folija.

Prieskonių barstyt nereikia – visvien išdegs ir nieko neduos. Bet jei labai norit, galit į tą pačią skardą įmesti nenuluptą česnako galvą – ji duos bulvėms aromato, o paskui ją bus galima išlukštenti ir valgyti su bulvėmis keptus česnakėlius.

Taip keptos bulvės valgomos su grietine ar žemaitišku kastiniu. Taip pat labai tinka vietoj garnyro prie silkės.

Esminiai privalumai: skanu, tikrai pigu, maistas natūralus, reikia labai nedaug darbo. Tiesa, kepimas orkaitėje užtrunka. Dar vienas privalumas – taip keptos bulvės visiškai nepraranda skonio, jas paskui pašildžius mikrobangėje krosnelėje.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

21 thoughts on “Orkaitėj keptos bulvės su lupena

  1. popas

    Dar galima pabaigoje perpjauti ir ideti sviesto ir belekokio idaro 🙂 Pats nebandziau bet zmones kalba 🙂

    Reply
  2. perfect_feme

    Skaitau post’ą 22’15, o seilės nutįso iki bambos. Ne kad anksčiau būčiau paskaičius.
    Kas gali būti skaniau už keptas bulvytes ???? O rytoj tai jau atgaivinsiu dūšią….

    Reply
  3. anniemariex

    as tai padarau is folijos tokias „leksteles“ ir i jas dedu bulves jau siek tiek prapjautas. nezinau ka cia reiskia tie taukai..bet tik sviesto dedu.
    + jei norit pagreitinto varianto, galima siek tiek, prie saunant i orkaite, bulves pavirt.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš tai siūlau po dangčiu kepti, nes tada jos truputį sultingesnės gaunasi. Galima ir šiaip įvynioti į foliją, ale labai daug kraštymosi būna, o rezultatas beveik tas pats.
      Dar pora dalykų: jei bulvės JAU prapjautos, jos džiūsta per tą vietą, kur prapjautos. Ir dar -- sviestas, kepdamas aukštoj temperatūroj, yra, todėl smarkiai praranda ar netgi sugadina skonį, todėl su juo kepti nesiūlyčiau. Tuo tarpu taukai karštą kepimą atlaiko kuo puikiausiai. Vėlgi, tų taukų tereikia tik tam, kad bulvės prie skardos dugno neprikeptų 🙂
      O šiaip, įdarytos bulvės -- tai visiškai kitas dalykas, su kuriuo jau galima prifantazuoti belenko 🙂 Paprasčiausias atvejis -- tik ką iškeptas bulves prabadyti ir įdėti sviesto gabalėlį. Ar į kepimo pabaigą įfarširuoti dešrigalį. Ar dar ko nors prisigalvoti 🙂
      Ir dar -- prieš kepant apvirdinėti bulvių labai nerekomenduočiau. Nes vanduo nuvirina esminius komponentus, bulvės praranda skonį, gali tapti netgi pošlykštėmis :-/

      Reply
    2. anniemariex iš ateities

      Odievai, po 10 metų:
      1) ieškau idėjų kaip iškepti bulves
      2) skaitau šį įrašą
      3) pereinu prie komentarų ir randu šį
      4) suprantu, kad tai mano komentaras
      5) mąstau apie gyvenimą

      Reply
  4. rita_vaiva

    Vis tiek tingiu dirbt, tai nors papliurpsiu
    Aš tai, būdama pusiau suvalkietė, pusiau žemaitė, bulves su lupynom arba šutinu (= pilu į puodą mažai vandens), bet be druskos ir be česnako, arba verdu, bet su česnaku ir su druska.
    O orkaitėj kepu burokus beigi morkas, bet apipilu kokiu nelabai brangiu aliejum, į tarpus primėtau nelupto česnako, ir viską nelabai saikingai apibarstau Provanso prieskoninių žolių mišiniu, kuris nepasakyčiau kad nieko neduoda. Dar ir kaip.
    Dar silkė prie bulvių su lupynom tinka, arba kanapynė irgi labai tinka, bet gauk nagi šitam durnyne kanapių.

    Reply
  5. sodomo beždžionė

    Gera diena, neradau puslapy kontaktinio muilo, tai rašau čia, tikėdamasis kad visų str komentarai yra peržiūrimi.

    Ar galima būtų perspausdinti Kogitofobijos straipsnį mūsų tinklalapyje? (žr email)

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Oho, tokio dalyko, kaip jūs -- man dar, berods, nebuvo. Anarchistams lygtai kažko buvo prireikę, tiesa, man atrodo, jie greitai manęs atsikando 🙂 Jei nebijot, kad ir jums atsitiks panašiai -- imkit ir naudokit 🙂

      Ale eina peklon, sukėlėt čia man disonansą kognityvinį 😀

      Reply
      1. sodomo beždžionė

        Dėkui dėkui už netolimos ateities spėjimą, prašymas buvo pateiktas jus keletą metų intensyviai sekus tiek internetuose, tiek per bendrus pažįstamus, tad nemanau kad įvyks kažkas nenumatyto 🙂

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Njooo… Atrodo, mane seka (o gal ir persekioja) netgi daugiau žmonių, nei galėjau galvot 😀 Sukelsit man paranoją taip 😀 Kita vertus, ir juoko iš savęs paties dozę suteikėt 😀

          Kadangi manau, kad suprantat, kad mano pažiūros, kaip čia pasakius, greičiausiai ganėtinai neretai gali pakankamai kardinaliai skirtis nuo jūsų pažiūrų, tai, atitinkamai, jūsų pasiūlymas man kelia pagarbą.

          Kita vertus, jei kažkur yra bendrų požiūrio taškų, tai kodėl gi ne 😀

          Reply
      1. sodomo beždžionė

        Neradus kontaktinio emeilo teko pasirinkti viešai privataus dialogo formą. Tačiau nesinorėjo teršti savo kalbomis naujų straipsnių, tai konspiracijos vardan randomu pasirinkau antraštę iš randominio bloko po dešine 🙂 O bulbos irgi visai nieko.

        Reply
        1. skirtumas

          Nepamirškite kad tai yra bloginimo platforma ant anabolikų, proteinų ir dar kitokios velniavos. Todėl mes viską matom. Rokiški, kas čia tokie? Ko jie nori? Raunasi? 😉

          Reply
  6. agnė

    o bulvytes pirmiausia su odele (neskutu)gerai nuplaunu, nusausinu ir patepu aliejumi (lb mažai) ir tiesiai ant grotelių.Kepa pusė val.Kadangi orkaitėje lieka vietos, tai iškepu skanų ir biskvitą ,ar troškinu mėsą.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *