Kokiame supermarkete perkatės?

Aš vat kaip dažnai, pabūsiu kategoriškas ir pasisvaidysiu etiketėmis (gal tai paskatins ką nors daugiau parašyti?) 🙂

Tai vat, dėjau aš ant Rimi ir Maximos, kurios kiša man suknistus lipdukus visokius, už kuriuos man reikia primokėti papildomus pinigus.

Ant Rimi dar kartą dėjau už tai, kad tyčia perkeldinėja prekes iš vienos parduotuvės vietos į kitą. Ir tai daro tiktai tam, kad būčiau priverstas vaikščioti ir tipo prisipirkti daugiau – aš už tai išvis nustojau į Rimi vaikščioti.

Dėjau aš ant IKI, kuri nuolaidų kortelėms reikalauja tiek visokių mano asmens duomenų, kad eina jie š*kt su savo nuolaidom. Ir kur prekės išties brangesnės, nepaisant jų melo, skleidžiamo per reklamas.

Ir dar kartą dėjau ant IKI, nes ten daržovių skyriai paprastai smirda. Beje, Rimi daržovių skyriai irgi dažnai smirda.

Ir dar kartą dėjau aš ant Maximos, kuri Vingio parke nori statyti akropolį.

Ir dar dėjau ant Rimi, Maximos ir IKI už tai, kad visose jose klaikios eilės.

Todėl aš einu pirktis į Norfą. Kur nebūna tokių eilių, kur daržovės nesmirda, kur nereikia mokėti už š*dinus lipdukus ar pan., kur nuolaidų kortelę gauni, nieko nepildydamas, kur netgi pardavėjos man šypsosi!!!

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

32 thoughts on “Kokiame supermarkete perkatės?

  1. perfect_feme

    Vėl tu savo amplua, drauge 🙂
    Tačiau šį kartą būsiu solidari, nes senai dėjau ant visų supermarketų. Kadangi valgyti norisi kasdien, todėl apsiperku NORFOJE.

    Reply
    1. yshtabi

      😀
      Ir man dar norisi paklaust, nu who cares? Kas per įdomumas gilintis, kuriam supermarkete pieną pirkt? Kad ir kaime iš bobulės. Daržovių skyriai smirdi? Augink ridikėlius pats.
      Arba vėl tiesiog zaplyvas. Kokia gi ta mėnulio fazė, ką?

      Reply
      1. perfect_feme

        Taip, pačios skaniausios daržovės nuo lysvės. Va tik ką nuskyniau porą agurkiukų, išroviau svogūnų krūmą, paskabiau krapiukų… Viską supjaustysiu ir su grietine….. 🙂

        Reply
  2. temstant

    Taip ir prisiminiau tas tragiškai juokingas NORFOS reklamas. Aplink mane kilometro (gerai, gal ir ne tiek) spinduliu yra tik Maxima, Šilas ir dar dvi IKI. Perkamės pastarojoj, dažniausiai. Nesureikšminu, valandų valandas nesitrinu po daržovių skyrius, kad supykintų ir visai gerai (: Negyvenu juk ten. O ir pats išdėstymas patogiausias, nemėgstu didelių parduotuvių.

    Reply
  3. ashtroka

    Man Norfa nepatinka. Nepatinka ir Rimi.
    Patinka IKI atmosfera, bet nepatinka jos kainos.
    Nepatinka Maximos atmosfera, bet patinka jos kainos.
    Išvada: aplink vien Maximos, todėl perku Maximoj.

    Reply
  4. popas

    Aš dažniausiai Rimi. Po kiek laiko pasiunti Rimi, eini į IKI, pasiunti IKI eini vėl į Rimi. Darbe ir namie arčiausiai minimos taip kad nepavyksta ignoruot. O Norfa neaptinka, nors kartais tenka ir ten apsilankyti. Iš principo neišeina būti „lojaliu“ vienam PC ar turguj. Visur kažko nėra 🙁

    Reply
  5. pamisele

    aš tai per daug nesigilinu, kur pirkti, kur tuo metu arčiau, ten ir einu. Šiaip dažniausiai maximose, nes, pvz, norfų labai sumažėję ir šiaip, nepatogiose strateginėse vietose. neisiu juk 5 kilomentrų vien tam, kad nusipirkčiau duonos.
    nebent reikia kokių produktų, kurių yra tik tam tikrame tinkle.

    Reply
  6. gegute

    dejau aš ant Norfos, nes paskutinį kart nepriėmė nė vienos banko kortelės, ir informavo apie tai tik atstovėjus eilę. o valgyt taip norėjosi..

    Reply
  7. literatka

    Jo, mum irgi Norfa arčiausiai. Nuolaidų kortelė -- vienintelė nuo pat tinklo atsiradimo pradžios. Ir labai palaikau dėl visų parduotuvių. Aš tiesiog pakraupstu, kai perkant tą patį prekių rinkinį kitose parduotuvese (dzin, Rimi, Iki, Maxima) skirtumas būna nuo 50 iki 70 lt! ir kuo didesnė suma, tuo didesnis skirtumas. Tad, Norfa vienintelė atitinka savo reklamą „praktiški žmonės renkasi Norfą). Be to, keli pažįstami Maximoj, Iki dirbo. Visokių baisybių pripasakojo. Nesakau, jog Norfoj viskas ok, bet nei karto nebuvau apsinuodijusi nei salotom, nei pusfabrikačiais. O va nuo Maximos ir nuo Rimi buvau gavusi per skrandi..

    Reply
  8. shipokliakas

    Paskutiniu metu tampu Ikistu, nes maksimką uždarė remontui. Šiaip nesureikšminčiau tinklo pavadinimo. Man atrodo, tai labiau priklauso nuo konkrečios parduotuvės personalo.

    Reply
  9. Anonymous

    Norfoje daržovės nesmirda????? Muahahaaaaa…. Prisimenu Karoliniškių norfą -- baisu.
    O ir nuolaidų kortelė -- nuolaidą gauni tik tam tikromis valandomis… Kas čia per isipisinėjimas?
    Vieninteliai norfos privalumai -- nebūna eilių ir tikrai pigu.
    Deja, IKKI man arčiausiai namų, todėl tenka ten apsipirkinėti. Kad kainos ten didžiausios -- iš dalies sutinku. Tačiau mano žmona turi IKI kortelę, kuriai taikoma 5% nolaida VISADA, už VISAS prekes, ir nereikia visokių kvailų lipdukų rinkti.
    Nors tos kainos…. Pastebėjau, kad už mažesnę kainą -- prekė žūdinensnė. Pvz., pigūs grikiai su akmenukais. O tų pačių gamintojų tos pačios prekės vienodai kainuoja visuose centruose. Skirtumai minimalūs. Arba aš tų skirtumų nepastebiu.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Vat aš tai pastebiu skirtumus. Tas pats rinkinys prekių Norfoje kainuoje keliasdešimt procentų pigiau, nei Rimi. O tie 5 procentai IKI nuolaidos -- tai man nesuprantami. Su savo antkainiais jie ir 30 procentų duoti galėtų 🙂
      Šiaip, Norfos buvo klaikios prieš kokius į metus. Bet tuo metu ir Maximos buvo geresnės. O man į Maximą tai dabar klaiku užeit -- dažniausiai įspūdis, kaip kokiam šiukšlyne būna.

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Ir tarp kitko, tamsta painiojate Norfos valandines nuolaidas su kortelės nuolaidomis -- tai skirtingi dalykai 🙂

      Reply
  10. neplautos_k

    Renkuosi Rimi ir Norfą (pastaruoju metu turbūt dažniau pastarąją), nes Norfoje ne visų produktų rasi, o Rimi dauguma prekių brangesnės.
    Maximą stengiuosi ignoruoti už jos vykdomą politiką (ne vien kaip pardavėjo), o Iki didesnio prekybos centro kaip ir nežinau (prie namų yra nedidelė Iki parduotuvė, kuria mielai naudojuosi, kai reikia ką nors greitai nusipirkti).
    Be to, kiekvieną savaitgalį apsilankau turguje: čia perku daržoves, vaisius ir mėsą.

    Reply
  11. zvyras

    Man tai dažniausiai tenka eit į Iki ir Rimi po teisybei, bet kainų nelyginu ir išvis einu, kur ten arčiau -- visos jos turi šūdų visokių, piktų darbuotojų irgi 🙂 Tiesą sakant, išvis baisi retenybė bet kur pamatyt nors pusiau normalesnę kasininkę ar salės darbuotoją. Nu, labai sunkus darbas ir visa kita, bet žvilgsniu siųsti nx, o žodžiu išvis nieko normalaus nesugebėt burbtelėt tai čia išvis.

    Reply
  12. ifigenija

    cia katra tokia stebuklinga norfa, kad joje pardavejos syspsosi? man tai poteisybei labiausiai smirdi norfa ir maxima. o pilaitej o apskritai tai deciau as ant ju visu, bet darzoviu pati auginti nemoku ir neturiu galimybiu..taip kad…kad ir kiek deliosi..nieko nepasikeis 🙂
    p.s. gerai, kad yra lj kur gali islieti visus tokius pykcius :)) as ir taip darau

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Ta Norfa, kur dažniausiai būnu, yra Ateities gatvėje, buvusiam Ventos pastate. Ir man ten pardavėjos šypsosi 🙂
      Nors tiesą sakant, netoli manęs esančioje Rimi -- irgi yra besišypsančių pardavėjų.
      Šiaip, baisiausios veido išraiškos neabejotinai pas Maximų pardavėjas -- tos tai kaip buldogai, net nemalonu artintis prie jų.

      Reply
  13. zalias_bebras

    Palaikau VP ketinimus išvalyti Vingio parko pašonę (neklaidink -- ne parko teritorijoje bus statoma!) nuo tos baisios gamyklos griuvėsių bei išvalyti naftos produktais užterštą gruntą ir pastatyti -- o ką tik ji nori, nors ir “Akropolį“, nes šiame miesto gale “šopingmolo“ vis tiek nėra, o “industrialistai“ tegul apžioję “Vilniaus Vingį“ turisi, svaigdami apie savo “klasterius“. Jei pakrantėje pradės dygti dar ir gyvenamieji namai arba kotedžai -- sveikinsiu ir šabakštynų išvalymus (o pats gal netgi vieną namuką ir nupirkčiau, tad kaip prišnekinti, kad ten dar ir namus pastatytų?).
    O jei dar ir Vingio parko encefalitinis-laimutinės erkės nuo VP nukentės -- tai tik dar daugiau privalumų! 😛
    P.S. dažniausiai apsiperku IKI, nes nedidelė, mažiau po ją slampinėti tenka, yra kiek arčiau (konkuruoja su RIMI) ir jau žinau, kas kur padėta. Be to, jau yra savitarnos kasos. Be to, šalia jų -- gera pupelinės geros kavos parduotuvėlė. Ir iš viso neturiu jokių nuolaidos kortelių (išskyrus “Senukų“, nes bebrai yra statybininkai iš prigimties).
    Bet va kur Tu tokią stebuklingą aprašytą Norfą radai -- man paslaptis… 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Oj, tik nereikia makaronų apie „ne teritorijoje bus statoma“. Ta teritorija visada pakeičiama taip, kad ne joje statyti. Jau matėme, kaip Ozą toji Maxima pagerino, „ne teritorijoje“ statydama.
      Ir nereikia apie erkes varyti -- tai, kad jos nenaikinamos -- tai daugiametė visų Vilniaus savivaldybių neveiklos pasekmė. Erkių jau pilna visuose Vilniaus parkuose ir netgi miegamuosiusose rajonuose, o ne tik Vingio parke.
      O apie kotedžus -- taip, aš irgi mielai turėčiau ten kokį kotedžą. O dar geriau -- kur nors prie Vilnelės, pvz., Sereikišių parke. Aišku, „ne parko teritorijoje“. Gal kokiais metais dar ir erkių naikinimo tirpalo savivaldybei nupirkčiau kelis litrus už tai 😉

      Reply
  14. ohhowiwish

    Mano tėtis visada NORFOJ apsipirkinėja, o man tai atvirkščiai, nepatinka ta parduotuvė jau vien dėl atmosferos. Be to ten dažniausiai smirda ir prekių pasirinkimas labai ribotas :X O dar buvo toks atvejis, kai mum priskaičiavo kažkokius degtukus, kurių nepirkom.. Aišku 11ct baika, bet jei taip nuo kiekvieno kliento, tai dienos pabaigoje kasininkė neblogą priedą prie atlyginimo gauna 😀 Anyway, kainos ir nuolaidų kortelė tikrai nemenki Norfos pliusai.
    Į RIMI apskritai nebeinam. Visa šeimyna nemėgsta tos parduotuvės. Nors anksčiau visada ten apsipirkdavom, bet po tų dažnų prekių išdėstymo keitimų galutinai užkniso.. Brangu, nerandam tų prekių, kurias paprastai perkam, ir šiaip… kažko mane neigiamai Rimi veikia, susinervinu kaskart ten nuėjus 😀
    IKI yra prekių, kurių nėra kitose parduotuvėse, todėl tenka kartais ten apsilankyt. Nors Iki brangoka ir pasirinkimas ne super didelis, bet konditerijos skyrius tai tikrai geriausias iš visų mmm..
    MAXIMA -- dažniausia apsipirkimo vieta. Kaip pagrindinį minusą įvardinčiau parduotuvės dydį 😀 Kol susirankioji viską, ko reikia, galutinai nusibaigti gali.. Bet šiaip patinka, kad viską randu ten.
    Visų parduotuvių blogis -- atstumiančios susiraukusios kasininkių mordos ir eilės. Ypač Rimi, kur 5dienio vakarais kai žmonių pilna, dirba viena kasa..
    Iš tiesų tai užknisa tie supermarketai. Juose reikia apsipirkinėti kartą per savaitę ir dideliais kiekiais, o kokio pieno ar duonos man asmeniškai mieliausia būtų eiti į mažytes krautuvėles, kurių pilna visur, tik ne Lietuvoj.. :/

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, čia tai labai teisingas komentaras, pats panašiai būčiau parašęs, jei nenorėčiau provokuoti diskusijos.
      Tik Maximą vertinčiau labai prastai. Esu savo akimis matęs, kaip Kalvarijų g. Maximoje darbuotoja nuo grindų rinko ir dėjo atgal į lentyną išbirusias ir netgi žmonių gerokai apmindytas bandeles. O ir kainos ten jau seniai nekokios :-/

      Reply
      1. ohhowiwish

        Kainos visur nekokios ir nieko čia mes, paprasti žmonės, nepadarysim.
        O apie Maximas aš irgi daug visko girdėjau. Draugės brolis dirbo ten, tai ko tik nepripasakodavo.. Ir kad galiojimo datas kai reikia prailgina, ir kad į salotas ten nekokių produktų prideda ir pan. Bet žinai kaip sakoma, kai nematai/nežinai, tai ir neskauda 🙂 Betkuriame supermarkete tokių dalykų gali pasitaikyti.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Nu, kai išgirsti -- tai viena, bet kai jau savo akimis pamatai, kaip kažkoks dėdulė užmina bandelę koja o po kelių sekundžių tą bandelę darbuotoja padeda prie kitų, tai jau įspūdis labai nekoks.
          Tarp kitko, Maksimas priskirčiau ir patiems nešvariausiems iš supermarketų -- man toks įspūdis, kad ten grindų išvis neplauna, žiemą ten eiti -- tai išvis kažkoks jausmas, kaip purvyne kokiame :-/ Labiausiai tokį įspūdį man sukėlė ta pati Kalvarijų g. Maksima.

          Reply
          1. ohhowiwish

            Kalvarijų tai ta maža Maxima? Į tas mažas tai man apskritai baisu eiti.. Tvarkos nėra, praėjime tarp lentynų su kokia apvalesne bobele prasilenkti vos įmanoma ir eilės nemažos dažniausiai būna. Ir dar ten smirda :F
            Kadangi pati dažniausiai akropolio maximoje lankausi tai joje su tvarka pakankamai gerai, IMHO. Prie įėjimo žiemą tik vaizdelis nekoks, o toliau dar pusė velnio.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Jo, čia aš apie tą nedidelę, kuri prie Žalgirio gatvės. Nors daugelis didesnių irgi nekokios. Tiesa, akropolio maxima tai išties, gan pakenčiama tokia. Bet man jos dydis ir jau pats akropolis smegeninę katastrofiškai blogai veikia :-/

              Reply
  15. kipshiuke

    Turgus valdo. Nors ten irgi reik moketi apsipirkti, nes daug prekiu yra is parduotuviu. Bet atsirinkus ne tik gauni gerensias darzoves, vaisius, mesos gaminius ar pan, bet dar ir deretis visur gali :}

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *