Google pažeidė įstatymus

Mūsų

teisingai pastebėjo, kad Google pakeitė šiandien naudojamą logotipą. Bet šitoks pakeitimas pažeidžia LR įstatymą dėl Lietuvos valstybinių simbolių naudojimo – Google niekada negavo ir abejoju ar gaus teisę savo prekiniame ženkle naudoti Lietuvos valstybės simbolius.

Kita vertus, jei kažkoks, atsiprašant, „švyturys“ savo logo spausdina ant Lietuvos vėliavų ir lieka nenubaustas, tai neverta tikėtis, kad ir Google kas nors nubaus.


(šiaip, šitą prieštaravimą parašiau tam, kad būtų LJ ir alternatyvi nuomonė, o ne todėl, kad pats tokią nuomonę atstovaučiau).

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Google pažeidė įstatymus

    1. rokiskis Post author

      Vat dabar aš irgi nesurandu, bet tiksliai atsimenu, kad kažkuriame iš įstatymų buvo punktai dėl Lietuvos vardo ir valstybės simbolių, draudžiantys šiuos naudoti įmonių pavadinimuose ir pan. be atskiro leidimo.

      Reply
  1. dzejus

    ne visai i tema bet gal zinosi -- ar daugiabucio administratorius privalo iskelti trispalve valstybiniu svenciu metu?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Nesu teisininkas, bet kiek atsimenu, privalo. Ir neiškėlęs, dar ir turi būti baudžiamas administracine tvarka. Nesu tikras, kaip dabar, bet bent jau anksčiau tai buvo privaloma ir nuosavų namų savininkams.

      Reply
      1. dzejus

        nuosavu namu savininkams tai tikrai privaloma. siandien ryte labai nustebau nerades ant namo veliavos tai net skunda uzegistravau pastoto administratoriaus skambuciu centre.

        Reply
  2. nemunas

    Prie/ant individualių gyvenamųjų namų vėliavos iškelti neprivaloma. Ta prasme už tai jau kuris laikas nėra numatyta jokia atsakomybė. Žodžiu, kaimynų patriotizmas matosi valstybinių švenčių dienom 🙂

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *