Alternatyvinė Lietuvos istorija

Pasirodo, mes labai įdomūs arabams, įklimpusiems į alternatyvios istorijos vingius. Ir, tarp kitko, sprendžiant iš nuorodų į daugelį realių faktų, jie kaip reikiant gilinasi ir į tikrą Lietuvos istoriją. Rekomenduoju – http://ib.frath.net/w/Lithuania (ten gerai pasisklaidykit, unikalių yra straipsnių).

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

9 thoughts on “Alternatyvinė Lietuvos istorija

    1. rokiskis Post author

      Reikai kurti alternatyvią istoriją apie bebrus. Nes esu užtikrintas, kad kažkokioj kitoj istorijos linijoj jie jau sunaikino žmoniją. Tamsta gi pats suprantate, kad jie turi kolektyvinį protą. Įsivaizduokit, kas būtų, jei skruzdės ar bitės taptų didelės ir protingos, kaip žiurkės? Taigi vambzdiec visiškai.

      Reply
  1. Anonymous

    Pirmiausia -- Ill Bethisad nėra arabų kūrinys; vien to viki pradiniame puslapyje (kurį galima perskaityti ir reformuota lietuvių kalba, na ta, Smetonos vizija) paaiškinta, kad idėja kilo Andrew Smith’ui iš Naujosios Zelandijos, o dabar yra bendros kūrybos projektas.
    Antriausia -- Abdul Aziz yra lietuvio slapyvardis. Kodėl jis tokį pasirinko, nežinau, bet vėlgi tame pačiame vikyje rasti galima: http://ib.frath.net/w/User_talk:Abdul-aziz . Ir ten pastebimas eilinis įdomus lietuvių stereotipas, tiksliau, kalbų kūrėjų stereotipinis įvaizdis: kairiarankis barzdotas lietuvis gėjus…
    Nepaisant to, pasaulis labai įdomus, ir labai išsamus, nors daugeliu atžvilgiu toli gražu netikėtinas (t.y. implausible -- kaip gražiai lietuviškai išverst?).

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Implausible -- sakyčiau -- nekeliantis pasitikėjimo 🙂
      O kad ten tas Abdul Aziz yra lietuvis -- buvo toks įtarimas kilęs, ale labai jau jis ten kažkoks visai nelietuviškas, tai ir nesigilinau. Nutariau, kad koks nors turkas ar arabas.
      Tiesa, norėjau ten užsiregistruoti, kokį nors žemėlapį jiems dar padaryti gražų, ale kad neduoda ;-/ Kažkokia uždara bendruomenė :-/

      Reply
      1. laiqua_lasse

        (Savaime suprantama, prisijungti rašydamas aną komentarą pamiršau :()
        Gal ir nekeliantis pasitikėjimo, bet toks apibūdinimas, atrodytų, tiktų žmogui, o ne alternatyviosios istorijos scenarijui 🙂
        Kuria prasme tas AbdulAzizas nelietuviškas? Kad Lietuvos neišplėtė nuo Baltijos iki Juodosios jūros kaip minimum? 😉 Man kaip tik va toks Lietuvos paveikslas, koks ten yra, kažkuo patinka -- lyg ir didesnė, ne tokia atsilikusi nuo gyvenimo, tačiau sulenkėjusi ir praradusi didelę dalį Žemaitijos. Žodžiu, kitokia, bet ar vienareikšmiškai geresnė, ar blogesnė už mūsiškę -- sudėtinga pasakyti.
        Va registruotis pas juos nebandžiau, tai pasakyti negaliu, kaip ten (ne)lengva.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Tokia alternatyvinė istorija tiesiog kitokia. O dėl Abdul-Azizo lietuviškumo -- sprendžiau visai ne pagal „Lietuva nuo jūros iki jūros“ 🙂 Tiesiog labai kažkaip jau daug jis prirašė apie Afrikas visokias, o ir vardas labai jau nelietuviškas.

          Reply
          1. laiqua_lasse

            Ai, čia ta prasme. Na, aš kurdamas alternatyvinius pamąstymus irgi toli gražu ne vien ties Lietuva koncentruojuosi. Ir slapyvardis mano tikrai nelietuviškas. Turbūt dėl to taip ir nepagalvojau 🙂
            Bet kuriuo atveju -- įdomus kūrinys tas Betisadas.

            Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *