Prognozė

Manau, kad Lietuva taps pirmąja pasaulio šalimi, gavusia alternatyvios orientacijos vaginalinės konstitucijos valstybės vadovą.

Upd.: anoks maumaz  mane dėl šito pasisakymo jau paskelbė chamu ir dar gal kažkuo (dėl to visai neginčysiu, nes chamizmo man išties netrūksta). Kita vertus, suprantu, kad kažkam mieliau slėpti galvą po smėliu, nei pažvelgt į realybę 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

82 thoughts on “Prognozė

      1. sig_tyr

        O aš neseniai išreiškiau savo požiūrį į „politines aktualijas“. Bet tik dabar tegą pastebėjau. Abejonės nekyla.

        Reply
  1. Anonymous

    Tai reiškia, kad Imbrasas yra Imbrasas Vilniuje, o rokiškis yra rokiškis Rokiškyje.

    Reply
  2. versmes

    O tai kuom nepatinka moteris valstybės vadovė?
    Latviai jau turėjo -- Vaira Vike Freibergą. Sakyčiau labai sėkmingas pasirinkimas.
    O Grybauskaitės atveju menamas ar tikras ryžtingumas tik į naudą, nes, kad ir kaip gerbčiau Adamkų dėl idėjinės pozicijos, jo nuolankumas bei sutikimas su viskuom vidaus politikoje vietomis rimtai erzino. Trept trept kojele 🙂

    Reply
    1. sig_tyr

      Kad man visiškai tas pats -- moteris ar vyras bus valstybės vadovas, ministras pirmininkas ar Seimo pirmininkas. Bet ir iš principo „jau vien todėl, kad moteris“ balsuoti neverta.

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Yra viena problema iš to: ar pastebėjot, kad ją remia tarpusavy besipešančios grupuotės? Jos homoseksualumas -- tai kraštutinai geras šantažo įrankis. Ypač dar turint omeny, kad ji pernelyg nesislėpė ir apsišvietė pakankamai plačiai. Būtent todėl manau, kad pas mus, ją išrinkę, tampys už virvelių, kaip tiktai nori.

      Reply
      1. literatka

        „ji pernelyg nesislėpė ir apsišvietė pakankamai plačiai“
        matot, jei ji slėptų, tuomet galima būtų manipuliuoti naudojantis šiuo faktu. o jei dabar visi žino -- kozyris neteko jėgos.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Žino tiktai keli procentai. O padaryti Pakso istorijos atkartojimą tokiu atveju labai nesunku. Na, bus matyt. Šiaip, ji nebūtų geras variantas, nors gal nebūtų ir blogas. Bus matyt.

          Reply
          1. gegute

            matai, gal tikrai „žino“ tik keletas, bet įtaria ar gandus girdėję tikrai nemaža dalis. taip kiad abejoju dėl tokio „kozirio manipuliavimui“. ir abejoju, kad ji bus iš tų, kuri leisis manipuoliuojama dėl orientacijos.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Tiesioginę, patikrinamą info turi labai nedaug. O gandus -- keli procentai. Tu gi irgi, kiek supratau, nelabai girdėjai apie tai, tiesa? 🙂

              Reply
              1. gegute

                as tik gandus 🙂 bet man orientacija yra absoliuciai pofig 🙂 jeigu gandai pasitvirtins ir ji laimetu, tik pasidziaugciau del to 😛

                Reply
                  1. rokiskis Post author

                    Toli gražu ne visi. Didžioji dalis -- nieko apie tai negirdėjo, o jei ir girdėjo, galvoja, kad tai buvo pigios antys. Vadinamiesiems runkeliams būtų didelis šokas, pakankamas, kad prireikus, būtų galima surengti ir kokią nors apkaltą.

                    Reply
                    1. rokiskis Post author

                      Re: vicko
                      Koks skirtumas, už ką apkaltą 🙂 Tokiu atveju visiškai nesvarbu, už ką -- svarbu tiktai, kad purvo užtektų 🙂

                    2. Anonymous

                      Re: vicko
                      Nu ką aš žinau, man seksualinė orientacija nekvepia nei Konstitucijos pažeidimu, nei priesaikos sulaužymu, ar nusikaltimo padarymu. Toks high level coming out’as būtų labai įdomus ir net sveikas mūsų visuomenei.

                    3. rokiskis Post author

                      Re: vicko
                      Kartoju dar kartą: visiškai nesvarbu, už ką apkalta. Formalių priežasčių prigalvot galima belenkokių. Šiuo atveju svarbu tik tai, kad užtektų purvo, nes tik purvo kiekis nulemia rezultatą. Kaip kai kas kai kur minėjo, prieš pusę metų reikėjo duot žiniasklaidai pasitaškyt apie tai -- dabar ramu būtų.

                    4. gerasirdis

                      Nors ir nesu minios psichologas…
                      >Toli gražu ne visi. Didžioji dalis -- nieko apie
                      >tai negirdėjo, o jei ir girdėjo, galvoja, kad
                      >tai buvo pigios antys.
                      Bet tai ir yra patikimiausias būdas užmušti audringą reakciją- lėtas palaipsnis garo nuleidimas.
                      Įtarimai buvo? Buvo. Gandus girdėjo beveik visi? Girdėjo. Jei jau liaudis išrinks, tai negi eis mitinguoti prieš ją vien dėl to, kad kas nors paviešins, kad „nugi iš tikro lesbė, nu“. Gandai yra, o kokio dar paviešinimo reiktų? Nuotraukų Grybauskaitės su strap-on’ais? Besibučiuojančios su kokia kita -aite? Taip, iš ties, dienraštis išspausdinęs tokią nuotrauką tai dienai penkiagubai pakeltų tiražą, turbūt. Bet tai nėra nei būtina, nei pakankama sąlyga apkaltai. Apkaltas, matai, ne runkeliai rengia. Be to, toks dalykas tam tikrai daliai vyrijos gali net sukelti slaptą pritarimą. Kaip kažkas yra pasakęs, „kiekvienas heteroseksualus vyras širdies gilumoje yra lesbietė“.
                      Bevaikį prezidentą jau ir dabar turim. Ir nieks neklausia, ar čia problema medicininė, ar jis tiesiog Adamkienę iš kitos pusės myli. Prunskienė, bėje, antro turo metu kažką kukliai ir nedrąsiai vapėjo apie tradicinę šeimą su vaikais, bet nieko iš to neišėjo. Ne todėl, kad kadangi pati išsiskyrusi su pirmu vyru, o todėl, kad tai tiesiog ne itin aktualu.

                    5. rokiskis Post author

                      Re: Nors ir nesu minios psichologas…
                      Mintis, kad tie gandeliai, kažkada pasirodę spaudoje -- tai tikslini garo nuleidimas -- įdomi. Nepagalvojau apie tokį variantą.
                      O dėl apkaltų ir pan. -- dar kartą (kelintą kartą) pakartosiu: neesmė, dėl ko kaltas, esmė, kad purvų užtektų 😉 Tokiu atveju viską lemia ne objektyvūs faktoriai, o efektingas taškymasis mėšlu į visas puses 🙂

                    6. gerasirdis

                      efektingo taškymosi mėšlu- maža
                      Ar pats bent atsimeni visą apkaltos procedūrą?
                      Na gerai, pilnai su tavim sutinku, kad dėl runkeliško azarto koks 30 ar 40 seimo narių pasirašinės/balsuos kaip „reikia“. Dar 10 ar 20 prezidentą vers iš azarto pagal principą „a baba jaga protiv“. O kaip su likusiais 25 ar gal net 45? Kaip su konstituciniu teismu? Tie teisėjai tokie pasikėlę, manding, kad dėt jiems skersą ant visų tų runkelių ir jų preferencijų.

                    7. rokiskis Post author

                      Re: efektingo taškymosi mėšlu- maža
                      Nieko tai bendra neturi su seimūnų įtikinimu, atsibusk iš sapno, gerbiamasai 🙂 Yra tik vienas faktorius -- esant reikalui, apjuodinti žmogų belenkaip, kad rinkėjų pasipiktinimas tokiais veiksmais nekiltų 🙂 Būtent tam ir reikalinga juoda medžiaga 🙂

                    8. gerasirdis

                      Sutinku
                      Na taip, Grybauskaitės lesbietiškumas, tariamas ar tikras, padėtų sumažinti rinkėjų pasipiktinimą dėl bandymo nuversti jų išrinktą prezidentą. Bet, pasikartosiu, tai nei būtina sąlyga, nei pakankama.
                      >Nieko tai bendra neturi su seimūnų įtikinimu
                      Va va. O jų reikės cielų aštuoniasdešimt penkių…

                    9. rokiskis Post author

                      Re: Sutinku
                      Nušalinimai ar pan. -- tai tik vienas iš variantų, kurį paminėjau, kaip kraštutinį. Gali būti (ir net labiau tikėtina) ir kitų rūšių dalykėliai, pvz., vulgarus šantažas. Ar dar kažkas panašaus.
                      Dėl to, ar lesbietiškumo pakaktų nušalinimui -- nežinau. Moterims šiuo atžvilgiu tauta tolerantiškesnė. Kažkiek. Kita vertus, nuodėmė viena nevaikšto, tad prie vieno galima prikabinti kitą, trečią, ketvirtą dalyką -- tiek, kad užtikrintai pakaktų.
                      O dėl būrio seimūnų -- o jie gi daro tai, ką jiems pasako. Bent jau didesnė dauguma. Tai ko čia stebėtis? 🙂 O gal tu dar naiviai tiki idealais? 🙂
                      Galų gale, galim prisiminti ir precedentus: Pakso atveju visokių kliedesių ir dvigubų standartų taikymo buvo daugiau, nei įrodomų ar įrodytų faktų. Vėlesni bylinėjimaisi, aprimus triukšmui, gan daug parodė, kaip ir tai, kad apsiribota tebuvo tik tuo pačiu Paksu, nekabinant kitų susijusių galų. Aišku, galim sakyti, kad populizmai -- populizmais, ale pripažinkim, kad vertinimo realizmas turėtų likti realizmu 🙂

      2. gaivenyte

        Skaitau ir nesuprantu -- tai tu manai, kad būti lesbiete yra blogai ar tu manai, kad Grybauskaitė yra bailė, kurią galės kas norės tampyti?

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Aš noriu pamatyti, kas iš to gausis. Nors suprantu, kad šitas mano noras yra destruktyvus, nes ji yra gan nekokia ekonomistė, o ir įtakos, kaip prezidentė, turės ne itin daug. Bet visvien.
          Tarp kitko, paradoksas, ale tai, kad besipešančios partijos jaučia galinčios ją tampyti, potencialiai gali joms ir atsirūgti. Nors, prognozuoti gan sudėtinga.

          Reply
          1. gaivenyte

            Na tai gal tada ir reikia įrodinėt, kad ji nekokia ekonomistė, o ne aiškint apie orientaciją.
            Štai šitoj vietoj nematau jokios tragedijos. Atvirkščiai -- kai žmogus turi vaikų ir šeimą, dažnai jis spjauna į visuomeninius interesus vardan šeimos, o netradicinės orientacijos atstovai gali skirti darbui visą dėmesį.

            Reply
            1. ekzon

              Na tai gal tada ir reikia įrodinėt, kad ji nekokia ekonomistė, o ne aiškint apie orientaciją.
              +1.
              Perfrazuojant Rowling: „Jei parašyta, jog sklinda gandai apie Grybauskaitės orientaciją, tai tokie gandai, žinoma, pasklįs“.

              Reply
                1. ekzon

                  Radau citatą
                  „… Rumors that several bodies were re-moved from the woods. . . well, there certainly will be rumors now she’s printed that.“
                  Apie Ritą, žinoma :).

                  Reply
              1. rokiskis Post author

                Problema ne tame, kad gandai ar dar kas (pati Grybauskaitė savo laiku per daug nesislėpė, dalyvaudama specifiniuose vakarėliuose, o viena iš jos buvusiųjų vėliau per mažai laikė liežuvį už dantų) -- problema yra visuomenės reakcijoje.
                Tarp kitko, publikos reakcija gan tipinė, netgi itin tolerantiškame lietuviškame LJ ryškiai išsiskiria kelios grupės: netikintys, besipiktinantys pačiu temos aptarimu, besipiktinantys aptariamąja persona. Išsiskaidymas ir priešstata pakankamai ryškūs.

                Reply
      1. maliboo

        Tu biski neivertini zmoniu, arba tiksliau -- nuvertini. Pazhek, kaip uz Sasha Son ir Kirilkina visur balsuoja ir palaiko. Jeigu visi butu tokie homofobai, taigi xuj kas pabalsuotu ir i koncus nieks nenueitu, tik smerktu smerktu ir smerktu.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Gal ir neįvertinu. Nors manau, kad atlikėjų atžvilgiu tolerancija daug didesnė, juolab, kad apie anų orientaciją tikslinių skandalų nieks nekels.

          Reply
          1. maliboo

            O man atrodo, kad musu zmones jau pakankamai atsikando musu hetero-funkcionieriu ispurtusiais raudonais snukiais ir barzdom iki to namo, kad vaira patiketu ir gejams ir lesbietems, kad tik rezultatas butu geresnis, nei pries tai.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Gal būt. Turėčiau tokią viltį (ir kad rinkėjai didesnį prioritetą teiks realiems kandidato sugebėjimams, o ne visokiam bullshitui). Bet teko paskutiniu metu pabendraut apie politiką su žmonėm iš vadinamųjų „runkelių“ daugumos, tad labai tuo abejočiau visgi. Jie kraštutinai daug dėmesio teikia tokioms detalėms :-/

              Reply
  3. nito_os

    jau apie islandijos premjere tai sakiau: man tai nerupi kas su kuo miega, jeigu jis turi geru ideju ir jis turei jegu jas igyvendinti

    Reply
      1. nito_os

        as gal uz ja ir balsuosiu, nes nematau as apskritai zmoniu, kuriems tikrai rupietu salis… bet negalvoju, kad ji bus sarasuose, nes per daug gera vietele ji turi euro komisijoje, butu neprotinga ja prarasti

        Reply
        1. versmes

          Tačiau Europos parlamento kadencija baigiasi kaip tik šiemet, todėl, strategiškai mąstant, visai logiška būtų pasiplanuoti iš vieno aukšto posto peršokti į kitą. Juolab, kad nėra garantijų, jog po naujų rinkimų ją vėl paskirs į Europos komisiją.

          Reply
            1. rokiskis Post author

              Kol kas oficialiai berods lyg ir niekas 🙂 Net ir pati Grybauskaitė berods neprisipažįsta, nors ją jau kartais žiniasklaida ir pristatinėja, kaip būsimą prezidentę, taip, lyg rinkimai jau būtų praėję 🙂

              Reply
    1. rokiskis Post author

      Ačiū. Vat apie tokią problemą ir kalbu: jau pačios kalbos apie kandidatės asmeninį gyvenimą gali sukelti klaikų pasipiktinimą, tarpusavio susipriešinimą ir t.t.. Tamstos reakcija -- simptomatiška: viena pusė piktinasi dėl to, kad apie tai kalbama, bet turėkit omeny, kad kita pusė piktinsis nei kiek ne mažiau jau pačiu faktu. Plg., ar numanote, kokį šoką įvarė daugybei žmonių anoji parlamentarė, atsinešusi kūdikį į Seimą?

      Reply
  4. arbusis

    o jūs tikite, kad bus surinkta reikiamu laiku reikiamas kiekis parašų, kad nepriklausoma kandidatė galėtų būti kandidatė?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jinai nėra nepriklausoma kandidatė -- tai pirma. Antra -- ji šiuo atžvilgiu jau gerus metus piarinama 🙂

      Reply
      1. arbusis

        gal rokiškis teiksis pasakyti, kas jos vadeles rankose laiko, jei ji nėra nepriklausoma?
        nes kol kas oficialiai ji teigia galbūt būsianti kaip nepriklausoma.
        ji metus piarina? ar piarina tie, kas norėtų, kad ji būtų? imho, subtilus tuomet piaras. arba iki manęs neatėjo. tiksliau -- kaip vanduo nuo žąsies nubėgdavo tokios užuominos.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Formaliai visi prezidentai yra nepriklausomi. Bet tą „nepriklausomumą“ jau matėm iš Adamso, tiesa? 🙂
          O pirmieji straipsniai apie „grybauskaitę -- į prezidentus“ pasirodė netgi seniau, kaip prieš metus. Tamstos manymu, tai ne PR? 🙂

          Reply
          1. arbusis

            tarkim -- pr
            o, kaip ką tik paskelbė lrytas, konservatoriai sumaištyje -- ir ponia ir ponas siūlomi kandidatais.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Tarp kitko, skilimas klerikalkonservatorių viduje -- gan ryškus simptomas, nedrąsiai kalbama, kad būtent Grybauskaitės orientacija ir tapo kliuviniu krikdemams. Visgi, labiau stebėtina kitkas -- socdemai irgi jau yra pareiškę visokios paramos Grybauskaitei.

              Reply
              1. arbusis

                na tik įsivaizduokim, ką pasakytu gražinutė vytautukui, jei jis remtų ponią, kuri (o dieve!) su kitomis mergšėmis nuoga duodasi…

                Reply
    1. rokiskis Post author

      Kas be ko 🙂 Bet triukšmo bus 🙂
      Jei rimtai, tai aš norėčiau pažiūrėti į tai, kaip išrinktoji prezidentė į renginius keliautų su savo antrąja ledi 🙂 Vien dėl tokio reginio už aną balsuočiau 🙂

      Reply
  5. diman_lt

    O kažkokie oficialūs duomenys šiuo klausimų egzistuoja? Šiandien pirmą kartą, nors ir iš karto dviejose vietose apie tai perskaičiau.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *