Apie Microsoft

Kadangi versmes  kažkur pasisakinėjo apie Microsoft ir panašius dalykus, tai prisiminiau vieną tokią istorijėlę, kuri nutiko vienam pažįstamam programuotojui.

Anas programuotojas buvo tikras hakeris, varydavo asmebleriu ant Windows API ir visiems kalbėdavo apie tai, kaip gerai programuoti ant Windows ir koks Linux yra gaidys (taip ir vadindavo – "tas gaidys"). Tiesą sakant, be Windows, jis nelabai ir bandė kur programuoti daugiau, o kai išgirsdavo kokių panašių pasiūlymų, tai labai keikdavosi. Apie UNIX sistemas neturėjo žalio supratimo, visas jas vadindamas žodžiu "Linuksas" arba, dažniau – "gaidys". Bet šiaip, programuotojas jis buvo tikrai geras ir patyręs. Tik kad įsimylėjęs tą windozę mirtinai. Turėjo netgi nuosavą programavimo firmelę su berods vienu ar tai dviem darbuotojais. Gyveno sau. O paskui nutarė išvažiuot į Ameriką, mat iš pat Lietuvos sugebėjo gauti pakvietimą dirbti Redmonde. Taip taip, tame pačiame Microsoft.

Žodžiu, dingo jis iš Lietuvos, ilgai nebuvo jokių žinių apie jį. Daugiau, kaip pusmetį. O paskui – prisijungia per IRC ir ima intensyviai plūstis. Maždaug taip:
Gaidys tas Microsoftas, pyderai ten vieni, būčiau žinojęs, būčiau nevažiavęs… Dirbu Ofiso padaliny. Porą mėnesių buvau testuotoju, dabar programuoju… Gaidys tas Microsoftas. Jie visą ofisą daro ant kažkokio gaidžio. Ant Linuxo, Soliariso kažkokio… Ir visas versijavimas ant kažkokio Linuxo. O paskui, kai parašo, reikia perkeldinėti ant Windows. Nesuprantu, kodėl jie Visual Studio nenaudoja. Gaidys tas Linuxas, kai ant jo padaro, tai net nesikompiliuoja, ištisus gabalus reikia perrašinėt, visi bugai ten dėl to gaidžio

Žodžiu, juokinga istorija. Tai buvo maždaug 2003-2004, ale iki šiol prisimenu 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

3 thoughts on “Apie Microsoft

  1. versmes

    Ir ką tai įrodo? Kad su kultūra tavo pažįstamam programuotojui blogai -- taip jam ir reikia 🙂 Aš nuo tokių šalinuos per šūvio atstumą.
    Antra, nebūtina lįsti didelei korporacijai į nagus, kuri dusina su savo aiškiai apibrėžta hierarchija bei struktūra. Kas ypač galioja Amerikoje (nesvarbu kokio profilio kompanija). Tas jo plūdimasis veikiau iš turėto statuso praradimo. Dirbo mažoje firmelėje -- buvo dievas, nusibogino už Atlanto -- patapo mažu nuobodžiom užduotim apkrautu sraigteliu gigantiškos mašinos smagračiuose. Bet juk mąstyti reikia, kur galvą kiši. Pinigai dar ne viskas.
    Trečia, kiekviena platforma turi savo tikslinę auditoriją. Didžiausias .NET’o pliusas -- sparta su kuria programuoji bei patogumas, visą Windows API labai gražiai paslepia po programmer-friendly apvalkalu, todėl idealiai tinka verslui skirtoms funkcinėms programoms kurti.
    O kad Office’ą kuria su Linux’u man nei kiek neskauda 🙂 Gal nė nesusiprotėjo, kad ta Office’o versija buvo Mac’ams skirta (tarkim) 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Man tiesiog šiaip linksma šita istorija buvo, o kodėl tave užkabino, tai nežinau 🙂
      Tiesa, dėl to, kam skirta ta Office versija buvo, tai nežinau, gal ir Mac (bent jau iki Office 2000 taip ir buvo -- pirma Mac, o paskui perkeliama į Win). O šiaip, esu girdėjęs, jog versijavimas sukasi ten nuo 198x metų ant UNIX ir jo paprasčiausiai negali pakeisti.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *