Vėl propaganda

Aš nežinau, kaip jus, bet mane jau užveikė – vėl eilinį kartą varo propagandą apie tai, kad tas nepilnamečių apsaugos įstatymas draudžia homoseksualų propagandą. Kaip su kokiu jungikliu smegenyse įjungtu. Visos naujienos – kaip naujienos, o apie šitą įstatymą – prieš pateikdami naujieną, pateikia dar ir vertinimą.

Nors realiai tas įstatymas pažeidžia bet kieno teises, homoseksualų – nei kiek ne daugiau. Ir kišami jie čia tiktai tam, kad įkalti į galvas, jog visi, kam tas įstatymas nepatinka – tai homikai.

Dėl to mano galvoje vis intensyviau ima kirbėti klausimas: kodėl taip labai reikia tokio įstatymo? Kad cenzūruoti kiekvieną, kas valdžiai neįtiks?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

18 thoughts on “Vėl propaganda

    1. rokiskis Post author

      Jo, taip atrodo, kad pagal tą įstatymo pakeitimą būtų galima bet ką uždrausti ir pasodinti dar lengviau, nei pagal tą nepilnamečių apsaugos įstatymą.
      Išvis man toks jausmas, kad šitie valdžios veikėjai tik tą ir tesugeba, kad drausti, ką papuola…

      Reply
      1. grippen

        Va va, reikia šviesti Tautą, imti valdžią į savo rankas, tuos nedorus veikėjus pasodinti idant jie ramiai pagalvotų ką negero padarė, o jau tada atšaukti tas be ryšio pataisas 🙂

        Reply
      2. maumaz

        Eto -- piat’!
        „LTC, reaguodamas į kelių, kosmopolitiškai bei antitautiškai nusiteikusių Seimo narių siūlomas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK)“

        Reply
    2. rokiskis Post author

      O dėl viešos diskusijos -- panašu, kad jos kaip tik ir vengiama visais įmanomais būdais. Ir apie tą nepilnamečių apsaugą, ir apie tuos diskriminaciją kurstančius pareiškimus.

      Reply
      1. grippen

        Va tokia vat pas mus demokratija. Gi tokie kaip mes „riboto protelio meškiukai“(c) , „šunauja“(c) Landsbergerius tik trukdo valdžiai vykdyti jos piktus kėslus.
        Na bet gal kas ir pasikeis, panelę Grzybowski juk aplankė pagarsėjęs žmogaus teisių egzpertas iš kaimyninės Gudijos.

        Reply
  1. ryst1966

    Tebeturiu nuomonę, jog įstatymai yra griežtinami ne tik dėl pastangų išspręsti konkrečią problemą. Kur kas dažniau -- dėl tam tikrose kontroliuojančiose valdžios institucijose dirbančių valdininkų siekio įgyti daugiau sprendimo ar ekspertinių galių. Be to, pavz. sunkmečiu, iškilus klausimui dėl galimo tų institucijų uždarymo taupymo sumetimais natūralios savisaugos reakcijos.
    Primenu, jog įdėmiau pažvelgus į tą įstatymą ir plika akimi matyti, jog pati išsamiausia jo dalis apibrėžia ne problemą, jos sprendimo būdus, etc., o toje srityje dirbančių valdininkų (Žurnalistų etikos kontrolieriaus įstaigos) funkcijas, išplėstas kontrolines teises. Jeigu nėra to įstatymo -- institucija tampa iš esmės nereikalinga, o 1,5 mln. Lt galima sutaupyti.
    Į tą pačią pusę yra istorija su ALkoholio ir tabako kontrolės tarnyba, kuri ne tik šiuo metu pradėjo aktyvią veiklą taip pat ir knygynuose 🙁 Šios institucijos lobistai inicijuoja papildomas alkoholio ir tabako apyvartą kontroliuojančių įstatymų griežtinimą.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, pas tamstą sisteminis požiūris. Ko gero, taip ir bus -- papildomų biurokratinių mechanizmų kūrimas -- gera priemonė susikurti sau darbo. Šitai tiek prieštarauja mano patirčiai, kad pats nei nebūčiau pagalvojęs.

      Reply
  2. maumaz

    Na, kartais ir aš tau pritariu 🙂 Tik matai, gėjai yra tokia aktyvesnė visuomenės grupė. O kitiems -- nusišvilpt.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Gal gėjai ir aktyvesni, bet kišami čia visai ne dėl aktyvumo, o tik tam, kad sudaryti apie įstatymo kritikus atitinkamą įspūdį. Kai kurios vaiko teisių apsaugos organizacijos Lietuvoje tiesiogiai bauginamos, gavo aiškius pranešimus iš socmino: „arba tylit ir neprotestuojat, arba surasim, kaip jums iškelti bylas“. Bandę išsišokinėt -- jau prarado finansavimą.
      Jei reikia detalių faktų patvirtinimui -- tik asmeniškai.

      Reply
      1. ryst1966

        Patvirtinu kitu pjūviu: pažįstu du visai skirtingus PRščikus, į kuriuos suinteresuotųjų atstovai prieš pusmetį kreipėsi zonduodami, ar šie negalėtų suteikti profesinių paslaugų. Tie mano pažįstami bendradarbiauti atsisakė. Matyt rado kitur. dabar PRščikų ant Lietuvos -- daugiau nei žurnalistų.
        Beje, tokią problemą taip ir labai artimų šaltinių išgirstu mažiausiai antrąsyk. Kaikuriosnerodysimpirštais valstybės institucijos teiravosi PR paslaugų žuvus Vytautui Pociūnui.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Ėjimas su homikų kišimu -- labai ryškus, mane graužė įtarimai, kad čia ne šiaip politikierių sugalvotas dalykas, o profesionalų darbas.

          Reply
              1. maumaz

                Šiuo atveju tai buvo ironija. O šiaip -- man patinka būti idealistu šitame bjauriame pragmatizmo pasaulyje 🙂

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  A, čia mano humoro jausmo trūkumas suveikė 🙂
                  Aš irgi vis užsigliukinu su idealizmais šiaip. Nu bet o ką daryt, pasaulis turi būti gražesnis 😀

                  Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *