IKI vėl kabina makaronus

Taigi vėl buvau IKI. Toj pačioj, kur kažkada jiems baudą įpaišė per mane – kai pasenusių produktų nusipirkau 🙂

Tai šįsyk nusipirkau ir žalią tokį maišą daugkartinį, visai neblogą, tvirtą tokį. Nors reik pasakyti, natūralaus audinio RIMI maišai tai bent estetiški, kita vertus, IKI maišas talpesnis. Ir ką jūs manote – ant IKI maišo parašyta "aš – ne plastikinis".  Nors akivaizdi plastmasė. Ir maišo viduj esanti etiketė sako, kad 100 procentų polipropilenas.

Tai kur man juos šį kartą įduot?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

25 thoughts on “IKI vėl kabina makaronus

    1. gedas

      o gal galėtum jo („sietelio“) kelias kokybiškas fotkes padaryt? Įmesčiau į „Lietuvą vakar“.
      Arba gal degi noru parduot (išmainyt į kokius porą „Iki“ maišų variantų ar pan.)?..;)
      Kitąsyk prisireikia va tokių sovietmečio buities smulkmenų iliustracijų, o nėr kur paimti.

      Reply
      1. taskas

        as toki is paryziaus parsivezus, lyg ir toks pat, tik didesnis nei tarybinis 🙂 ten kazkaip labai populiaru visokiu spalvu sieteliai tie.

        Reply
  1. zvyras

    O aš su visokiais „freebies“ neseniai gavau du puikiausius ir netgi gražius medžiaginius maišus, niekada nebeprireiks plastikinių 🙂 (svarbiausia nepamiršti nešiotis su savim tašėj) Tik koks balvonas juos sugalvoja kaipo „ant peties“ nešiot -- arba reik nebent būt 2 m ūgio, tada nesivilks maišas žeme -- teko parišt rankenas

    Reply
      1. zvyras

        Ant peties lengviau, bet aš ant peties kartais (dažnai) turiu ir tašę, tai nelabai patogu. Tik nervuoja nuolat kiekvienam pardavėjui sakyt, kad ne ne ne, nereikia maišelio 🙂 turiu galvoj ne tuos mokamus, o mažus, viską kiša ten, ir ko reikia, ir ko nereikia..

        Reply
          1. zvyras

            Nu bet po to mėtosi tie maišiukai, teršia gamtą, nesuirs iki kito dinozaurų atėjimo 🙂 reik kaip Belarusijoj imt pinigus ir už šituos polietileninius (bet šiaip Belarusijoj parduotuvių praktikos geriau ee nepraktikuoti -- kartą apšaukė, kai padėjau parduotuvės pirkinių krepšį ant žemės: „Čia žmonės maistą deda!“)

            Reply
            1. literatka

              Tai aš maišiukų neišmetu, naudoju kol nesusidėvi, o paskui į konteinerį „plastikas“ metu 🙂 nesakau, kad viskas pas mus sutvarkyta rūšiavimo atžvilgiu, bet bent jau darau viską, kas mano jėgose.

              Reply
              1. zvyras

                Na ja, aš ir stengiuos naudot, kol sunaudosiu, tik naujų neprisikraut, o dar skaičiau, kad galvoja įvesti ir šiaip plastiko butelių pridavimą kaip yr pas kaimynes. O konteinerių su ‘plastikas’ ar ‘popierius’ niekur šalia nėra..
                Nesakau, kad labai veržiuosi tą daryt, nes sunku prisiverst, kai nieks iš šalies neverčia (baudos ar smerkianti visuomenė), bet norėčiau vis tiek. Pasakojo, vienas toks norvegas kalba, kalba su su mano drauge, po to sako -- viskas reikia eit šiukšles išrūšiuot ir išnešt. Klausia jo, ar patinka tai daryt, ar čia iš įsitikinimų. Nu, sako, nepatinka, užknisa, bet reikia, o kaip kitaip, rūšiuot jau savaime suprantama 🙂

                Reply
  2. mato_taupa

    Dirbau ilgą laiką pas vokietį, tai žinau, kad vokiečiai yra labai priklūs. Nenurims dėl menkiausio neatitikimo. Tai gal tamsta irgi vokiškų šaknų turi? 🙂

    Reply
  3. ashtroka

    Svarbu -- idėja.
    Gaila, kad kiti prekybininkai eko maišelius ne taip lengvai dalina: va, Europos PC eko tašytė mmmm, o dalinta kaip VIP: išleisk tiek ir tiek pinigų, gauk resident kortelę, o jau tada tašytę gauk tik paskirtu laiku. Ir viskas, akcija praėjo, dabar negausi.

    Reply
  4. hotwetnun

    aka australija
    o as turiu kelis maiselius, kurie ant saves raso „I used to be plastic bag“.
    aplamai man jau perdirbta -- zymiai geresne ideja, nei „as ne plastikinis“ ir pan..

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: aka australija
      O jis melagingai ne plastikinis, nes išties jis plastikinis. O ir šiaip jau užveikė tie pseudoekologiniai sukčiai, kurie kiša „ekologinius“ produktus/prekes kur ekologija nei nekvepia.

      Reply
      1. dusimtaidevyni

        Re: aka australija
        Bet ir melas, spėju, ne piktybinis. Tiksliau -- net ne melas, o juokinga netiesa dėl nežinojimo.
        Ekologija čia šiek tiek kvepia :]. Galima tik būtų ginčytis/spėlioti dėl motyvų. Kiek ji nuoširdi

        Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *