Nušautas Furmanavičius

Ar aš kažką praleidau, ar išties dar niekas nieko apie tai neparašė? Nušautas teisėjas J. Furmanavičius, šią vasarą pagarsėjęs tuo, kad kažkokio policininko sūnelį už žvėrišką grupinę žmogžudystę tenuteisė 2 metams kalėjimo, metus laiko ramiai gyvenęs nepaisant pedofilijos skandalo – nes, pasirodo, kaip teisėjas, turėjo imunitetą, netgi apklaustas nebuvo.

Aš nesiimu spręsti, ar Drąsius Kedys pasielgė teisingai, ar Jonas Furmanavičius buvo nekaltas, etc. – šitoje istorijoje vis dar labai daug neaiškumų. Aš tik noriu pasakyti, kad neturiu žodžių dėl to, kas vyksta, aš nežinau ką pasakyti. Žodis PYZDEC šiam atvejui per silpnas.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

53 thoughts on “Nušautas Furmanavičius

  1. maumaz

    Kraujo kerštas -- vienas seniausių kerštų pasaulyje. Bet kažkaip galvoju, kad apie savo saugumą dabar turi galvoti ne tik A. Ūsas, bet ir Laima Lavaste, kurios lryte skelbiamas straipsnis, „narpliojantis“ šią istoriją, man kažkaip kvepia ne taip. Juolab, kai, eilinį kartą, lryto žurnalistai gauna ikiteisminio tyrimo medžiagą „savais kanalais“. Štai čia tikrai yra long-term 3,14zX.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Kiek supratau, patsai Drąsius Kedys žiniasklaidai išsiuntinėjo labai daug medžiagos pats, kai nusprendė, kad iš teisėsaugos pagalbos nesulauks. O vat Laima Lavaste (kuri, manyčiau, irgi gavo tą medžiagą) ėmė ir parašė visiškai priešingai, nei skelbia http://www.pedofilai.com . Tarp kitko, jos vasarą rašytas straipsnis irgi atrodo rašytas nesistengiant būti objektyviai.
      Bet šiaip, nemanau, kad jai ar dar kažkam grėstų kas nors: patsai Drąsius Kedys įvardino žmones, kurie, jo manymu, kalti: tai jo žmona su savo seserimi (nes pardavinėjo savo vaikus pedofilams), teisėjas Furmanavičius, A. Ūsas ir iki šiol neaiškiu likęs kažkoksai Aidas. Tai vat, du iš penkių jau nužudyti. Liko dar trys.

      Reply
  2. vklase

    įtampa kabo virš žemės. apie rudenį turėjo pasiekti piką. maniau, kad lapkritį.
    čia labai rimta kibirkštis. prisimenat Svainiją? čia gerokai rimčiau.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Čia jau žiauri įžvalga. Manai, kad versis viskas aukštyn kojomis? Beje, o koks ryšys tarp Gintaro Furmanavičiaus -- buvusio vidaus reikalų ministro, ir šito teisėjo Furmanavičiaus?

      Reply
      1. vklase

        ne aukštyn kojom ne, bet šitie dalykai beveik iki galo pagilino „mes“-„jie“ priešstatą.
        beje, kodėl delfiai nebepasikrauna?

        Reply
        1. gerasirdis

          Įtampos pikas? Ar tikrai?
          Na, ir vienu, ir kitu atveju kažkokiam vienam žmogui neišlaikė nervai. Pasitaiko.
          Sakyčiau, Pauliko pasivažinėjimų rezultatai ir dar ten kažkoks buvo atvejis su pseudo-linčo teismu kažkokiam miestely- kur kas rimtesni įvykiai.
          O čia- vienas žmogus. Tegul ir labai piktas. Tegul ir su dviem šautuvais. Bet tik vienas. NE KARYS.

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Re: Įtampos pikas? Ar tikrai?
            Kad ir ne karys -- puikiausias pavyzdys kitiems. Ir jei ims atsirasdinėti vis nauji tokie žmonės -- nežinia, į ką tai gali išvirsti.
            Žodžiu, sunku spręst. Bet manau, kad Vklasė teisus. Drąsiaus Kedžio palaikymas Delfi ir kitų puslapių komentaruose -- stebėtinas.
            Teko prieš kelis metus kalbėtis su vienos iš vaikus ginančių organizacijų vadovu. Sakė, kad labai retai teišaiškinamos tos pedofilijos bylos, tėvai dažniausiai nedrįsta nei kreiptis niekur, o policijos elgesys su vaikais -- neretai toks, kad vaikui padaro didesnę traumą už pačią pedofiliją.

            Reply
            1. gerasirdis

              Nu, tipo
              Internete palaikančių galima rasti betkokiu klausimu- nors ir holokausto. Taip kad ne rodiklis.
              Bet atmink- šios šalies žmonės nieko nepadarė nei Paulikui, nei jo tėvui- policijos viršininkui, nei jo motinai gydytojai, turėjusiai įžulumo grąsinti liudininkei ir galbūt „išplovusiai“ sunelį lašelinėmis, tai ant šių žmonių galima joti ir jiems į veidą spjaudyti kiek telpa. Iškęs.
              Pavyzdys irgi ne koks. Žmogus, kaip jį demonstruoja žiniasklaida, su problemom, ir be jokios charizmos.

              Reply
      2. vklase

        nors prisėdus galima būtų pradėti kapstyti: gintaras f. -- darbo partija, ūsas -- darbo partija, pavardė nėra itin dažna, ebsw alai, ir taip toliau -- „google“ ir šiaip pasiklausinėti žmonių kauniečių. bet tik kad ne mano darbas ten kapstyti.

        Reply
    2. gedas

      manau pavasarį tik driokstels arba gilužiemį. bet kokiu atveju, tai sunkiai išvengiamas dalykas, o tokio kibiorkštėlės gali būti detonatotriais.

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Teismų sistemai reikia skubių ir drastiškų priemonių. Ir netgi kardinalių. Netgi sakyčiau, kad prisiekusiųjų teismų įvedimas -- gal būt vienintelis būdas pakelti teismų reputaciją. Nes tuo, kad teisėjai yra nekorumpuoti -- atrodo, jau nelabai kas ir betiki.

        Reply
          1. rokiskis Post author

            Žmonių sugebėjimas dirbti prisiekusiaisiais niekaip nesusijęs su sugebėjimu komentuoti Delfyje, o pasaulinė praktika rodo, kad prisiekusieji sugeba būti neutraliais net ir labai rezonansinėse bylose.
            Esminė problema, kurią reiktų spręsti -- tai, kad dauguma įsitikinę teismų šališkumu ir paperkamumu. Ir gal būt, tam yra ir pagrindo -- verta prisiminti tą patį nušautąjį Furmanavičių, vasarą padariusį labai įdomų sprendimą paauglio nužudymo byloje.
            Prisiekusiųjų teismas išsprendžia šitą problemą kardinaliai.

            Reply
    1. rokiskis Post author

      Ibicus, ar nepaskubėjai parašyti atsakymo, nei nepaskaitęs iki galo, kas parašyta? 🙂 Perskaityk dar kartą, gerai? 🙂

      Reply
                1. rokiskis Post author

                  Jo, Pipedija pas save bloge rašo kitą versiją, kuri viską supainioja -- kad kažkaip gali būti VSD įsivėlęs į šitą reikalą. Bet jei tikėtume šita versija -- tai nematau, kur galai su galais susieitų.

                  Reply
                2. rokiskis Post author

                  Panašu, kad taip. Lietrytis praneša, kad šalia lavono surastas pistoletas Drąsiaus Kedžio, tačiau iš jo nešaudyta. O mikroautobusas, apie kurį buvo skelbiama, kad jis priklauso Drąsiaus Kedžio įmonei -- pasirodo, su juo lyg ir išvis nesusijęs.
                  Išties, klausimų po truputį daugėja.

                  Reply
        1. gerasirdis

          Citavimo menas
          Ooooo, gerai cituoji, žiūriu. Kažkaip vietoj
          „Aš nesiimu spręsti, ar Drąsius Kedys pasielgė teisingai“
          paliko
          „ar Drąsius Kedys pasielgė teisingai“.
          Tai gal reikėjo nesustoti pusiaukelėj, ir nukirpti tą „ar“- tada būtų galima nors ir į prokuratūrą pareiškimą rašyt, ne?

          Reply
          1. ibicvs

            Ar didelis skirtumas? Rokiskis nesiima vertinti poėlgio, tačiau dėl pačio poėlgio „autorystės“ jam abejonių nekyla.

            Reply
            1. gerasirdis

              Citavimas
              Na, jei citata turi perduoti bendrą mintį, o ne ją iškreipti, tai skirtumas iš ties didelis.
              O dėl nusikaltimo „autorystės“- na, 98 procentų aiškumas yra, kas internetinėms diskusijoms gal net kiek perdaug :-).

              Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Nevyriausybinis teisingumas
      Tai štai iš kur pasirodo 🙂 Nes irgi pastebėjau, kad visi kažkodėl ėmė šnekėt „internetuose“ ir pan..
      O apie teisėjų giminystes -- pasidalinkit, įdomu.

      Reply
      1. gerasirdis

        Re: Nevyriausybinis teisingumas
        Na, patikslininimas- ne teiseju, teisininku. Citatos:
        Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Algimantas Smolskas duodamas interviu jau žinojo, kad kolegos nužudymas tiesiogiai susijęs su pedofilijos skandalu, kurį sukėlė jo kolegės brolis.
        Kauno advokatų kontoros seniūnas A.Venckus po svainio D.Kedžio dingimo – sutrikęs

        Reply
      2. gerasirdis

        Ir dar
        Bėje, dar vienas, itin pikantiškas giminystės ryšys:
        Kedžio sesuo yra teisėja tam pačiam teisme, kuriam dirbo Furmanavičius.
        Bendrai paėmus, situacija kraupi: žmogus turėjo giminių ir tarp teisėjų, ir tarp advokatų. Tai ne koks runkelis, kuris ima teisingumą į savo atgrubusias rankas, nes nemoka nei pareiškimo surašyt, nei turi pinigų advokatui. Tai žmogus, kuris pažinojo sistemą geriau 95 procentai Lietuvos gyventojų (realiai, kiek žmonių turi artimų giminių ir tarp teisėjų, ir tarp advokatų?). Ir žinodamas sistemą griebėsi būtent tokių veiksmų, kokių ėmėsi.

        Reply
  3. pipedija

    Kaip tai niekas neparašė? Mes anksčiau už jus parašėm.
    O tasai klausimas apie visokius galimus giminystės ryšius -- dar ir koks įdomus…

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Oooo… Atsiprašau, nepastebėjau matyt kažko. Jūs operatyvesni. O ta informacija, kurią iškasėt -- keista, neįsipaišo į viešai skelbiamą įvykių versiją.

      Reply
  4. versmes

    Įsijungiu užpanoramines diskusijas ir žiūriu, ko jie visi taip ūžauja: du nudaigojo, policininkai su automatais, sraigtasparniai suka ratus. Briuso Viliso betrūksta 🙂 Garsiausio Lietuvos Henriko ir to taip negaudė.
    Išjungiau.
    ::
    Žiniasklaida mus tampo už virvučių („jie čia ateina tam, kad suformuotų tavo nuomonę“ -- vienas toks ševeliūruotas dainavo).
    Kad tauta turėtų apie ką šnekėti porą trejetą mėnesių.
    O po to mestels naują rezonansinę temą.
    ::
    Tik keista, kad niekaip nepranyksta lygūs ir lygesni. Statistiškai kiekvieną parą Lietuvoje po vieną žmogelį smurtingu būdu iškeliauja į dausas, bet niekas dėl to TV forumų nerengia. O gaila.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Nesu tikras, ar čia rezonansinis cirkas, skirtas dėmesiui nukreipti. Pernelyg kraupus ir pernelyg daug užkabinantis.

      Reply
  5. nemunas

    Nieko čia baisaus ir užkabinančio nematau. Nu, nušovė porą žmonių, o kam nors dėl to galvą skauda? Kasdien mūsų šalyje nušauna, papjauna, ar kitaip į amžinosios medžioklės plotus pasiunčia keletą žmonių. Ir kas? kad tas velionis buvo teisėjas? Nematau skirtumo šiuo atveju. Tiesiog įvyko linčo teismas ir sukelta daug putų. nebent tą darbą atliko ne įpykęs/pamišęs tėvas, o kas nors kitas.
    Mano požiūriu tai toli gražu nelygintina su Svainijos įvykiais, jau vien savo mąstais, o ir pasekmėm.

    Reply
    1. megejas

      Sutinku su Žaliu Bebru -- takoskyra „mes“ -- „jie“ padidinta, skandalas žiaurus -- pedofilija, žmogžudystė, korupcija, kerštas vienoj vietoj ir viskas sudrumsta. Arba nelemtas atsitiktinumas arba profesionalų darbas.

      Reply
  6. dir_sexy

    Как жеж не добавить свое суждение, если у меня весь блог этому посвящен… Ваш блог стал предметом обсуждения , и, заметьте, тамошние обитатели не совсем к Вам благосклонны, правда вот в Рамблере нашлись , от которых просто мороз по коже пробирает… Когда же мы прочтем следующие записи, что, в общем-то, требуется и от каждого из нас.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Šitoje versijoje galai su galais nesusieina -- ji paaiškintų žudynes tik tuo atveju, jei Drąsius Kedys būtų schizofrenikas, su labai rimtais asmenybės ir mastymo sutrikimais. Tačiau nei tyrimas, darytas išduodant ginklą, nei jo elgesys to nepademonstravo.

      Reply
  7. anniemariex

    neperskaičiau dar visų komentarų, bet labai įdomu kaip žmonės nuspėja ir nujaučia artėjančius „sprogimus“ ir pan. aš laukiau kažko lapkritį

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *