„Už šuniuko rudžio pataisą“

Kaip jau minėjo apie isterikas dėl to šuns… Vat šitoje istorijoje, kokia ji bebūtų durna, klaiki, etc., nematau nieko, dėl ko vertėtų psichuoti taip, kaip psichuoja spauda ir bene 10 tūkstančių šito kliedesio šalininkų Feisbuke.

Taip, numetė šunį nuo tilto. Taip, džiaugėsi, tuo ką daro. Taip, filmavo ir platino savo filmukus. Ir? Iš pasisakymų atrodo, kad tas šunėkas vertas bent jau ne mažiau, nei kokių 10 dorų žmonių gyvybės. "Išbadyti tam niekšui akis, jį patį numesti nuo tilto ir t.t." – labai, atleiskit, demonstruoja tų šunelio gynėjų moralumą ir aukštas vertybes.

Atleiskit, šunelio rudžio aktyvistai, bet šitaip ir iki kalėjimo už suvažinėtą katę prieisit.

Amžiną atilsį Jonas Furmanavičius (tas pats, kurį nušovė Drąsius Kedys), dviejų žudikų byloje, kur pora pacukėlių mirtinai subadė vieną žmogų, o kitą – sunkiai sužalojo, vieną iš žudikų nuteisė metams kalėjimo – mat kilo klausimas apie "kuris ir kurio dūris buvo mirtinas". Pacukėlis, numetęs nuo tilto šunį – nubaustas 8 mėnesiais kalėjimo, t.y., bausme, kuri prilygsta realiai bausmei už tyčinį žmogaus nužudymą.

Ir dabar būrys tokių pat pacukėlių, turinčių smegenis, nesiskiriančias nuo to paties, kuris šunelį nuo tilto numetė, kalba apie tai, kad bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais reikia didinti iki 4 metų kalėjimo.

Žodžiu, jei kas nors iš mano skaitytojų irgi yra iš tų, kas svaigsta apie tokius bausmių didinimus, ar kam atrodo, jog 8 mėnesių tam pacukėliui per mažai, tai siunčiu tokius genderiškai abstrahuota kryptimi.

Manyčiau, kad kartą minėtas skilimas visuomenėje prasideda, išvirsdamas tokiais fantasmagoriškais nežinau kuo. Šita istorija – tai jau kažkoks nesveikas, realiai nesveikas dalykas. Psichozė. Ir visame šitame reikale aš matau tik vieną: šuns gynimas demonstruoja, kad žmogaus gyvybė, žmogaus savigarba – mūsų visuomenėje tapusi daug menkiau vertinama, nei kokio gyvūno.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

60 thoughts on “„Už šuniuko rudžio pataisą“

  1. versmes

    O kur dar labai selektyvus požiūris į gyvūnus: šuo, katė, gandras -- matai gyvūnas šventas. Keturi metai kalėjimo už kankinimą ir žudymą! O štai kiaulaites, karvukes… skerdyklose daužom be pasigailėjimo ir po to dar su pasičepsėjimu sušlemščiam prie pietų stalo 🙂 Arba kaime diedukai pasideda vištukes ant kaladės ir nukapoja galvas su tokiu pačiu kulinariniu likimu. Tai kaip čia dabar 🙂
    Tauta ryškiai neturi ką veikti, kad užsisėdo.
    1000 Lt administracinė bauda šioje vietoje būtų labai adekvati bausmė, kad atgrasytų nuo panašaus elgesio ateityje. O tai kas iš to, kad veikėjas kolonijoje išeis atitinkamus universitetus ir iš priebudulio pataps paruoštu nusikalstamo pasaulio veikėju.
    Tauta šoka ir trypia, užkąsdama gardžiu jautienos kepsniu 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, tam neturtėliui 1000 litų gali tapti suma, priversiančia vogti. Parų jam duoti ar ten tarkim mėnesį paprasto arešto, ar viešųjų darbų -- normalu būtų. O dėl vištukių -- tai geras pastebėjimas. Daugiau, kaip pusę kaimiečių taip susodint galima būtų.

      Reply
  2. ashtroka

    Tos pačios nuomonės: sugadins kolonija ir taip menką protelį, turėsim dar vieną nusikaltėlį. Būtų užtekę piniginės baudos.
    Lūžis vyksta. Ištikus krizei, susigriebta, kad reikia puoselėti dvasines vertybes. Tik kad labai jau dideli kraštutinumai… Nors jei būtų aukso amžius ir vyktų tokie pat dalykai, sakyčiau, kad žmonės neturi ką veikti.
    Užstrigo kažkieno „protingas“ pastebėjimas: tai jei numeta šunį, tai gali ir vaiką numesti.. Nu tai taip, šunį prilyginti vaikui. Bl*t kaip aš nekenčiu visų išprotėjusių mylėtojų, kurie savo augintinius pastato tarp šeimos narių ir seilinasi kaip prie vaiko. Taip ir stovi akyse poniutė su savo pudeliu: „Geriau aš manikiūrą pasidarysiu pati, bet mano ciuciukas bus apkirptas šunų kirpykloje“.
    Iškreipta meilė. Perdėtas dėmesys. O žiniasklaida tik ir ieško, ant ko užsisėst: buvo Kedys nuo ryto iki vakaro, dabar šuniukas Pipiras, who’s next?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Man tai šita istorija tik tai rodo, kad yra labai didelė žmonių grupė, kuriai žmogaus gyvybė ar orumas reiškia daug mažiau, nei kažkokio šuns. Ir tai jau ne pavienių keistuolių kvankštelėjimas, o grupinė tendencija kažkokia.
      Ir štai tokių gyvūnų mylėtojų man išties baisu. Nes būtent tokie mylėtojai su absurdiškais svaigimais ir be elementarių etinių normų -- tai ir yra tie, kas tam tikrose situacijose nesidrovi purvinu batu spirti žmogui į veidą vien todėl, kad jis kitoks -- kitaip mastantis, kitaip apsirengęs, kitas politines pažiūras turintis, etc..

      Reply
      1. grybukaras

        Sakyčiau, truputį kitaip. Yra labai didelė žmonių grupė, kuriai žmogaus gyvybė ar orumas nė velnio nereiškia, ir jie mielai pasinaudos kažkokiu šunim, norėdami tą pabrėžt ir išsakyt. Nu patikėk, nusispjaut jiems ir ant šunų ir ant kačių. Kai tokia psichologija -- ir patys labai sėkmingai kaimyno šunį iš medžioklinio nupiltų, jei jis prišiktų ant pievutės. Sakytų ‘savo nuosavybę gyniau’. Aišku, jei kaimynas nepavojingas ir taip pat medžioklinio neturi.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Man atrodo, ta grupė pakankamai didelė. Aišku, nemanau visgi, kad tai dauguma, bet 10 tūkstančių feisbuke -- tai vos porą kartų mažiau, nei Kedžio grupė. Tad sakyčiau, tie šuneliniai bepročiai gali sudaryti netoli poros dešimčių procentų visuomenės. O toks kiekis -- jau ganėtinai kritinis.
          Aišku, vertinimai čia vargu ar gali būti tikslūs, bet pagal ką daugiau vertint?

          Reply
          1. grybukaras

            Tai aš ne apie kiekį -- labai gali būt, kad jų velniškai daug. Bet man atrodo, kad pats šuo ar meilė gyvūnams čia niekuo dėta, tiesiog eilinė proga išliet savo laukines agresyvias fantazijas. Labai panašu, kad tai tie patys žmonės, kurie po kiekvieno šuns užpulto vaiko ima žviegt apie visų šunų iššaudymą, ar bent sterilizavimą, jų šeimininkų uždarymą ir panašius dalykus.

            Reply
  3. Anonymous

    Rūta
    p. Rokiski, ar ne per daug sau leidžiate . Pala pala, tas asmuo nuteistas, a? Mano giliu įsitikinimu, Kedžio jau nebuvo gyvųjų tarpe, kuomet ATA Furmanavičių nušovė. Būtent Kedys ir galėjo būti pirma auka, po to pakastas/sudegintas ar pan, toliau istoriją žinote arba skaitykite spaudą.
    O dėl šuns, man labai gaila, kad prasiveržia tie žemieji instinktai, kai niekinami silpnesni: šuo, vaikas, bomžas, moteris, senukas…ateis ir mums eilė.
    P.s. tikrai esu prieš gyvūnų sužmoninimą.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Rūta
      Na, tarkim versija dėl to, kas Furmanavičių nušovė, vargu ar verta labai abejoti. Visgi, kalba ne apie tai, o apie tai, kad žmonės jau neskiria, kur žmonės, o kur gyvuliai. Ir nėra čia ko lygint šunų su vaikais.

      Reply
      1. jurkis

        Re: Rūta
        Manau, kad verta. Furmanavičius gi nenuteisė žiauriai pacukėlio, kurio smūgis, nebuvo įrodyta, nužudė žmogų.Manau, teisingai Furmanavičius pasielgė. Aišku, galima ginčytis, ar tas nenuteisimas buvo įtakotas šlamančių, bet čia jau tik abejonės…

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Re: Rūta
          O tamsta ta byla domėjotės? Jei mano atmintis nemeluoja, nužudytasis gavo apie 20 peilio dūrių, jį badė abu užpuolikai. Tiesiog tasai, kuris gavo tik metus, kažkokio policijos veikėjo sūnus.

          Reply
          1. jurkis

            Re: Rūta
            Ne, nesidomėjau, todėl ir negaliu ginčytis, tik durnai klausinėti: apie 20 dūrių ir kad badė abu -- spauda rašė ar byloje užfiksuota? Aš tikrai nežinau, kaip buvo, tu irgi bylos neskaitei greičiausiai, tai negalim Furmanavičiaus teisti. Kaip ir Kedys negalėjo žudyti.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Re: Rūta
              Spauda rašė prieš pusmetį, ar kiek ten. Nemanau, kad duomenys suklastoti -- tai buvo gerokai iki Kedžio istorijos. Bet taip ar anaip -- ši tema ne apie Kedį. Tiesiog pateikiau pavyzdį, kaip palyginimą -- objektyviai ar ne, už tyčinę žmogžudystę 1 metai kalėjimo. Už šunį -- 8 mėnesiai ir būrys kvankštelėjusių, reikalaujančių, kad bausmė būtų padidinta iki 4 metų.

              Reply
      2. diedas

        Re: Rūta
        Tikrai, kalba apie šunis. Tačiau tai niekam, juo labiau tokiam gerbiamam žmogui kaip rokiškis, nesuteikia teisės svaidytis neįrodytais kaltinimais. Tol, kol nuosprendžio nepaskelbė teismas, abejoti reikia visomis versijomis. Ir kuo labiau versija peršama, tuo labiau ja reikia abejoti. Tik argumentuotai paneigus visas abejones bus galima paskelbti nuosprendį. Dabar to daryti mes neturime teisės.

        Reply
      3. Anonymous

        Re: Rūta
        Nušovė Furmonavičių-faktas
        Kas nušovė? Neaišku
        Kur dingo Kedys?Neaišku
        Ar jis atsiras? Vargu

        Reply
  4. ashtroka

    Rokiški, žiūrėk, žmogai jau ir į piketą dėl Rudžio pataisos renkasi. Rytoj bus.
    Sustabdykit Žemę, aš noriu išlipti…

    Reply
    1. pipedija

      Mes siūlome puikią alternatyvą -- ateiti į mitingą su plakatais, reikalaujančiais uždrausti bet kokį bet kokių gyvų padarų žudymą, įskaitant ir augalus, ir už jų naikinimą skirt mirties bausmę!

      Reply
        1. rokiskis Post author

          Jo, čia vertėtų patrolinti kur papuola, o jei noro yra, tai ir išties į tą mitingą nueiti su plakatais „Reikalaujam mirties bausmės skerdyklų darbuotojams!“, „Už nupjautą medį -- nupjauti galvą!“, „Lavonienos valgytojams -- kartuves!“ ir panašiais 🙂

          Reply
  5. Anonymous

    Pritariu
    Mūsų problema, kad teisę kuriame konkretiems įvykiams. Kažkas ne taip medžiojo, specialiai taisome įstatymą tam asmeniui. Numetė šuniuką -- pataisysime jam įstatymą, davė kyšį -- keisim įstatymą, nepilnamečiui kažkas pardavė cigaretes -- keisim įstatymą ir t. t.

    Reply
  6. anaiptol

    hmm, ok, šuniukų negalima lyginti su vaikais. o norėtum, kad tavo vaikas kankintų gyvūnus, nes jie ne tokie svarbūs kaip žmonės?
    taip ar ne?

    Reply
      1. anaiptol

        vėl nuspėjau:D
        ne ne, aš neklausiau apie bausmių reikalingumą ir stiprumą, apie tai, ar tu vegetaras, ką gelbėti, gyvūną ar žmogų, gerą gyvūną ar blogą žmogų, blogą gyvūną ar gerą žmogų, blogą gyvūną ar blogą žmogų, ką manai apie internetines isterijas, ar myli pasaulį ir ar plauniesi rankas… aš tik norėjau sužinoti, ar norėtum, kad tavo vaikas (užaugęs) kankintų gyvūnus, ar ne. jei į tokį klausimą neįmanoma atsakyti taip ar ne, tai jau irgi savotiškas atsakymas:)

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Re: vėl nuspėjau:D
          Tavo klausimas, atleisk, silpnapročio debilėlio, iš tų, kur protestus rengia, lygio. Į tokius klausimus atsakymo nesitikėk, nepriklausomai nuo to, apie ką toks klausimas būtų.

          Reply
              1. anaiptol

                Re: vėl nuspėjau:D
                aš tai negerbiu tų, kurie susikuria šiaudinę baidyklę ir kovodami su ja visus aplinkui ištaško, nors jie gal tiesiog pro šalį ėjo.

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  Re: vėl nuspėjau:D
                  Nesiteisinkit. Kol išvedinėsit moralinius kriterijus iš meilės gyvuliams, vargu ar susikalbėsim. Atleiskit, jei įskaudinau, bet smukot mano akyse.

                  Reply
                  1. anaiptol

                    o dieve, kaip beviltiška:)
                    aš juk niekur nerašiau, ką aš galvoju, tamsta automatiškai priskyrei ten, kur patogiau ‘ištaškyti’. bet tai tradicija, ane? juoda ir balta? jei ne su mumis, tai prieš mus?
                    mano akyse tai jumi nesmukot, nes nelabai logikos ir tikėjausi:)))

                    Reply
                    1. rokiskis Post author

                      Tamsta pati save tenai prisiskyrei, pradėdama moralinę trydą apie „ar norėtum kad tavo vaikas kankintų gyvūnus“ 🙂 Betgi malonu, jei truputį pajutot, kad kažkas ne taip 🙂

                    2. anaiptol

                      apie įvykį ir reakcijas šiaip jau nuomonės absoliučiai nepakeičiau, nepriskirkit sau nebūtų nuopelnų:D
                      bet kai kokias kitas išvadas tikrai pasidariau. gal aš jas sau pasiliksiu}:)

                    3. rokiskis Post author

                      Ne apie įvykį ir reakcijas, miela Anaiptol. O apie tai, ką būtent čia, būtent jūs, būtent šitoje „diskusijoje“ šnekate, miela „vėl nuspėjau“ 🙂 Panašu, kad jūs net nesusigaudot tarpais apie ką kalba 🙂

  7. sig_tyr

    Aš manau, kad tokiu elgesiu žmogėnas pats save pastatė už ribos ;)Kodėl gi paties nenumesti nuo tilto? O šunėko kartais gaila labiau, negu moralinio degrado. Kodėl? Nežinau, bet faktas.

    Reply
    1. sig_tyr

      Be to galvočiau, ką jūs kritikuojate? Juokingos bausmės žmogžudžiams nei kiek nepateisina menkesnių sadistų poelgių. Čia jau klausimas teisėsaugai.

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Tai jo, numeskime nuo tilto visus iš eilės. Garantuoju, kad pas kiekvieną nuodėmių atsiras. Ir Lietuva bus švaresnė!

      Reply
      1. sig_tyr

        Na, aš nežinau, ką jūs nuodėmėmis vadinate. Aš, pavyzdžiui, šunų nuo tiltų nemėtau. Nesu nieko apvogęs juolab užmušęs. Tai kokios tos nuodėmės, melavimas tėveliams?
        Che che…moralistai. Piktinatės pudelius mylinčiomis bobutėmis, o ar necyptumėte ir nesišauktumėte baisiausio dievu keršto, jeigu taip jūsų augintinį koks urodas numestų?
        Bausmė turi būti lygiagreti nusikaltimui. Deginai močiutę su lygintuvu, tai ir patį reikia panašiai padeginti. Pasmaugei senelį vienkiemyje su kokiu laidu -- tas pats. Humanistai, joptararaj. Žmogus TYČIA, neatjausdamas kito skausmo, elgėsi ne geriau už tą šunį.
        Atsimenat Kastanedoje? Jei žmogus savęs pernelyg nesusireikšmintų palyginus su kita gyvąją gamta, tai gal ir gyventi būtų lengviau. Ir tikrai, švariau.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Bausmė turi būti LYGIAGRETI nusikaltimui? Žostkai čia 🙂 Ar pats save supratai, KĄ pasakei? 🙂
          Mėsą valgai? Tai susitaikyk ir su tuo, kad vargšus nelaimingus gyvulėlius žudai. Ir nevaizduok nekaltos mergelės. Eik pamitinguok už gyvūnų teises bei mirties bausmę skerdyklų darbuotojams, gal lengviau pasidarys.

          Reply
          1. sig_tyr

            Nesikabinėk prie žodžių.
            Žinoma, gyvūnai žudomi, ir tikriausia ne pačiais geriausiais metodais, bet, ko gero, ne iš sadistinių paskatų, kad pafilmuoti ir pasidžiaugti. Po teisybei, kartais gyvūnas šiais laikais daug vertesnis, negu iškrypusios moralės humanoidai, greitai nuvarysiantys pasaulį į duobę su savo „begaline meilę žmonijai“. Žėk, kad kitą kartą toks Beniukas paties nepritrėkštų už porą skatikų.

            Reply
              1. sig_tyr

                Kategoriškai ne. Ir nelabai matau pagrindo mane tokiu laikyti. Ar todėl, kad nelaikau savęs ir jūsų kažkokiais išrinktaisias? Kokiu pagrindu turėčiau taip manyti?
                Pats auginu šunį. Nepasakyčiau, kad esu labai juo susižavėjęs, gauna pylos kartais, tačiau jei pamatyčiau, kad kas nors kesinasi į jo gyvybę ar sveikatą, taip snukį išdaužyčiau, kad ilgai atsimintų. Amoralu? Kodėl gi?
                Beje, siūlyčiau nuleisti kiek garo. Tu išdėstei savo požiūrį, aš išdėsčiau savo. Jei tavo LJ mano pozicija būtinai turi sutapti su tavo ar tavo draugų pozicijomis, ką gi, diskutuokit, piktinkitės „turinčiais pacukėlių smegenis“.

                Reply
  8. Anonymous

    Tiesa pasakius as ta Pipira pats dabar pribaigciau jeigu pasakytu jog del to nustotu kalbeti ir dejuoti apie ta ivyki.

    Reply
  9. pavejui

    Įtariu, kažką praleidau iš dabartinę Lietuvą iš esmės krečiančių problemų.
    Pasitobulinau, jau žinau, kas-po-kam-ir-apie-ką.
    Įtariu, Kedžio istorija baigia išsikvėpti, purvasklaidai reikėjo šviežienos. Bet Pipiro istorija dar trumpaamžiškesnė, tad tegyvuoja kiaulių gripo pandemija!

    Reply
  10. Anonymous

    Nyazoff -- http://www.nematomaranka.lt
    8 menesiai uz suniuka -- cia prasiverze visuomenes davatkiskumas. Nepaslaptis, kad policija žiaurumo šuniukams nusikaltimų beveik neišaiškina, todėl kai toks atvejis išlenda, davatkos nori apsišvarinti skirdamos ritualizuotą bausmę.

    Reply
  11. ifigenija

    hm…na sitas reikalas, manau, sulauke tokios reakcijos, nes na tiesiog nestandartinis ir kaip suprantu, labai isviesintas (as kazkaip tik is lj suzinojau, kad kazkas tokio ivyko).
    Man slykstu, kai zmones kankina silpnesnius uz save. Taciau tai, kad esu uz gyvunus, nereiskia, kad esu pries zmones ir tai jau yra zmogaus gyvybes ir orumo nevertinimas.
    O siaip del visokiu gyvunu myletoju piktinimosi FB ir pan. -- IMHO tiesiog bandos instinktui pasidave etatiniai delfio komentatoriai, kuriems bile pasiukslinti internete.

    Reply
  12. black_paws

    Racionalumas ir jausmai
    Gal ir negerai, Biliuno Kliudziau galejo taip gi visai kitaip pasibaigti: vietoj moralinio augimo -- moralinis nuosmukis.
    Nors gyvate, pirstai niesti nukapot rankyte ir duot suniukui patasyt po kiema.
    Yra vis tik priezasciu, kodel lincas neleistinas.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *