Viešas atsakymas į Zeppelinus postą

Aš aišku, užsiparinau, visas tas raides skaitydamas, tai tik paveiksliukas su negru užstrigo. Tai čia protestuodamas prieš paveiksliuką su juodu negru, nešančiu šaudyklę, skelbiu tau, Zeppelinusai, baltą negrą, nešantį šaudyklę!

Paveiksliukas – iš http://community.livejournal.com/adski_kafeteri/

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

34 thoughts on “Viešas atsakymas į Zeppelinus postą

  1. ibicvs

    Tiesą pasakius, nesuprantau nei apie ką Zeppelinuso tekstas, nei kodėl jis apskritai susilaukė reakcijos.
    Kai šuniui nuobodu, jis sau kiaušius laižo, nebent.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tas Zeppelinuso postas pagarsėjo savo fraze apie tai, kad tiktai tikri Lietuvos vyrai turi atlikti pareigą su lietuvių ledo baleto šokėju lovoje, o ne kažkokios užsienietės. Ir kaip iliustracija šiam teiginiui, buvo įdėta juodo pliko negro, nešino pyškalu, nuotrauka.
      Tiksli Zeppelinuso legendinės frazės citata: „Tradicinės moralės šalininkai Lietuvoje tvirtai žino, kad yra vyriškos pareigos, kurias mūšio lauke, sporto varžybose ar lovoje mūsų vyrai privalo atlikti patys, o ne patikėti samdytiems svetimšaliams„. Ir t.t., su visokiais išvedžiojimais apie tai, kodėl tai Copely nereikėjo duoti Lietuvos pilietybės, nes ir taip vyrų pakanka.

      Reply
        1. rokiskis Post author

          Taip. Būtent! 🙂 Stebėtinas Zeppelinuso pažiūrų posūkis, tiesa? 🙂 Reikia manyti, kad visgi apsiprendė, kad geriau jau vietiniai gėjai, nei užsieniniai negrai, kitaip tariant -- ryžtingas žingsnis link tolerastijos 🙂

          Reply
    2. zeppelinus

      nesuprantau nei apie ką Zeppelinuso tekstas, nei kodėl jis apskritai susilaukė reakcijos.
      Khhm, to nesupratimo priežastis gali glūdėti nepakankamos integracijos į Lietuvos visuomenę laipsnyje.
      Panašu, kad tas postas gali būti savotišku lakmuso popierėliu ir tuo atžvilgiu..;)

      Reply
        1. zeppelinus

          Gerb.Ibicvs’ui

          “Pasidarė baisiai įdomu -- o kokie gi tos t.v. integracijos į t.v. Lietuvos visuomenę kriterijai?“

          Na, jeigu nesiplėtojant, tai vienas jų – domėjimasis ir bent minimalus informuotumas žymiai visuomenės daliai aktualiais klausimais ir problemomis.
          Pilietybės išimties tvarka suteikinėjimo politikos pokyčiai tapo aršaus aptarimo Lietuvos viešojoje erdvėje objektu. Todėl Jūsų pareiškimas apie tekstą, nagrinėjantį šią temą, cituoju pažodžiui:

          „..nesuprantau nei apie ką Zeppelinuso tekstas, nei kodėl jis apskritai susilaukė reakcijos“

          sudaro prielaidą šiam spėjimui:

          „..to nesupratimo priežastis gali glūdėti nepakankamos integracijos į Lietuvos visuomenę laipsnyje.“

          Reply
          1. ibicvs

            O kodėl gerb. Zeppelinus mano kad šį istorija aktuali žymiai visuomenės daliai?
            Atlikau miniapklausą tarp draugų ir pažįstamų -- lietuvių. Tik vienas girdėjo ir domėjosi šiuo klausimu, kadangi studijuoja teisę. Pasak jį, tai aktualu išeivijai bei siekiantiems gauti LR pilietybę, taip pat ir darbo emigrantams. Ar tai iš tikrųjų yra žymi Lietuvos visuomenės dalis?

            Reply
            1. zeppelinus

              ..kodėl šį istorija aktuali žymiai visuomenės daliai?

              „Atlikau miniapklausą tarp draugų ir pažįstamų -- lietuvių.“

              Khhm, panašu, kad savo neatsargiai mestelta replika netyčiom būsiu užkabinęs Jums už kažkokios jautrios vietos, kad mūsų pokalbiui gresia perėjimas vos ne į sociologinio tyrimo stadiją..:)

              „Tik vienas girdėjo ir domėjosi šiuo klausimu, kadangi studijuoja teisę. Pasak jį, tai aktualu išeivijai bei siekiantiems gauti LR pilietybę, taip pat ir darbo emigrantams. Ar tai iš tikrųjų yra žymi Lietuvos visuomenės dalis?“

              Na, viešosios nuomonės apklausos rezultatams priešpastatyti ko nors lygiaverčio negaliu, todėl man belieka patikslinti ir susiaurinant pakoreguoti savo pradinį teiginį:
              „..domėjimasis ir bent minimalus informuotumas žymiai išsilavinusiai, skaitančiai, virtualioje erdvėje socialinį aktyvumą demonstruojančiai visuomenės daliai aktualiais klausimais ir problemomis“.
              Kadangi, mano subjektyviais pastebėjimais, Jus galima priskirti būtent minėtai visuomenės daliai, tai reikalavimai Jūsų integruotumui atitinkamai aukštesni, nei tipiniam realybės šou, Bobų turgaus ar laidos „Anšlag, anšlag“ auditorijos atstovui.

              Reply
              1. ibicvs

                > netyčiom būsiu užkabinęs Jums už kažkokios jautrios vietos
                Anaiptol -- tenorėjau tik suprasti kriterijus, pagal kuriuos Tamsta sprendžia, kas pakankamai integruotas, o kas ne. Matyt, neintegruotieji -- tie, kurie nepritaria Jūsų gilioms mintims, nesvarbu -- lietuvių kilmės ar ne 😉
                > Kadangi, mano subjektyviais pastebėjimais, Jus galima priskirti būtent minėtai visuomenės daliai
                🙂 Ar galėtumet pagaliau apsispręsti -- ar Jūsų nuolankus tarnas visdėlto priklauso kokiai nors visuomenės daliai, ar vis dėlto nėrą į visuomenę pakankamai integruotas.
                > tai reikalavimai Jūsų integruotumui atitinkamai aukštesni
                Kažkur girdėta 🙂 „Kam daugiau duota, iš to daugiau ir bus pareikalauta“ (c)
                Zeppelinus kukliai kalba Jėzaus žodžiais 🙂

                Reply
        2. rokiskis Post author

          Tarp kitko, gal tave nustebins ir sunervins, ir gal tu netgi bandysi tai neigti, bet tarpais išties toks jausmas, kad tu ne Lietuvoj gyveni, o kažkur Rusijoje.

          Reply
      1. kreivarankis

        Truputį, bet aš nelabai pripažįstu Rytų filosofijos. Kažkaip intuityviai jaučiu, kad gali prasidėti paskaitėlė a la „vadybos modelis pagal Konfucijų“ ir tt. Ar klystu?

        Reply
              1. kreivarankis

                Tada apie baltą juodaodį Konfucijus rašė? Ne, nesu jo labai skaitęs tiea pasakius. Netgi tai -- man nuobodokas pasirodė. Ta prasme, galbūt jo vertė ne tame, kad jis buvo kažkuo tai ypatingas, o tuom, kad kinai pagal jį gyveno kelis tūkstančius metų, tokiu būdu padarydami jį savotišku „brandu“. Bet, sakau, čia mano labai paviršutiniškas įspūdis, kurį pagilinti dėja neturiu laiko.
                Kreivarankis

                Reply
  2. zeppelinus

    Raudonosios jūros pliažas?
    Na, manasis tipinis Afrikos vaizdelis iliustravo kandidatą į pilietybę „išimties tvarka“, pasiruošusį ginti ne tik Lietuvos garbę, bet ir pačią Lietuvą.
    O ką iliustruoja aiškiai nelietuviškas ir galimai -- antisemitinis -- Rokiškio paveikslėlis? Kažkokį tipinį Artimųjų Rytų vaizdelį?
    Šiaip jau taip -- ten gyvena net keli šimtai tūkstančių kandidatų į antrąjį, LR piliečio pasą. Šia prasme paveikslėlis išties tinka į komplektą maniškiui…:)

    Reply
      1. zeppelinus

        Re: atlikti pareigą -- čia apie pareigytę?
        Na, jei turite tebegaliojantį kvietimą į anos lovą -- tai ir su Pareigyte.
        Kuom jau jumi ta Pareigytė prasta, kad tokie klausimai pasistoja?

        Reply
      1. grybukaras

        Deja. deja, jau kuo Vytulis nepradžiugino, tai meile ginklams. Nu bet gal kas ras nuotrauką stogo nuo fermos plėšiančio, irgi būtų nieko 🙂

        Reply
          1. rokiskis Post author

            Aš irgi nežinau, bet savo laiku pas konservus buvo dvi frakcijos. Tai vat gali būti, kad kaip tik ta, kuri buvo opozicijoje Landsbergiui. Ginklų mylėtojas gi buvo Butkevičius.

            Reply
          2. grybukaras

            Koks skirtumas. Priežasčių visokių gali būt. Adamkus turėjo idėją plytų fabriką statyt. Tai argi tik dėl to jį vadina laisvuoju mūrininku?

            Reply
  3. Pingback: Kaip nekalti ideologiniai svaigimai tampa smurtu « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *