Kad bulvytės fry taptų maistu

Bulvytės fry – gėdingas daiktas. Bet daugiausiai gal todėl, kad jų skonis – išties bjaurus, ypač šaldytų: jos sausos, beskonės, nykios, kaip koks kartonas. Kai kurie bando pagerinti jas, pabarstydami gliutamatiniais prieskoniais, tačiau tai tik šiek tiek tegelbsti. Bet juk galima ir skaniai paruošti, jei tiktai žinai, kaip tai daryt – taip, kad į įprastas bulvytes fry net nepanašu būtų.
Taigi, pirmas dalykas, dėl ko jos tampa beskonėmis – tai riebalai, ant kurių kepama (apie virimą riebaluose nei nekalbėsiu – tai jau MacDonalds). Tikrai skanių bulvių iškepti ant aliejaus – neįmanoma. Taukai yra būtini. Kad nebūtų per riebu, galim daryti paprastai: įpilam keptuvėn aliejaus, o tada – jau gabalą taukų. Ir kepam ant šito riebalų mišinio. Skonis – kardinaliai geresnis.

Antras dalykas – negalima uždengti bulvyčių dangčiu: tokiu atveju jos tik šutinsis, garuos, galų gale pavirsdamos į beskonę nesąmonę. Keptuvė turi būti atvira.

O dabar – visas šakar makar, kurio dėka bulvytės fry pavirsta į visai kitą dalyką: pomidorų padažas. Priklausomai nuo to, ką norite gauti, galite pilti geroką kiekį pomidorų padažo ir pačioje pradžioje, ir į galą. Jei pomidorų padažu aplaistysite dar suledėjusias, vos keptuvėn suverstas ir išmaišysite, o jau tada kepsit – tada jos gausis minkštutėlės vidury, bet su plona stangresne plutele. Jei padažo pilsit į pabaigą, dar ir ne tiesiai ant bulvių, o ant keptuvės, kad pats padažas, prieš maišant, pakeptų – bus panašiau į įprastas keptas bulves, tačiau paskanintas. Bet kuriuo atveju pomidorų kvapas ir skonis kepant išsisklaido, tačiau bulvės nebūna perdžiūvusios, kietos ar beskonės.

Rezultatą galite patys pasitikrinti: tokias pomidorines bulvytes fry galima valgyti netgi be nieko – jos skanios savaime.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

18 thoughts on “Kad bulvytės fry taptų maistu

  1. mmm_blem

    ‘Jei pomidorų padažu aplaistysite dar suledėjusias’ -- suledejusias??? Ka turite omeny? Visgi mokote kaip pasigaminti saldytas bulvytes fri? 😀 Tada leiskite apsviesti, kad saldytoms bulvems fri is parduotuves, aliejaus nereikia isvis. Tereikia orkaites skardos, ir laiko 10-15 min. Taciau reikia moketi issirinkti. Vienos bulvytes fri yra zalios skirtos virti aliejuje, kitos yra apkeptos ir uzsaldytos, tai jos skirtos paruosti orkaiteje ar keptuveje BE riebalu papildomu.

    Reply
  2. Anonymous

    Indre
    Man kazkaip neatrodo patikimai tokie receptai, kepti pomidoru padaza tai kazkaip nesveika ir dar su taukais…

    Reply
    1. ashtroka

      Re: Indre
      Kai ruošiu faršą lazanijai, pakepu svogūnus, pomidorų padažą ir tik tada dedu faršą. Labai gerai gaunasi. Skrandžiai nesustoja.

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Man lupti bulves -- tai bene bjauriausias kankinimas, kokį tik galima sugalvot. Todėl geriau jau šaldytų nusiperku 😉

      Reply
      1. ashtroka

        Bjauresnis kankinimas -- tas pačias bulves paskui su tarka rankomis tarkuoti (kugeliui arba bulviniams blynams). Bet va, rankos dar nenukrito… 😛

        Reply
  3. snegole

    pirmas rokiškio postas, mane rimtai nuvylęs… 😉
    šaldyta bulvė -- jau savaime nesusipratimas, IMHO. Skutimas-pjaustymas užtruktų gera 15 min nemažai kompanijai…
    nu bet ką -- skanaus 😉

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tai kaip čia dabar, negi tu nežinojai, kad aš esu tinginys ir netgi valgau kartais kinietiškus makaronus iš naftos? 🙂

      Reply
  4. anniemariex

    labai jau seniai nekepiau šaldytų bulvių (nes mėgę draugai išsivažinėjo), bet norėjau paklausti dėl to pomidorinimo. o tai gerai, pilam į aliejų padažą, bet koks santykis yra aliejaus ir padažo?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Ant aliejaus (patariu ant aliejaus perpus su taukais) kepam, o ne su padažu maišom. Padažo tiek -- kad bulvės paraustų, o paskui jau pabaigt kept 🙂

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Nu va, nors vienas žmogus įvertino naminio fast-fūdo pliusus, pagaliau atradau kolegą-bendramintį! 🙂

      Reply
  5. schizoid_case

    Geriau valgyk šitai: sutarkuoji agurką, sutarkuoji fermentinį sūrį, sutarkuoji bet kokią dešrą, pripili pomidoro padažo, sumaišai, užtepi ant batono riekių ir kokias dešimt minučių kepi orkaitėje. Kiekiai pagal skonį.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, čia geras variantas. Nors vargo visgi daugiau. Senokai bedariau karštus sumuštinius, reikia prisiruošti 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *