Airija reguliuoja, kaip kitose šalyse sudaromos santuokos

Negalvokit, kad Lietuva yra durnių šalis. Durnių šalis – pasirodo, Airija. Šios valdininkai sugalvojo, kad užsieniečių santuokos sudarytos jų šalių ambasadose, negalioja. Kokiu pagrindu – neaišku.

Valstybės ambasada – tai valstybės teritorija ir tik valstybės, kuriai ji priklauso, reguliavimas ir tenustato, ką ta ambasada gali daryt, o ko negali daryt. Ir jei Lietuvos piliečiai sudarė santuoką Lietuvos ambasadoje – tai tik Lietuvos piliečių ir Lietuvos reikalas. Bet pagal airių valdžią yra kitaip.

Kitaip tariant, Airija reguliuoja Lietuvos ir kokio 100 kitų valstybių santuokos sudarymo tvarką. Nuostabu.

Žodžiu, be žodžių.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

10 thoughts on “Airija reguliuoja, kaip kitose šalyse sudaromos santuokos

    1. rokiskis Post author

      Čia ne Vikipedija, kad prūflinkų prašinėt 🙂 Norėsi -- pats susirasi, čia šios dienos skandalas 🙂

      Reply
      1. grybukaras

        Paieškojau. Ne šios dienos, jei jau tiksliai :). Tai šiaip jau ir prašiau linko, galvojau, kad kažkokią išsamesnę info skaitei, nei tie trumpi straipsniūkščiai v duche ‘Thousands of marriages deemed illegal’.
        Perskaičiau tą įstatymą, šiaip tai nelabai man aišku, kur čia jie rado problemą. Greičiausiai tiesiog tūpi valdininkėliai nusprendė pademonstruot skrupulingumą ir tūpai perskaitė įstatymą, kurio patys nelabai supranta. Kad ten nieko apie jokias ambasadas išvis nekalbama, o ir nelabai gali būti kalbama. Apie ne Airijos piliečius net nekalbama atskirai. Dalies apie santuokas pradžioj sako, kad aptariamos ‘marriages, solemnised in the State’, kur State -- Airija. Yra gi Hagos konvencija, jei santuoka sudaryta kitoj šaly, verti liudijimą, legalizuoji jį ir siunti airius į vieną vietą.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Šios šios, o šiaip, pavienio linko tiesiog nėra -- masinės isterikos 🙂 Tu matyt žiūrėjai pas airius, o Lietuvoj tik tik prasidėjo skandalas, dienos naujiena, URM nežino, ką daryt, LR ambasada Airijoje sustabdė paraiškų santuokoms priėmimą ir t.t., žodžiu cirkas.
          O dėl valdininkėlių -- aš irgi manau, kad tūpi, bet jau kraštutinai. Tiesa, įdomus dalykas -- visgi požiūris skiriasi nuo lietuviško: pas mus dažniau valdininkai ima trysčiot, kai tik kalba užeina apie užsienio šalių reikalus, ypač -- EU, o airiai atrodo padėję ant viso pasaulio.

          Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Šitą istoriją turi omeny?
      Taip. Tik panašu, kad tas žmogus, nors ir nukentėjęs, bet gal dar silpnokai informuotas. Situacija tokia, kad šitą briedovą įstatymą airiai priėmė gal 2004, įsigaliojo jis apie 2007, o berods vakar airiai pranešė apie 60 ambasadų, kad jose sudaromos santuokos esą yra neteisėtos.
      Aišku, faktas kaip blynas, kad neteisėtos jos negali būti, nes Lietuvos ambasadoje, t.y., Lietuvos teritorijoje sudaryta pagal Lietuvos įstatymus Lietuvos piliečių santuoka išvis ne airių reikalas. Bet patys airių biurokratai mano kitaip. Ir dėl to kyla krūvos problemų -- kad ir tas kad pagal airių įstatymus vyras su žmona turėtų išsiskirti, o tada vėl susituokti jau Lietuvoje matyt.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *