Prisimenant Aušros vartų koplyčią

Jau rašiau apie tai, kaip buvo išgriauta Aušrods vartų koplyčia – tą patį rašė ir spauda, ir daugybė portalų. Taigi, atrodo, praėjo šioks toks laiko tarpas, o apie tai, kad visgi už griovimus atsakingas užsakovas – klebonas Jan Kasiukevič, kuris ir buvo asmuo, su kuriuo vykdytojai turėjo derinti visus projektus – lyg ir nei žodžio? Tas pats klebonas Jan Kasiukevič prieš kiek laiko lietuvos katalikų tarpe pagarsėjo tuo, kad draudė platinti lietuviškus katalikų leidinius, kartu visiškai be apribojimų leisdamas platinti lenkiškus.

Štai Naglis Puteikis (ko gero, vienas iš nedaugelio politikų, kuriuos galima pavadinti sąžiningais) paskelbė nuotraukas palyginimams, kas buvo iki griovimų, ir kas po jų – http://puteikis.blogspot.com/2010/03/ar-pro-suniokotus-ausros-vartus-patekes.html

O aš prisimenu labai dar šviežią katalikų kunigų pedofilijos skandalą Airijoje – tada išlindo, kad tenykštė teisėsauga ar tik ne porą dešimtmečių žinojo, bet slėpė visą reikalą, nedrįsdama eiti prieš bažnyčią. Gal ir Lietuvoj tas pat? Nei vienas laikraštis, valdininkas ar teisėsaugininkas nedrįsta?

Toks jausmas, kad bažnyčios tarnai – tai kažkokios šventos karvės.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

3 thoughts on “Prisimenant Aušros vartų koplyčią

  1. gaivenyte

    Nu žinai, kai tik lietrytis pradėdavo rašyt apie kunigų skandalus, visi pasiusdavo, kad bulvarinis laikraštis šoka prieš bažnyčią.
    nemanau, kad tokios temos susijusios su laikraščių viršūnėmis. apskritai mesk tą mąstymą, kad viskas ateina iš laikraščio viršūnių. iš apačių viskas ateina. sėdi žurnalistas, temas galvoja. žurnalistai paprastai nėra besidomintys religija, nerūpi jiems jokie dvasininkai nei iš teigiamos, nei neigiamos pusės.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Argi rašiau apie laikraščių viršūnes? 🙂 O dėl Lietryčio atsimenu kažkada. Išties, pabandyk pasakyt prieš kunigus kažką -- išsyk visi apsiputos. Bet juk reikia kažką daryt.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *