Užupio paštas

Kažkada rašiau apie FilOp, čia aišku nepriklausomas atvejis, bet savo idėjomis pakankamai netoli. Prieš kokį dešimtmetį buvo atsiradęs Užupio paštas su savo pašto ženklais. Tai gan artima Poulsbohemija paštui, kurį Amerikos lietuviai daro – irgi daugiau suvenyriška, nei tikra, bet visgi… Būtų labai įdomu, jei Užupio paštas atsigautų, susiorganizuotų ir imtų veikti bent jau lokaliai.

Specifinių detalių apie Užupio paštą nežinau, neatsimenu. Kažkas kažką bandė – ne tai kažkokį išties laiškus gabenantį Užupio paštą sukurt, ne tai kažką panašaus, tad šitai lyg ir nėra visiškos našlaitės, greičiau mėgėjiško pašto laida. Žinoma, kaip visada su tais mėgėjiškais paštais būna, didžioji pašto ženklų dalis nusėdo pas kolekcionierius ir šiaip visokius turistus.

Apie antspaudavimus nieko nežinau, paštą praėjusių vokų matyt neteko, girdėt apie juos – irgi.

Sprendžiant iš spaudos, tiražas turėjo būti ganėtinai nemažas, bent jau po kelis tūkstančius, nes kitaip niekas ofseto nedarytų.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

6 thoughts on “Užupio paštas

    1. rokiskis Post author

      Užrašas labai senas, bent jau kokiais 1995 tai jau tikrai buvo. Prieš kelis metus irgi vis dar buvo, kaip dabar -- nežinau, seniai ten nebuvau. Ir prisipažįstu, kad nežinau, kur ta Malūnininkų gatvė, tiesa, kodėl tu paryškinai dalį žodžio -- „MalūnININKŲ“ -- nesuprantu.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *