O kas IT pasikeitė jums nuo 2000-ųjų?

Štai parašiau labai ilgą ir didelę apžvalgą apie tai, kas pasikeitė IT nuo 2000-ųjų metų (net nepaleidau į LJ transliuot – LABAI didelė apžvalga gavosi, kaip koks romanas). Pokyčių daugybė, kai kurie dideli, kai kurie maži, bet bendrais mastais sulyginami su tikra revoliucija. Bet tai ne skaitmeninė revoliucija, o tik greita evoliucija. O gal visgi revoliucija?

Technologijos – technologijomis, o kas pasikeitė būtent jūsų gyvenime ir įpročiuose? Kaip IT, mobilūs telefonai, Internetas ir kitos panašios technologijos ir jų suteiktos galimybės per paskutinius 10 metų pakeitė jus, jūsų asmenines galimybes, jūsų pomėgius?

Kurie pokyčiai labiausiai užstrigo, kas labiausiai patiko, o kas labiausiai nepatiko? O ko dar trūksta, o kas dar atsiras?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

6 thoughts on “O kas IT pasikeitė jums nuo 2000-ųjų?

  1. Niekutis

    tik vienas pasikeitimas didelis, visos pazintys per interneta, kiek zmoniu susituokia tai tik per interneta susipazine

    Reply
  2. Laiqualasse

    Pasikeitimai, kuriuos atsimenu, kaip pasikeitimus:

    1. Internetas. Maždaug prieš 10 metų įsivedėm namie internetą, už kurį nebereikėjo mokėti pagal atsisiųstų duomenų kiekį ir kuris prijungtas neužimdavo telefono linijos. Taip man prieš akis atsivėrė visas pasaulis 🙂

    2. Gal prieš kokius 6 ar 7 metus paskutinį sykį panaudojau „flopiką“ -- kažkokiam draugui nešiau smulkmeną į mokyklą. Aplinkiniai žiūrėjo kaip į laiko keliautoją iš XIX amžiaus. O štai prieš dvi dienas panašiai žiūrėjau į tuščius DVD diskus, galvodamas, „ką su jais veikti“.

    Visi kiti pasikeitimai atėjo nejučiomis ir savaime.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš irgi nežinau, kada flopiką paskutinį kartą naudojau. Nors namie iš senų laikų mėtosi krūvos. Beje, dar ir penkiacolių kažkur turiu, nors jau neįsivaizduoju, kur juos galima būtų perskaityt 🙂

      O internetas už megabaitus ir kilobaitus -- tai buvo košmaras. Pirmas Lietuvoje belimitį per modemus ėmė tiekti Delfi. Beje, kai kurios mobiliakų firmos ir dabar daro fokusus -- Rytas Staselis rašė, kad jam paskaičiavo po litą už megą. Bet manau, kad ir mobilus ryšys turėtų gretai tapti belimičiu, nes tie megų skaičiavimai tai primena kažkokį lochatroną.

      Reply
  3. skirtumas

    Su flopikais gerai žiūrėti saulės užtemimą. Man regis tai yra geriausia jų panaudojimo niša.

    Aš pavyzdžiui labai prastai rašiau ranka -- raštas kreivas. Nemėgau to. Dabar dar labiau to nemėgstu. Va rašau vieną straipsnį į savo blog’ą tipo humoreską ir niekaip negaliu užbaigti, nes nesėdžiu prie kompo, o prie kompo negaliu susikaupti, nes visi trukdo, o ant popieriaus rašyti net į galvą nešovė… Per lėtai gautųsi.. Turbūt nė neperskaityčiau ką parašęs.
    O namie pas mane, visa media per IP (IPTV + internetas). Iš tiesų, dabar būtų itin keista ieškoti firmos kokiuose nors popieriniuose žinynuose… Jau net žemėlapį žiūrėti popieriuje keista…

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *