Marichuana žudo

Išties tai gal ir nežudo ta marichuana, nežinau. Šiaip, tiesiog, propagandinis filmukas, ištrauka iš filmo „Refeer Madness“, sukurto 1938 metais – apie tai, koks košmaras yra marichuana. Siaubingas, košmariškas narkotikas. Po šio filmo prasidėjo masiniai žolės draudimai JAV, o paskui ir kitose pasaulio šalyse.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

20 thoughts on “Marichuana žudo

    1. rokiskis Post author

      Jo, čia kita pozicijų pusė. O tiesa slypi galimai kažkur anapus.

      Šiaip tai aš turiu paprastą požiūrį -- ir marichuana, ir tabakas, ir alkoholis, ir visokie ten ratai -- visa tai yra narkotikai, kurie vienaip ar kitaip gali kenkti. Vieni -- daugiau, kiti -- mažiau. Vieni labiau organizmui, kiti labiau mastymui. Įvairiai.

      Alkoholis, manyčiau, organizmui kenksmingesnis, nei žolė, o ir smegeninę veikia ne silniau už žolę. Kita vertus, pas mus jis apmokestinamas ir ribojamas mažiau, nei cigaretės.

      Kita vertus, yra kaip yra. Aš ne už vartojimą, bet manau, kad jei jau ribojimai yra, jie turi būti gerai pasverti ir apgalvoti. Alkoholio apmokestinimą, manyčiau, reiktų padidinti bent porą kartų alui ir kokius 10 kartų degtinei. O žolei -- nežinau, ar verta sumažinti tuos apribojimus. Bet bent jau diferencijuoti nuo visokių heroinų ir panašių dalykų -- ko gero, reiktų.

      Reply
  1. Vilius

    Nu nu, pazistu zmoniu kurie ruko ir kuriems jau gerokai virs 70 metu, ir kruta juda diedukai 😀 neveltui propoganda 😀 tabakas irgi zudo 😀

    Reply
  2. Vilius

    mano toks būtų pastebejimas. skaičiau daug literatūros ir manau kad marihuana tiesiog gali sukelti plaučių vežį labiau negu paprastos cigaretės nes marixuanos dūme yra daug daugiau dervų. kita vertus teko ir pačiam bandyti ir jokios priklausomybes tam nepajutau… manau tiesiog zhmones silpnavaliai kuriems reikalingas cheminis smagumo digiklis ir ipranta ta marixuana rukyti … na kaip ir gerti alkoholi.. dar viernas dalykas esu buves olandijoje amstrerdame ten beveik kiekviens turi prie daugiabučio toki per buto plota darzheli ir ten šiltnamiukai pas visus ir tikrai ne pomidorus augina o visas senamiestis tiesiog kvepia marixuanos dūmais… ir k jūs manote kad olandai labiau miršta nei kokie švedai ar lietuviai ?

    Reply
    1. Gerasirdis

      „manau kad marihuana tiesiog gali sukelti plaučių vežį labiau negu paprastos cigaretės nes marixuanos dūme yra daug daugiau dervų.“
      Aha, dervų gal ir daugiau, bet vartojimas visgi radikaliai skiriasi. Jei dažnas marichuanos rūkytojas leidžia vieną „kasiaką“ per rankas ratelyje penktadienio vakarą, tai dažnas rūkorius kasdien surūko po pusę pakelio.

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Dėl vėžio ir aš nežinau. Kadaise vienas draugas iš Olandijos atvežė tenykštės sveikatos apsaugos ministerijos išleistą antimarichuaninį lankstinuką. Tai ten buvo tiesiai šviesiai parašyta, kad marichuanos rūkymas gali sukelti vėžį dėl to, kad marichuana dažniausiai rūkoma sumaišyta su tabaku.

        Tai kai paskaičiau tai, tai ir neliko, ką galvot. Panašu, kad į informacijos teisingumą tenykščiai valdininkai žiūri visai kitaip, nei mūsų biurokratai, galvojantys, kad geriau belenką primeluot ir viskas bus gerai.

        O tabake galimai pagrindiniu kenksmingu daiktu laikytinas visgi nikotinas, o ne dervos. Nikotino kenksmingumas siejamas su kraujagyslių pažeidimu ir berods dėl to kylančiu vėžiu dėl nuolatinio dirginimo. Nors nežinau -- kiek domėjausi, ten irgi tie tyrimai daugiau koreliaciniai berods buvo, iki šiol lygtai nelabai aiškus tikslus mechanizmas.

        Reply
  3. Vilius

    dar del to filmuko … ten pavaizduoti visi antisimptomai budingi parukius marixuanos… visų pirma apsirūkę yra visiškai neagresyvūs… beto atsipalaiduoja visi raumenys tiek kad vargu ar ka nors galetum taip lupti lazda, jau nešnekant kad šokti per langa… visiška totali nesamonė.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Žinai, gal ir taip, gal ir neagresyvūs tie apsirūkėliai, bet nuolat pūsdami visgi nukvankšta. Kartais tiesiog neįtikėtinai.

      Kita vertus, neužmirškim, kad filmukas -- iš 1938 metų, t.y., daugiau, nei 70 metų senumo. Tada daug kas atrodė visai kitaip, o dabar mes žinom gerokai daugiau.

      Trečia vertus, visgi tame filme demonstruotas diskursas tęsiamas iki šiol. Dėl to rekomenduočiau pažiūrėti ir visą filmą -- išties įspūdingas.

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Visai normalus straipsnis. Gal truputį iš vienos pusės, bet kad baisi propaganda ar labai iš piršto laužta -- tai nepasakyčiau.

      Reply
  4. m.b.

    Ta mada varyt ant alkoholio ir girti marichuana pradeda užknist juodai…

    Abu negeras dalykas, abu kenkia… Bet marihuaną pas mus dar nevartoja, taip kaip alkoholį -- kiekviena proga, tad nematom ir jos pasekmių. Mačiau švedijoje prasirūkiusį „rastamaną“ -- atrodė negeriau nei mūsų bomžai gatvėse…

    Na ir alkoholis yra kaip ir mūsų kultūros dalis, nors daugelis nesugeba kultūringai gert… o žolė ne.

    O tokie argumentai, kaip mačiau 70metį rūkantį žolę; žolytę parūkoma tik penktadieniais vakarais ir pan, tai tą patį galiu pasakyti ir apie alkoholį…

    Reply
  5. alfa&omega

    As maciau… As girdejau… Na ir kaip nebus ta marichuana apaugusi mitais. Senoliu patarle sako, jog kas per daug, tas yra nesveika, nesvarbu ar tai alkoholis, marichuana ar bandeles su dzemu. Visgi lyginant alkoholio vartojimo efektas greitesnis, gilesnis, zalingesnis nei marichuanos tad teisinti jo kulturos dalimi kaip ir nereiketu.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *