Green Jelly ir trys maži paršiukai

Grįžtam prie muzikos. Visiškas pankodromas, nemokšiškumas ir durnumas, prasidėjęs dar apie 1980, dešimtmečiu vėliau išaugo į visiškai stulbinantį hitą – 1991 sukurtas ir 1993 pasaulį pritrenkęs pispankių Green Jelly gabalas „Three Little Pigs“. Vyrukai dešimtį metų smaginosi, keldami skandalus, mokydamiesi groti ir, pasirodo, ne veltui. Bent jau vieną kartą Green Jelly kurtas Punk Rock su Heavy Metal priemaišomis, grupės artistiškumas ir fantazija tiesiog pritvojo klausytojus.

Gabalas apie paršiukus pirmą kartą buvo paleistas į eterį kažkokioje JAV užkampio radijo stotyje, tiesiog kaip pokštas. Radijo didžėjai galvojo, kad paleido vieną kartą ir viskas, bet pasipylę klausytojų skambučiai privertė kartoti šią dainą vėl ir vėl, tad po savaitės ji jau buvo kažkokiu vietiniu hitu, paskui prasimušė plačiau, paskui dar plačiau ir dar plačiau, o 1993 (bene po dviejų metų) pakliuvo į įvairiausių pasaulio šalių topus.

Kaip sakant, vienas iš tų atvejų, kai muzikos industrija feilino. Kai grupė prasimušė nepaisant visko. Kiek metų darbo tam prireikė?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

7 thoughts on “Green Jelly ir trys maži paršiukai

  1. skirtumas

    jojojo geras gaaabalas. Labai vežė;)Ir klipas gerulis
    Žiejau pas draugelį, nes jis tik turėjo kabelinę per mtv 😉

    Reply
  2. skirtumas

    Vienas krūčiausių ano meto klipų beje… dar prisimenų tokį „black eye sun“, katras irgi gerulis. Man kažkodėl tas klipas primena tokių čiulpinių saldainių „bon bon“ skonį…

    Reply
  3. Ifig

    Ooo, ankstyvos paauglystes muzika 🙂

    Man be Rembo sitam klipe labiausiai patiko istorijos moralas:
    A band with no talent can easily amuse idiots with a stupid puppet show..
    Vyrukai su fantazija, negali gincytis.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Visiški pankai. Kiek žinau, visos koncertų salės juos atsisakydavo priimti, nes jie tiek bardakų pridarydavo, kad vieni nuostoliai. Tai tada jie keisdavo grupės pavadinimą į kitą ir vėl koncertuodavo. Galų gale per kažkiek metų gavosi taip, kad net ir pavadinimų keitimai jau nepadėdavo 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *