Sodra blyn :-)

Pasirodo, Sodra be visų kitų cirkų įsigijus buvo ir 38 kondicionierius "serveriams vėsinti" 🙂 Ir šitai ir dabar aiškina – kad tikrai tam ir reikėjo 🙂 Čia jau neturiu ką pasakyti – jei TOKIŲ įsigijimų ten yra, tai reiškia, kad korupcijos mastai Sodroje yra tiesiog nesuvokiami. Nes "38 kondicionieriai serveriams vėsinti" – tai beveik toks pat absurdas, lyg "Lietuvos Geležinkeliai" įsigytų "38 tūkstančius BMW automobilių keleiviams pervežti".

Žodžiu, dar tokių cirkų iki šiol negirdėjau kažkaip 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

16 thoughts on “Sodra blyn :-)

    1. rokiskis Post author

      Manau, kad tie vadovai patys nusprendė, kad kiti irgi nesupras, jei jie patys nesupranta. IT juk iki šiol daugeliui atrodo, kaip kažkokie burtai, kur bet ką galima nurašyti 🙂 Bet gavosi žiauriai, tikrai žiauriai 🙂

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Žinai, o dėl spirito -- tai sovietmečiu gi buvo normos numatytos ESM priežiūrai, kontaktams valyti. Ir kai kurioms iš tų mašinų numatyti kiekiai buvo didžiuliai 🙂
      Šiaip, iš tech. pusės -- kondicionieriai serverinėse išties būna reikalingi, bet tai visai kita opera, paprastai ne po 5 tūkstančius litų, kaip tie pirktieji ir ne tokiais absurdiškais kiekiais. Tie 180 tūkstančių, išleistų kondicionieriams, būtų buvę normalus dalykas, jei tai būtų buvę pora-trejetas šaldymo sistemų tikroms serverinėms, o ne didžiulė krūva pusiau buitinių agregatų, skirtų nežinia kokiems tikslams.

      Reply
      1. ryst1966

        Man čia neseniai papasakojo tipinę IT pardavimo metodiką (ryšium su e.sveikatos skandalu): iškeliama neiveikiama funkcinė užduotis (softo ir geležies). Tokiu būdu visi ten mažesni kokurentai nubyra, o lieka, kaip taisyklė, ALNA, BLUE BRIDGE, SONEX arba ETNOMEDIJA (šitus pamatę konkurse visi paprastai dingsta iš karto). Sodroje, regis, pasidarbavo ETNOMEDIJA ir BLUE BRIDGE.
        Tada jau rykliai ilgai kuria softą, tačiau taip ir nesukuria (t. y. sistema pasmerkta). Tačiau tikslas -- prastumti kuo daugiau geležies (juos galima prastumti net jeigu sistema taip ir lieka nefunkcionuojanti) ir visokių pagalbinių device’ų (Sodros atveju tinka ir kondicionieriai). Išvada -- visi neblogai uždirba. Mintis tokia: kuo sunkesnė užduotis (net jeigi ji utopinė) -- tuo daugiau visokios geležies reikia.
        Mano šaltinio prognozė: panašiai po poros metų nutiks ir su šiais metais paskelbtu vadinamojo „Criminal Records“ konkurso užduotimi. Tik triukšmo bus mažiau -- ne Sodra ir ne e-sveikata.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Apie konkursus ir aš pats rašiau kažkada, nors šitos schemos lyg ir neminėjau 🙂
          O šiaip jo -- belenkokį bullshitą sukurt galima, o tada ir poreikį sugalvot -- čia nebloga schema. Apie Etnomediją nelabai ką girdėjau, bet Blue Bridge tai pavyzdžiui netgi į propagandą investuoja. O tai jau visad korupcijos rodiklis. Biurlsas.

          Reply
    1. rokiskis Post author

      Dalykas reikalingas, bet ne belenkur stovintiems pavieniams serveriams ir juolab ne skyriams, kurie nei vieno serverio ir išvis neturi.

      Reply
  1. warshke

    hehe, laikiau rankose kažkokios sodros duombazės servaką. Prieštvaninis toweris, ir galiu patvirtinti, kad prie jo nebuvo nė vieno iš 38 kondicionierių 🙂

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *