Rekomenduoju Naujaisiais, 2011 metais :-)

Kadangi prieš pat Naujuosius Metus parašiau apie tai, kad reikia dalintis nuorodomis į blogus, nes tai naudinga mums patiems, tai kad neatrodyčiau, kaip tuščiažodžiautojas, dabar vat parankioju ir duodu jums. Nebūtinai su tais, į ką duodu nuorodas, sutinku. Kai kam iš jų aktyviai oponuoju, kai kas iš minimų – patys man aktyviai oponuoja. Bet tai verti dėmesio blogai. Tikrai neišvardinsiu visų, o ir sąrašas gautųsi per didelis, jei visus pavardint bandyčiau (jau anksčiau esu skelbęs dėmesio vertų blogų sąrašus čia ir čia, o gal ir daugiau, nemenką sąrašą galima rasti ir po Blogerio deklaracija). Tad šį kartą – tik tiek:

  • http://www.nematomaranka.lt/ – Nyazoff, su kuriuo neretai labai aštriai susipjaunam ekonomikos temomis. Bet nors ir susipjaunam – vertas dėmesio.
  • http://anarchistas.lt/ – Anarchistas, su kuriuo irgi teko susipjaut dėl ekonomikos. Irgi vertas dėmesio 🙂
  • http://nauticalis.wordpress.com/ – Nauticalis, anksčiau dar žinomas, kaip Žalias bebras, mane kadaise prakeikė ir, kaip sako gandai, prisiekė niekad daugiau neskaityt, o minėt mane tik kartu su keiksmažodžiais ir žodžiu „egzperdas“. Verta paskaityti, puikus buriavimo fanas ir (manau, kad neišduosiu paslapties), tikras, o ne teorinis Rytų kovos menų specialistas.
  • http://mantas.malcius.lt/ – Mantas Malcius (be „č“) – dar iš IRC laikų žinomas kompiuterių ir Linux ekspertas, tačiau jo blogas įdomus tikrai ne vien kompiuterastams.
  • http://scaniagti.blogspot.com/ – vienas iš tų žmonių, su kuriais verta padiskutuoti įvairiausiais klausimais
  • http://www.gunblog.lt/ – labai įdomiai apie ginklus. Tiesa, kažkodėl neduoda komentuot neregistruotiems, bet tikiuosi, kad pataisys šitą bugą.
  • http://arbusis.lt/ – Rokas Arbušis ant bangos. Labai įdomiai apie jachtas, jūras ir buriavimą.
  • http://www.grumlinas.lt/ – Grumlinas arba Gintaras Rumšas – vienas iš produktyviausių Lietuvos blogerių ever. Apie viską. Ir tikrai įdomiai.
  • http://grumlinas.popo.lt/ – cha, vėl Grumlinas, tik čia jau apie politiką. Vienas iš labiausiai dėmesio vertų politinių blogų.
  • http://ryst1966.livejournal.com/ – Rytas Staselis, pats rimčiausias Lietuvos politinis apžvalgininkas, neperdedant. Nuosaikus, bet sugebantis taip viską prakapstyti ir pergalvoti, kad elementariai neranda oponentų.
  • http://puslapiai.popo.lt/ – Zbygniewas Piwacijus, garsus politikos apžvalgininkas (aišku, dar garsesnis tikru vardu-pavarde), aktyvus internetuose nuo pat jų pradžios, pasižymi išskirtiniu ironijos jausmu
  • http://www.gnomas.lt – Piktas Gnomas Arvydas. Vienas iš tų, kurie jau vadinami blogosferos metrais.
  • http://www.kleckas.lt/blog/ – o čia jau tikrai piktasis Buržujus 🙂
  • http://arecibo-camo.blogspot.com/ – Vyrukas kamufliažinėmis kelnėmis. Blogas labai vertas dėmesio, jei domitės karybos istorija, ypač lietuviška.
  • http://baltasisvaiduoklis.popo.lt/ – jei paslapčia laikot save intelektualu, tai vienas iš blogų, kuriuos būtina žinoti
  • http://auto.popo.lt/ – Pauliaus blogas automobiliams. Visai dar naujas, tačiau tarp lietuviškų blogų – jau ko gero vadintinas tobuliausiu iš tų, kurie rašo apie mašinas.
  • http://vienastoks.lt/ – naujas Džiugo Paršonio blogas, kuris, reik manyti, neatsiliks populiarumu nuo blogosferos centro nezinau.lt

Tai tiek šį kartą. Imkite ir skaitykite, o paskaitę, jei galit – patikusius ir kitiems pareklamuokit 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

70 thoughts on “Rekomenduoju Naujaisiais, 2011 metais :-)

  1. Mantas

    Iš IRC laikų žinomas blogeris, kuris į interneto padanges pažvelgė tais laikais, kai jau buvo skype su vaizdo pokalbiais. Ir linux ekspertas, kuris terminale jau išmoko net dvi komandas: top ir history.
    Smagi ironija. Ir dar smagiau, kad esu paminėtas.

    Na o bet kadangi pasitikim gerbiamojo Rokiškio rekomendacijom, tai besąlygiškai visus neturėtus tinklaraščius sugrūdom į savo skaitytuvę per daug netikrinę turinio.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nesikuklinkit, ponuli. Man tamstos vardas-pavardė kažkokiu man pačiam nežinomu būdu užsifiksavo dar iš tų laikų, kai ateidavau į #debian kanalą trolint unixistų, tad kompetencijos nenusiplausit 🙂

      Žinau aš tuos kuklius IT genijus, kurie vis sako „aš tik truputį domiuosi“, o patys kernelius kompiliuoja visokius 😀

      Reply
      1. Mantas

        Sakyčiau, kad koks bendrapavardis, bet mano pavardė mažai paplitus ir pagrinde užsilaikiusi Rokiškyje. Neteko girdėt, kad būtų kur antras Mantas Malcius pasislėpęs.

        Kitas variantas -- asmenybės vagystė. Gal kas prisidengė manim. Bet irgi, nepažįstu nė vieno rimtesnio kompiuteriūgos.

        Trečias variantas -- tai Rokiškis pablūdo ir jam jau daug metų vaidenasi visokie Mantai Malciai. Mūhua.

        O „tais laikais“ aš nei interneto turėjau, nei kada IRC naudojau gyvenime, tai tikrai atkrenta.

        Bet tas iš IRC laikų žinomas kompiuteristas -- gražiai skamba, pasiliksiu šitą etiketę, nors nei kernelio nei ko kito kompiliuot nemoku. Peršokau ant Linux, nes lengviau susigaudyt negu Windows -- ten jau mano galvai per sudėtingos operacinės sistemos, norisi ko nors paprastesnio.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Ghrmz. Arba tamsta labai jau vikriai išsisukinėjat, arba mano atmintis kiaura. Tiesa, pastarojo fakto neneigiu -- ji tikrai kiaura.

          Bet ar taip ar anaip, visvien tamsta plačiai Lietuvoje žinomas kompiuteristas, o IRC laikai ne taip jau seniai ir baigėsi -- tamsta blogą turėjote jau tais laikais, kai IRC vis dar dešimttūkstantinė minia būdavo. Taip kad ar taip, ar anaip, visvien nesumelavau.

          Reply
        1. Rokiškis Post author

          Liuks. Dar apvalyt gal būt ir papildyt -- ir išvis puiku būtų 🙂 Beje, mano adresas ten visgi senstelėjęs, ne tas jau, ne tas 🙂

          Nors aišku, neneigiu, kad gal kada prie progos ir tą seną savo blogą papildysiu kokiu nors kitu, unikaliu kontentu, kurio šitame naujame bloge nebus 🙂

          Reply
  2. Paulius

    Bent jau man papulti į Rokiškio listą tai panašiai kaip gauti kokį blogoskarą. Nebijokite, tai priimu kaip įsipareigojimą, o ne apdovanojimą.
    O listas tikrai geras, ne visus buvau atradęs. Išties panašu, kad jau ir vien lietuviškų blogų ima pakakti ir tradicinė media tampa beveik nereikalinga. Jėga.
    Šūkis „patys sau žiniasklaida“ realizuojasi 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, jau čia nereikia manęs minėt, kaip kažkokio, o ir sąrašas tas darytas tikrai ne kaip apdovanojimas 🙂

      O dėl to, ar įmanoma būtų atsisakyti tradicinės žiniasklaidos -- bent jau dabar, visgi ne, ko gero. Yra viena skylė, kurios blogeriai vis dar nesugeba užpildyti, netgi užsienyje -- tai naujienos.

      Truputį į tą naujienų nišą taiko http://pipedija.tumblr.com , bet tai tik trupinėlis.

      Reply
      1. Paulius

        Dėl naujienų sutinku, tačiau jų geriau ieškoti užsienio šaltiniuose, nes Lietuvoj jos arba visiškai sausos ir beveidės, arba tokios tendencingos, kad baisu…
        Pvz. Wikileaks arba Baltarusijos rinkimų istorijos pas tamstos ir kitų nusipelnusių blogerių buvo nušviestos operatyviai, išsamiai ir įdomiai. Ko daugiau reikia?

        Reply
  3. Nauticalis

    Pirmiausia, tai padėkosiu už reklamą (ar čia kalėdinė dvasia mane aplankė, ar kur…).

    Antra, tai ne tave asmeniškai, o tavo žiurkę pasiunčiau degti bebrų pragare -- kur jai ir vieta. Visokių Rabinovičių ir Grožyčių nepažįstu.

    Trečia, gandonešius reikia karti, bet sakoma, kad laisvam žodžiui gerklėje kelio neužspausi, tai geriau netgi juos giljotinuoti (tačiau šalyje tiek begalvių, kad prancūziškas kirpėjas nefunkcionalus).

    Ketvirta, nerašau tame žurnale apie karate, nes esu sukūręs ta tema atskirą, kuriam laiko nuo vasaros neberandu (o gerbėjai baksnoja -- kalc…), o ar rasiu -- priklausys ne tik nuo oro.

    Penkta… ai, pamiršau.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Vuo gi, nu, čia dabar -- ar man kalėdinė dvasia čia rašo, kad pasirodo, kad prakeikimas dingo 😀

      Reklamuoju tamstą, kadangi esi vertas. O apie karate priminiau, nes kitur kažkur visgi rašai 😀

      O dėl Grožytės -- ana man rodos tapo personažu, katrą jau daug kas naudoja. Facebook vat mačiau tokią -- ne mano kurtą. O ir nuo pat pradžių gi botas tai buvo.

      Reply
  4. Gintaras Rumšas

    O gerazzz… pagarbintas ant pusės Lietuvos net per dvi vietas… įpareigoji toliau rašyti, ania? 😉
    Už sąrašiuką ačiū, reiks savo juodusius sąrašus papildyti 😉

    Reply
  5. skirtumas

    Gražus sąrašiukas. Bet nesusilaikau nepakomentavęs Grumlino: tikrai pats produktyviausias. Bet kad verta skaityti abejoju 😛 Labai daug šiaudų, o adatos vos kelios per mėnesį. Pas jį randu tuos dalykus, dėl kurių žodis „blogas“ man nepatinka, pvz. savaitės dienų rubrika -- kaip kokie plėšomo kalendoriaus lapeliai.

    Gal Grumlinas susitars su popo ir jam bus sukurtas atskiras Home’as? 😉

    Dėl Linux’o tai yra labai krūtas Linuxistas, katras ir kompiliuja visokius kernelius, tai Mantas Kriaučiūnas (žr.: http://baltix.akl.lt/apie/kurejai). Teko laimės su juoju susipažinti, dar kai buvome studentais, jį visi meiliai vadina Mantiene 😉

    O su Zbygnievu ir su Baltu vaiduokliu ir Pauliumi labai būtų įdomu asmeniškai susipažinti prie kokio nors skanaus gyvo nefiltruoto alaus.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Grumlinas (tegul nesupyksta dėl aptarinėjimo) yra ar tik ne vienintelis Lietuvos blogeris, per dieną duodantis tiek kontento, kad galėtų patenkinti daugelio skaitytojų dienos informacinį poreikį.

      Taip, tai gali atrodyti mažareikšmės informacijos srautu, bet kita vertus -- tai yra unikalus sugebėjimas sukurti pakankamą srautą. Ir įdomių įrašų pas jį tikrai būna dažniau, nei kelis kartus per mėnesį 🙂

      Kita vertus -- be abejo, skirtingi žmonės skirtingai viską vertina, tad nei neabejoju, kad visiems patiks tik dalis iš mano pavardintų. Ką siūlyčiau -- tai sukurti savo sąrašą. Arba kelis 🙂

      O jei kalbėsim apie linuksų krūtumus, tai čia prisimenu Dammit, bet jis rašo retokai ir, atrodo, tik angliškai -- http://dom.as/

      Reply
    2. Gintaras Rumšas

      xe-xe-xe… iš blogerių folkloro: „gali nerašyti -- nerašyk, gali neskaityti -- neskaityk“ 😉
      Nerašau tikslinei publikai, o toks rašinėjimas pusiau tik dėl savęs ir duoda daug šiaudų&mažai adatų.

      Reply
      1. skirtumas

        Malonu, kad tokia reakcija iš paties. Nenorėjau konfrontuoti. Tiesiog gal gražiai paprašyti rašyti įdomiau, net jeigu nepavyks tiek daug. O dėl gali neskaityti -- neskaityk, tai stengiuosi… 🙂

        Reply
        1. Gintaras Rumšas

          Matai, rašydamas niekad nežinai, ar bus tai kam nors įdomu, ar ne. Vieni įrašai patinka ienai publikai, kiti -- kitai. O rašau vienodai nuo dūšios, tad…

          Reply
                    1. Rokiškis Post author

                      Žinoma, kad pasiunčia moderavimo kryptimi, bet aš gi sumoderuoju ir atsiranda tos nuorodos su viskuo.

                      Čia jau kaip sakant, kažkaip nežinau, pro kur padaryt, kad tamsta pakliūtumėt į nemoderuojamuosius.

                  1. skirtumas

                    Jo, visvien dzūkas!!! 🙂
                    O koks skirtumas tarp grumlinas.lt ir grumlinas.popo.lt?
                    Kiek suprantu į popo yra tik transliacija.
                    O dzūkas, nes nacionalinis dzūkų bruožas daug kalbėti ir iš dūšios 😉

                    Reply
                    1. Gintaras Rumšas

                      Na kad totaliai nea:

                      http://www.grumlinas.lt yra originalus (maksimaliai) nepolitinis turinys, retransliuojamas į wwwgrumlinaslt.popo.lt , kad popo’istams būtų patogiau vienoje vietoje viską matyti

                      grumlinas.popo.lt yra retjarčiais (perskaičius kažką ir nustebus) sugeneruojami politizuoti pamąstymai mane dominančiomis temomis

                      Kaslink dzūkų -- nesijaučiu anuo, ale jei kažkam nuo to geriau -- kam ginčytis? 😉

    3. Paulius

      Terminas „skanus gyvas nefiltruotas alus“ skamba gerai 🙂
      Nors man prie širdies ir tie belgiški arba angliški eliai.
      Prieš kelias dienas teko pabuvoti Antokolskio 13 -- gerai, kad aš negyvenu Vilniuje, nes tiek mane žmona namie ir tematytų… 🙂
      Gal kada ir susitiksime.

      Reply
  6. kreivarankis

    Geras sąrašiukas, o Buržujaus rašinėliai -- malonus atradimas. Buvau ten kažkada užsukęs, bet kažkodėl ilgiau nepaskaitinėjau… dabar jau ta klaida bent iš dalies ištaisyta.

    Reply
  7. Rokas Arbušis

    oba! grįžus iš sostinės maloni blogeriška staigmena 🙂
    kaip čia jau minėta komentaruose — į(si)pareigojimas. rašyti įdomiai.
    ačiū už paminėjimą.

    Reply
  8. Zbygniewas Piwacijus

    Dėkuj Rokiškiui už aukštus vertinimus! Iš tiesų dabar teks kažkaip pasitempti, nes labai jau didelis atsakomingumas gula, nors, galbūt, kai esi senesnis už Delfi, dėl kibernetinio marazmatizmo, kaip kas gal ir atleistina…:)

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip, taip, ponuli, tamsta esate senas. Rimtai gi, ne tik Delfi nebuvo tais laikais, bet man rodos, ir išvis lietuviškų internetų nelabai tebuvo gi, kai pradėjot savo internetines informacijas kurt 🙂

      Reply
  9. Gintaras Rumšas

    Normaliai su tuo moderavimu, čia aš pats nuorodistas-maksimalistas -- popo standartiškai komentavimo nuostatuose yra uždėta, kad sulaikyti komentarą moderavimui, jei jame 2 ar daugiau nuorodos, bo spamas taip daro

    Reply
  10. Romelis

    Rokiski 🙂
    Gunblog.lt sąmoningai neleidžia komentuoti neregistruotiems dėl kelių priežasčių. Pirma tai šiek tiek kelia komentarų kokybę. Antra, domina tik dedikuotų skaitytojų nuomonė, o ne prašalaičių, nes temos iš esmės tik arba siauros specializacijos arba plačios erudicijos žmonėms. Trečia, populiarumas nėra mūsų pagrindinis tikslas.
    O kas dėl registravimosi, tai anaiptol ne sunkumas, o netgi būtinybė. Jei reikėtų pas tave užsiregistruoti, kad galėčiau komentuoti, tą jau būčiau padaręs.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nu, abejoju ko tai, kad techninės priemonės savaime kelia komentarų kokybę. Kokybę komentarų kelia moderavimas 🙂

      Bet taip, suprantu, kad kiekvienas savaip organizuojasi 🙂

      Reply
      1. Marius

        Dar vienas niuansas -- pakliuvę į delfininkų-komentatorių pamazgų moderavimo rutiną negalėsime tiek laiko ir resursų skirti pagrindui -- turiniui.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Negalvokit per daug apie įsivaizduojamas bėdas. Tokio tipo problemos turėtų būti sprendžiamos, kai atsiranda, o ne remiamasi jų įsivaizdavimu, jų dar nesant.

          Ir moderavimą suprasti reikia truputį plačiau -- aš vat, pvz., labai paprastai čia moderuojuosi ir efektai -- puikūs, renkasi tik žmonės, su kuriais galima normaliai bendraut 🙂

          Reply
          1. Marius

            Na tiesiog turiu karčios patirties, kai pamazgų srautas tapo nevaldomu ir privedė prie užsidarymo (taip buvo su ginklai.net -- dabar visa kitas tai portalas).

            pabandysim leist komentarus bandomajam menesiui 🙂

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Banhammeris padeda visada. Tik nereikia gailėtis nieko. Jei du susiginčija ir pradeda briedovus fleimus ar šiaip kas nors ima rašinėt nesąmones -- nereikia aiškintis, kas kaltas, kas nekaltas -- banint visus, kas papuola ir viskas.

              Trumpai tariant, jei jau apie ginklus -- visi turi žinoti, kad koks bebūtų ginklas, banhammeris yra galingesnis.

              Reply
      2. Gintaras Rumšas

        Iš asmeninės morderatoriaus patirties: jei forumas/blogas skirtas profesionaliems klausimams spręsti, komentarų kokybę kelia ir registravimas (nelenda visokie onanimai), ir morderavimas (kai pabandžiusi delfiuoti publika gauna į dantis ir patampa adekvati)

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Taip, orientacija į profesionalus, žinovus -- ji truputį keičia situaciją. Bet yra tasai bet -- pirmiausiai reikia tą publiką surinkti, o kol ji nesurinkta, barjerai trukdo ją surinkti.

          Reply
          1. Gintaras Rumšas

            Forumo/blogo paskirtis apsprendžia publikos pobūdį -- pvz, Citroen klubo „Citrina“ forume pasitaiko ir vokswaginistų, bet savo problemsų jie ten neaptarinėja.
            Pas save esu įmontavęs registraciją (su mintimi galbūt dalį postų palikti tik registruotiems), bet palikau laisvę komentuoti laisvai, nes tfu-tfu-tfu-per-kaitį-petį susirinko labai adekvati publika. Arba blog’as labai nuobodus, nėra iš ko fleimus daryti 😉

            Reply
  11. Ievos nuomone

    Leiskite šiek tiek nepadoriai pareplikuoti 🙂 o ko čia toks gėjiškas blog’ų sąrašiukas -- autoriai vien vyrai? 🙂 Kad nebūtų diskriminacijos lytiniu požiūriu, siūlau įrašyti vieną kitą moteriškų rašomą blog’ą 🙂 Ši auditorija, beje, pernai smarkiai ėmė viršų. Ir kukliai siūlau savo kandidatūrą -- http://ievosnuomone.lt 🙂

    Reply
    1. skirtumas

      Tiksliai… Savam surašiau irgi tik vyriškus. Bet moteriškų kažkaip labai ir neskaitau… yra favorituose, bet neskaitau.
      Bandžiau keletą… čia Popo viena įdomi persona neseniai užsiregistravo -- bet nieko nerašo… Tad…

      Reply
        1. skirtumas

          Drįsčiau opnuoti tokiai opinijai: gėjiškas sąrašiukas gi būtų kaip tik su lotusiukiškais blogiukais, apie stilių, jausmus pavasarivasariškarudeniškažiemiškus ir daug daug lotusiukų!!!

          Mano gi sąrašas, neslėpkime tiesiog pyderastiškas! Apie visokias bjaurastis, politiką, mašinas, mėšlą ir seksą 🙂

          Reply
  12. Pingback: Nesinervuok, tiesiog pasiųsk tą blogerį į Davosą!!! « Perkam. Taupom. Neperkam.

  13. Pingback: Adomas Švedas » Ką skaitau internete?

  14. Pingback: Jau gyvuojame 3 mėnesius

  15. Pingback: 355

  16. Pingback: Labiausiai užpisantys dalykai blogosferoje | Piktas gnomas Arvydas kalba

  17. Pingback: Blogorama 2012

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *