Ar LJ miršta? Žinoma, kad ne :-)

Kažkaip jau kelintą kartą girdžiu (tiksliau – skaitau) pasisakymus, esą LJ kažkoks apmiręs darosi ir taip toliau. Ir tai, aišku, rašo didžiausi senbuviai (patys jau tapę lietuviško LJ legendomis), kurie čia trinasi jau krūvą metų. Ir žinoma, kadaise susiradę sau draugų, friendų sąrašą gal jau laiko šventu ir neliečiamu, tad naujų žmonių į jį netraukia ir dėl natūralios blogerių migracijos po kelių metų ima stebėtis, kaip čia atsitiko, kad friendjuostė stringa 🙂

Taigi paprasta viskas: arba nuolat ieškai vis naujų įdomių blogų, kuriuos verta paskaityti, arba atsilieki. Bet juk galima viską supaprastinti ir pasidalinti tais, kurie, kaip galime manyti, yra verti paskaitymo. Tad ir siūlau tokį dalyką: kartą per mėnesį ar šiaip, kai užplauks, tiesiog paskelbti kelis žmones, kurie verti skaitymo – pasiūlyti šiuos žmones kitiems savo LJ friendams.

Štai keli LJ blogai, kuriuos noriu visiems parekomenduoti šiandien, tiesiog pradžiai (išties kažkokios atrankos nedarau – tai tiesiog tie, kas paskutinėm dienom kažkaip akis užkabino, pagal tą ir komentarai):

  • Maumaz – LJ veteranas ir LJ dvasios sergėtojas. Must know!
  • Maliboo – vienas didžiausių LJ veteranų, autoekspertas
  • Anaiptol – nuostabus ir įdomus žmogus, kurio noriu dar ir atsiprašyti, nes kartą užėjus aptemimui iškeikiau, tai dabar tik skaitau ir komentuot nedrįstu
  • Vilniausmeras – jau ir LJ, nors žurnalas atrodo yra tik transliacija – bet juokingas ir įdomus 🙂
  • Popas – nuostabus tikro alaus ekspertas ir šiaip gurmanas
  • Kreivarankis – per labai trumpą laiką tapo nauja LJ legenda, kodėl – suprasite, paskaitę
  • Pipedija – psichai iš durnyno, nenormalūs
  • Ryst1966 – fantastiškas politikos apžvalgininkas. Bendravimui pasiekiamas tik LJ. Donskis, su juo palyginus – kūdikis.
  • Dusimtaidevyni – labai įdomus sąmokslininkas, daugelis jo postų žymiai įdomesni, nei galima įtarti iš pirmo žvilgsnio.
  • Konstanta42 – apie kosminę fiziką suprantamai, netgi tokiems durniams, kaip aš
  • Zeppelinus – su juo dažnai nesutinku ir ginčijuosi, bet visada skaitau
  • Ashtroka – čia jau dvasiai paganyti
  • Vklase – žmogus, kuris lietuvišką LJ pavertė į intelektualų sambūrį

O ir šiaip, manyčiau, galima tiesiog komentaruose vieniems kitus pafriendint – išsyk linksmiau pasidarys 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

97 thoughts on “Ar LJ miršta? Žinoma, kad ne :-)

  1. 1n1t0

    Zinai, yra toks posakis: zmones neisimyli, galvodami, kad sensta, bet nezino, kad sensta nustodami isimyleti 🙂
    O siaip visi bega i MySpace, Facebook, Twitteri ir t.t. nes mus propaguoja naudotis JAV servisais. Kiekvienas turi teise rinktis. O man ir cia gerai 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Turiu acc ir Tviteryje, ir Feisbuke, bet ten -- tik šiaip. Tviteris labai specifinis daiktas, ne tiek bloginimui, kiek tvitinimui -- kitaip to ir nepavadintum, tad joks blogeris dėl tviterio savo blogo nemes. O tai, ką duoda Feisbukas -- tai, švelniai tariant, blogo parodija. Maispeisą sunkiau vertinti -- pats nenaudojau, o tik mačiau kitų puslapius tenai. Atrodo košmariškai.
      Kiek pastebėjau, dalis blogerių bando keltis į nuosavus domenus, bet ten prarandami ir pašnekovai, ir kai kurios unikalios LJ galimybės, kaip kad grupės ar friendjuostės. Pats turiu domeną, kur irgi kartais parašau, bet kažkaip ten visai kita opera.
      Vienintelis dalykas, kuris mane rimtai privertė galvot apie bėgimą iš LJ -- tai buvo silpnaprotiški Supo bajeriai, beje, geroką publikos bėgimą į kitas sistemas jie išties sukėlė -- jei ne spartus blogosferos augimas, manyčiau, kad LJ jau būtų kolapsavęs, o dabar gi laikosi maždau stabilus lygis. Beje, dabar prisiminiau, kad vertėtų pasitikrinti, ar wordpress.com nepadarė kažkokių grupių ir friendjuosčių analogų per tuos metus 🙂

      Reply
      1. notserious_net

        geresnio uz LJ kolkas nesu mates. Tikrai kai kuriu funkciju nesuteikia net nuosavas stand alone. Aisq yra mintis susidomeninti bet bijau kad neizdegs, arba reikalingas visai kitokios tematikos blogas. О tai jau visai kita istorija ir laiko sanaudos.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Aš esu matęs vieną geresnį, dar ir smarkiai. Deja, pastrigusį vidutinėje realizavimo stadijoje, kur netgi daug mačiusiam testuotojui būtų gėda rodyt.

          Reply
    1. rokiskis Post author

      Pas juos yra savų specifikų (kad ir tie jandex topai), tačiau visgi didesne dalim panašumų daug.
      Aš tai sakyčiau, kad daugiausiai neigiamos įtakos padarė visokios perteklinės reklamos -- tam tikra dalis vartotojų išties persimetė kitur. Antra, bet jau senesnė problema -- kad vizualiai LJ jau tampa atgyvena, o kažko rimčiau taisyti jie nei nebando (kur galimybė įsikišti kad ir kodą iš Tviterio ar kokią nors Google statistiką?). Trečia problema -- tie silpnapročiai iki šiol bando imti pinigus už paveiksliukų laikymą, kai dabar jau sunku surasti būtų tokią blogofermą, kuri to neduoda už dyką. Ir t.t..
      Iš esmės, man toks vaizdas, kad bendras aktyvių lietuviškų LJ vartotojų skaičius dabar yra netgi šiek tiek didesnis, nei prieš metus, o ir naujų autorių atsirado tiesiog fantastiškų, tačiau kai palygini tą menką LJ augimą su sprogiminiu Blogspot, WordPress, Blogas.lt ar pan. augimu -- atrodo ganėtinai nykiai.
      Vienu sakiniu: pinigingi oluchai nusipirko LJ ir pritrėškė.
      O vat dėl dažnai minimo (ir toje nuorodoje) Tviterio -- pasikartosiu: tai tiek skiriasi nuo bloginimo, kad tai negali būti konkurentu blogams jokia prasme. Tai yra ne bloginimas, o tvitinimas.

      Reply
      1. versmes

        Aš gal netraukčiau Blogas.lt į garbingą blogofermų sąrašą. Visiškas nesusipratimas, bent jau kontingento prasme 🙂 Ir neatrodo, kad jie labai sprogtų 🙂 Veikiau kovoja su stagnacija.
        Su Live Journal viskas gerai, kai pripranti kaip naudotis, bet tas ‘kol pripranti’ manau atbaido nemažai naujų vartotojų. Na ir taip -- gerai atidirbtas socialinis aspektas vež’ 🙂 Kai mėgini paknaibyti kokį WordPress, pasijauti kaip koks stypsantis medis laukų viduryje (gražu, tačiau sterilu), tai ir sugrįžti į šiltą, kad ir netobulą LJ užutekį 🙂
        Didžiausias konkurentas būtų Facebook, bet ten iš šiek tiek kitos operos. Pakankamai gerai ir gražiai atidirbta, todėl traukia žmones, bet turi ‘praeinančios mados’ požymių, tad visai nenustebčiau, kad po metų kitų užgims naujas fenomenas, kuris nusineš išliaupsintąjį Facebook’ą 🙂

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Lietuviškais mastais Blogas.lt yra didžiulis. O dėl nesusipratimų, tai Biteplius yra klaikiausias nesusipratimas.

          Reply
          1. versmes

            Gal ir didžiulis, bet kontingentas -- jergau jergau. Tikriausiai tik one.lt blogiau :))
            Ir kaip po to nustebi, kad vis tik atrandi skaitomų autorių 🙂 Jei kas nors iš šalies rekomenduoja.
            LJ dar vienas iš pliusų, kad užsikabinus už vieno autoriaus nesunku atrasti kitus įdomiai rašančius, vien peržiūrėjus jo draugjuostę.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Na, tarp kitko, Blogas.lt paskutiniu metu pastebėjau ir įdomių vieną kitą. Aišku, atrasti juos pačiame tame Blogas.lt -- be šansų, nebent tik kaip nuorodas iš kitur, kokio nors Tviterio ar pan.
              O su draugjuoste -- aš tai mėgstu, kai joje daug, labai daug ir kuo įvairiau. Pas mane užsikastum per ten ieškoti, nes friendinu negalvodamas 🙂

              Reply
      2. zvyras

        Feisbukai ir tviteriai yra konkurentai, tiksliau, KAI KURIEMS yra -- šitiems pasirodžius skaičiau iš ne vieno aktyvesnio lietuvių blogerio (ne LJ), kad jie vos ne nepastebimai persikėlė ten -- lyg kokias žinutes, nuorodas pamėto, o pats blogas stovi neatnaujinamas. Arba tie, kur mėgsta tik keliais sakiniais pasidalint, tikiu, kad jų akyse ‘mikrobloginimas’ nukonkuravo normalų.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Nu taip, šitai rūšiai -- gal ir taip. Apie tai, kad prisvilo sriuba, gal ir patogiau pasidalinti feisbuke, o kad radai grynuolį internete -- tviteryje. Blogai išties tam kiek per stiprūs.

          Reply
    1. versmes

      Kodėl uždaras? Tinklapį užregistruoji blogeriai.net ir semi rieškučiomis traffic’ą. Va Naujapilį pastoviai matau dienos suvestinėse 🙂 Arba prasineši kitų įdomesnių non-LJ tinklaraščių komentaruose -- irgi ateina srautai.
      Šiuo atžvilgiu nematau skirtumo ar Live Journal puslapį reklamuosi, ar standalone tinklaraštį. Čia veikiau nuo paties turinio bei noro reklamuotis priklauso 🙂

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Sakyčiau, Naujapilis kitką turi omeny: labai aiškiai susiformavusi bendruomenė, kuri daug kartu pergyveno, todėl naujam žmogui ganėtinai sunku įsilieti.

        Reply
  2. maumaz

    Kam tos gėlės… Aš tik pritarsiu, kad man LJ sistema, o ypač -- draugjuostė yra žiauriai patogus dalykas. Žiauriai.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Vakar vėl testinau WordPress. Truputį yra atsiradęs ten šioks toks postūmis gėrio link, tačiau nepakankamas. Jiems iki šiol nedašilo, kad žmonės dar ir friendsų ieško, tad su tuo -- tragedija visiška. Vis dar neįmanoma migruoti.

      Reply
    2. megejas

      Aš pats nesinaudoju draugjuoste, todėl nesu tikras ar teisingai suprantu jos paskirtį, bet man atrodo, kad rss prenumerata į rss skaityklę turėtų puikiai tai atstoti, bent jau aš pats tokiu būdų seku mane dominančius LJ dienoraščius.

      Reply
  3. popas

    🙂 antras pozityvus postas eilės. Galima būtų įtarti, kad pakeitėte vaistus 😀 Bet šventės… Su šventėm.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Su šventėm ir tamstą 🙂 O dėl pozityvumo -- taigi ir anksčiau pozityvių būdavo 🙂 Na, bent vienas tai tikrai buvo. Bent jau tikiuosi. Reiktų tai paneigti, norint įrodyti. 🙂

      Reply
  4. zeppelinus

    Keista, bet kadaise užsiregindamas LJ viso labo siekiau nebūti anoniminiu komentatoriumi ir net nežinojau, kad jame yra ir aktyvus lietuviškas sektorius:)
    Man LiveJournal’as patogus skaitymui ir bendravimui, vargu ar jį keisiu, nepaisant tų apribojimų nemokamiems akauntams ir kvailų reklamų. Yra nemažai tinklaraščių standalonuose, kuriuos su malonumu įsitraukčiau į draugjuostę, jeigu jie būtų LJ.
    Dabar gi apsiriboju, tik retkarčiais į juos užsukdamas.
    ____________
    Naudodamasis proga, Rokiškiui leidus, dar papijarinsiu du LJ:
    -- tinklalapio Patriotai.lt vedamas LJ, kuriame rasite šio įdomaus ir naudingo (ypač jaunimui:) interneto pagrindinio puslapio straipsnių anotacijas;
    -- istorijos daktaro Valdemaro K. LJ. Kol kas pilnas savadarbių sentencijų ir pan. namudinės išminties perlų, bet dabar, kai dr.Maras triumfališkai apsigynė, jau galima tikėtis ir didesnės apimties bei kontraversiško turinio švietiejiškų tekstų.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aha, Sovmaras įdomus, bet su juo jau spėjom susibart kažkur 🙂 O vat Patriotai -- bėda ta, kad jie anonsus publikuoja su linku. Užmuša bet kokį norą diskutuot, kaip būtų, jei veiktų, kaip pilnavertis blogas. Čia kaip tik tas atvejis, kuris tiktų Tviteriui -- šis anonsams idealus 🙂

      Reply
      1. maumaz

        Tikrai įdomus. Ypač žavinga šita frazė: „Mano tinklaraščio taisyklėse buvo aiškiai paprašyta prieš cituojant pranešti, nors šiaip to reikalautų paprasčiausias mandagumas.“

        Reply
            1. rokiskis Post author

              Nu, Račas atskira kategorija, netgi, galima sakyti, lietuviškų internetų reiškinys. Jo dundukai jaučia pareigą kur papuola jį išdėt aukštomis frazėmis parašytais straipsniais, o jis pats jaučia pareigą savo dundukus paglobot, apie juos irgi parašydamas 🙂

              Reply
              1. vklase

                🙂
                kaip filologas procesistui
                lietuviškuose internetuose yra labai nedaug vietų, kur vartojama iš runeto atėjusi daugiskaita „internetai“.
                спалишься

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  Kiek pastebėjau, tokių vietų jau pilna. Visur, kur sėdi gykai ir nerdai. O frazė iš JAV, o ne iš runeto. 4chan. Dar panaši yra „in the webs“.
                  O šiaip -- dzin 🙂
                  Internets. Serious Business.

                  Reply
    2. megejas

      Dėl kitų tinklaraščių sekimo, tame tarpe ir LJ -- rss skaityklė yra sprendimas. Pvz. Google Reader (daug privalumu, pvz. reitinguoja labiausiai tavo skaitomus tinklaraščius ir atkreipia dėmesį į juose pasirodžiusius naujus straipsnius ir t.t. ir pan.)

      Reply
  5. mmm_blem

    LJ mirsta, nes cia mazai gyvu zmoniu. Gyvu istiesu. Jei tai butu panasiau i dienorascius, kaip buvo anksciau… Dabar dauguma publikuoja kazkokius ale publicistinius pamastymus, kiti rasinius, teminius referatus. Ir that’s it. Neidomu gi. Kam tai idomu, eina i teminius blogus ar perka teminius leidinius. Nuasmeninta, todel tampa nebegyva. Deja.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Supratau. Taip, ta prasme LJ gerokai pakito. Kita vertus, tai ir bendra pasaulinė blogų tendencija. Ir kita vertus, tie gilūs pamastymai-referatai -- tokie patys asmeniški, tik giliau kaupti ir šlifuoti, gal tiesiog į juos žiūrėti verta kitaip.

      Reply
    2. megejas

      Na tai priklauso nuo to kas ko ieško manau… vieniems labiau patinka skaityti asmeninius išgyvenimus bei pastebėjimus, kitiems -- argumentuotą ir/ar aiškią nuomonę, tretiems dar kas nors…

      Reply
  6. taskas

    puse, jei ne du trecdaliai, cia suminetu neskaitomi, net puse litro isgerus. kol neturejau accounto, tai paskaitydavau kelis idomesnius, ne vienas cia nepaminetas isskyrus maliba 🙂 tai buvo zmones, kurie rase apie save, gyvenima, potyrius, pastebejimus, ne savo rasinelius, kuriu niekas nespausdina ir neperka, bet savo mintis, jausmus, gyvenima dalindavo. tie visi patriotai tai gedu geda, o tokios paklodes kaip naujapilio tai sorry 😀 geriau pasikart ant rankenos. bet kiekvienam savo, gaila, kad tokiu, kaip as megstu ir noriu nebeliko 🙂

    Reply
    1. taskas

      oi praleidau ashtroka, kuri labai smagiai kas diena rasydavo, bet ir ji nustojo 😀 dar maumaz anksciau idomiai parasydavo kazka, kaltinu vklase vienareiksmiskai 😀 dar black_paws yra perlas ir keletas kitu, kuriu neminesiu, nes ai…

      Reply
    2. nostra_

      cia prieja konkrec gezas
      puse litra ko? jei byriaus itvatinsi viena toki kailiuka tai visai nerimc reikals nes tada konkecei ne skaityms galvoj o planc kaip da bent viena kakliuka nulaust. o nu jei koki grantkavalieriu kaptelt ant galvos tada biski kaltu per cherdaka ir pradetum gaudyt minti. o patriotai tie visi tai tik i sava kompa monitoriu isikabine drasus. tegu tokie nuvara sewliuos prie Megos ir pasiula vietinems pacukams pratraukt pora bankiu uz tai ka klausa rusiska popsiuka. taip ir liks nesuprate kas buva ir kode dantis nuo asfalta reik susirinkt
      😀

      Reply
      1. taskas

        Re: cia prieja konkrec gezas
        zodyno reikia man!!! 😀 reiks isbandyt praktiskai hipotetiskus pasiulymus ir aprasyt referato forma patyrimus ir rezultatus! nostra, tu galetum dazniau ir daugiau rasyt, nors gal ir ne. gero po truputi :*

        Reply
      2. zeppelinus

        Re: cia prieja konkrec gezas

        ..patriotai tie visi tai tik i sava kompa monitoriu isikabine drasus. tegu tokie nuvara sewliuos prie Megos ir pasiula vietinems pacukams pratraukt pora bankiu uz tai ka klausa rusiska popsiuka.

        Štai ką reiškia nesidomėti ir neskaityti. Akivaizdžiai neadekvatus aplinkinio pasaulio beigi tautinių-patriotinių idėjų suvokimas.
        Kam laisvoje šalyje galėtu šauti į galvą nurodinėti kitiems žmonėms -- kokios muzikos jiems klausytis ar ne? Nebent kokiems tolerastams…;)
        Tautiškai nusiteikę žmonės siekia, kad mūsų vaikai būtų auklėjami taip, kad jie patys suprastu, jog visi tie rusiški bumpčikai ir negriški bambėjimai (riepas, gopgopas ar kaip juos ten?) -- yra žemas kultūrinis lygis Europos centro gyventojui.

        Reply
        1. taskas

          Re: cia prieja konkrec gezas
          rasistiniai pareiskimai? centrinej ir vakaru europoj, kur vaikus aukleja kaip reikia, o ne kaip siulai, uz tokius pareiskimus sodina.

          Reply
        2. nostra_

          Re: cia prieja konkrec gezas
          mano kukliu „akivaidziai neadekvaciu… bla bla bla… suvokimu“ antra komentaro pastraipa priestarauja treciai 😀

          Reply
          1. zeppelinus

            Re: antra komentaro pastraipa priestarauja treciai 😀
            Kaip tai galėtu būti?
            Antroje pastraipoje minimas imperatyvus nurodymas, o trečiojoje -- tam tikrų vertybinių nuostatų ugdymas auklėjimo procese.
            Tai visiškai skirtingi dalykai. Pailiustruosiu:
            Tarkim, nesiūloma uždrausti Lietuvoje alkoholinių gėrimų vartojimą, bet siūloma auklėti augančias kartas ir diegti kultūringo bei saikingo alkoholio vartojimo kultūrą. Argi pirmoji nuostata prieštarauja antrai?
            Tas pats ir su muzika.
            Negalima drausti žmonėms klausytis net pačio žemiausio ir primytiviausio lygmens muzikos, bet galima sukurti tokią atmosferą, kad minkštagalvis, sugalvojęs pralinksminti praeivius visu garsu sklindančiais iš jo automobilio negriškais bambėjimais ar rusišku blatniakišku „šansonu“, pajustu, kad yra laikomas tuo, kas išties yra, t.y. asilu (blogąja to žodžio prasme).

            Reply
            1. nostra_

              Re: antra komentaro pastraipa priestarauja treciai 😀
              alkoholio vartojimas del kylancios priklausomybes gali tureti sunkiu socialiniu pasekmiu, butent del to yra visokie draudimai, auklejimo/vartojimo kultura. muzikos klausymas tokiu pasekmiu nesukelia.
              man toks zmogus, iš kurio automobilio visu garsu sklinda muzika, yra asilas ne todel, kad ta muzika „negriškas bambėjimas ar rusiškas blatniakiškas „šansonas““. net jei girdeciau Bethoveno 9 simfonija, jis liktu tuo paciu asilu, kurio tevai nesugebejo idiegti pagarbos ji supanciai aplinkai.
              tai kad as klausau „69 danguje“, o mano kaimynas klauso Olego Gazmanovo, manes nepadaro labiau tautisku ar didesniu patriotu.

              Reply
              1. zeppelinus

                Re: net jei girdeciau Bethoveno 9 simfonija, jis liktu tuo paciu asilu
                Pritariu tokiam Tamstos požiūriui į viešose erdvėse girdimą muziką.
                Tik noriu priminti, kad rusiškas popsas, kaip kažkas tokio, verto „poros bankių“, išdygo Jūsų komentare. Aš tik papildžiau tą eilę analogiško lygmens ir vertės muzika iš kitos Atlanto pusės.
                Kas dėl Jūsų mėgstamos grupės „69 danguje“ ir O.Gazmanovo kūrybos, tai sutinku, jog iš esmės tai yra vieno lygmens ir tos pačios paskirties muzika. Na, nebent „69 danguje“ videovaizdelis malonesnis akiai tradicinių pažiūrų vyriškiui..;)

                Reply
              2. megejas

                Re: antra komentaro pastraipa priestarauja treciai 😀
                Mano nuomone, iššaukiančiai garsus muzikos klausymas dažniausiai yra dėmesio ir/ar meilės trūkumo išraiška bei manifestas (primenu: pagarba yra niekis, Meilė yra viskas 🙂 ), kitas atvejis galėtų būti jei klausytojas apsvaigęs nuo alkoholio ar kitų cheminių medžiagų (bet tai dažniausiai yra irgi prieš tai paminėtos priežasties išdava), arba dar galimas ir pirmas ir antras kartu sudėjus 🙂
                Čia gal ne visai į temą, tiesiog bandau įnešti galbūt kitą tokių žmonių (ir savęs) matymo perspektyvą.

                Reply
  7. mmm_blem

    Ir beje, visi tavo išvardinti žurnalai… Jei atėjęs iš pašalies žmogus juos dabar atsiverstų… Nusiviltų. Ten tėra sudėtas eilinis ordinary interneto šlamštas. Tai kas daro tuos žmones įdomius ir kodėl kai kuriuos iš jų aš friendinu, yra užrakintuose postuose ir dabar taip pat reta, kaip ir saulėtos dienos. Man įdomu kokie JIE YRA žmonės, ką išgyveno, ką atrado, ką valgė pusryčiams, kodėl pyksta ant žmonos, kokie laimingi ar vieniši. O ne jų intelektualiniai referatai bendrom temom, kurių pilna pilna… Viskas. Pasisakiau.

    Reply
    1. megejas

      „Jei atėjęs iš pašalies žmogus juos dabar atsiverstų… Nusiviltų. “
      A kodėl Jūs taip nusprendėte? A iš ko? Melafoną gal turite? Aš asmenišai kelis iš to sąrašo iki šiol pastoviai skaičiau, o dabar buvo malonu per kitus prasinešti, pažėti kas ką rašinėjo paskutiniu metu, nes dauguma jau ir taip matyti iš komentarų šiame blog’e.

      Reply
  8. nemunas

    o man kažkaip blogai apie „atsikėliau ir išsivaliau dantis“ nieko verti.
    patinka vklasė, maumas, kiti „literatūrininkai“ kurie rašo taip, kaip aš parašyti nelabai moku ir visada tokiais gebėjimais žaviuosi.
    trūksta -- teminių, kur žinai, kad apie vieną ar kitą dalyką žmogus žino daug ir gali iš jo pasisemti praktinių žinių, pvz., kaip giedrius_v tik jis kažko labai retai beparašo.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, teminių mažoka. Čia vat kažkaip pasikapsčiau po LJ grupes -- pasirodo, buvo sukurta nepaprastai įdomių lietuviškų bendruomenių, kurios šiuo metu, tiesa, apmirusios. Jei kas imtųsi bent truputį gaivinti -- būtų fantastika.
      Čia keletas įdomių lietuviškų:
      http://community.livejournal.com/bebralizdis/
      http://community.livejournal.com/lietuva_vakar/
      http://community.livejournal.com/lost_vilnius/
      http://community.livejournal.com/lt_foto/
      Ir viena rusiškai-angliška, tačiau absoliučiai fantastiška, nei vienos bent sulyginamos nesu matęs:
      http://community.livejournal.com/adski_kafeteri/

      Reply
  9. laiqua_lasse

    Ačiū už reklamą 🙂 Į LJ atėjau, nes čia jau rašinėjo keletas pažįstamų (starlin_elvea, Indraja_rrt, ekzon), tai ir pasilikau. Nesiskundžiu, nors nelabai turiu su kuo lyginti -- neskaitant LJ draugjuostės, kitokių blogų beveik neskaitau.

    Reply
  10. sig_tyr

    Nesuprantu virkaujančių dėl to, kad dienoraštiniai pastebėjimai dingo 🙂 Nori rašyt dienoraštį- rašyk į sąsiuvinį po kaldra. Visuomet žiūrėjau į LJ kaip ir bendraminčių paiešką pagal interesus, na, bet čia kaip kam.

    Reply
  11. zeppelinus

    Man irgi sunkoka suprasti, kad yra žmonių, kuriems nepakanka savų buitinių rūpesčių ir jie pageidauja laisvalaikiu dar apie svetimus skaityti..;)
    Jei kam jau taip įdomu, tai vakar valgiau pietums salotas, kurių pavadinimo nežinau, baravykų sriubą ir labai neblogą veršieną su grybais, o šiandien išsiverčiau su žmonos rūpestingai suteptais buterbrodais su dešra ir kotletu. Kas dar įdomaus?
    A, atsikėliau 6 ryto, kaip visada. Pusryčiams gavau arbatos, skrebutį ir parūkytą dešrelę -- Samsono sovietinę, berods?
    Dėl viso pikto priminiau žmonai, kad ją myliu ir išėjau į šaltą, tamsią ir apsnigtą Vilniaus gatvę duonos šeimynai pelnyti. Kažką praleidau?
    Tiksliai -- dar buvau duše ir valiausi dantis. Kitų higieninių procedūrų aprašymą visgi praleisiu.
    Tikiuosi, man pavyko bent kiek patenkinti mūsų mielų kolegių, pasigendančių LJ-istų asmeninių potyrių aprašymų, poreikius?:)
    Na, bet kiekvienam savo, kaip sakoma.
    ______
    Šiaip būtų neblogai sukurti kokį LJ katalogą, kuriame būtų įtraukti visi LJ-istai su trumpu jų blogo aprašymu.
    Ta prasme -- kiekvienas į tą katalogą įsirašytu pats -- ir aprašymą sukurtu savarankiškai. O jau kiti galėtu papildyti tą aprašymą savo komentarais bei vertingais pastebėjimais.

    Reply
    1. mmm_blem

      Tiesa sakant, tai skaitydama susidariau bent kazkoki vaizda kas per zmogus esi ir suzinojau apie tave daugiau nei per visus iki siol skaitytus apgalvotus tavo komentarus kitu LJ 🙂 Gal net ir pameginciau suprasti taip brukama pasauleziura ir net padiskutuoti butu idomiau, jei dazniau tureciau progu isitikinti, kad tamsta esate toks pat gyvas zmogus, kaip ir kiti.
      Beje, visiems cia bandantiems sumenkinti ir kitaip pasijuokti tai prasom i sveikata 🙂 Nematau nieko gedingo noreti pazinti zmones su kuriais bendrauju. Butent to ateinu i LJ. Bet taip, kiekvienam savo.

      Reply
      1. mmm_blem

        beje, pazinti tai nereiskia tapti giminem ar sugerovais. ir juo labiau tai ne apie higieninius iprocius. jums ka, kasdienybe -- tik buitis ir wc proceduros? nepatikesiu, kad tik toks tiesmukas suvokimas. nors cia gal labiau bandymas issijuokti, kad gindie nereiketu pripazinti tiesos -- savimi buti geda? retorinis.
        o nauda kokia? tokia, kad mano friendjuostej esami zmones ne siaip a ar z, o zmones su savo veidais, istorijom, vertybem ir JAUSMAIS. man jie ne siaip praeiviai. naivu, mergaitiska? galbut. tai velgi mano teise.
        gero vakaro 🙂

        Reply
        1. mmm_blem

          Na dar kad nebutu vien mergaitiska, pridesiu :))))
          Kodel tas suasmeninimas toks svarbus? Nes tada is tiesu man idomu ir svarbu ka tas ar kitas mano draugas raso, galvoja, atrado ir tt.

          Reply
      2. kreivarankis

        Abstraktū referatai gali patikti ir nepatikti. Tarkim „Akademinėje knygoje“ yra šūsnis visokiu filosofinių-literatūrinių-semiotinių ir visokių kitokių „Baltų lankų“ žurnalų po 3 lt. vienetas. O galima jų ir internete nemokamai prisiskaityti. Bet koks turėtų būti tuščias žmogus, kad jam dar neužtenka ir taip per visas informacijos priemones kišamos kasdienybės? Dar mažai? Atsikėliau, pavalgiau, pažiūrėjau fainų filmą, rekomenduojus ir jums, vakar buvau draugės gimtadieny, bet nelebai patiko, įdedu nuotraukas…fui… Apskritai -- ieškoti GYVO žmogaus internete -- nenormalu, nes neverta pamiršti, kad internetas tai VIRTUALI tikrovė.
        Kreivarankis

        Reply
        1. mmm_blem

          tuscia yra tai ka aprasei.
          netuscia yra dalintis su tais, kam rupi, idomu.
          kasdienybe ne tik atsikeliau/pavalgiau, bet jei to dar nezinote patys, tai ka jau cia. tokia tuscia kaip as, tikrai nepades suprasti.

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Aš atrodo supratau -- tai tiesiog du labai stiprūs, netgi fantastiški, bet visai skirtingi požiūriai, kurie sunkokai derinasi. Vienu atveju -- vienas pasaulis, kitu atveju -- visai kitas.

            Reply
          2. kreivarankis

            Argi aš kaltas dėl to, kad man jau seniai nebe šešioliką metų. Bet ir kai seniai,seniai šešiolika man buvo ir tada buvau alergiškas papuoštų eglučių per Kalėdas ir pintinėlėje sudėtų margučių per Vėlykas nuotraukoms. Nematau aš visame tame nei jaukumo, nei tikrovės. Dėja. Pagedęs jau esu 🙂

            Reply
            1. mmm_blem

              Va koks tas pseudo intelektualu veidas grazus -- jei nesupranti, zeminti. Ka darysi ir bepridursi… Yra kaip yra.
              Sekmes! 🙂

              Reply
              1. kreivarankis

                Mažos mergaitės dažnai skundžiasi, kad didesni dėdės jų nesupranta. Aš gal tik nesuprantu kas ten pas jus tokio nesuprantamo ir nesupranto ko ten nesuprasti. Darželyje mergaitės, prisimenu, padėdavo į duobutę gėlyčių, spalvotų saldainių popieriukų, dėdavo ant viršaus stikliuką ir vėl užkasdavo. Tai vadindavosi PASLAPTIS. Po to mergaitės užaugo, bet kažkas liko. Tai taip nuostabu, kad kai kurie sugeba likti vaikais ir išsaugoti tyrą žvilgsnį į pasaulį. Gaila tik, kad kai kurie niurgzliai rašo sudėtingais sakiniais ir visiškai mergaičių nesupranta.
                Sėkmės ir jums. Kūryboje ir buitiniame gyvenime.

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  Naujapili, ne tik mergaitės tą žaidimą žaisdavo. Ir tu neįsivaizduoji, koks jis fantastiškas būdavo -- kai iš po žemių žėri PASLAPTIS! 🙂 Tai tikras dzen, kurio supratimui reikia dzen.

                  Reply
                  1. kreivarankis

                    Jį visi žaisdavo. Dabar laukiu kaltinimų koks aš nejautrus vaikystei 🙂 Kažkur namie soskė mėtėsi, reikia gal atrasti… Berniukai irgi tokias paslaptis užkasinėdavo. Aš irgi. Dar berniukai su mašinytėmis žaisdavo. Daugelis ir dabar tebežaidžia.
                    Štai atsisėdu aš prie lango ir pažvelgiu pro jį. Vaikšto žmonės lauke. Pagalvojau, kad vakar irgi vaikščiojo ir rytoje vaikščios. Lyja. Kai lyja žmonės išskleižia lietsargius. O kai pagalvoju -- kaip būtų gera, jei žmonės per lietų jų neskleistų, o vaikščiotų atviri lietui, vieni kitiems šypsotusi…koks nuostabus būtų mūsų pasaulis.
                    Manau labai protingai parašiau paskutinę pastraipą. Joje atsiskleidžia tikroji egzistencijos prasmė, įkūnyta mano minčių kasdienybėje. Galėčiau tokių kasdien po 20 parašyt.

                    Reply
                    1. mmm_blem

                      O kas praso nubanalinti? Niu baikit. Jei mergaitei gelyciu periodas, tai nereiskia, kad is kitu tik analogisko laukia ar kad tik gelytes jai idomu. Man asmeniskai idomu kitokie, bet gyvi. Ne visi gali rasyti, taciau dauguma gali skaityti.

              2. zeppelinus

                Khhm, prieš kokius metus užsimiršęs kažkaip žaismingai pakomentavau vienos LJ draugės įrašą, prie kurio vyko mergaitiška diskusija.
                Merginų reakcija buvo tokia, lyg šaldytuvas būtų žmogaus balsu prabilęs. -- „Girdėjai, jis kalba?“ -- „Aha. Geras!“ -- apsikeitė nuostaba kolegės ir mielai čiauškėjo toliau.
                Susigėdęs supratau, kad reklama melavo: troškulys nesvarbu, svarbu -- įvaizdis..:)
                Akivaizdu, kad maniškis nesuteikia galimybių būti pripažintam lygiaverčiu ir pageidaujamu tokių pokalbių dalyviu.
                Deja, deja…

                Reply
                    1. kreivarankis

                      Dėja. Esu vyriškos lyties. O kiek paskaičiau susidarė įspūdis skaitant tavo blogą, lytiniai santykiai su vyru tau nelabai priimtini iš principo. Bent jau toks įspūdis susidarė iš keleto užuominų. 🙂 Reikia pripažinti, per daug dėl to nepergyvenu 🙂

                    2. megejas

                      Jo, aš irgi pastebėjau, kad zeppelinus kaip niekas kitas lietuviškam LJ visur pabrėžia ir išsako savo neigiamą požiūrį į lytinius santykius su tos pačios lyties atstovais. Kaži, kodė jam tie taip parūpo?.. Ir dar neseniai pastebėjau, kad kartais rodo keistą susidomėjimą vyrais prisidengiančioms blondinėms… Kai kas tą susidomėjimo išraišką galėtų pavadint net savotišku flirtu 🙂 Ir dar ta nuotrauka, kurioj anas taip meiliai prie savo pilvo glaudžia vamzdį… Nežinau, nežinau… 😀

                    3. zeppelinus

                      Re:..kaip niekas kitas lietuviškam LJ visur pabrėžia ir išsako
                      Na, savo įvaizdžio LJ kolegų akyse aš kontroliuoti negaliu, bet man truputi keista, kad gan dažnai sutinku jo atspindžius, susiformavusius ne faktų, t.y. mano pasisakymų virtualybėje, o mitų ir legendų pagrindu.
                      Nepamenu, kad būčiau kur išsakęs „neigiamą požiūrį į lytinius santykius su tos pačios lyties atstovais“ kaipo tokius?
                      Priešingai, netgi mano CREDO yra pabrėžta tolerancija ir pakantumas įvairiausių seksualinių pomėgių žmonėms.
                      Tiesiog labai aiškiai skiriu homoseksualizmą, kaip lytinės elgsenos ypatumą nuo politizuoto homoseksualizmo, kaip destruktyvios ideologijos.

                    4. megejas

                      Keista iš „teisingo“ kelio žinovo girdėti pasvaiščiojimus apie užsimaskavusią vyru blondinę, ypač kai keliais komentarais aukščiau zeppelinus pasakojo apie savo idilišką šeimyninę kasdienybę 🙂

                    5. zeppelinus

                      Keista …girdėti..apie…blondine
                      Panašu, kad Jūsų humoro jausmas nusilpęs, todėl tiesiog nepagaunate ironijos, kuri ir sudaro šio nedidelio dialogo su Kreivarankiu esmę.
                      Pabandykite profilaktiškai paskaitinėti Karel Čapek, Mark Twain, O.Henry, na, o jeigu skaitote rusiškai -- tai Ilfą ir Petrovą.
                      Deja, lietuviškai nieko rekomenduoti negaliu. Na, nebent B.Sruogą ar V.Petkevičių. Erlicko -- nepatariu…

                    6. megejas

                      Re: Keista …girdėti..apie…blondine
                      O man patiko šiuo atveju mano gumoro jausmas 🙂 Ačiū už rekomendacijas dėl knygų, tik gal neskaitysiu aš jų dabar, juolab dalį autorių skaitęs, o Petkevičiaus aš apskritai negerbiu 🙂

                    7. zeppelinus

                      Re:O man patiko šiuo atveju mano gumoro jausmas 🙂
                      Mat kaip?
                      Ar smarkiai suklysių, jei darysių prielaidą, kad Tamstelė dar niekad nebuvote vedęs?:)

                    8. megejas

                      Re: O man patiko šiuo atveju mano gumoro jausmas 🙂
                      Suklysti tikimybė 50/50, t.y. arba suklysite arba nesuklysite. Ar tai smarkiai ar ne -- spręsti Jums 😛

                    9. zeppelinus

                      Re: O man patiko šiuo atveju mano gumoro jausmas 🙂
                      Khhm, aš paklaidos tikimybę Tamstos atžvilgiu šiuo klausimu vertinčiau, kaip išsitenkančią 10% ribose.
                      Tarnyba kariuomenėje bei gyvenimas tradicinėje santuokoje vyro asmenybės brandai padaro tokią įtaką, kad neturinčius tos patirties nesunkiai galima atpažinti net virtualioje erdvėje…:)

                    10. megejas

                      Re: O man patiko šiuo atveju mano gumoro jausmas 🙂
                      Dėl „tokios“ įtakos asmeninei brandai gyvenant šeimyninį gyvenimą sunku būtų ginčytis, bet dėl kariuomenės -- savo draugų tarpe turiu pavyzdžių, kai kariuomenė mažai tepakeitė žmogų link „tokios“ asmeninės brandos, o bet tačiau šeimyninis gyvenimas vėliau išėjo į naudą. Taip kad dėl kariuomenės, manau, Jūs čia kažką supainiojote.

                    11. zeppelinus

                      Re: dėl kariuomenės, manau, Jūs čia kažką supainiojote
                      Mea culpa -- netinkamai išsireiškiau.
                      Turėjau omenyje ne pastarųjų 10 metų Laisvos Lietuvos kariuomenę, aprūpintą pagal visus NATO standartus, kurioje vaikinai metus tarnauja greta namų, savaitgaliais parvykdami balandėlių pas mamą pavalgyti bei gaudami atostogų.
                      Kalbėta apie okupantų kariuomenę, kuomet beveik kiekvieną 18-metį vyruką nugrūsdavo kelis tūkst.km. nuo namų 2-3 metams ir kur jis faktiškai pirmą kartą gyvenime susidurdavo su kitokiais žmonėmis, kitokia kultūra, kitokia gamta, kitokia tvarka bei tradicijomis, įvairių tautybių žmonių aplinka ir daugybe iš to išplaukiančių sunkumų bei problemų, kurias jam tekdavo nugalėti ir išspręsti vienu ar kitu būdu.
                      Šiuo atžvilgiu panašią įtaką dabartiniais laikais mūsų kariuomenėje gali padaryti nebent dalyvavimas kokioje rimtoje misijoje užsienyje.

          3. dusimtaidevyni

            „netuscia yra dalintis su tais, kam rupi, idomu“
            Netuščia yra dalintis su tais, kam rūpi, įdomu -- bet tik tai, kas ir man rūpi ir įdomu. O visa kita tėra ordinary interneto šlamštas.
            Su tavim, atrodo, susiliesim širdimis :]

            Reply
  12. tokia_kokia_esu

    Kai aš atėjau į LJ, žmonės rašė apie gyvenimą, ilgus metrinius jaukius tekstus -- LJ iš tiesų buvo kitoks, tai buvo gyvenimo žurnalas, tada ir pati daugiau rašydavau. Irgi apie gyvenimą. Labai pasiilgstu žmonių dažno rašymo, nes taip regis pažinau visus žmones, mintyse nusipiešiau jų paveikslus ir tarsi tapau jų šeimos nariu (galima sakyti, kad LJ viena didelė šeima, kurioj būdavo pykčių, džiaugsmų, seilių ir meilių). Pas mus net pasakymas toks buvo: LJ draugas -- tai draugas, kurį gerai pažįsti virtualiai, bet dažnu atveju nesi matęs realybėje. Labai gaila būna, kai žmonės išeina iš LJ ar tave išfrendina -- jautiesi taip lyg kažko artimo netekęs būtum.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Atrodo, supratau, kame ir mano problema būtent čia -- LJ. Aš labai paviršutiniškai žiūriu į LJ santykius tarp žmonių -- gal atsinešiau tai iš IRC, kur sėdėjau dar tais laikais, kai dauguma dabartini interneto senbuvių paties interneto nebuvo net matę. Išmokau pastatyti barjerą: realybė yra realybė, o internetai -- tiktai internetai. O tai, kad sėdi viename kanale (friendjuostėje) -- tai tik bendras tam tikrų interesų sąlytis, bet ne asmeniniai santykiai. Kita vertus, netgi žiauriausias tarpusavio išsiplūdimas ir banai dar nereiškia, kad santykiai yra blogi. Matyt, esu sugadintas, ypač tokių kanalų, kaip #29+ , #cinikai ir #metal , kuriuose išvis buvo susiformavusi specifinė kraštutinumų kultūra.

      Reply
        1. rokiskis Post author

          Aš ir apvarau ir apdergiu kartais. Turiu tą blogą sugebėjimą, gan neblogai išvystytą. Kita vertus, suprasti visgi stengiuosi -- ir kartais pasiseka ir pavyksta. Kai užvedžiau šitą temą, negalvojau, kad man pačiam iš jos bus tiek daug ir tokių atradimų.
          Tarp kitko, dar pagalvojau -- jei reiktų išrinkti geriausią mano komentatorių, tai būtų Gerasirdis, su kuriuo, kai tik susikertam, tai susipjaunam, kaip šunes. Tačiau būtent tada gaunasi aštri ir turininga diskusija su atradimais, kai neretai būnu priverstas keisti savo nuomonę.

          Reply
  13. hotwetnun

    Vis galvojau, ka cia nuveikt treciadienio vakara.. ?
    !!!!! tuuuusas pas ‘rokiskis’ „Ar LJ miršta? Žinoma, kad ne :-)“ poste!!!
    Ne, is tikro tai labai rimta tema, ir man nuo to galva biski skauda. Anksciau turejau labai graziai rasanciu LJ draugu… kur jie dabar -- velnias zino… Lietuvisku draugu mazai turiu ir tie keli visai nieko nepapasakoja. Ta prasme rimtu pasakojimu, o ne, apie ka dabar laikrasciai raso ir kokia ju asmenine nuomone apie tai…
    Tai pradejau ieskotis visokiu ne lietuviu, kurie grazias nuotraukas postina. Tada as uzsimetu tablete ir plaukioju. Cia toks truputy -- gyvenimas neigime, bet irgi nebloga LJ versija… dar po 2 metu kazin kokia mutacine forma igaus…

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tiesiog žmonės keičiasi, vieni ateina, kiti išeina. Reikia paskui visą tą procesą bėgti, neatsilikti, friendinti, ieškoti -- tada ir toliau įdomu, o LJ lieka tokiu pat gyvu. Viskas paprasta…

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *