Blogas maistas? Mokykitės vogti!

Aš nieko nenoriu pasakyti apie skandalus, kurie ten aplink Dainų šventę vyksta, ir apie jos dalyvių maitinimą. Ne, čia ne apie ją. Sakykim, jei jums kyla kokie nors panašumai, tai jūs čia niekuo nesusijęs, o ir panašumai jums čia iš lempos, išsigalvoti. Nieko panašaus čia nėra, o kokios nors įmonės niekuo dėtos. Niekuo niekas dėtas ir niekas dėl nieko nekaltas, o maistas – pasigėrėjimo šaltinis, tiesiog kaip koks rudasis džiaugsmas.

Ši katė nufotografuota vagianti maistą. Ji irgi niekuo dėta, nieko ji nevogia, čia tik maistas blogai padėtas, o viskas skaidru. Pagal procedūras. Ne, jūs nematėte jokių procedūrų. Eikite pro šalį. Nebus čia to.

Žodžiu, šita metodičkė, kurią aš čia skelbiu, yra niekaip nesusijusi su niekuo, ir išvis jūs jos nežinote. Prašau nieko su ja neasocijuoti.

Lietuvoje jokios įmonės tokiomis procedūromis nesinaudoja ir jokie renginių organizatoriai jų nežino. Neišsigalvokit nesąmonių, prašau. Jie turi naudoti tik legalias procedūras, o jei naudoja šitą nelegalią procedūrą – ji neegzistuoja ir niekas jos nežino. Todėl niekas tokios procedūros nenaudoja.

Dar daugiau, išties čia netgi nėra jokio vogimo, nes viskas yra legalu, nes nu už kiek pasiūlė, už tiek nupirko, niekas niekam pretenzijų neturi, ko jūs čia norit?

Kaip vogti maisto sąskaita, pavyzdinė vogimo procedūra

Ši vogimo procedūra aprašo reikalavimus vogimui, susijusiam su maitinimu įvairiose valdiškose įstaigose ar renginiuose. Procedūra yra niekur neregistruota ir niekur neskelbiama, jos nėra jokiuose dokuomentuose, ji yra išgalvota ir niekaip neatitinka jokios tikrovės.

  • Reikalinga:
    • Atkatus mokantis tiekėjas
    • Valdiškos organizacijos atstovas, galintis pridengti visą machinaciją
    • Kontraktas maisto tiekimui, pageidautina – aukštos kokybės, už kuo didesnę kainą
  • Pirmame etape, koreguojant sąlygas (pvz., nustatant itin didelius reikalavimus), laimi mažiausią kainą pasiūlęs tiekėjas
    • Pageidautina, kad jau pirminiai reikalavimai leistų eliminuoti visus galimus konkurentus
      • Tarp pirminių reikalavimų gali būti kokie nors, nustatantys įmonės dydį, turimų kontraktų skaičių, etc. – bet nustatantys taip, kad tieisog konkurentų ir alternatyvų neliktų
    • Reikalavimuose gali būti nurodoma, pvz., kad bus tiekiami mėsos kepsniai, sultys, etc. – kuo brangiau, tuo geriau
      • Aukšti reikalavimai maistui konkurentus įtikina labai mažu sandėrio pelningumu, o taip pat užtikrina, kad visų konkurentų kainos bus labai didelės
  • Pasirašant kontraktą, būtina, kad vienaip ar kitaip būtų nurodyta sąlyga jog maisto produktai gali būti keičiami analogiškais pagal maistinę vertę ar pan.
  • Antrame etape tiekėjas tiekia maistą, visus brangius produktus pakeisdamas į daug pigesnius
    • Pvz., mėsa gali būti keičiama į šlapdešres, kokius nors žemarūšius kotletus, etc.
    • Pvz., sultys gali būti keičiamos į kompotus, arbatas ar dar kažką
    • Pvz., kokybiški garnyrai (pvz., keptos bulvės) gali būti keičiami į košes ir pan.
  • Skirtumai tarp pirminės produktų kainos ir galutinio savikainos rezultato keliauja tiekėjui
  • Tiekėjas atsiskaito ir su organizacijos atstovu, kuris pridengia visą machinaciją
  • Tuo atveju, jei kažkas siūlo alternatyvius tiekėjus, jie turi būti eliminuojami
    • Bet kokie tiekimo modeliai, kuriuose vartotojui duodama galimybė pasirinkti iš kitų tiekėjų – turi būti eliminuoti, nes tai neleidžia daryti machinacijų
    • Bet kokie konkuruojantys tiekėjai, kurie gali būti kur nors aplinkui, irgi pagal galimybes turi būti eliminuoti, nes tai irgi trukdo daryti machinacijas
    • Alternatyvų eliminavimui tinka netgi kliedesių tipo argumentai, pvz., apie tai, kad jei renginio dalyviai galės patys rinktis, ką valgyti, tai jie negalės dalyvauti repeticijose, nes jiems valgymas trukdys nueiti į repeticiją
  • Jei dėl maisto tiekimo prasideda skandalai, visos pretenzijos turi būti neigiamos
    • Bet kokie pastebėjimai apie maisto nekokybę, maisto tiekimo trūkumus, šleikštų skonį ir pan. turi būti neigiami, kaip esą melagingi
    • Bet kas, kas bandys taisyti situaciją veiksmais, turi būti šalinamas, kad niekam nekiltų galimybė palyginti tiekiamo maisto, jo kainų ar pan.
      • Pvz., dėl to į renginį turi būti neįleidžiami alternatyvūs tiekėjai, netgi nemokami
    • Esminiai atsakingi už bet kokios nekokybės ir pretenzijų neigimą – tai patys renginio organizatoriai, nes jų tikslas – pridengti machinaciją ir gauti atkatus
      • Jei jie neneigs ir patys bandys daryti skandalus – jie negaus atkatų
  • Galutiniame rezultate organizatorius turi nepareikšti jokių ieškinių ar pretenzijų tiekėjui
    • Jei dėl slėpimo neįmanoma nepareikšti ieškinių, jie turi būti vykdomi taip, kad tiekėjui neatneštų juntamų nuostolių
  • PROFIT!

Ne, aš čia nieko niekam neinkriminuoju. Nei neprimenu niekam, kad kur nors iš kažkur išlenda anais senais laikais jau pagarsėjęs „Kretingos maistas“, kuris su niekuo nesusijęs. Nes čia išvis niekas ne apie Lietuvą. Šita procedūra nebent Zimbabvėje galioja. Atsitiktinai panašūs žodžiai nieko nereiškia.

Aš netgi nei nesakau niekam, kad Diana Vilytė pati rekomendavo Dainų šventės organizatoriams vaučerių tipo sistemą (pvz., korteles) ar dienpinigius, kur kiekvienas galėtų išnaudoti savo nuožiūra, rinkdamasis iš tų tiekėjų, kurie skanesni ir daugiau duoda. Organizatoriams tai kategoriškai netiko, nes esą jei žmonės patys rinksis, kur ką valgyt, tai jie esą į repeticijas neis. Tai tik atsitiktinis sutapimas. Niekaip išties niekuo nepanašu.

Aš niekur nematau jokio panašumo su tuo, kad kažkokie organizatoriai kažkaip gina kažkokius tiekėjus ir sako, kad viskas čia gerai. Tai nieko panašaus.

Nieko panašaus, kad organizatoriai bando išvaryti Lidl autobusiuką, atvežusį dalyviams valgyti ar piktinasi Remigijumi Šimašiumi, kuris stumtelėjo ir Maximą, ir dar daug kitų, kad visi pasiūlytų dlayviams maisto. Organizatoriai išvis sugebėjo išvaryti La Provence restoraną, kuris atvažiavo nemokamai dalinti maisto.

Turiu pasakyti, normalus verslas Lietuvoje yra geras – ko nepasakysi apie valdiškas kontoras ir visokius valdiškus organizatorius bei su jais susijusias įmones.

Ai, ir iš viso, čia gi ne apie tai istorija. Čia pas mane paskelbta tik menama vogimo procedūra, kurios Lietuvoje niekas niekur nematė ir nieko tokio nėra. Visos kam nors kylančios asociacijos yra išgalvotos, melagingos ir neteisingos. Viskas skaidru ir išvis, nėra čia jokių jokio blogio požymių. Jokios korupcijos, jokių kyšių ir jokių atkatų čia nėra. Ir nėra jokių panašumų su niekuo.

Ir netgi mano asociacijos čia neteisingos, aš dėl visko klystu ir viską išsigalvoju. Viskas skaidru, švaru, gražu ir teisėta.

Be to, tai joks ne vogimas ir ne nusikaltimas, o tik klaidingas ir neteisingas žodžio vartojimas.

Aš tai tiesiogiai jums įvardinu, kad abejonės niekam nekiltų: procedūra išgalvota, viskas menama, nėra jokių kyšių, jokių nusikaltimų, jokios korupcijos!

Nieko jūs nežinote ir nieko jūs neišsigalvokite.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

3 thoughts on “Blogas maistas? Mokykitės vogti!

  1. Tomas

    Ir svarbiausia ner ko nx pasiusti, visi patepti siknas surauke tyli. Pradesi chalopint -- busi pakistas uz atkatu emimus ir pan.

    Reply
  2. scania

    Šitas visas nesusijęs melas taip pat vienodai neatitinka ir mokyklų maitinimo. Tėvų nepagrįsti kaltinimai, kad dėl euro vaikus nuodija neatitinka atitinkamos vertės maistinių pakaitalų. Prieš tokius ir panašius melus mūru stoja ne tik acakingi tarnautojai, bet ir tiesiogiai išrinktieji merai. Kaip jie tik ir suspėja dar ir į mokyklų valgyklas nuo melų ginti!
    Bet kita vertus, tai tie melai bent jau ne diskriminaciniai, tinka visiems be išimčių, nuo sostinių iki provincijų.

    Reply
  3. Ghost

    Ligoninėse panašūs modeliai irgi nėra naudojami, nes visose ligoninėse visas maistas yra puikus, atitinkantis kalorijų normas.Ir vaikų darželiuose irgi viskas gerai, visas maistas atitinka vaikams reikalingų kalorijų normas. Taigi, nieko neišsigalvokite, visi panašumai yra atsitiktiniai ir tų panašumų ten nėra.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *