Balvonus vers ir negrąžins, žvaigždžių nebus, bet yra vienas darbas, kurio reikia

Per eilinį neeilinį prieš kelias dienas vykusį blogerių pasitūsinimą kažkaip susitikom su Viniaus meru, toksai Remigijus Šimašius jis yra. Su kostiumu ir šypsosi vis nuolat. Irgi blogeris. Trumpai tariant, patardėm, patrolinom, ale kažkaip rimtai nesigavo. Koksai tai pernelyg linksmas buvo. Todėl aš čia papasakosiu gana trumpai taip, kaip aš viską supratau. Geras meras, man patinka.

Nėra smagumo besmegeniams vatnikams, kai šūdinus šūdus nukelia nuo tilto. Po kiek laiko ir lerviški mokyklų pavadinimai pasikeis. Nėra smagumo sovietikams. Bet visgi galėjo Šimašius surengti ir šventę su fejerverkais šiandien, kad daugiau būtų smagumo padoriems žmonėms.

Nėra smagumo besmegeniams vatnikams, kai šūdinus šūdus nukelia nuo tilto. Po kiek laiko ir lerviški mokyklų pavadinimai pasikeis. Nėra smagumo sovietikams. Bet visgi galėjo Šimašius surengti ir šventę su fejerverkais šiandien, kad daugiau būtų smagumo padoriems žmonėms.

Jei labai trumpai – balvonus į kanalizacijos dangčius, dviračių takus taisys ir durnus projektuotojus baus, fejerverkų ir balvonų sprogdinimo šiandien nebus, o grilių sezonas Sereikiškėse visgi prasidės.

Trumpai tariant, dviračių takus taisys, nes tie priprojektuojantys avigalviai, kurie nutiesia dviračių taką, o paskui tiesiai ant jo pastato autobusų stotelę, arba išvis tiesia dviračių takus kiaurai stulpus, arba nubraižo taip, kad pėstiesiems vietos nelieka – tai avigalviai. Juos visus atleis iš darbo, o jei ir neatleis, tai visvien atleis. Šimašius to nesakė, bet taip jau supratau. Tai yra gerai.

Žvaigždžių alėjos Vokiečių gatvėje nestatys ir išvis ta žvaigždžių alėja buvo aprtarimui, o kažkodėl visi suprato, kad jau viskas nuspręsta ir panašiai. Žvaigždės bus kažkur ten, neaišku kur. Gal kur nors palei sovietmečiu dvelkiantį ir teisybes apie iliuminačius skleidžiantį planetariumą. Arba dar kur nors palei Nėries pakraščius kažkur naujame Vilniaus centre.

Niekam tikęs darbų organizavimas – nenumatė nei viešo Žaliojo tilto balvonų sprogdinimo, nei netgi šventinių saliutų ir fejerverkų, o tik kažkokį slaptą nuėmimą neaišku kada. Nepasakė netgi kada, o pasakė tik kad nesakys. Nors visiems savaime aišku pasidarė, kad sekmadienį (t.y., šiandien). Nu ir kas gi tai per renginys, jei nesprogdins viešai? Aišku, kas per renginys – nykus valdiškas skulptūrų nuėmimas. Pateikiau pasiūlymą iš tų skulptūrų nuliedinti viešuosius klozetus. Susimąstė, bet jaučiu, kad atsisakys, nes per mažai pinigų ir panašiai. Žinome mes tuos atsikalbinėjimus. Kiek supratau, svarstomas klausimas iš jų liedinti kanalizacijos dangčius.

Kada panaikins absurdišką neaišku kokiu tikslu įvestą transporto mokėjimų sistemą (dar žinomą, kaip Abonento bilietas), per kurią kažkodėl neįmanoma atsiskaityti normaliais pinigais (nes suprantat, kažkam savivaldybėje netiko pinigai kaip atsiskaitymo būdas) – neaišku. Sakė, kad priprogramuota taip, kad arba kainuos melejoną, arba išmest reiks tą Vilniečio kortelės sistemą. Aš tai sakyčiau, kad šitas atvejis yra toksai ryškus paskandintų kaštų sindromo* variantas, kad nei galvoti čia nereikia. Remigijau Šimašiau, kilink velniop tą šūdų kortelę su visais tais kliedesiais, o tai gėda žiūrėt.

O bendrai tai žinot, aš nežinau, man tai šitas meras atrodo normalus, nors aiškiai susijęs su reptilijanais ir chemtreilais. Nors ponia Enorca kažkodėl savo bloge bandė jį išsukti, aiškindama, kad anas turės eiti kepti sasyskų viešai į Vingio parką, kad žmonės apstotų bijoti piknikus parkuose rengt. Tai melas. Kalba buvo apie Sereikiškių parką. Miesto centre. Ponas Šimašiau, jau šitą reikalą tai reikia pradėt, kad visi savimi pasijustų ir nustotų bijoti. Taip kad laukiame, kada Sereikiškėse viešai grilių sezoną atidarysit.

O dar buvo kalbos apie tai, kad visus topolius reikia išsprogdinti kaip kokius Žaliojo tilto balvonus (čia Geležinė Lapė taip aiškino), o taip pat Salomėjos Nėries mokyklą pervadinti (nes gėda netgi pro šalį eiti, o ką jau kalbėti apie tai, kaip turi jaustis ten besimokantys vaikai ir jų tėvai, kai mokykla šitaip vadinasi), o taip pat kad planuotis reiktų dar ir išsprogdinti Petro Cvirkos statulą, nes tokiems visokiems pimpaminklams irgi nelabai vieta padoriame mieste.

O dabar, ponai ir ponios, kitas dalykas. Visiškai iš kitos operos. Rimtesnis. Vėžiu sergantys vaikai. Aš jums nieko nesakysiu. Aš parašiau daug smagumų jums, bet tie smagumai nieko nereiškia. Išties visame susitikime buvo vienas esminis momentas – vėžiu sergančių vaikų reikalai.

Čia gavosi vienintelė svarbi nuotrauka iš viso susitikimo su Remigijumi Šimašiumi.

Čia gavosi vienintelė svarbi nuotrauka iš viso susitikimo su Remigijumi Šimašiumi.

Žodžiu, ponai ir ponios, jūs supratote. Yra dalykų, kurie yra smagūs, bet yra dalykų, kur viskas nuo mūsų priklauso. Galime nuversti balvonus, galime atkurti Lietuvos Nepriklausomybę, galime nueiti pas Vilniaus merą, galime dar daugelį dalykų. Taip galime ir padėti vėžiu sergantiems vaikams.

Sąskaitos Nr. LT77 7300 0101 4079 5625
Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“
Įmonės kodas: 302288579
Swedbank AB
Banko kodas 73000
BIC – HABALT22

Taip pat galite palaikyti ir pavedimu iš užsienio per PAYPAL sistemą. El.paštas egle@mamuunija.lt

Taip pat užeikite į FB įvykį, kurį daro Ieva Krivickaitė. Mes daug ką galime padaryti visi.

Šitai yra vienintelis svarbus dalykas. Mūsų karma priklauso nuo to, ką gauna vaikai. Jei vaikams bus lengviau – karma bus geresnė. Jei negalime paremti finansiškai – platinkime informaciją, kad paremtų kiti. Mes visi galime tai padaryti.

 

————–

* Amžina bėda – sukuria kažką, kas neduoda jokios naudos, bet kadangi sukišti baisūs pinigai, tai esą reikia bandyti iš tų pinigų išspausti naudą, todėl kišami dar papildomi resursai, o tada gaunasi dar didesnė kaina ir dar labiau norisi išspausti kažką naudingo. Tai yra tipiška ir kartu klaiki valdymo klaida. Reikia sugebėti pripažinti, kad kaštai yra paskandinti ir visa sistema yra parazitinė. Atsiskaitymams yra skirti pinigai, jie yra mokėjimams. O kurti atskirą, beveik bankinę mokėjimų sistemą, kartu neleidžiant grynųjų – tai yra šyvos kumelės kliedesys. Teisingas sprendimas – uždaryti finansinę skylę ir viskas.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

9 thoughts on “Balvonus vers ir negrąžins, žvaigždžių nebus, bet yra vienas darbas, kurio reikia

  1. Margos paraštės

    Nuostabus dalykas, kokie šaunūs mūsų blogeriai (nekalbant apie keletą nuotrupų, račos paveiktųjų, tačiau ir tokių privalo būti, nuo to tiesiai galvojantys tampa dar nuostabesniais). Dar nuostabesnis dalykas -- reali ir didelė įtaka, kurią blogerių erdvė daro visur apie save, politinėse erdvėse taip pat. O pats nuostabiausias -- tai geri pokyčiai sostinėje. O geri pokyčiai sostinėje -- tai geri pokyčiai Lietuvoje. Ir todėl aš esu labai nuostabiai nusiteikusi.

    Reply
  2. Jonas Povilas N

    Kažkaip tokia proga prisiminiau Free ‘Stealer’ :
    ‘I went down to the centre of town
    And my feet was a burning ground
    She stood on the corner merrily as can be
    I said hey good lookin won’t you come with me
    She said yeah
    I am the stealer
    Came to steal your love

    The sun was shining
    The world was right
    I said „tell me baby wha’cha doin’ tonight“
    I’m goin’ round the corner
    Where the music’s loud
    I’m tired of the city
    Won’t you come on round
    I said yeah!
    I’m the stealer
    Come to steal your love

    Steal your love oh yeah!

    Goin’ round the corner
    Where the music’s loud
    I’m tired of the city
    Won’t you come on round
    I said yeah
    I am the stealer
    Come to steal your love

    Steal your love
    Steal your love
    Steal your love

    I am going to steal you love away
    I am going to steal you love away
    Steal your love’
    http://www.azlyrics.com/lyrics/free/thestealer.html
    Laisvoje šalyje-laisvas gyvenimas.

    Reply
  3. Pjovejas

    Mažas klausimas: ties fraze „paskandintų kaštų sindromo“ yra žvaigždutė. Čia turi būt kokia nors išnaša? Jei taip, nematau jos.

    Reply
      1. Pjovejas

        O apie tą mokėjimo sistemą, kad negalima grynais… Aš teisingai suprantu, kad autobuse negalima grynais užmokėt? Ką tada daryt miesto svečiams, kuriems nu tikrai jokios ten vilniečio kortelės nereikalingos?

        Reply
  4. Pingback: Remigijus Šimašius ir parama vėžiu sergantiems vaikams | VšĮ „Kaimo grandinė“

  5. Pingback: Remigijus Šimašius pasikvietė į svečius | Mantas Malcius

  6. Pingback: Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų | Raidė, kurios niekas nemoka parašyti…

  7. Pingback: Kavutė pas merą, arba, ką dar sugalvojo R.Šimašius | Giedrės blogas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *