Blogerių savireklamos savaitė

Ponai ir ponios, labai jau seniai bedarėm šitokią akciją, bet jau atėjo tam laikas. Kaip parodė nuostabūs Poko.lt skaičiai, blogosfera Lietuvoje gerokai pasikeitė, tinklaraščių skaitytojų porą kartų padaugėjo, nors pačių tinklaraštininkų porą kartų sumažėjo. Tai akivaizdžiai reiškia, kad blogosfera rimtėja.

Mes rašom visus internetus, blogosferas visokias ir kitus tinklus su žiniasklaidomis, nes čia mes patys sugalvojam, ką rašyti.

Mes rašom visus internetus, blogosferas visokias ir kitus tinklus su žiniasklaidomis, nes čia mes patys sugalvojam, ką rašyti.

Per paskutinius kelerius metus išties blogosfera pasikeitė: kažkur dingo beprasmybes skleidę mažvaikiai, tačiau atsirado daug naujų, kartais ir labai įspūdingų rašančiųjų. Neįtikėtinai įspūdingų netgi. Kai kurie, būna, kad pasirodo trumpam, o paskui aprimsta. Kai kurie kiti – įsisuka ir tampa naujomis žvaigždėmis. Todėl reikia pasidalinti.

Kažkada (aš dar atsimenu tą priešistorinę senovę) visai skaitomu blogu būdavo laikomas toks, kuris per dieną susilaukdavo kelių dešimčių lankytojų. Paskui jau viskas išaugo iki šimtų. O kodėl gi nepadarius taip, kad visai įprasta būtų tūkstančiai?

Aš siūlau kiekvienam tinklaraštininkui paskelbti savo pamėgtų blogų dvyliktuką. Kodėl dvyliktuką? Ogi todėl, kad 10 būtų gal ir per mažai, o 20 gal ir per daug, o 12 – kaip tik toks skaičius, kuris nei į tvorą, nei į mietą: dešimtukas, bet su papildomomis dviem vietom atsargai (juk žinote, kad visada vietų pritrūksta). Aišku, niekas netrukdo ir 100-uką paskelbt, nes išties tai kiekvienas blogeris sprendžia pats 🙂

Mūsų skaitytojai nori turinio. Ir mes jį rašome geriau, nei bet kas, nes mes tai darome savo malonumui. Rašome tai, kas įdomu mums, todėl tai įdomu ir tiems, kas mus skaito. Kuo daugiau mūsų skaitytojai gaus, tuo geriau ir jiems, ir tinklaraščiams.

Rokiškio Rabinovičiaus skaitomiausi blogai

Mano blogų sąrašas visai paprastas ir labai jau konservatyvus (aš matyt visgi lėtai savo preferencijas kaitalioju). Kai kurie iš mano skaitomų tinklaraščių ne tokie jau nauji, bet yra ir tokių, kurių daugelis gal negirdėjo, nematė. Tai jei nematėt ir negirdėjot, tai dabar žinokit, o jei jau žinot, tai pasikartokit:

  1. Nuo’Dai – mano keisčiausias šių metų atradimas. Eilės ir mintys, vaizdiniai, apsijungę į keistą visumą, į kažką, kas kabina labai giliai. Aš nežinau, kodėl man patinka šie jausmingi nuodai. Matyt, intoksikuoja kažkokiu nepataisomai nuodingu svaiguliu.
  2. Lidžita – superkieta teisininkė, kuri kažkodėl ne tiek apie teisę rašo, kiek apie visuomenę ir etiką. Ir kabina tikrai rimtai, taip kad maža nepasirodytų – taip kad net bankininkai slepiasi. Taip, šiais metais Lidžita tapo kiečiausia blogosferos supernova. Parašo ką galvoja – ir griūna milijoninės visokių reklaminių įvaizdžių kūrimo kampanijos.
  3. Istorijos įdomybės – gana dar naujas, tačiau labai smagus ir džiuginantis tinklaraštis, smulkiais fragmentais pasakojantis apie praeitį. Daug keistų artefaktų, kurie nustebina, o todėl ir pradžiugina.
  4. Andrius Užkalnis – jūs visi jį žinote ir didesne dalimi dūstate nuo jo parašymų. Ir aš jums štai ką pasakysiu: jei skauda, tai ir gerai, nes tai padeda išsiaiškinti savo bėdas. Na ir kas, kad Užkalnis populiariausias – jis yra populiariausias ir viskas. Na ir kas, kad jo nekenčiate, visvien jis yra Užkalnis. Andrius Užkalnis.
  5. Grumlinas – žmogus-portalas, kuris kasdien parašo tiek, kad jums pakaks skaityti jo vieno blogą. Aš nežinau, kaip jis taip sugeba, bet jis tai daro daugybę metų ir yra nepralenkiamas.
  6. Dansu Dansu – kažkodėl vienu metu jie man atrodė apmirę. O dabar – žiū, visas alternatyvus portalas, pilnas visko, ko papuola. Ponai ir ponios, Dansu Dansu yra jums. Jie puikūs.
  7. Daina Dubauskaitė – ši ponia yra kieta. Labai kieta. Muzikinė ir labai kieta. Seniai žinoma, garsi ir vis garsesnė. Netgi kaip tai visiškai ypatinga. Ir to tiesiog pakanka. Sekit ją, skaitykit ir klausykit.
  8. Ingrida Šimonytė – ji yra nuostabi, mylima, nepasiekiama ir žavinti man, ji yra siaubą kelianti kai kuriems kitiems. Ji kai skelia, tai būna taip, kad visi pasislepia po lapais ir paskui bijo išlįst. Jos žodis būna paskutinis, nes po jos jau nebelieka ką bepasakyti. Jūs ją žinote – nors teparašo kartą-kitą per metus, bet parašo taip, kad jos tekstus visi aptarinėja kelis mėnesius. Ji yra puiki ir vienintelė tokia, kur negaliu netgi pykt, kad rašo taip retai. Nes ji yra tobuloji.
  9. Giedrės blogas – daugeliui nuo seno žinomas, o aš tai pasakyčiau, kad per retai rašantis, ir netgi tiek per retai, kad nu visgi galima gi ir dažniau. Na, bet kelia pasitikėjimą, nes rašo stabiliai. Aš jums patariu šią ponią skaityti, nes ji yra puiki. Tiesiog puiki ir viskas. Ir skaitykit patys.
  10. Common Sense – jie yra jau klasikai. Rašo protingai apie tai, ką neteisingai daro visokie nesusivokėliai. Ir jeigu juos skaitote, tai gaunate daugiau proto. Skaitykite ir viskas.
  11. Dizainologija – šitie kartais kai skelia, tai maža nepasirodo. Apie dizainą. Ir kietai. Ir neretai dar ir žiauriai taikliai. Ir taip, kad ne tai žvengti norisi, ne tai išvis kažkoks kognityvinis disonansas nuo jų atradimų kyla. Liuksusiniai. Rekomenduoju.
  12. Romas Sadauskas-Kvietkevičius – skaitykite jį, nes jis vienas kovoja su kažkokiais Drusikininkais. Ir yra labai piktas (kartais kiek netikrai), aršus, baisus ir taip toliau. O šiaip – legendinis žmogus, tikrai vertas sekėjų.

Išties žymiai daugiau norėčiau surašyti (taip, aš žinau tuos, kas čia manęs tylomis klausia – „o kodėl aš nepakliuvau, kodėl manęs nepaminėjai?„), bet nu juk pats pasakiau, kad bus dvyliktukas (taip, nepaminėjau kokių poros dešimčių, kuriuos norėjau paminėti). Taigi, teko nepaminėti kai kurių, kas rašė, bet ilgokai neberašo. Taip pat kai kurių, kurie ir taip labai žinomi, irgi teko atsisakyti, nes ir taip visi žino (bet kelių garsenybių visgi nepaminėti negalėjau jau vien iš noro visus patrolinti). Ir dar kitų teko atsisakyti. Širdį skauda tiesiog, kai pagalvoju apie tai, kad pats sau apribojau sąrašo ilgį bent keleriopai. Bet aš labai tikiu, kad kiti juos paminės savo sąrašuose.

O kol kas iš visų tikiuosi vieno dalyko – parašykite man čia bloge į komentarus, kokie dar verti skaitymo tinklaraščiai. Ir pasidalinkite tinklaraščiuose savo pačių dvyliktukais (ar dar didesniais sąrašais), jeigu patys esate blogeriai. Ir nepasidrovėkite tų sąrašų man čia komentaruose irgi paminėti – kuo daugiau visi gaus nuorodų, tuo daugiau galės surasti kažko vertingo ir įdomaus 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

55 thoughts on “Blogerių savireklamos savaitė

  1. grumlinas

    Uždavėt, mielaskaliega, darbo, įpareigojot tsakant, kaipgis… 😉
    Iš tikrųjų tai taip, reiks atidžiai peržiūrėti ir paviešinti, ką gi aš skaitau, būdamas tarp tų dviejų kartų daugiau skaitytrojų negu rašytojų

    Reply
  2. Pjovejas

    va va, pagaliau atsirado tema, kur galiu pasakyti nenukrypdamas nuo temos: Užkalnio nuoroda tamstos puslapyje (dešinėje „rinktiniai blogai“) nukreipinėja į seniai nebeatnaujinamą puslapį, kai nauji įrašai visai kitur jo dedami.

    Reply
  3. El. Vovere

    Daugumą šių blogų paskaitau, tačiau labai dėkui Rokiškiui, kad sutraukia įdmius blogus (o kiek jų skaičiau, tai tikrai verti dėmesio) į vieną vietą, bei netiesiogiai pabaksnoja nosis nedisciplinuotiems tinginiams- rašytojams…. 😉

    Reply
    1. Pjovejas

      oi, šitie savęs tobulinimo ir koučinimo guru man dvelkia naujuoju šarlatanizmu ir šamanizmu…

      Reply
      1. Danielius iš Debesylos

        Priimsiu kaip komplimentą, nes tame ir esmė. Atrinkti dėmesio verčiausius tarp krūvos šarlatanų, kvailių ir kitokio plauko leisgyvių niekalų užtruko. Pasirodo ne tiek ir daug tokių blogų Lietuvoje, kurie išties vertesni kažkieno dėmesio 😉

        Reply
  4. Margos paraštės

    Yra toks Dėdė Tekstas. Aš šį dėmesio vertą poną taip vadinu. Manęs verti tekstai, neskaitau bet ko, nes branginu laiką. Todėl rekomenduoju: http://virginijusg.blogspot.com/

    Yra dar toks Dėdė Paprastumas, bet ne Prastumas. Paprastai ir nuoširdžiai apie gyvenimą, maistą, statybas (tikrai geriau už geltonąją purvasklaidą, kai norisi lengvo turinio):
    http://pavaryk.blogspot.com/

    Grandų neminėsiu, norėjau nesikartoti, tai, matau, kad pavyko.
    Savęs nepiarinu. Aš labai kukli, nesu bet kas ir skirta ne bet kam.
    Ačiū už dėmesį, ačiū Valdovui už iniciatyvą.

    Reply
  5. Pingback: Mano skaitomiausi lietuviški blogai | Gyvos istorijos

  6. Jonas Povilas N

    Šis straipsnis Delfi.lt,o ne čia minimame bloge Nr.4 ,bet pacituosiu --
    ‘…Kalbu apie tuos, kas dabar užšoko ant senos (ir viduje gausiai prikakotos ištisų protestuotojų kartų) statinės, išvyniojo pablukusias anarchistų ir antiglobalistų vėliavas ir dubasina visus bankus, ir ypač „Swedbank“, visus ekonomistus ir bankininkus, ir ypač Nerijų Mačiulį, kad tas drįso (drįso!) neišmanėliams pranešti apie jų neišmanymą, dar juos paerzinti ir pasišaipyti, o taip pat priminti, kad bankų paslaugos yra paslaugos, už kurias reikia mokėti. Kalbu apie tuos, kurie dabar rašo savo menkai arba vidutiniškai tepaskaitomus tinklaraščius ir byloja revoliucinę teisibę, kad gana pasiduoti bankų savivalei, tesukyla liaudis….’
    http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/a-uzkalnis-nepatinka-bankai-nesinaudok-jais-ir-uzsiciaupk.d?id=68426860

    Reply
  7. Pingback: Blogerių savireklamos savaitė « Grumlino palėpė

  8. Pingback: Blogai, kuriuos tiesiog privalu skaityti | Giedrės blogas

  9. Saulius

    Man tik įdomu, kaip galite spėti ir blogus skaityti, ir gerai rašyti, kas atima daug laiko, o gal redaktorius yra 🙂 , ir konšultuoti, ir dar Vilniaus plovu rankas mėlynai dažytis. Tai virš žmogaus sugebėjimų galimybių, taip gali tiktai žiurkėnai. Na ir chukas turbūt. Bet žiurkėnas ne chukas, ir ne norisas.

    Reply
  10. Pingback: Blogerių savireklamos savaitė | Nepildomas dienoraštis

  11. Pingback: Blogerių savireklamos savaitė. Mano skaitomiausių 12-tukas. | Kliukarka

  12. Rokiškis Rabinovičius Post author

    Kiek matau, viskas plinta po blogosferą tokiais mastais, kad aš nespėju susekt. Mano FB profilis jau užtvindytas dvyliktukais bei kitokio didumo geriausiųjų sąrašais, nes visus pas save paskelbiu. Ir tai yra nuostabu, nes čia yra wow, aš džiaugiuosi, kaip gražiai viskas vyksta 😀

    Reply
  13. Pingback: Blogerių savireklamos savaitė | Liutauras Ulevicius

  14. Pingback: Blogerių savireklamos savaitė | Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

  15. Pingback: Tinklaraščiai prie kavos puodelio | Komjaunimas.lt

  16. Pingback: Kai trūksta įkvėpimo: kūrybiniai būdai naujiems Tavo blogo įrašams | Gyvos istorijos

  17. Vampyrų Šešėlyje

    Blogo įkūrėjas Bomžas XXL, vėlau prie jo prisijungė draugas Aiponas -- rašome apie Ponulitiką, Ikanomiką, Chaltūrą, Investavimą bei kitus dalykus pvz: Chronikos, Padarom.

    Reply
  18. Pingback: Vis dar blogerių savireklamos savaitė | Laimės kūdikis

  19. Pingback: Blogai neblogai | Zbygniewas Piwacijus

  20. Pingback: Tinklaraščių reklamos savaitę praplečiant | Rokiškis Rabinovičius

    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Žinot, jūs nesupykit už atvirumą, ale jūs darykit kažką, o aš pažiūrėsiu, kas iš jūsų gausis, nes panašių įvairių katalogų jau ne pirmą dešimtį matau.

      Reply
  21. Pingback: Tinklaraščio startas | altajus.net

  22. Pingback: Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis • Skanios Dienos

  23. Pingback: Blogerių savireklamos savaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *