Apklausa: kas bus Lietuvos Prezidentas?

Žinote tas nieko neparodančias apklausas apie rinkimus – „už ką balsuotumėte“ ir panašias? Jos rodo kliedesius, nes jos yra banaliai klaidingos: daugybė į jas atsakančių žmonių išvis neina balsuoti, o kiti – paskui dar ir persigalvoja. Taip ir gaunasi, kad kokia nors apklausa parodo, jog balsuotų už vieną kandidatą, o laimi – visai kitas. Ir ypač ryškiai tai matosi, kai iki rinkimų būna likęs dar nemažas laiko tarpas.

Dar neatėjo 2018 Prezidento rinkimai, bet jie dar ateis. Kas laimės per tuos rinkimus?

Geros apklausos, kurios suveikia, yra paremtos visai kita mintimi: mes matome savo aplinką, savo draugų aplinką ir galime spėlioti, kiek žmonių už ką balsuotų. Ir štai tokios apklausos jau parodo realesnę situaciją. Kardinaliai realesnę. Ir jei atsimenate ankstesnius rinkimus, tokios apklausos pataikydavo labai labai geriau.

Aš senokai nedariau apklausų, bet jau gal ir laikas? Pabalsuokite man už tris svarbiausius kandidatus, kurie realiai praeitų į rinkimų viršų. Tk balsuodami, vertinkite ne tik savo „noriu balsuoti už tą“, o ir savo aplinką. T.y., pabandykime pagal savo matomą vaizdą įvertinti, kas bus laimėtojas. Pažiūrėkime, kokios bus realios prognozės.

Pradiniame sąraše kandidatai paimti iš FB grupės „Temos“, kur prieš kažkiek laiko buvo daromas pirminis vertinimas. Pagal tai – ir pirminis sąrašas. Tačiau galima pridėti ir savo kandidatą.

Pasikartosiu: vertiname 3 daugiausiai šansų turinčius kandidatus. Nebūtinai tuos, kurie jau paskelbė apie dalyvavimą rinkimuose. Tačiau atidžiai – tris.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 10-10-2017 20:32:07
end_date 15-10-2017 23:59:59
Poll Results:
Kokie trys kandidatai turi daugiausiai šansų laimėti Prezidento rinkimuose?

O jau dabar, kai pabalsavote, paplatinkite šią apklausą ir kitiems. Netgi tiems, kas turi visiškai kitokias, priešingas pažiūras. Kuo daugiau žmonių čia pabalsuos, tuo daugiau realybės mes čia gausime. Kuo daugiau realybės – tuo geriau 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

28 thoughts on “Apklausa: kas bus Lietuvos Prezidentas?

  1. Egidijus Papečkys

    Pagal balsavimo rezultatus akivaizdu, kad čia balsuoja tam tikras segmentas ir galutinis rinkimų rezultatas turėtų labai skirtis nuo apklausos rezultatų 🙂

    Reply
      1. 2

        Reiškia, buvo ištrintas ir kažkoks balsų kiekis (už abu buvo prabalsuota). O tai iškreips rezultatus.

        Reply
  2. Dramblys atsimena

    … Gitanas Nauseda kandidatas.. ok. leiskit pastebeti.

    Jis yra uzsienio banko darbuotojas, kurio darbas yra sekti pasakeles maloniu tonu, kodel ekonomikoj kazkas ivyko. Atsimenu po universitetus vazinedavo. Buvo „advokatas“, to, kad geras metas pirkti nekilnojama turta, ir investuoti, ir tada „netiketai“ ivyko ekonomine krize per kuria sprogo tas burbulas. Ir nieko verti liko tie butai. Kiek is to uzdirbo bankas?

    Reply
    1. Rolandas

      Būtent, ką šis veikėjas nuveikė gero Lietuvai? Apart to, kad kaip ir dabartinė Prezidentė melavo visiems, kad įvedus eurą niekas nebrangs.

      Reply
  3. Andrius

    Tai vis dėl to -- ar renkamės tris kandidatus, kurie man labiausiai tiktų į prezidento vietą ar renkamės iš sąrašo tuos, kurie labiausiai tikėtini atsižvelgiant į Lietuvos populiaciją? Nes tai gana skirtingi dalykai 🙂

    Reply
  4. Neringa

    O kodel Vytautas Sustauskas yra irasytas du kartus su skirtingais procentais? :)) balsuoju tik uz du, nes tik juos du zinau is viso saraso: Arvydas Sabonis ir Edmundas Jakilaitis 🙂 jei sie rinkimai butu tikri ir realus, tuomet tikrai stengciausi suzinoti kuo daugiau info apie kiekviena pamineta asmeni is saraso. o dabar jiems tegaliu palinketi sekmes!

    Reply
  5. zpax

    Prognozuoju, jog laimės Lietuviškas Trampas…Kaip kažkas teisingai pastebėjo apklausa gali suklaidinti dėl bendro vaizdo, bet gali parodyti, kuris dešiniųjų ar tam tikros partijos kandidatas yra perspektyviausias. Tinklaraščio skaitytojai tik specifinis segmentas tą rodo ir apklausos rezultatas, reikia neužmiršti, kad į rinkimus ateis labai labai daug tokių kurie apskritai nesinaudoja internetu. Žmonės nusivylę tradiciniais politikais ir ko gero mes turėsime Prezidentą važinėjantį ferariu.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Dėl nuokrypių -- ankstesni rinkimai rodė, kad vieninteliai, kurie šio blogo apklausose išties neatitinka realybės -- tai LLRA. Visi kiti -- atitinka. Atitikimo priežastis -- tai, kad klausiu ne „už ką balsuotumėte“, o „už ką balsuotų jūsų pažįstami žmonės“.

      Dėl to labai daugelis sužymi visai ne tuos, už ką balsuotų patys, o tuos, kieno palaikymą jie mato iš aplinkinių.

      Reply
  6. Rytis

    Panašu, kad Prezidentu taps Matijošaitis, nes nei Nausėda, nei Šimonytė rinkimuose nedalyvaus.

    Reply
  7. nieXas

    Juk Matijošaitis aiškiai pasakė, kad nei jam įdomu, nei jis eis į prezidentus, turi darbų Kaune, kur nori ir gali dirbti. Kam jį visur kišti ir bereikalingai diskutuoti?

    Reply
  8. Vytautas

    Manau, kad laimės labiausiai besirūpinančio žmonėm įvaizdį turintis kandidatas. Ne eilės tvarka:
    Matijošaitis -- gali pasigirti ale gerai besirūpinančio visais Kaune įvaizdžiu, skandalai viešumon nelenda, gali pavykti Uspaskichas NG. Įdomu kiek tas „sutvarkiau Kauną“ aktualus kitiems.

    Blinkevičiūtė -- kiek paklausau aplink, vis dar turi „besirūpinančios visais“ įvaizdį, o ir „patirtis Briuselio tremty“ gali padėti apšlakstyti Grybauskaitė-2 dulkėmis. Jei kalbės kas parašyta popieriuke, šansų gal ir yra.

    Nausėda -- jau virš metų palaiko įvaizdį „bankiniame sektoriuje, bet už žmogų“ karts nuo karto pakritikuodamas biznierių pelnus ir kad reikia mokestinę sistemą „privesti prie žmogaus“. Šiltas megztinis ir susirūpinusi mina su šildymo PVM kritika gali nuvesti toli, svarbu neleisti įsivyrauti „bankų pakalikas“ naratyvui.

    Bendrai paėmus, Nausėda būtų geras variantas. Pirmi du tai nedaug diev.

    Šimonytė su Tapinu yra per daug „agresyvūs“ ir pernelyg į vidaus problemas orientuoti žmonės. Šansų neduodu.

    „Politiniai lyderiai“ Skvernelio, Landzbergio vaidmenyse šansų neturi, per daug matomi kasdieniese rietenose.

    Daugiau nežinau.

    Apsispresiu už ar prieš balsuoti, kai pamatysiu kandidatus.

    Reply
  9. Jonas Povilas N

    O kokiu būdu balsuoti? Kandidatų lentelė nerodo gyvybės ženklų,kiek bespaudytum kandidatų pavardes.

    Reply
  10. Cybersig

    Matijošaičio prisibijau. Man jis panašus į vatniką. Dar pridėti reikia, kad jo dėka seimo rinkimus laimėjo kolchozas. Tad nieko gero, jei jis laimės.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *