Laikas ir blogeriams pagalvoti apie autorių teises

Susirinkę į iniciatyvinę grupę ir pasikonsultavę su Justinu Žilinsku (blogosferoje žinomas, kaip Maumaz), apgalvojome ir su būreliu žinomiausių blogerių nutarėme apsijungti į bendrą autorių teises ginančią organizaciją BATGA-A, kuri mums padės užtikrinti, kad mūsų laikas bloguose yra švaistomas ne veltui. Asociacijos prezidentu išrinktas Justinas Žilinskas, kuris bus ir agentūros generaliniu direktoriumi, nes turi pačią geriausią teisinę patirtį, galės užtikrinti mūsų visų teises ir jų įgyvendinimą.

Kodėl aš nusprendžiau prisidėti prie reikalo ir visgi apmokestinti savo blogo turinį? Manau, kad kiekvienam atsakymas akivaizdus: liūdina tokia situacija, kai rašai, rašai, o negauni nei cento, tiesiog toks vaizdas, kad ateina visokie durniai parašinėt komentaruose ir pakliedėt visokių absurdų. Ir dar piktinasi, jei pasiunti. Tiesą sakant, tai mane užkniso. Juoba negaliu skirti tiek laiko blogo rašymui už dyką. Vieno straipsnio vertė, rašant žurnalams ar laikraščiams – apie 300 litų. Tai kodėl aš turiu rašyti į blogą už dyką?

Todėl ir nusprendžiau, kad nuo šiol bus kita tvarka, kuri leis nesirūpinti nei man, nei jums: nori skaityt įrašus – susimokėk pinigėlius. Nori įdėt nuorodą į mano straipsnį – irgi būk malonus susimokėk. Jums gal tai ir bus ne pinigai, todėl neapsunkins, juo labiau kad pinigų kompiuteriams nusipirkt turit, esat suaugę ir dirbantys žmonės.

Dalį įrašų, žinoma, paliksiu nemokamai, kaip bendrai prieinamą turinį, tačiau visi straipsniai semiotikos, ekonomikos ir politikos temomis bus užrakinti ir prieinami tik apmokėjusiems vartotojams. Pradinėje stadijoje (nuo kitos savaitės), kol dar neveikia apmokėjimo sistema, minėtų kategorijų straipsniai bus prieinami išimtinai tiktai popo.lt registruotiems vartotojams, kadangi čia užsiregistravę ir taip moka pinigus.

BATGA-A (Blogosferos Autorių Teisių Gynimo Asociacijos Agentūra) – tai organizacija, vienijanti įvairiomis temomis rašančius blogerius (tinklaraštininkus). Jos tikslas – ginti autorių teises, teisingai apmokestinti turinį, o surinktus pinigus – paskirstyti tarp asociacijos narių.

Blogeriai, prisijungę prie BATGA-A iniciatyvos

Prie BATGA-A prisijungusių blogerių skaičius sparčiai auga. Tai rimčiausi ir žinomiausi Lietuvos blogeriai. Tikimės, kad greitai prie mūsų prisijungs ir kitos interneto svetainės, nes visi yra kviečiami. Mes esame už autorių teises gauti pinigus. Autoriai turi būti atlyginti už sunkų darbą.

Kaip blogo autorius gali uždirbti pinigus

Už ką galima susimokėti? Už kelis dalykus:

  • Už tai, kad skaitote
  • Už tai, kad įdedate į mano straipsnį nuorodą
  • Už tai, kad gaunate galimybę rašyti komentarus

Sumos bus nedidelės, aš planuoju, kad už pavienį straipsnį galima bus imti 1 litą SMS žinute arba 50ct per PayPal sistemą. Tai nėra brangu. Taip pat už 15 litų SMS žinutėmis arba 10 litų PayPal sistema galima bus užsisakyti mėnesio prenumeratą visiems naujiems straipsniams. O už 30 litų SMS arba 20 litų PayPal – gauti priėjimą prie viso mano straipsnių archyvo. Numatomi įkainiai už komentarus – 1 litas SMS žinute arba 50ct per PayPal, už nuorodas į šį blogą arba jo straipsnius – 7 litai SMS žinute arba 5 litai per PayPal.

Manau, kad šios sumos yra nedidelės, jei turit prieštaravimų ar pasiūlymų, kaip apmokestinti geriau – galit parašyti į komentarus, kol tai nemokama. Argumentų, agituojančių už pilnai nemokamą turinį, galit nesivargint rašinėt. Man įdomu išgirsti apie kitus variantus, kokius apmokėjimo planus galėtumėte pasiūlyti.

Taip pat, jei turite blogą – kviečiu prisijungti prie BATGA-A asociacijos ir agentūros. Tai kiekvieno blogerio galimybė uždirbti iš sunkaus triūso – straipsnių rašymo. Skaitytojai turi pajusti dėkingumą ir jį parodyti, o ne vaizduoti kažkokias primadonas, kurios čia ateina ir joms dar esą turi būti dėkingas. Straipsniai – tai intelektinė nuosavybė, tai mano sugaištas laikas, o laikas kainuoja pinigus. Taip kad būkit malonūs ir susimokėkit.

Atnaujinta: Jeigu kažkam atrodo, kad čia pokštai, tai pokštai buvo pokštų straipsnyje. Aš tokiais dalykais nejuokauju.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

71 thoughts on “Laikas ir blogeriams pagalvoti apie autorių teises

  1. Pingback: Ką daryti, kai pritrunki pinigų alui « Nelabai malonaus žmogaus užrašai

  2. Pingback: Blogeriai tęsia bendrą veiklą: BATGA-A | Piktas gnomas Arvydas kalba

  3. debilas rokiskis

    debilas tu rokiskis, debilas buvai debilas liksi niekas tau nebepades

    kurwa gali istrint mano komenta bet maziau debilas nebusi

    Reply
  4. troy

    Račo pėdomis žengiate?
    Bet net pats Račas neišdrįso pinigautis. Tik jūs, niekingi kapeikautojai, ir tai tik per prima aprilis.

    Reply
  5. Pingback: Viešrašiai legalizuojasi

  6. skirtumas

    Teisingai. Vien dėl to, kad mokamas, popo susirinkę tik elitiniai trašytojai.
    Pripažinsiu, kad ilgai svarsčiau ar mokėti tokią sumą, bet pasitaręs su šeima nutariau, jog tai gera investicija.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš džiaugiuosi jūsų palaikymu. Jau pirmadienį BATGA-A atidarys ir paskelbs sąskaitą bei visus įrankius, kurie leis užsiregistruoti ir gauti centrinį apmokėjimų krepšelį.

      Susimokėjęs pinigus vieną kartą, gausite galimybę skaityti visus blogus, o pinigai autoriams bus paskirstomi automatiškai pagal tai kiek straipsnių kur perskaitėte, kiek komentarų kur parašėte. Tai kontroliuos speciali programa, kurią turėsit įsidiegti savo kompiuteryje, kad kartais neviršytumėte nustatytų limitų.

      Reply
  7. Mind

    Ne, nu gal ir ok ta ideja gauti pinigu, bet kiek gi jus uzdirbsit? Per menesi 300Lt. ? O kiek lankytoju prarasite? Kiek nauju lankytoju uzsuke ir pamate „prasau susimokek“ uzrasa taip ir nesivargins smalsauti kokias gi temas Jus gvildenate, na ir galu gale Lietuvos rinka per maza, kad butu galima vystyti toki versliuka, jeigu pasiteisins as Jus is ties sveikinsiu, sekmes bet kokiu atveju.
    O mano konkretaus skaitytojo pozicija bus: ieskosiu alternatyvos, koki bbc zurnalisto blogiuka atrasiu ar apsistosiu tik su naujienu portalu skaitymu..

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponuli, niekam neįdomūs lankytojai, kurie neneša pinigų. Taip kad čia nesvaikit, kad kiek lankytojų mes prarasim.

      Tegul visi tie varguoliai gailintys susimokėti pinigus nei neskaito, nes jie neneša pelno. Juk sutikit, kad mes visi turim už darbą gauti atlygį. Taip kad susimokėti reikia.

      O tie, kurie susimokės, gaus didesnes žinias ir greitai taps elitiniais. Atsiperkamumas čia šimtaprocentinis abiem pusėm, win-win situacija.

      Reply
  8. kitoks

    delfinento*) kodeksas

    1. neskaiciau, neskaitau ir neskaitysiu ka cia priraset -- man uzteks to, ka papasakos tie, kurie cia kazka skaite

    2. nerasiau ir nerasysiu komentaru -- issilavinimas neleidzia. rasau tik analines recenzijas ir finalinius isaiskinimus, bet jusu runkeliskuose puslapiuose ner jiems isskirta specialios vietos -- matyt bijot teisybes

    3. nors nesu aklas, bet kad neapkaltintumet, jog skaiciau, rasau uzsimerkes, todel be lietuvisku raidziu

    4. rasau ne todel, kad nustotumet rasyti savo keverzones -- tai nebepataisoma, -- bet todel, kad manau, jog vis dar galima pakreipti autoriu mastyma visuomenei, t.y. man, naudinga linkme

    5. kadangi pries rasant recenzijas tenka isklausyti jusu paistalus, o po to sugalvoti savo argumentacija, tai cia gaunasi kaip ir dvigubas darbas, todel bus spmokestinamas dvigubu straipsnio tarifu. mokesciu isieskojimui pasitelksime LATGAA

    6. loginiu klaidu ieskojimui jusu komentaruose ir finaliniu isaiskinimu rasymas augina darbo sanaudas eksponentiskai, todel kiekvienas finalinis isaiskinimas kainuos 50% daugiau negu prieš tai ejusiu komentarų skaicius

    7. kad nenuzudyti mokesciais nedaug vertes kuriancius puslapius, kaip pvz. si svetaine, ju autoriams bus suteikiamos dideles lengvatos: uz vieta pirmame irase po straipsniu -- 100%; už įrašą, be puslapio autoriaus komentaro į jį (t.y. autorius sutinka su recenzija) -- 50%.

    8. visi bandymai cenzuruoti bus prilyginami zmogaus teisiu pazeidimams ir sulauks saukimo i strasburo zmogaus teisiu teisma

    *) tikrasis visu svetainiu vertes kurejas-delfi recenzentas

    Reply
    1. skirtumas

      O geras. Aš labai noriu kokybiškiau rašyti. Visi sako kad šūdas ir kad neįdomu… Ar galėtumėte pas mane pakomentuoti, kad aš suprasčiau savo klaidas ir galėčiau įdomiau rašyti, tam kad iš manęs visi viską pirktų?

      Reply
      1. kitoks

        ai tai cia primityvu: pradziai padarai viena pardavima -- tai turetu buti nesunku. o tada jau, kad pardavineti viska ta pardavima reikia paversti pardavimais -- cia geriausia kreiptis i profus a la commonsense’us 🙂

        Reply
        1. skirtumas

          Blemba, mokė mus universitete ekonomikos -- nieko neišmokė… Gyveni ir mokaisi…

          Reply
  9. Pingback: „VSA Vilnius“ apmokestina tinklaraštį | VSA Vilnius

  10. anoniminis bailys

    Kadangi gyvenu kaime ir pinigu ten kaip zinia nelabai buna, nes pasalpos iseina vodkei ir vakaro ziniu prenumeratai, tai gal galima bus sudaryti naturiniu mainu kazkokia sutarti? As pavyzdziui galeciau karta per menesi i autobusu siuntas imesti lasiniu, skilandi arba kiausiniu. Jums tik beliktu issiaiskinti kaip tokius mainus traktuotu musu VMI, pagal kokius straipsnius apmokestintu .

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      VMI apie tuos mainus informuoti nebūtina. Apmokėjimas rūkytom mėsom bei kiaušiniais -- puikiai tinka. Netgi turint omeny, kad natūralūs produktai -- baisi retenybė, tai padaryčiau jums nuolaidą.

      Reply
  11. visuomenės veikėjas

    ką aš žinau, jums leidus ir aš prisijungčiau, laidus jau turiu, o apmokestinti norėčiau tik Zebuilos išgyvenimus, bo tie l.autentiški, be to, stiprina viltį, ryžtą ir moko mylėti artimą savo, o juk tai -- tikros vertybės, o vertybės vertos, net pati žodžio šaknis tai liudija, kad už jas mokėtume

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Neabejotinai, junkitės prie mūsų. Geras turinys turi būti apmokestintas, o tai jau visai suįžūlėjo kai kurie, visko reikalaudami už dyką.

      Tegul tie skaitytojai bent susimąsto, kas gautųsi, jei jie prarastų visą informaciją -- ir rašytinę, ir internetinę, ir žodinę.

      Taip kad tegul tiek zažimai ir krachaborai nepagaili sumokėt už kokybišką turinį vieno kito lito. Iš bado nenumirs.

      Reply
  12. visuomenės veikėjas

    ir dar skaitau, kad gerb. autorius Rokiškis visai ne debilas, o protingas žmogus, kuo tokių daugiau mūsų visuomenėje, tuo visuomenė gražesnė, o kad pinigų reikia net blogiečiams (norėjau pasakyti -- viešraš(č)ių autoriams) tai nieks to nepaneigs, bo pinigų kaip ir meilės niekad nebus per daug, jei netikit, pakeiskit gerb. A. Mamontovo dainoje apie tai, kad meilės nebus per daug žodį „meilė“ į žodį „pinigai“ ir pamatysit, kad skamba vienodai

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, jūs pats gal pagalvokit, kam gali kilti mintis, kad aš debilas? Jei būčiau debilu, tai net nebandyčiau uždirbti pinigų iš savo blogo.

      Reply
  13. balandžio 1 pokštas

    geras, balandžio pirmai tinkantis pokštas. Užskaitau.
    Manau, greičiau ims akmenais lyt, nei blogeriui kas kapeiką numes 🙂

    Reply
  14. Piktuolis

    Rokiškis moka juokauti… va čia tai naujiena 😉

    P.S. kur dabar siųst litą?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Į BATGA-A sąskaitą, jie žadėjo paskelbti jau pirmadienį savo puslapyje. Turėkite truputį kantrybės.

      Dėkoju jums už supratingumą, pagaliau pademonstravom liaudžiai, kad žmonės yra pasiryžę mokėti už gerą turinį.

      Reply
  15. Pingback: Nemokamų tinklaraščių eros pabaiga.

  16. Pingback: Popo.lt | Blog | PoPo.lt įveda apmokestinimą blogams ir lankytojams

  17. laiqualasse

    Keletas klausimų/minčių:

    1. Kodėl paipalu mokėti pigiau, nei esamesu? Esamesinius apmokėjimus apmokestina kokie nors mokestininkai, ar kaip?

    2. O labai protingų komentarų autoriai neturėtų taip pat gauti atlyginimo?

    3. Pavadinimą sąjungos siūlau pasikeisti į ką nors, kas gražiau akronimuojasi. Pavyzdžiui „Blogų Rašytojų Autorinių Teisių Kolektyvinės Apsaugos Agentūra“, ar kažkaip panašiai 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Atsakysiu tamstai detaliai, su paaiškinimais į viską:

      1. PayPalas nenusiima 50 procentų sau. Jau nekalbant apie tai, kad PayPal sąskaitoje esantys pinigai nėra Lietuvoje apmokestinamos pajamos, nes nėra Lietuvos jurisdikcijoje.

      2. Labai protingų komentarų autoriai atlyginimą turėtų susirinkti iš savo skaitytojų.

      3. Pavadinimą nustatė šios asociacijos prezidentas. Aš jo negaliu įtakoti. Kaip ir joks autorius negali įtakoti, pvz., LATGA-A ar pan organizacijų pavadinimo.

      Reply
      1. laiqualasse

        1. Aišku.

        2. Na ką, reikės pagalvoti (taip, aš labai pasikėlęs ir galvoju, kad komentuoju protingai).

        3. Tai reikės į prezidentą kreiptis su pasiūlymu 🙂 Maniau, kad tamsta bent jau steigiamojoje ar kokioje panašioje grupėje esate.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Visko vykdytojas yra Justinas Žilinskas, dar žinomas, kaip Maumaz, tiktai jisai kažkodėl užfeilino pasiskelbt BATGA-A nariu, bet aš jį pilnai suprantu, nes jis tada parodytų suinteresuotumą, o tai gali būti panaudota prieš jį, nes visokie autorių teisių priešininkai tik ir laukia progos, kaip čia prie ko prikibti.

          Taip kad dėl asociacijos reikalų prašom nepasidrovėti ir kreiptis į Lietuvos atstovą Hagos tribunolui poną Justiną Žilinską.

          Reply
  18. mhm

    mhm.. nu puiku autoriau puiku. Galvojai kaip gi čia pabūt šmaiščiam balandžio pirmos proga ir sugalvojai. Bravo. haha.

    🙂

    patikėt kad rinksi jeurus už blogo skaitymą gali tik tie, kurie nežino kas per grybas esi ir kad dūšia tavo nėr ant tiek papuvus.

    vienok, graži pastanga šypseną sukelt:) dažniau link to. sėkmės!

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia taip jums atrodo, kad man pinigai nerūpi ir aš čia labdara ilgiau užsiimsiu ir kad čia kažkam juokai. Jums atrodo, kad čia jūs šmaikštaujat ir juokaujat, kad bus nemokamai. Bet nesulauksit. Mokėsit pinigus kaip ir visi kiti.

      Reply
  19. visuomenės veikėjas

    ką tik sugrįžau iš Marijampolės apskrities, tai ten žmonės tik ir šneka apie blogų autorių akciją, bet atsiliepia baisiai teigiamai, vienas sakė, kad taip ir reikia, visi tik plėšia pinigus iš žmonių, tai ko tie (viešraš(č)ių raštininkai; mano past.) durnesi? aš už!

    Reply
  20. feniksas

    Žmonės pinigus moka tuomet, jeigu negali to paties gauti nemokamai. Deja informacija ir blogai yra toks dalykas, kurio internete nemokamai visomis kalbomis yra didelė gausybė ir dažnai geresnės kokybės negu šitame bloge, tad mano kuklia nuomone nors pradžioje ir bus mokančių pinigus, galiausiai prarasit visą auditoriją ir jūsų blogas užsidarys, nes vėl nemokamai rašyti kaip matau nebenorėsite. Kita vertus ir teisingai, nes matosi, kad savaime malonumo nepatiriate rašydamas šį blogą, tai nėra tikslo per prievarta stengtis…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia jūs man meluojate, aiškindamas, kad rasit kažkur geresnę informaciją ir geresnės kokybės, nei šitame bloge, nes norite viską gauti nemokamai. Nerasite. Todėl turėsite mokėti pinigus.

      Reply
  21. kreivarankis

    Asmeniškai aš esu nusiteikęs šios iniciatyvos atžvilgiu kiek skeptiškai. Nors kai pagalvoji, daug rašyti tikrai užknisa, ypač už dyką. Bet kita vertus, aš esu iš tų žmonių, kurie mano, kad blogerių įtaka kiek sureikšminta tų pačių blogerių. Daugelis jų tiesiog skaito vieni kitus ir taip susidaro masiškumo iliuzija. Kažkaip imti pinigus tuo pačiu reiškia įsipareigoti už kokybę, nors vėlgi -- visi čia prisijungę yra žinomi internetiniai grafomanai ir negalima jų kaltinti brukant kažkokią katę maiše. Daugmaž jau gali tikėtis ko laukti ar tai iš Rokiškio, ar tai iš Buržujaus, ar tai iš commonsense. Bet kuriuo, atveju šio sumanymo (jei tai ne balandžio 1 d. prikolas rezultatai bus labai įdomūs.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jūs, ponuli, irgi junkitės po BATGA-A sparneliu. Tai jums nieko nekainuos, o gausite visokių nuolaidų bei pinigų uždirbsite. Ir nėr čia ką galvot.

      Reply
      1. kreivarankis

        Gal kada taip ir padarysiu. Šiaip seniai galvojau, kad būtų įdomu sukurti kažkokį tai bendrą portalą (mokamą 🙂 ). Bet va, kad įrašai mano bloge gerokai praretėjo dėl tam tikrų objektyvių priežasčiu. O ir pati mano blogo pakraipa (gal tiksliau -- orientacija) turėtų ateityje ženkliai pasikeisti. Žiūrėsiu kaip viskas bus, tada ir sprendimus darysiu. Nu nėra manyje tos verslumo dvasios, nors pagaliu per galvą daužyk 😀

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Čia ir yra didžiausias pliusas, kuris man išsklaidė visas abejones -- pakanka tapti BATGA-A nariu ir nereikia galvoti apie apmokestinimą ir pardavimus. Jie tai padaro patys. Ir dar pataria, kaip geriau.

          Reply
          1. kreivarankis

            Matai, aš tai kažkaip darau dėl kitko. Tai gana sunku paaiškinti, bet kiek prisimenu tai pradėjau rašyti blogą kiek oficialiai, tipo aktualiomis temomis, apie ten visokią politiką ir tt. ir niekam perdaug nebuvo įdomu. Bet po to kažkaip ėmiau džiazuoti ir rašyti apie tai, kas įdomu man pačiam -- apie filosofiją ir mano blogas išpopuliarėjo (aišku, ne taip kaip blogosferos grandų, bet man užtenka). Tiesiog išgirdau labai daug šiltų ir paskatinančių žodžiu, todėl net ir dabar nesu tikras kas kam labiau reikalingas -- ar aš savo skaitytojams, ar jie man. Vistiek mano blogas kažkaip pulsuoja, o šis žingsnis nors ir davęs keletą litų, gali atimti kur kas daugiau. Ši apmokęstinimo įdėja yra logiška ir, kaip jau pasakiau, ji bus itin įdomi savo pasekmėmis. Reiks pasekti. Ką jau dabar galiu pranašauti -- tai ji gali gana netikėtai nemaloniai smogti kai kuriems ekshibicionistiniams grafomanams.

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Tai, kad tamsta išgirdot daug gerų atsiliepimų -- tai geriausias įrodymas, kad žmonės pasiruošę jums mokėti pinigus. Taigi, neabejokite.

              Reply
            2. skirtumas

              Baltasis vaiduoklis tikrai sumokėtų. Aš tai jūsų tų filosofijų nesuprantu…

              Reply
    2. skirtumas

      Pats susireikšminęs esate labai. Man pavyzdžiui Rokiškio straipsniai yra visi labai rimti ir žurnalistikos viršūnė. Niekas geriau už jį nerašo. Aš mielai jam sumokėsiu.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jūs lyginate BATGA-A su nusikaltėliais? Neužmirškite, kas šios asociacijos prezidentas. Aš jam pranešiu asmeniškai, kad jis galėtų imtis prieš jus priemonių.

      Reply
      1. vadas

        tai čia jau kaip VLKK prabilot? :)pažiurėjau ten kaip tik toks išaiškinimas.
        keičiu „obščiaką“ į bendrą kasą ar bendrą sąskaita.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Nu vat, tai jau dabar galit pervesti pinigus, jei jau paskelbė sąskaitą. Pervedęs pinigus, galėsit naudotis blogų peržiūros priemonėmis pakolei išeikvosit pervestą sumą.

          Reply
  22. Candy

    Įdomus faktas visi straipsniai, kurious patikrinau yra parašyti balandžio pirmąją.

    Esu matęs ir dar labiau organizuotų akcijų nei ši. Bet ar čia pokštas nesigilinsiu, nors manau ir daugiau klaidų atrasčiau jei domėčiausi. (dėl visokių vodų, organizacijų kūrimo ir t.t.)

    Tamstele, jei tikrai planuojate čia apmokestinti savo rašliavas tai būkit malonus -- rašykit daug ir kokybiškai :), tie jūsų nemokami dalykai, kaip pyktis ant trolių niekam neįdomūs. Ateini paskaityti įdomus blogo, ne verkšlenimo dėl trolių, apie kuriuos ir taip viskas aišku ir kiekvienas savo nuomone turi. 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kokių tokių trolių? Čia jūs apie ką? Jūs norit pasakyti, kad aš, būdamas troliu, pykstu ant savęs?

      Kažkaip čia nesiriša galai man. Reiks pagalvoti apie tai, kaip skirtingus tarifus įvesti suprantamiems ir nesuprantamiems komentarams. Nesuprantami būtų apmokestinami dvigubai labiau.

      Reply
  23. Simas

    Labai sėkmingai mėginate naikinti blogų esmę. Juk iš tikro tik už kokybišką blogą galima mokėti. Beje, gal reikia sukurti Komentatorių Autorių Teisių Gynimo Asociacijos Agentūrą, kuri gintų nuo puskvailių blogerių -- jei skaitai mano komentarą, tai susimokėk už mano VIEŠĄ NUOMONĘ… Ir nebandyk niekur straipsniuose net užsiminti apie mano komentarą, nes tuomet pažeisi mano autorines teises…

    Beje, niekas nekalba apie vieną įdomią apmokestinimo istoriją. Nedaug kas atsimena, kad lrytas.lt vienu metu buvo apmokestintas. Ir? Ogi staiga, iš dangaus, nukrito… delfi.lt su nemokamu turiniu. Štai taip išpopuliarėjo DELFI, o lrytas ilgokai buvo praradęs daug skaitytojų.

    Reply
    1. skirtumas

      Apmokestinimas prafiltruos visokius durnius komentartorius. Nes bus galima lengvai atsekti kas komentavo. Užteks mums anonimiškumo internetuose!

      Reply
  24. Simas

    Bet gi Balandžio pirmosios bajeris. Tik savižudžiai blogeriai gali taip daryti. O jei ne bajeris, tai rimtai pasiruošėte palikti blogosferą? 🙂

    Reply
        1. Rokiškis Post author

          O Blogorama jau po teismus tampoma. O įvedus apmokestinimą ir gavus tiesioginius praradimus, atsiranda tiesiogiai įvardinamas turtinis nuostolis, t.y., iš administracinės byla perkvalifikuojama į BK, atitinkamai, vogto produkto pirkėjai traukiami atsakomybėn pagal straipsnį už vogto turto laikymą.

          Taip kad geriau rinkitės mokėti ir skaityti legaliai, o ne sėst į kalėjimus.

          Reply
  25. vadas

    gaila, aišku, kad chaliava baigiasi:( būdavo įdomu iš neturėjimo ką veikti paskaitinėt. dabar gi išeina, kad moku už inernetą ir dar turėčiau apmokėti už mėgstamus blogus. daugokai išeina.
    man tai visa šita jūsų mintis apie apmokėjimą, labai primena šlagbaumą vidurį dykumos.

    Reply
  26. Simas

    Gi sakau, bus kaip su lrytas.lt… Idėja gera, bet niekas už ją nemokės. Skaitys ten, kur bus nemokama. Juk galite apmokestinti savo blogus. Kitų per prievartą neapmokestinsite. Jei turinys mokamas, tai dar nereiškia, kad jis kokybiškas… Ši nerašyta taisyklė ypač tinka Lietuvai… Jūsų valia rinktis. Bet rizikuojate tapti necituojamais, neskaitomais ir net nekomentuojamais… Beje, ar turite normalių mokamų užsienio blogų pavyzdžių? Kažkaip neteko su tokia nesąmone susidurti. Jei teisingai atsimenu, tai ten veikia visai kitoks principas -- jei rašai kokybiškai ir kažkas tave pastebi, tai tuomet tau duoda pinigų, kad tik rašytum…

    Reply
  27. Pingback: Atidaryta BATGA-A, ginsianti tinklaraštininkų teises ir apmokestinsianti tinklaraščių skaitymą | Andrius Kleiva

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *