Ate, Alma Vaitkunskiene

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pagaliau pasiūlė Almai išeiti kur nors. Ir pasigirdo kažkokių tipažų spygčiojimai, kad kas čia dedasi ir panašiai. Aš jums paaiškinsiu, kas čia dedasi ir panašiai. Čia nieko net suprasti nereikia, pakanka suvokti, kur yra skirtumas tarp politinės valdžios ir visokių samdomų administracijos darbuotojų.

Kiek Vilniuje įvyko realių pokyčių su administracijos reikalais – tuos pokyčius padarė visai jokių galių neturėjęs, bet realiais duomenimis besiremiantis Povilas Poderskis.

Paprastai kalbant, politinė valdžia – tai tie, kurie nusprendžia, kam skirti pinigus. Tai ir yra Vilniaus savivaldybės Taryba bei meras. Sugalvoja skirti milijoną kažkokiam krepšinio klubui – nu ir paskiria. Sugalvoja, kad reikia paskirti kokį nors vadovą kokiai nors savivaldybės įmonei – nu ir paskiria. Sugalvoja, kad reikia sutaupyti pinigus iš kur nors – nu ir sutaupo.

Administracija – tai tiesiog visokių valdininkų aparatas. Pvz., koks nors finansistas, apie kurį Aušra Maldeikienė tiek ilgai vis sakė, kad „kada atleisite tą Jaką“. Ir štai ta administracija – tai ir yra ta savivaldybės dalis, kuri politikams pasiekiama tik per administracijos vadovą. Iš esmės, tik nuo to vadovo priklauso, ar koks nors administracijos veikėjas liks poste ir ar koks nors administracijos veikėjas prigalvos kokių nors kliedesių ir juos įgyvendins.

Štai pvz., turi savivaldybė kokį nors transorto vaduką, kuriam atrodo, kad iš oro uosto važiuojantis autobusas prie stoties visai neturi stoti, o turi stoti prie Aušros vartų. Ir jam tinka tai. Kokiai nors kontorėlei, kuri susisiekimą administruoja – irgi tinka. Ir gaunasi, kad jei atskridote į Vilnių, o reikia jums kur nors į Kauną, tai su savo tašėmis belsitės į kalną, kol tą stotį pasieksite.

Arba sugalvoja koks nors miesto planavimo vadukas, kad nereikia autobusų stoties prie geležinkelio stoties, ir paskui diegia stotį kur nors Fabijoniškėse. O kai jam pasako, kad Fabijoniškėse gal truputį panašu į kliedesius, tai tada nutaria, kad Pilaitėje. Ir paskui dar vėl praknisa protą kam nors. Gal netgi merui praknisa.

Arba susigalvoja koks nors panašus veikėjas, kad reikia pastatyti didžiulę betonkę Lukiškių aikštėje, ir gaunasi didžiulė betonkė.

Bėda yra tame, kad kai politikai ateina į valdžią, administracijos veikėjai daro viską, kad tik užsitikrintų savo postus. Ir paskui knisa protą, knisa protą, knisa protą, kol išvaro visus iš proto. Protas pasimaišo Tarybos nariams, o gal net ir merui priknisa protą tiek, kad jis irgi kur nors patiki kokiais nors valdininkų kliedesiais.

Kas atsakingas už pinigus? Politikai. Vilnius lyg ir gerėja, lyg ir daugėja darželių, lyg ir kažkas vyksta, ir skola mažėja (ją galės sėkmingai vėl padidinti kokia nors kita valdžia).

Kas atsakingas už tuos valdininkiškus biurokratus su tomis darželių registracijomis, visokiais dešimtis metų sėdinčiais transporto kliedėtojais, medžių kirtimų planuotojais ir panašiais reikalais? Administracijos direktorė.

Už darbuotojų priėmimą ir atleidimą atsakinga būtent administracijos direktorė. Vilniaus savivaldybė užima visą dangoraižį. Ten yra nesuvokiamas žmonių skaičius. Jūs matėte kur nors, kiek užima visa Maxima administracija? Taip, tas pats verslo centriukas prie Akropolio, ir tai ne visas. Jūs žinote, kiek jie valdo pinigų srautų, žmonių, prekybos taškų ir taip toliau, per keletą valstybių? Fcuk, jei Maximos administracija dirbtų taip blogai, kaip Vilniaus savivaldybės administraicija, tai jų administracijos darbuotojai nesutilptų į visus Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos dangoraižius kartu sudėjus.

Realių galių neturėjęs, bet pilnas idėjų, duomenimis besiremiantis Povilas Poderskis padarė Vilniaus valdymui daugiau, nei visa dabartinė administracijos vadovybė kartu sudėjus.

Ate, Vaitkunskiene. Geriau vėliau, negu niekad.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

13 thoughts on “Ate, Alma Vaitkunskiene

  1. nvrm

    Žinoma, ne visas centriukas prie Akropolio yra Maxima administracija, nes ji šiaip jau yra Naugarduko g.

    Reply
  2. No need

    Na teisingumo delei tai visa vp grupe ne tik maxima 🙂 per tuos du pastatus pasiskirste 🙂 tai kaip ir vistiek labai nedaug tos administracijos

    Reply
  3. Rokiškis

    Būna, kad net Rokiškis prašauna 🙂 maxima administracija prie Akropolio 😀

    Reply
  4. Kurmis

    Tai kad toli gražu ne ate jai, niekur neis, o jei bus vejama teismuose ilgai ir nuobodžiai bylinėsis kol galų gale grįš į tas pačias pareigas, nes sutikime, ji daro darbą ir daro jį gerai. Kiekviename žingsnyje meras giriasi apie mažinamas skolas, atrodo kad tai yra administracijos nuopelnas.

    Reply
    1. Jonas

      Administracijos direktorius yra politinio pasitikėjimo postas, todėl teismų vargu ar bus.

      Reply
    1. Pjovejas

      Beje, turim tokią pasikėlusią administratorę ir vyriausybės lygmeniu: vyriausybės kanclerę. Kuri įsivaizduoja, kad kanclerio postas irgi yra daryt politinius sprendimus, o ne administracinius.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *