Artėjant Seimo rinkimams

Artėjant Seimo rinkimams, mane tarpais apima beviltiškumo jausmas. Aš pasižiūriu į dabartinę Seimo daugumą ir mane ima siaubas. Aš pasižiūriu į opoziciją ir mane irgi supurto. Aš nežinau, už ką balsuoti. Tiksliau, gal ir žinau, bet mane visvien ima kažkoks klaikumas. Ir baimė dėl to, kad išrinks visiškus atmatas, ir baimė dėl to, kad bet kuri partija, už kurią gal ir galima būtų balsuoti, turi daugybę tokių minusų, kad aš juos įrašyčiau į sąrašą tų, už ką nebalsuoti. Bet kitos partijos dar klaikesnės. Ima toks jausmas, kad viskas blogai, bet tai reiškia, kad reikia rasti sprendimą. Ir mes galime rasti bent kažkokį sprendimą.

Mane užveikė Seime ir Vyriausybėje sėdintys durniai. Manau, kad jus irgi užveikė. Ir mes galime sistemingai viską pakeisti.

Mane užveikė Seime ir Vyriausybėje sėdintys durniai. Manau, kad jus irgi užveikė. Ir mes galime sistemingai viską pakeisti.

Aš jums duosiu apžvalgą, ką aš manau apie kiekvienus, už ką bent iš principo verta balsuoti, bent jau dėl kokių nors priežasčių. Ir čia bus labai baisi apžvalga, nes graži man nesigauna. Tačiau visgi čia bus patarimų, ką galima daryti. Ir aš nežinau, ar mes galime dar kažką pakeisti, bet pabandykime. Nes visgi mes galime. Jei nebandysime – tai nieko nepakeisime. Todėl pabandykime ir gausis.

Aš rašysiu tik apie tuos, už ką bent iš principo verta balsuoti. Nes nemanau, kad verta balsuoti už kontrabandininkų šeimos partiją, kuri nuolat užsiima antikorupcines pozicijas, šaudo pareigūnų šunis ir valtimis užmušinėja upėje besimaudančius žmones. Aš nemanau, kad verta balsuoti ir už tokią partiją, kurios veikėjų koNpetencija tokia, kad jie surengia planą išvis uždrausti internetus, nes per internetus skleidžiama jiems netinkama informacija – AČIŲ.

Nors bendrai tai yra ir dar blogiau – nes gerai pagalvojus, pvz., keliuose rajonuose situacija realiai pagerėtų, jei ten į valdžią ateitų kad ir kokia nors Darbo partija arba kokia nors partija „Tvarka ir teisingumas“. Taip, jūs nesuklydote, būna net ir taip blogai, kai kažkur nagus įkiša nacionalistai, kurie atima iš žmonių bet kokias galimybes išmokti valstybinės kalbos (t.y., sukelia diskriminuojančią situaciją), o paskui dėl to visur rėkia ir šlamščia lėšas, kuriomis dar labiau įsitvirtina. Taip, įvertinus pasekmes, tai dar baisiau už bet ką.

Mane vemt verčia nuo visokių politikos šlykštynių. Ir deja, tos šlykštynės vis sėdi valdžioje. Ir deja, lieka tik rinktis tuos, kas turi trūkumų. Didelių trūkumų, bet ką padarysi. Pakalbėkim apie tai. Ir padarykim, nes bliamba, nu turi gi gautis. Kai taip klaiku, tai tiesiog privalo gautis kažkas gero. Ir gausis ir viskas. Todėl prašau visų (dar prieš apžvalgą) – darykim ir gausis.

Už kokią partiją ir kokius kandidatus balsuoti Seimo rinkimuose?

Pradžioje aš noriu pasakyti realybės faktą: Lietuvoje į rinkimus ateina daugybė žmonių, kurie, kaip čia pasakius, yra alternatyvų intelektą turintys. Kitaip tariant – durniai. Tai klaikūs žmonės. Jie balsuoja už tuos, kurie baisiausi. Tiesiog priimkim tai, kaip faktą, nes tą faktą rodo rinkimų pasekmės – pagal išrinktuosius veikėjus galime spręsti ir apie rinkėjus, kurie tai nulemia. Gerumas čia yra toks: tokie žmonės supranta paaiškinimus. Ir mes galime jiems padėti. Tereikia kalbėtis ir pasistengti, kad jie tiesiog truputį paslinktų savo sprendimus link geresnių.

Tada noriu pasakyti kitą realybės faktą: kad ir kokios baisios kokios nors partijos būtų, jos yra skirtingo baisumo. Vienos yra gal ir baisios, bet pakenčiamai. Kitos yra baisios nepakenčiamai. Trečios yra nesuvokiamai klaikios. Politinė situacija realiai priklauso nuo to, kokią dalį vietų Seime laimi pakenčiamai baisios partijos, o kokią dalį laimi nesuvokiamai klaikios partijos. Jei po truputį vis daugiau balsų gauna mažiau baisios partijos – tai randasi dar geresnės partijos, o blogos partijos išnyksta.

Tada noriu ir trečią faktą pasakyti: kiekvienoje partijoje yra visokių politikų. Net blogiausiose partijose yra kažkiek dorų, sąžiningų ir protingų žmonių. Ir net geriausiose partijose yra vagių, korupcionierių ar durnių. Visada klausimas toks: kokie iš tų žmonių kokias vietas laimi per rinkimus. Jei po truputį daugėja gerų žmonių – situacija gerėja, o blogieji nueina į užmarštį.

Dabar, jei turime šituos faktus, pažiūrėkim, kas iš to tiesiogiai seka:

  • Situacija gali pasitaisyti, jei į rinkimus eis tie, kas nebalsuoja už šlykštynių partijas, o balsuoja kad ir už nekokias, bet mažiau blogas partijas. Labai svarbu, kad balsuoti eitų visi, kas turi bent krislą sveiko proto.
  • Situacija gali pasitaisyti, jei tie, kas balsuoja už, tarkim, jums nepatinkančias partijas (nesvarbu, kas jums nepatiktų), renkasi tą partiją, kuri yra mažiau baisi už kitas. Labai svarbu, kad žmonės rinktųsi mažiau baisius. Ne kad darytų kardinaliai teisingus pasirinkimus, o tiesiog kad rinktųsi teisingesnius iš tų, kas jiems priimtini.
  • Situacija gali pasitaisyti, jei rinkėjai kiekvienoje partijoje reitinguoja tuos, kas yra mažiau blogi. Netgi pakankamai blogos partijos gali pagerėti, jei į Seimą jose paklius geresni žmonės.

Aš noriu pasakyti, kad netgi labai blogoje rinkimų situacijoje yra galimybės šį bei tą pakeisti į gerą. Ir tie pokyčiai gali būti visai naudingi, jeigu jie bus pakankamai dideli. O pakankamai dideli pokyčiai gali gautis iš nedidelių, visai įmanomų. Ir tuos pokyčius mes galime padaryti. Po truputį, kad ir nedidelius.

Realybė yra tokia: kartais netgi pavienis balsas nulemia, kas bus išrinktas į Seimą (taip, buvo atvejis, kai vieno, realiai vieno balso skirtumas nulėmė). Situacijos, kai nulemia vos keli šimtai balsų – tipiškos. Ir tipiška situacija, kai vos kokios nors dešimt vietų Seime skiria valdančiąją daugumą nuo opozicijos. Visą tai galima pakeisti – tai nėra dideli skaičiai, tai nėra kažkokie stebuklai. Tiesiog reikia daryti ir pakeisti.

Taigi, kiekvienas gali pabendrauti su dešimtim-kita žmonių ir tokiu būdu pridėti dešimtį-kitą balsų tinkamesniems kandidatams. Ir dabar kaip tik tas laikas.

Čia paprasti trys punktai:

  • Jei nori, kad kažkas keistųsi – eik į rinkimus ir balsuok už tuos, kas mažiau blogi, o daugiau geri.
  • Jei nori, kad kažkas keistųsi – agituok kitus už tuos, kas mažiau blogi, o daugiau geri.
  • Jei nori, kad kažkas keistųsi – galvok apie tai, ką tokius renki ir kitiems irgi paaiškink.

Labai svarbu suprasti, kad ne tiek svarbu, kad laimėtų geriausi, kiek tai, kad bendras balansas pasikeistų iš blogio į gėrį. Jei kažkas, kas balsavo už šunų medžiotojus, pabalsuos už šiaip korupcionierius – tai jau yra balanso pokytis į gėrį. Net jei kažkoks žmogus nebalsuos už padorumo siekiančią partiją ar kandidatą, tas žmogus visgi gali pasirinkti geresnį, o ne blogesnį variantą. Ir galima tam žmogui padėti pasirinkti geriau.

Aš jums rekomenduosiu po 11 žmonių reitingavimui pagal partijas. Kodėl po 11? O todėl, kad nebūtų begalinio skaičiaus. Ir kodėl ne po 5? O tam, kad pasirinkti būtų ką. Ir kai kurie kandidatai dar ir tarpusavy konkuruojantys bus. Kad būtų realiai įmanoma rinktis.

Aš iš anksto atsiprašau kai kurių pažįstamų ir tikrai sąžiningų ir protingų politikų, kad kai kurie netilpot. Aš sudariau sąrašus, o paskui negalėjau kai kurių išmesti, tai randomu išmetinėjau. Kas nepakliuvot – kauliukai taip iškrito. Taip atsitinka. Sąrašai negali būti begaliniai.

Taigi, pasižiūrėkim truputį į tai, už ką balsuoti verta, už ką agituoti verta ir kokius mes galime padaryti pokyčius.

Lietuvos socialdemokratų partija

Aš žinau, kad daugeliui mano skaitytojų LSDP yra baisi partija, kuri yra siaubas siaubiausias. Bet aš noriu jus paskatinti jei ir nebalsuoti, tai bent jau tapti agituotojais, kurie kitus skatintų balsuoti už šią partiją. Ir kad ir kaip jums atrodytų baisu, aš manau, kad LSDP yra verti palaikymo. Tiesiog už šią partiją gali balsuoti tie, kas balsuoja už Darbo partiją. Tie, kas niekad nebalsuotų už konservatorius, liberalus ar dar kažką, kas jums gal ir patinka.

Ar norite Darbo partijos vėl valdžioje? Virginja Baltraitienė ir jos koNpetencija. Audronė Pitrėnienė ir jos ačiŲ. Taip, švietimo ministrė sako ačiŲ ir dar aprėkia moksleivę, kuri bando rinkimines diskusijas organizuoti. O kai Andrius Tapinas ima rengti savo laidas, šita pati Darbo partija nutaria išvis uždrausti internetus. Tiesiog. Nes uždrausti.

Savo demagogiškose kalbose Darbo partijos veikėjai dar sugeba nesuvokiamai veidmainiškai pasiremti ir Dalios Grybauskaitės pasiūlymu dėl Kremliaus propagandos ribojimų – tam, kad uždraustų Andrių Tapiną. Ir visus tuos internetus, kuriuose kalba apie jiems negerus dalykus. Jiems negeri dalykai – tai yra tiesiog elementari tiesa apie jų koNpetenciją ir ačiŲ. Jie ir mane uždraustų mielai. Taip, jie uždraustų žiurkėnus.

Tiesiog vat taip primeskite: jie yra tokie nupušę, kad bandydami uždrausti Rokiškį Rabinovičių, jie uždraustų tiesiog žiurkėnus. Tuos pačius žiurkėnus, kuriuos žmonės augina namuose. Taip, čia yra jų lygis.

Aš dar priminsiu, kad kadaise, prieš kažkiek metų, kai buvo valdžioje, Darbo partija dar buvo sugalvojusi, kad Vytautas Landsbergis ir TS-LKD esą teroristinė organizacija. Ir bandė juos uždrausti kažkokiais Seimo nutarimais. Nes o kodėl gi ne?

Jums kyla klausimų po šito, kodėl verta balsuoti už socdemus? Aš jums sakau paprastai: rinkėjai, kurie balsuoja už Darbo partiją, dažnai balsuoja ir už socdemus. Ir niekada nebalsuoja už konservatorius. Jei esate konservatorių fanai, agituokit Darbo partijos mylėtojus balsuoti už socdemus ir viskas. Ir jei pavyks, Darbo partijos neliks. Ir jos neturi likti, nes ji yra klaikus, nesuvokiamai košmariškas darinys.

O jei jums nepatinka visokie socdemų veikėjai, tai štai sąrašas reitingavimui, kuris gali pakeisti situaciją pačios Lietuvos socialdemokratų partijos viduje, nes ten irgi gėris gali kilti į viršų. Ir jei rinkėjai reitinguos šiuos žmones, tai Lietuvos socialdemokratų partija bus geresnė:

  • Gintautas Paluckas
  • Linas Jonauskas
  • Ernesta Apanavičiūtė
  • Agnė Goldbergaitė
  • Marius Skarupskas
  • Gintarė Janulaitytė
  • Darius Razmislevičius
  • Mindaugas Janulionis
  • Ramūnas Burokas
  • Sergejus Tichomirovas
  • Valentin Gavrilov

LSDP yra labai konservatyvi partija, bet jei viduje iškiltų jaunesni žmonės, ji gali smarkiai pasikeisti. Ir LSDP gali suėsti darbiečių balsus. Ir dalį tvarkiečių balsų – taip pat. Ir nors aš suprantu, kaip daugeliui tai atrodo baisu, aš jums siūlau agituoti už LSDP. Daugiau LSDP Seime – mažiau visokių šiukšlių, nes dabar situacija yra tokia, kad bendroje masėje LSDP yra daugiau gėrio, negu blogio pusėje. Agituokit už juos. Mažiau šiukšlių – Lietuva gražesnė.

Upd.: aš susibalamutinau, nes kai kurie iš gerųjų nedalyvauja rinkimuose – taigi, Mindaugas Sinkevičius, Loreta Levulytė, Domas Griškevičius, Povilas Isodas – jie nedalyvauja rinkimuose. O gaila, nes galėtų.

Pasiimkite tą mano jums duotą LSDP reitingavimo sąrašą ir nepatingėkite paagituoti tuos, ką reikia. Tuos, kas gali balsuoti už neaišku kokias šiukšles. Nes mums Lietuvoje reikia normalios kairės, o ne ačiŲ koNpetencijos.

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai

Šita partija yra tie, už kuriuos daugybę metų balsuodavau ir balsuodavau. Už tai manęs nekenčia daugybė liberalų, už kuriuos, kaip bebūtų keista, aš irgi balsuodavau (vienus – sąrašu, o kitus – per vienmandatę). TS-LKD yra man labiausiai dvilypius jausmus kelianti partija iš visų.

Aš negaliu pakęsti tų senų degradų, kurie dangstosi morale, o tuo pat metu yra pasiryžę sužlugdyti, pažeminti ir sutrypti bet ką. Tų degradų, kuriuo visiškai dviveidžiai. Aš kalbu apie tą daginį talibaną, kurio aktyvistė sugeba viešai nuo Seimo tribūnų pareikšti, kad pirmyš kam nors į lėkštę. Taip, tai viena iš tos partijos veikėjų. Taip, tos pačios partijos veikėjai sugeba pareikšti, kad vienišos motinos nėra šeima, o jų vaikai yra benkartai.

Ir nepaisant to, šita partija yra ta, kuri visiškai nuosekliai, visiškai sveiku protu besiremdama, darė ekonomines reformas netgi tuo metu, kai Lietuvoje buvo krizė ir reformų daryti buvo beveik neįmanoma. Tai yra partija, kurios tuometinis vadovas, Andrius Kubilius, pasiryžo politinei savižudybei vardan bendrų ir rimtų tikslų. Tai vienintelis toksai premjeras Lietuvos istorijoje.

Nėra kitos partijos, kuri keltų man tokius dvilypius jausmus, kaip TS-LKD. Tai partija, kuri yra ir nuostabi Sąjūdžio tęsėja, laisvės nešėja, Fluxus dvasios skleidėja, ir kartu klaiki pelėsiais ir šūdais dvelkiančio davatkiškumo puoselėtoja.

Aš vėl balsuosiu už juos. Aš nežinau, ką daugiau rinktis, nes vienintelė alternatyva man irgi kelia tokius pat dvilypius jausmus. Aš balsuosiu už juos ir tiesiog reitinguosiu. Reitinguosiu tuos, kurie nori šioje partijoje pokyčių. Tuos, kuriems kylant, bus mažiau dagizmo ir daugiau sveiko proto.

Ir aš kviečiu už juos agituoti. Už juos, beje, gali balsuoti dalis tų žmonių, kas balsuoja už partiją „Tvarka ir teisingumas“. O jei kažkas ir taip už TS-LKD balsuos – paagituokite, kad balsuotų už tuos, kas šią partiją pakeis į gerą. T.y., už konkrečius asmenis.

Atskirai aš jums pridėsiu apie vieną asmenį, už kurį aš jus kviečiu balsuoti. Ir už kurį kviečiu agituoti. Tai Mantas Adomėnas. Ir melskitės, kad jis praeitų kuo aukščiau, kiek tik įmanoma aukščiau, net jei jums jis nepatinka.

Aš žinau, kad daugelis jo nemyli, bet čia irgi paprastas pasirinkimas: LKD sparne yra visokie vienišų motinų draudėjai. Ir yra tie, kas gali ten pat padaryti pokyčių. Rinkitės – Rimantas Dagys ar Mantas Adomėnas? Jūs suprantate, apie ką aš kalbu? Tiesiog rinkitės iš vieno vienintelio pasirinkimo. Ir agituokite už Mantą Adomėną, nes tai vienintelis pokyčius galintis padaryti žmogus tame sparne.

Štai jums sąrašas, tiesiog sąrašas:

  • Gabrielius Landsbergis
  • Ingrida Šimonytė
  • Dainius Kreivys
  • Mantas Adomėnas
  • Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
  • Gintarė Skaistė
  • Mykolas Majauskas
  • Aistė Gedvilienė
  • Monika Navickienė
  • Žygimantas Pavilionis
  • Vilius Semeška

Matote sąrašą? Jis pakankamai didelis. Ir jei jūs esate socdemų ar liberalų rinkėjas ir susiduriate su daginiais kliedesiais, tai jūs žinote, už ką agituoti tuos, kas visvien balsuos už konservatorius. Taip, brangūs socdemai, agituokite už konservatorius. Jūs žinote, kad kai kada tai yra verta.

Liberalų sąjūdis

Čia ta partija, kuri persišovė sau kojas tiek kartų, kad jau tų kojų neliko. Nes kai esi durnius, tai pats save žudai. Ir šita partija tai padarė. Ir žinote, aš jau netgi tikiu, kad iš esmės, jie yra sąžiningi. Sąžiningesni už daugumą kitų. Ir aš tuo tikiu vien todėl, kad aš žiūriu į tai, ką jie su savimi daro ir suprantu, kad korumpuotos partijos taip nesielgia. Tas erzelis su šaudymaisis sau į kojas – tai visiškai tiesioginė kažkokio sąžiningumo, gėdos ir nepatogių jausmų pasekmė. Kažkas keisto ir unikalaus.

Šita partija yra tie, kurie nuolat kliedi visokius absurdus apie elektroninį balsavimą. Ir jiems nors kuolą ant galvų tašyk – jie yra tokie durni, kad tiesiog nuoširdžiai tuo tiki. Šita partija yra tie, kurie sugeba į pirmą sąrašo dešimtuką iškelti kažkokius sportininkus ir niekam nežinomus tipus, nes viduje yra toks nesuprantamas bardakas, kad tiesiog vyksta kažkokia pamišėlių demokratija, o ne planingas pasiruošimas rinkimams. Šita partija sugeba išsitraukti kažkokį kortų lošėją iš pakrūmių, o paskui surengti visišką suirutę. Taip būna tada, kai partijos viduje pernelyg daug naivių žmonių, tikinčių, kad kažkas bus gerai savaime ir kad gėris yra tiesiog gėris, kuris nugalės.

Dievaži, naivių sąžiningų durnių partija, kurios viduje vis įsisuka kažkokie masiuliniai, guoginiai ir kitokie bardakai. Kaip kokie vaikai tiesiog. Naivūs vaikai, bet tai gal ir gerai. Dėl to ir į skandalus pakliūna. Būtų nenaivūs – nepakliūtų. Ir jei pakliūna – reiškia, kad jie valosi ir gerėja. Paradoksas, bet po visų tų gėdingų skandalų galima numanyti, kad Liberalų sąjūdis dabar jei ir ne švariausia, tai viena iš švariausių partijų, kokios tik Lietuvoje yra.

Aš už juos jau ne kartą balsavau ir dar balsuosiu. Ir aš už juos agituoju. Nes už juos gali balsuoti dalis tų, kas balsuoja už tvarkiečius, dalis tų, kas balsuoja už valstiečius, dalis tų, kas balsuoja už darbiečius ir panašiai. Ir jei liberalai nepraeis tų penkių procentų, jūs žinote, kas sudarys daugumą Seime? Tie patys, kas jau dabar sudaro valdančiąją daugumą. Rinkitės – tvarkiečiai su darbiečiais ar Liberalų sąjūdis. Rinkitės ir viskas. Tiksliau, nėra čia ką rinktis – reikia juos palaikyti.

Ir jei jau taip, tai štai jums sąrašas, kaip tik tie, kurie verti jūsų balsų:

  • Viktorija Čmilytė-Nielsen
  • Skirmantas Tumelis
  • Romas Sadauskas
  • Aušrinė Armonaitė
  • Pavel Kovtunec
  • Simonas Gentvilas
  • Marius Gorochovskis
  • Virginija Chomentauskaitė
  • Vincas Jurgutis
  • Vilija Gucevičiūtė
  • Gintaras Steponavičius

Beje, Liberalų sąjūdis, skirtingai nuo konservatorių, visai neblogai atrodo daugeliui nelietuvių. Ir taip pat ir visokiems neapsisprendusiems. Žodžiu, galima irgi pajudinti Lietuvą link gero. Ir taip, brangūs konservatoriai ir socdemai – liberalai irgi yra tie, kurių jums reikia. Tai irgi judesys link gėrio.

Aušra Maldeikienė

Ponai ir ponios, atskira tvarka, specialiai pabaigai jums rekomenduoju Aušrą Maldeikienę. Ir visiškai nesvarbu, kad ten kažkokia nupušėlių partija, kurioje ji yra. Ir visiškai nesvarbu, ką jūs apie ją galvojate. Pažiūrėkit paprastai: tai moteris, kuri nori ištaškyti ir gali ištaškyti tuntus visokių biurokratų. Ir ji tai daro.

Nenorit liberalų, konservatorių ir socdemų, bet dar labiau nenorit darbiečių, valstiečių, tvarkiečių ir kitokių į juos panašių tipažų? O tiesiog gal norite, kad kažkas nebalsuotų už darbiečius, tvarkiečius ar dar kokius nors panašius? Aušra Maldeikienė yra pasirinkimas jums. Ir balsavimui, ir agitavimui. Tiesiog dėl to, kad ji nekenčia durnių, korupcionierių ir melagių panašiai, kaip nekenčiu aš.

Jei į Seimą pakliūtų trisdešimt Maldeikienių, tai jūs žinote, kas atsitiktų? Ogi tas ir atsitiktų, kad kai kurioms korupcinėms skylėms maža tiek nepasirodytų, kad jos iš skylių pavirstų į išvis tuštumą, nes jų tiesiog neliktų. Nes skirtingai nuo kai kurių šūkalotojų, kurie apsimetėliškai bando vaizduoti kovotojus prieš korupcijas, Maldeikienė yra tiesiog kovotoja, kuri tiesiog pasiutus. Aš žinau, apie ką kalbu.

Gėrio daugėja ne tik tada, kai tiesiog jo daugėja. Gėrio daugėja ir tada, kai blogis ištaškomas į šipulius. Ir aš nieko negaliu pasakyti apie kitus tos neatsimenu kaip besivadinančios, berods Pilietinės demokratijos partijos narius, bet Maldeikienė yra ta, kuri taškys be gailesčio. Ir to irgi reikia.

Ponai ir ponios, noriu pasikartoti: esmė yra gėrio ir blogio balansas, kurį mums reikia paslinkti į gerąją pusę. Ir mes tai padaryti galime. Ir turime tai padaryti. Ir viskas. Ir taškas. Ir darykim. Kuo labiau darysim ir kuo labiau kitiems paaiškinsim, tuo bus geriau. Ir rinkimai baigsis gerai.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

113 thoughts on “Artėjant Seimo rinkimams

  1. Ramūns

    Dėl visko sutinku, išskyrus Maldeikienę. Man ji atrodo labiausiai dviveidiška iš visų…

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Kadangi juntamą laiką pažįstu, tai galiu pasakyti paprastai -- ji tiesiog yra tokia, kokia yra -- paprasčiausiai nekenčianti makaronų ir nejaučianti kompleksų dėti tai, ką galvoja. Ir dėti intensyviai, kad maža nebūtų. Retas atvejis, bet tuo ji ir išskirtinė.

      Reply
      1. Vycka

        Man užkliūna Maldeikienės religingumas. Negaliu pasitikėti davatkomis. Net keista, kad ekonomikos ir socialinėse srityse ji atrodo tikrai aštraus proto.

        Reply
        1. Dr. Išminties Mechanikas

          Negaliu pasitikėt davatkom hahaha. Tai balsuok johaidy už Butkę su vėsaite ir dublpntršn partijos gavrikus. Anie nedavatkiški. Nu tai čia taip bravūriškai. Apie pasitikėjimo fenomeną. Kad ir asilui būt skaidru. Hahaha.

          Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Vertas. Tiesiog sąrašai pas mane riboti. Kai bandai sukišti visus, tai ima plėstis, o tada reikia kažkaip imti ir apkarpyti. Ir viskas. Tai vat ir viskas -- pakliuvo į apkarpymą.

      Reply
    2. gadiminas

      Aivaras nėra partinis, jis tiesiog padeda iš idėjos, ir gal būt sutiktų būti ministru. Tas pats ir su Adomu Audicku, Pauliumi Kunčina, Arnoldu Pranckevičium, Jurgita Šiugždiniene.

      Reply
  2. Kazys

    Su Maldeikiene čia visai nupušote gerbiamasis, moteris kuri sakė niekada neis į politiką, moteris kuri visur mato tik blogį ir kritikuodama kitus niekada nepateikia sprendimų tiems kritijuojamiems dalykams, aš sakyčiau net baisiau už Graužinienę, Loreta bent jau sėdi kaip višta lizde ir viskas, o Maldeikienę įleidus į seimą vien tik jos blevyzgų tektų klausytis.

    Reply
    1. mustangas

      Kai aš buvau mažas aš galvojau, kad niekada neužaugsiu. Paskui praėjo.

      Dauguma politikų bręsta tyliai kabinetuose ir partijų pleneruose. Pas Maldeikienę genezė vyksta garsiai su minčių fejerverkais ir mums stebint. Kai kurie jos pasisakymai ir karštai sugeneruotos idėjos verti interneto hitų, bet jie yra į temą ir labiau skirti pažadinti auditorijai nei realiam įgyvendinimui. Jei ji būtų partijoje ji gražiai įsipaišytų pas čia aprašytus liberalus. Specialaus paragrafo ji tikrai nusipelno.

      Reply
  3. Jolanta

    Maldeikienė man patinka savame amplua. Smagiai ir teisingai „susiklauso“ jos laidos eteryje, bet isterijai Seime ne vieta. Tokie karštakošiški mostai, kokiais mojuoja ponia Maldeikienė sykį gali atnešti daug naudos, o penkissyk -- pridaryti žalos. Dar kartą: Seime isterijai ir šiaip perteklinėms emocijoms ne vieta.

    Reply
    1. Vytautas

      Tai gal seime reikia sėdėti ir po stalu kurpti savo šešėlius kaip kad daro dabartine valdančioji dauguma. Jų juk noras ir yra būti nepastebėtiems ir tyliems. Reikia katogoriškai ir griežtai. Kitu atveju tik vyksta smaukymasis…

      Reply
  4. jurgis

    Balsuodavau ir ketinu balsuoti už liberalus. Bet kas bus, jei jie nesurinks 5 proc? mano balsas nueis perniek?

    Reply
    1. Arnas

      As vis tiek uz juos balsvau, taip pat buvo abejoniu del balso, bet, pagalvojau, o gal ir nenueis per niek..

      Reply
    2. mmm

      Pagal paskutines apklausas (rugsejo 15-20) liberalai surenka 6,5 proc nuo dalyvausiančių. Tai tikrai preais.

      Reply
  5. Dalia

    Ar yra priežasčių, dėl ko sąraše nėra Gelūno ir Kuodytės, ar tiesiog netilpo?

    Reply
    1. Archeologai

      Gelūnas….. atsiprašau netinkama kandidatūra. Pats dirbu paveldosaugos srityje, tai ministras, kuris tik dirbo ministru, taip patvirtino senai lauktą PTR, bet tai DEKLARATYVUS SPRENDIMAS, kuris realiai nepakeitė sistemos Didžiausių ydų: palikta per daug vietos „žodiniams ryšiams“, per daug skambių frazių, po kuriomis nesislepia niekas. Pati sistema reikalauja pertvarkos įstatyminiame lygmenyje, ypač kas liečia įstatymus dėl statybų saugomose teritorijoje ir pan. Taip pat, pati sistema reikalauja pokyčių dėl KVAD veiklos skaidrumo, aparato pokyčių jų komepetencijų ribų (kalbu apie MAK prie KPD, VT 1-3 prie KPD) apibrėžtumo, kad nesiskirstų PTR su STR ir kitais įstatymais ar reglamentais. Reikia sistemai reiklaus ir nepaperkamo ministro, kuris nenuleistų potvarkius į KVADą o ten ta pati bezobrazija, „seni santykiai“ viešai žinomos paslaptys yapč apie MAK narius kurie vertina archeologinius projektus, juos atmetinėja o stumia „savų UAB“ atstovaujamus. Tai viešos paslaptys, tai reikia keist. Baigiant, Gelūnas buvo ministras, kuris tik ramiai „oficialiai“ atidirbo, o reliai -- nieko naujo.

      Reply
  6. Audrius

    Apie liberalus labai teisingai. Balsuoti už juos reikėtų net tiems, kurie dėl masiulinių linksta link TS-LKD. Būtina, kad jie praeitų tuos penkis proc. Kitaip bus blogai. Tik matematika, nieko asmeniško.

    Reply
  7. Saulius

    Šios idėjos tikslas yra ją paskleisti tarp žmonių, kurie jos patys neperskaitys arba jos nesupras. Ir dar kadangi šitą pastūmį į gerąją pusę atlikinės apaštalai, kurie ne visi yra fenomenalios atminties turėtojai, neabejoju, reikia jiems pagelbėti labiau negu yra dabar. Reikia padaryti šių partijų reitinguojamų asmenų sąrašą vienoje vietoje, iš kurios pasidarai Print (gal galima įdėti į straipsnį atsisiuntimui linką). Būtų idealu, kad sąrašiukas būtų gražiai apipavidalintas, kurį dar patriotiškai būtų prašmatnu išsitraukti šalia kitų ir sukelti jiems pavydą. O jau sutikus tuos taikinius, kuriuos reikia nukreipti teisinga linkme, būtų galima iš piniginės jį išsitraukti ir net atiduoti, nes nu tikrai jie nieko neprisimins ir t.t. Taip pat tas sąrašas galėtų sėkmingai plisti per FB (jei gražiai sumaketuotas), nes FB yra tikroji apaštalų šventovė, kurie nulems šios idėjos rankų ilgį.

    Reply
  8. ss

    Jaunime,nelik nuošaly. Jums kurt valstybę. Brauk iš sąrašo senbezdas, rink savo bendraamžius

    Reply
  9. Laura

    Pasiulei Landsbergį, bet ar ne jo giminiu verslas pardave kariuomenei auksinius irankius? 🙂 kazkaip nieko patikimo jame nematau

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Kokių giminių verslas? Vieno iš darbuotojų žmonos pusbrolio bobutės kaimynės sūnėno draugo? Aš jums garantuoju, kad tarp jūsų giminių yra kas nors, kas turi draugų, dirbančių Maximoje. Tai reiškia, kad jūs čia komentaruose atstovaujate Maximos interesus?

      Žodžiu, mažiau klausykit kliedesių iš televizoriaus. Faktas yra toks: Oleko vadvaujama ministerija darė pirkimus. T.y., ministerija, vadovaujama vieno iš esminių TS-LKD priešininkų -- LSDP.

      Reply
      1. Vytenis

        Kai ponas Gabrielius per renginius verslui deklaravo, kad palaiko naująjį socialinį modelį ir kad palaikys darbo kodekso priėmimą visu šimtu procentu, o faktinis balsavimas parodė visai ką kitą, tai ir nebeliko noro už juos balsuoti. O prisiminus šeimos politiką, dirbtinį apvaisinimą ir t.t…

        Balsuosiu už liberalus.

        Reply
        1. Dainius

          Negaliu skaityti tokiu komentaru nes mane vemti vercia nuo tokiu kurie sokineja nuo vilko ant meskos. Bijot kad suvalgys neikit i miska. Ar jums smegenu neuztenka kad balsuojat uz visokius Lanzbergius? Lietuva jau 25 metus valdo tik 2 partijos ir tie patys zmones arba ju atvesti nauji. Ziurekit ne reklamas kas siulo algas didinti mokescius mazinti ir paskui paims valstybines paskolas kad tai igyvendinti o ar jusu ir ju paziuros sutinka su jusu ir taip tie seimo nariai balsuos uz istatymus kaip jus uz juos balsuotumete. Mano asmeniskai poziuris sutampa su Rolando Paulausko ir jo nauja vedama partija Lietuvos Liaudies Partija. O cia jau jums spresti kokiam paziuru lauke jus stovesit.

          Reply
        2. mustangas

          Dirbtinis apvaisinimas patenka į davatkyno kategoriją. Darbo kodeksas su visų kaldros patampymu gavosi nei šioks nei toks.

          Reply
  10. Andrius

    ne visi jauni yra gerai, bet jauninti ir keisti yra reikalinga. Bent 4-6 žmones iš sąrašo išmesčiau, pvz tokius, kurie nusišneka per debatus norėdami pasirodyti labai protingi.
    Maldeikienę matau kaip žmogų, kuris komandoje yra kritikas, o manau tokio žmogaus seime labai reikia.

    Reply
  11. Monikitas

    Puikiai parašyta apžvalga. Bet perskaičiau iki G.Landsbergio ir mano skaitymas baigėsi. Jo, kaip kandidato nematau.

    Reply
  12. Tadas

    G. Landsbergis? Darželių viršininkės vyras, kuri įkūrė darželius miesto centre ir praktiškai už dyką? Kuri, spėju, valdo savo vyrą kaip žaislą.
    Šnekėti jis moka tikrai, bet daugiau…

    Reply
      1. Gabija

        Gerai būtų Kaunui nors vieną tokią Lansbergienę,kuri sugebėtų kurį nors miesto vaiduoklį paversti tokiais rūmais kaip padarė Vilniuje,ir deja atidavė savivaldybei,nes kažkas pakėlė triukšmą,kad per pigią nuomą moka.O man atrodo už tokį Sizifo triūsą galėjo iš vis tą darželį nuo mokesčių atleisti.

        Reply
      2. Tadas

        Daug apie tai rašyta žiniasklaidoje, o beje tenka iš vidaus susidurti su šia sritimi.

        Reply
  13. Jurgis

    Sveiki,
    Būtų įdomu išgirsti nuomonę apie Rasą Budbergytę?
    Taip pat matau prie TS gerų žmonių sąrašo pridėjote Dainių Kreivį, tačiau šiek tiek metų atgal jis buvo priverstas atsistatydinti dėl viešųjų ir asmeninių interesų sumaišymo. Sakot per anksti išbraukiau iš savo sąrašų?

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Dainiaus Kreivio atstatydinimas buvo vienas iš tų atvejų, kai visiškai nei į tvorą nei į mietą viskas. Turėjo žmogus verslą, didelį. Atidėjo į šalį, nuėjo į politiką. Paaiškėjo, kad verslo atidėjimo deklaravimas buvo pagal formą ne iki galo toks, kaip kažkam reikia. O paskui purvai. O paskui visgi viskas atsistojo į vietas.

      Reply
    2. Arklimantas

      Kreivys yra visiškai identiškas Zuokui. visiškas korupcionistas. tik gražiai atrodo. paklauskite kada Kreivio kur jis atostogauja Nidoje ir kiek už tai moka (pats., o ne valstybė). bus viskas aišku.

      Reply
  14. Igor

    Labai sutapo mintys dėl liberalų. Negerai, kad Masiulis ėmė kyšį, bet gerai, kad pagavo. Iš esmės jo elgesys pasmerktas. Išvalytas žulikas iš aukščiausio posto. Kažkoks švarumo, nors tuo pačiu ir tuštumo, jausmas. Konservatoriai savo balsus surinks, manau, surinks ir taip. Bet reikia gelbėti liberalus. Tiesiog ta ideologija reikalinga seime. Negaliu net pasakyti, kodėl, bet jie turi būti. Ir kažkaip nuojauta sako, kad turėtų aplenkti tiek TT, tiek DP. Autoriui ačiū už apžvalgą.

    Reply
  15. Jonas

    Sveiki. Perskaičiau straipsnį manydamas, jog pamatysiu kažką protingesnio, nes esu aklavietėje dėl rinkimų. Tačiau visiškai nusivyliau. Nežinau, kokiais argumentais remdamasis sudarinėjote sąrašus, bet jie visiškai baisūs. Kaip galima rekomenduoti asmenis, kurie dirbo didžiausiose aferistų kompanijose Lietuvoje ir yra apgavę šimtus žmonių. Arba, kodėl nepaminėti tikrai sąžiningi kandidatai iš mažesnių partijų. Tie patys jūsų mylimiausi konservai alino Kauną daug metų, o dabar per trumpą laikotarpį miestas keičiasi akyse.

    Reply
      1. Jonas

        Pavyzdžiui, Darius Razmislevičius dirbo UAB „Vanesa“, pats ten sudarinėjo sandorius. Visos Kauno institucijos žino šią įmonę, kiek žmonių apgavo…

        Reply
    1. Pjovejas

      Jonai, jūs kažkaip praleidžiat momentą, kad visi šitie Kauno gatvių tvarkymo darbai suplanuoti ir suorganizuoti dar Kupčinsko administracijos. O realiai darbai tik prasidėjo Matijošaitį išrinkus, pagal grafiką. Taip vat ir gaunasi, kad niekas nesigilina kas ir kaip, pamato „blizgutį“ ir eina aklai, nekreipdami dėmesio į esmę…

      Reply
  16. Jolanta

    Padirbėjot neblogai :). O kodėl nieko nėra apie valstiečius ? Į kokią lentynėlę dėtumėt ?

    Reply
  17. Tadas

    Dažnai nesutinku su Jūsų nuomone, tačiau šiame straipsnyje daugleliui išsakytų minčių net labai pritariu!

    Reply
  18. tomas

    Gerb., Rabinovičiau,
    Apie LSDP -- ok, apie Liberalus -- ok, apie TS -- aš, žinokit, nuoširdžiai nesuprantu, kodėl Landsbergis jus žavi? Kuo jis yra įrodęs savo nusipelnymą būtų seime (ar net premjeru)? Be garsios pavardės, kokie jo darbai kalba už jį? Nelabai turiu pripažinti daug girdėjęs apie jo proveržį Europos parlamente bedirbant. Gal galit apšviesti?

    Reply
  19. nieXas

    Nepamineti Lino Linkeviciaus yra labiau nei izulu. Beje, nemanot, kad Liberalu rinkejai nubegs pas Skverneli, o ne konservatorius?

    Reply
  20. fsafsa

    balsuot uz LDDP, tu juokauji??

    siaip kairiuju paziuru rinkejams geriausia partija yra lenku rinkimu akcija. dirba paprastam zmogui. LDDP dirba kapitalui

    Reply
  21. lašadimantas

    Kodėl manote, kad teisti už piktnaudžiavimą tarnyba verti pasitikėjimo? (Kalbu apie G. Palucką)

    Reply
  22. lynoja

    Labai pritariu dėl Maldeikienės! Nors esu prisiekusi liberalų rinkėja, bet vienmandatėj balsuosiu būtent už ją.

    Reply
  23. dangirius

    Gerbiamieji,

    Dar šiandien už pietų stalo diskutavome su artimaisiais, kad vienintelis dalykas, kuris galėtų kažką pakeisti Lietuvoje, tai yra REITINGAVIMAS. Ir nesvarbu kokia prtija, svarbu kelti sąrašo galą į priekį. Labai norisi tikėti, kad interneto ir socialinių tinklų bendruomenė sureaguos į šį straipsnį, jį komentuos ir taip pasielgs kai ateis apsisprendimo akimirka.

    Reply
    1. Arklimantas

      reitingavimas -- didžiausias kliedesys ir absurdas. kaip ir vienmandatės apygardos. partijos turi prisiimti atsakomybę už žmones, kuriais ji pasitiki. kol nebus normalių partijų -- nebus tvarkos jokios. o normalių partijų nebus, kol debilai lįs per reitingavimą ir vienmandatėse.

      ir kada pasedėkite kokioje rinkimų komisijoje. pamatysite kaip skaičiuojami vidiniai partijų reitingai 2 nakties, kai tą dieną visi atsikėlę 5 val. ryto. tiksliau kaip neskaičiuojami arba rašoma vidurkis….

      Reply
      1. Gabija

        Netiesa, visada dalyvauju rinkimuose stebėtoja ir visada būnu iki pat pabaigos nors kartą ta pabaiga buvo 8 val pirmadienio ryto.dar neteko matyti,kad būtų leidžiamas kažkoks vidurkis,visus reitingavimus sąžiningai atliekame iki pabaigos.Tą gali pasakyti tik tie kurie patys dalyvauja.Aišku esu girdėjusi mažose kaimo apygardose visokių „nutikimų’Bet didelėse,didelių miestų apylinkėse su pažeidimais nesitaikstoma.Apylinkės kurioje dirbu jau daugelį metų pirmininkas ir didelė dalis komandos yra socialdemokratai, tai yra mano „priešai“, bet niekada jokių pažeidimų nepastebėjau,nors kaip savo „priešus“ stebiu akylai.Praktiškai nepietauju,vandens atsigeriu iš buteliuko ir nenuleidžiu akių nuo darbo vietos.Manau,kad visi konservatoriai atlieka savo darbą rimtai ir atsakingai, ir svarbiausia visi mes savanoriai,nors dauguma partijų tiesiog samdo stebėtojus,kurie dažnai net nepaklausia kokiai partijai atstovaus.Taigi tiek.

        Reply
      2. Daugirdas

        Nežinau, kur jūs sėdėjote, bet man būnant rinkimų komisijos nariu, trijose skirtingose apylinkėse, teko susidurti tik su sąžiningu darbu.

        Reply
  24. mopsas

    Hm. Palucka gal ir fainas, bet jau teistas už korupciją. Nežinau ko iš liberalų nusipelno Kovtunetsas. Verslininkas ir tiek. Na o iš konservatoų tai būkite atsargūs ir nebalsuokit už Pavilionį. Jis visiškas dagys -- prieš abortus, partnerystę, gėjus, dirbtinį apvaisinima ir pan.

    Reply
    1. Arklimantas

      nemeluok. Pavilionis yra šviesus žmogus. net labai. o tavo nuomone kuo Konservatoriai skiriasi nuo Liberalų, a? matyt tuo, kad jie už gėjus ar bažnyčių uždarymą? pagalvok kitą kartą.

      Reply
      1. As

        tai ir gerai, niekam tos bažnyčios šiais laikais nereikalingos. Tik pinigų švaistymas

        Reply
  25. lašadimantas

    Labai geras ir teisingas straipsnis. Tik norėjau paklausti: negi situacija tokia jau bloga, kad siūlote balsuoti už praeityje dėl piktnaudžiavimo tarnyba teistą kandidatą (G.Palucką)?

    Reply
  26. siaip

    Kuo jus anukas taip zavi? Apart pavardes ir gebejimo pizdelinti kuo dar pasizymejes? Dirbtinis jis kazkoks darinys. Aha tikrai slovinkim kubiliu su ypac sekmingom „reformom“ ir saikingais protingais sprendimais aka durnais. Kokia ten istorija su TVF paskolomis buvo? Kiek Lietuva prapiso limonu palukanu pavidalu bankams?

    Reply
    1. Tomas

      Durniau, Lietuvai įkliūti į TVF būtų p…ė. TVF yra šiuolaikinės civilizacijos blogis, paprastai šnekant. Diktatūra.

      Reply
      1. siaip

        Tomai, gandone tu, kas tau sake apie TVF ir pize? Kubilistano propaganda? Daukanto aikste? Latvija „ikliuvo“ ir jau skolas atidave, o tu skandinavisku banku vergoveje sedi ir dar sedesi be jokios diktaturos, savanoriskai. Turbut nereikia tau sakyti, kad is tavo ubago kisenes mokamos kelis kartus didesnes palukanos bankams nei butu buve TVF paskolos atveju. AIsku tu labai turtingas, todel ir pjuvenos galvoje.

        Reply
  27. Techno

    Adomėnas? Gerb. žiurkėne, tikiuosi tu juokauji, rekomenduodamas šitą išverstaskūrį talibą. Gal jis ir jaunesnis už tuos senius perdylas iš TS-LKD, bet tų dėdžių pamokas gerai išmokęs…

    Reply
    1. Simas

      Kai buvo Vilniaus meras tai nešiojo laikroduką už 1 mln. LTL. Tai geras ženklas, kad nagai labiau į save lenkti, nei paprasto žmogaus. O tokių valdžioje smarkiai per daug. Adomėnas gali kažką gero atnešti, tačiau pasiims tikrai nekukliai už tai..

      Reply
  28. abejojanti

    O kaip dėl Balsio Žaliųjų partijos (nepainiot su valstiečiais)? Manot, bus balso iššvaistymas? Geros, teisingos ir priimtinos idėjos, surašytos programiniuose punktuose, bet jie -- marginalai, kuriems vargu ar pavyks pakliūti Seiman… Kita vertus, jei visi taip svarstys, kaip aš dabar, strateguodami, tai jie niekad nesurinks savo 5 proc. … Kokios mintys šia tema?

    Reply
    1. petras

      Balsys, kad pralįstų Seiman, agitavo prieš LT atominę, bet NIEKO nedarė nei jis nei partija dėl Astravo atominės (<50km nuo Vilniaus). Ta prasme, WTF? Jis prisiplakėlis ir tiek žinių, neapsigauk pavadinimu.

      Reply
  29. Tomas

    Skarupskas? Paklauskite jo kur jis idarbino is Vilniaus miesto savyvaldybes imoniu. Ne pavieniai atvejai, o masiskai. Viskas gerai butu, jei jie dirbtu, o ne suda maltu.

    Reply
  30. Vytautas

    Dėkoju už „instrukciją“. Ketinau aukoti vieną kitą vakarą darant žmonių sąrašą porai partijų, o štai tamsta jau ir visą švietėjišką instrukciją paruošėt. Super. Aiškiai, tiesmukai, be pilstymų!

    Reply
  31. Gintautas

    Buvau, bet kol kas nežinau ar būsiu už liberalus. Masiulio skandalas buvo didelis šokas man, turbūt kaip ir kiekvienam kitam, kuris palaikė liberalus. Privertė tai susimąstyti ir noriu pasidalinti viena mintimi, kuri man ramybės neduoda. Likusi liberalų komanda kryžium gula ir tvirtina, kad jie nieko bendro su „šitais“ reikalais neturi ir nieko nežino, o man kyla nerimas, kad jie VISI dirba MG B’ui, nes kitu atveju atrodo keista, kaip vienas Masiulis galėjo imti pinigus vardan palankių sprendimų ir visus juos įgyvendinti, nežinant kitiems partijos nariams. Įdomi jūsų nuomonė

    Reply
    1. Marijus

      Tai čia vieša paslaptis, kad liberalų viršūnės su MG Baltic labai stipriai susiję ir realiai yra to koncerno „politinis sparnas“. Tą esu ne iš vieno patikimo žmogaus girdėjęs.

      Reply
    2. tomas

      MG reme dauguma partiju. Kai buvo galima, daugiausiai pinigu skyre TSLK. MG viceprezidentas pas konservatorius pries 4 metus net kandidatavo i Seima. Taigi situacija tokia…

      Reply
  32. Jurga

    Pritariu del Aušros Maldeikienės. Noriu matyti ją seime. Bet kiti tos partijos nariai… nežinau. Kol kas baisu klausytis jų. Ką Maldeikienė su jais veikia? Su jos protu ji greit iš to proto išeis šalia jų.

    Reply
  33. Saulius

    Roliški, būk žmogus -- parašyk savo pastebėjimus apie Valstiečius. Žinau tikrai sąžiningų žmonių, kurie pabudo veiklai dėl Lietuvos per šią partiją. Ką manai apie jos galimybes ir veiklą?

    Reply
  34. Kliedesiai

    Eilinio Klano pakaliko kliedesiai, net skaityti nevertejo- visiskas waste of time… 🙁
    Ir su tokiais propagandistais tikites pokyciu? idiotizmas… tiketina, kad spoguotas libertarinis ir nemastantis elektoratas gardziai prarys si propagandini mesla.

    Reply
    1. Tomas

      Iš komentaro atrodo lyg būtum koks nors brainwashed liberalas/feministas/gyvūnų teisių gynėjas. Išsiblaivyk arba pateik argumentus.

      Reply
  35. Moiche

    Maldeikienė -- liuks. Liuks ir jos partija, tad nereikia čia ją vadint nupušusia. Labiausiai nupušusios yra tslkd ir lsdp. Aš renkuosi Aušrą (reitinguosiu) , nes nesu jos apygardoje. Vadinasi ir balsuosiu už Lietuvos Sąrašą. Maldeikienė minimum 10 proc parijai atneš. Va tep rokiški.

    Reply
  36. panevezietis

    Na ,kad Rokiškis yra aštrus ir prisiekęs konservatorių gerbėjas,tai čia seniai aišku.
    Visuose jo straipsniuose visos kitos partijos malamos į miltus maišant dėl vienos ar dviejų jam nepatinkančių asmenybių….ir nematant ten kitų padorių žmonių.
    Bet kol nepanaikinsime partinių sąrasu su 71 nariu, tai amžinai pagal juos į SEIMĄ pateks ir mūsų Raselė Juknevičienė ir Kubilius ,taip pat ir LSDP šutve su Oleku ir Vėsaite priešakyje…. jau nekalbant apie dabartinę Seimo pirminkę Graužninę ar ministres….
    Būnant užsienyje pasidaro žiauriai gėda, dėl mūsų Lietuvą valdančių ir naikinačių tokių valdininkų atstovų….
    Kas Maldeikienės, taip Seime reiktų 30 tokių turinčių supratimą apie ekonomiką ir Lietuva tikrai atsigautu….deja nėra tokios jėgos ir niekas nebegali sustabdyti Lietuvos kracho ir visų mūsų lėšų grobstymo pabaigos, tik patys balsuotojai….
    P.S. Rokiški Rabinovičiau, ką ar Ačiū jūsų kaime niekas nemokino parašyti, truputį gėda kaip žurnalistui turėtų būti…..

    Reply
    1. mantas

      Sprendžiant iš „P.S.“ -- akivaizdu, kad būdamas užsienyje nelabai ir sekate, kas toje Lietuvoje vyksta. Gal jau geriau nebalsuokite…

      Reply
    2. Vilnius

      Gal prieš kritikuodamas pasidomėkite iš kur tas „ačių“ atsirado. Visa Lietuva žino apie mūsų raštingąją švietimo ministrę.

      Reply
  37. Mindė

    Jei visa LSDP būtų tokia kaip Gintautas Paluckas, gali imčiau nebebalsuoti už konservatorius 🙂

    Reply
  38. Augustina

    Maldeikienė yra labai šauni moteris, aš labai norėčiau ją matyti seime (tiesą sakant aš norėčiau ją matyti kaip švietimo ministrę, nes ji vienintėlis žmogus, kuris dirbo ir mokykloje, ir universitete, ir supranta ekonimika. Nėra labiau kvalifikuoto žmogaus šiam postui), bet ji į rinkimus eina net ne su partija, o pavienių kandidatų laisvalaikio klubu. Ir tai jai sutrukdė gauti LABAI daug užsienyje gyvenančių žmonių balsų. Užsienyje gyvena daug jaunų išsilavinusių žmonių (tikriausiai ten studijavusių), kurie politika domisi labiau nei Lietuvoje likę tautiečiai ir dar puikiai suvokia kas yra ekonominiai šalių modeliai ir koks Lietuvos modelis yra Frankenšteinas sulipdytas izoliacine juosta iš atsitiktinių gabalų. Mes rinkimų biuletenius gavom rugsėjo vidury ir dauguma žmonių jau balsavo. Lietuvos sąrašas savo kandidatų tuo metu reitingavęs nebuvo (bent prieš savaitę tai tikrai, nes labai ilgai ieškojau ir neradau), tad daugiamandatėje už ją balsuoti ir nebuvo įmanoma, o vienmadatėje visi užsieniečiai balsuoja Naujamiesčio apylinkėje. Dabar matau jau atsirado ir sąrašo numeriai, bet kiek liko nebalsavusių rinkėju -- neaišku. Tai taip 10 000 rinkėjų gražiai ir išmetė, o gaila.

    Reply
  39. zpax

    Manau, jog labai veiksmingas būdas atsirinkti rimtus politikus ir partijas balsui rinkimuose yra auksinių svogūnų testas. Faktiškai jo metu, kaip svečiai ar dalyviai, išlenda visas tas klouninis-korupcinis zbrodas už kurį niekada neatiduočiau savo balso. Gaila Maldeikienės.

    Reply
  40. Elvyra

    Labai jau daug ačiū su nosine šiame tekste, pone… Sąnariukai išsukinėti jūsų lietuvių kalbai, tiesias mintis pamatyt oi, sunkoka…

    Reply
    1. Vytautas

      Gal net šiek tiek klaiku, kai taip jumoro pagauti kai kam nepavyksta… Tai kaip iš viso įdomu visas tekstas suvokiamas yra? A?

      Reply
  41. perl007

    Masiulis pirmakart imdamas įkliuvo? Ne? Partijos viršūnėlė nieko nežinojo? Žinojo. Tai ar tikrai žmonės „gerai mėtantys daiktus“ būtų blogiau už Steponavičių?. Turės savo nišą, galės smaugti LTOK, kylot ranką kaip protingesni pataria, vagos negadins. Jei balsuočiau už liberalus tai norėdamas nubausti kaltuosius ir padėti pasikeisti Savickui teikčiau pirmenybę prieš pasroviui plaukiantį švietimo ministrą. Universitetus išprastint buvo galima prieš 8 metus, bet…

    Reply
  42. Jonas

    Manau, kad Jūsų plačiau apšnekėtų partijų kaip tik rinkti nereikia. Konservatoriai ir socialdemokratai vienas kitą pakeisdami kaip tik ir privedė prie situacijos kurią turime. Apie liberalų sąjūdį , aišku, kaip sakoma gerai arba nieko, tai gal geriau jau nieko, ar ne taip? 🙂

    Reply
  43. Simas

    Labai neblogas puslapiukas http://www.manobalsas.lt
    Atsakot į klausimus ir sistema palygina juos su kandidatų atsakymais, parodo, koks procentas sutapo… Galima pamatyti kiekvieno politiko atsakymus į atskirus klausimus. Kai kurie net nepatingėjo pakomentuoti.

    O kai kurie net nepasivargino atsakyti 🙁 Net prieš rinkimus patingėjo užpakalį pajudint ar galvą pasukti. Tai jau seime tokie tikrai duos naudos 🙁

    Reply
  44. Ren

    Atsiprasau, nematau didelio skirtumo tarp socdemu liuno ir konservu davatkyno, tos 2 partijos pakaitom viena uz kita baisiau valde. Tik socdemu klaikuma matoma ir plika akim, o konservu -- reik pazvelgt giliau. Anuko prastumimas buvo atgrasus tiesiog, ir anukas, ir mantas pasizymi ir nelabai slepia nuosirdzia panieka tam, kas ne su jais. Ne vienai is tu 2 partiju nekliude, veikiau net patiko, nomenklaturinio pobudzio valdymas- seimomis, klanais.

    Reply
  45. Paklydėlė

    Ką galima pasakyti apie žmogų, kuris jau kokius 5 metus nesugeba pabaigti magistro studijų, nors sakosi esąs tinkamas tai profesijai? Aš apie Ernestą Apanavičiūtę iš LSDP.

    Reply
  46. *

    Būtų įdomu sužinoti žmonių nuomonę apie žalius. Man asmeniškai jie atrodo daug priimtinesni už LSDP, DP, TT, Lenkus ir pan.

    Reply
  47. Rasa

    Man žiauriai patiko straipsnis. 100 procentų su viskuo sutinku, tik iš komentarų matau, kad paprotinti kitaip manančių nelabai pavyks 🙂 Dėl Maldeikienės dar noriu pasakyti, kad man ji kažkada dėstė universitete ir tokio puikaus, protingo ir pažangaus žmogaus daugiau neteko sutikti. Nors ji ir stebina kartais viešais pasisakymais, aš ja visiškai pasitikiu, nes ji yra tiesiog -- protinga.

    Reply
  48. mb

    sveiki. po kurio laiko grįžau prie šito įrašo. kadangi deadline’as buvo vakar ir sprendimo reik ASAP, rimtai klausiu, kas yra mažiausia blogybe šilainių vienmandatėj apygardoj? šiuo metu renkuosi tarp R. Mikaičio (blogai, žinau) ir lytinių organų pripaišymo ant biuletenio. tačiau norėčiau sužinoti jūsų nuomonę. priminsiu, kad šilainiu apydgardoje kandidatai yra šie:
    Lina ČERNECKYTĖ -- Lietuvos liaudies partija
    Rimantas Jonas DAGYS -- Tėvynės sąjunga -- Lietuvos krikščionys demokratai
    Eligijus DZEŽULSKIS-DUONYS -- Lietuvos centro partija
    Ramūnas KARBAUSKIS -- Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
    Darius KUDIRKA -- Lietuvos laisvės sąjunga
    Rimantas MIKAITIS -- Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis
    Kęstutis PŪKAS -- Partija Tvarka ir teisingumas
    Renaldas ŠČIGLINSKAS -- „Drąsos kelias“ politinė partija
    Birutė VĖSAITĖ -- Lietuvos socialdemokratų partija
    Mečislovas ZASČIURINSKAS -- Darbo partija
    p.s. jei sakyt už ką balsuot draudžiama, gal galit bent pasakyt už ka nebalsuot?  
    #ačių

    Reply
  49. Močkrušėjus

    Sergejus (tik jokiais būdais ne SerGĖJUS) Tichomirovas -- raudonasis Bernatonio ciucikas. Nu ar ne per geri jam čia reitingai? Darbo metu ministerijoj, ištisai sėdint feisbuke, sugebėt paspaust Lidl’ą, kad tas išmestų iš sandėlio darbuotoją Panką, tai čia pasiekimų viršūnė? No fcnk way!

    Reply
  50. Gediminas

    Mintys geros. Tik yra netikslumų prie daginių talibų kaltinimų, jog jie sako, kad vieniša mama nėra šeima, o jos vaikas benkartas. Dagys daug kartų yra sakęs -- šeims kyla ir iš kraujo ryšio. Taigi, mama su vsiku yra šeima. Kodėl autorius klsidina skaitytojus?
    Gal tai požymis, jog TS neturi tiek daug blogybių, kaip kitos? Du pinigų pundais prieš rinkimus niekas nepagavo; partijos lyderiai verslo Rusijoje nevykdo. O tai labai svarbi detslė, nes gyvebsme įtamtsus lsikais ir Kaebauskis gslu būti paspaustas per savo verslą.

    Reply
  51. ANTANAS

    Visi geri tik istatymai blogi, kastas nelecemybes statusas ,ar zino ka reiske atsokomybe ,ka paliks po saves SKOLAS . Ir koke istorija ???????????????

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *