Į ką panaši Alina Orlova? Į Kate Bush :-)

Kate Bush – Wuthering Heights (1978)

Gal atrodo keistai, bet prisiminkime, kad klipui jau 30 metų – tais laikais šitokie fantazmai atrodė visai neblogai. O Alina Orlova, tikiuosi, irgi išlavins savo balsą iki tokių aukštumų.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

13 thoughts on “Į ką panaši Alina Orlova? Į Kate Bush :-)

    1. rokiskis Post author

      Yes, she is one of the best singers ever. But her singing is bit irritating because of heir too-much wide diapasone 🙂 I can’t listen to her singing for a while 🙂

      Reply
  1. anaiptol

    tai kad pagrindinis dalykas, kurį pastebiu šitam klipe -- dirbtinumas ir maivymasis:) tiek balse, tiek veiksme. man rodos, kiek mačiau A.Orlovos, jai tai absoliučiai netinka.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Taip, video klipe -- tai maivymasis, bet prisiminkim, kas buvo įprasta prieš 30 metų: Disco stilius, su kuriuo palyginus, klipas dar labai meniškas, solidus ir be jokių išsidirbinėjimų 🙂
      O vat dėl balso -- Kate Bush balsas toks ir buvo, jokio čia dirbtinumo. Kraštutinai plataus diapazono vokalistė, galėjusi su savo balsu daryti tiek, kad daugelio žmonių klausai tai atrodė netgi kažkuo nenormaliu. Todėl labai keistai man skamba tamstos pasisakymas apie „dirbtinumą“ -- tai ne dirbtinumas, tai tiesiog vokalinės galimybės, išeinančios iš protu suvokiamų ribų.
      Beje, legenda sako, kad Kate Bush -- tai vienintelis atvejis EMI istorijoje, kai su atlikėju kontraktas buvo pasirašytas be jokios demo juostos: anoji tiesiog atėjo ir padainavo. Įspūdis buvo toks, kad ją tris metus finansavo, kad ji išleistų pirmąjį albumą.

      Reply
  2. unless_spring

    Kate Bush — viena mano mėgstamiausių visų laikų atlikėjų, o ši daina — mano nuomone viena geriausių jos dainų, bet Aliną Orlovą man ne kažin kiek primena — gal tik balsas aukštuosiuose registruose gana panašus į Orlovos. Tačiau šita daina, kaip ir dauguma Kate Bush dainų, yra kur kas labiau melodiškai įdomesnės už Alinos Orlovos dainas. Pastarosios kūryboje įdomiausias dalykas yra žodžiai, o melodijos gana monotoniškos. (Nors mano nuomone ji vis tiek yra vienas geriausių dalykų, nutikusių lietuviškai pop muzikai per pastarąjį dešimtmetį, o gal ir du.) Tačiau tokį talentą, kaip Kate Bush — kurti melodijas, kurios būtų ir nebanalios, ir „pagaulios“ — turi retas muzikantas. Nežinau, ar prie tokio sugebėjimo galima priaugti; greičiau jau arba jį turi, arba neturi.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, aš irgi sutinku, kad Alinai Orlovai dar toloka. Bet ji dar visai jaunutė mergaitė, dar turi šansų. O panašumas -- tai tame gan neįprastame dainavimo stiliuje, gal net technikoje, kai dainuoja keliomis oktavomis vienu metu, ar kaip čia pasakius…

      Reply
  3. poluden

    pirmą kart pamačiau Kate Bush šokančia -- pasirodo, ji ne tik puikiai dainuoja, bet ir be galo plastiška 🙂 (čia ne ironiška šypsena)

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, šoka ji visai gražiai 🙂 Tiktai klipas naiviai senoviškas, labai jau toks 🙂
      Tiesa, dėl dainavimo -- amžius daro savo, ji jau neištempia tų paspygčiojimų, kaip kažkada 🙁

      Reply
      1. poluden

        gal aš senamadiškas, bet man jos strakaliojimai neatrodo atgrąsus. Naturali gamta, naturali panelė -- ko gi dar norėti? 🙂
        o dėl dainavimo, ką padarysi. Procol Harum irgi jau seniai neištempia visų aukštų natų. Juk jie yra sex-drugs-n-rock-n-roll, o ne operos dainininkai.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Man irgi neatrodo baisiai, tiesiog visa choreografija, drabužiai, aplinka -- labai naiviai senovinė, taip ir dvelkia posthipiniu 8-uoju dešimtmečiu 🙂

          Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *