Greitos nemeksikietiškos tortilkės, arba kam tinka pomidorų padažas

Taigi, nesigilinam, o darom (viskam pagaminti pilnai pakanka kokių 20-30 minučių):

Pirmiausiai, ko reikia nusipirkti parduotuvėje:
1 tortilijų pakelis,
1 konservuotų pupelių su pomidorų padažu skardinė
1 konservuotų kukurūzų skardinė
~200-300 gramų poliesio faršo, tinka ir maišytas, ir liesos kiaulienos, etc., bet netinka paukštienos faršas
šiek tiek salotų lapų
trupučio pomidorų padažo

Kaip darome:
faršą maišome su pomidorų padažu, metam į keptuvę (riebalų nereikia pilti – išsiskirs kepant), kepinam ir maišom. Kai faršas apskrus, pilam pupeles (su visu skysčiu) ir vėl kepam ir maišom, kol nugaruos, o tada pilam kukurūzus (vėl su visu skysčiu). Pridedame kvapiųjų pipirų. Druskos – galima truputį įdėti, bet nepersistenkit – jos daug yra pomidorų padaže.

Kai viskas iškepa, greitai sukam iš tortilijų vamzdelius, kišam salotos lapų vidun, kemšam iškeptą masę į tortilijas ir valgom. Pagaminto maisto pakaks 3-4 žmonėms.

Apie skonį – tai normali pseudomeksikietiška virtuvė. O jei dar privarysite daug daug raudonųjų pipirų ir vietoj salotų lapų pridėsite jelapenų – tai net ir visai panašu gal bus. Esminis privalumas – paruošiama labai greitai ir truputį kitaip, nei įprastas maistas – įvairovė tiesiog.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

23 thoughts on “Greitos nemeksikietiškos tortilkės, arba kam tinka pomidorų padažas

      1. mishrune

        http://en.wikipedia.org/wiki/Cumin -- atseit šitas?
        Va dabar galvoju -- ar čia kmynas, ar ne kmynas, ar tas baisus dalykas, vadinamas „pankolio sėklomis“, kurio maišioką turiu, bet niekur negaliu panaudoti, bo kvapas stačiai nežmoniškas?
        Man kažkaip nipriot meksikietiška virtuvė. Ar pseudomeksikietiška. Gal dėl to, kad kažko rimtesnio ir neteko ragauti, biesai žino…

        Reply
        1. popas

          Kmynas. Pardavinėjami ir kaip „Romos kmynai“. O pankolio sėklos yra kita 🙂 Bet irgi skanus dalykas, tarkim kepant kiaulieną.

          Reply
          1. mishrune

            Jeigu kmynas, tai kokio velnio jį vadint taip nekmyniškai? 😀
            Ir ar labai skiriasi nuo paprastų kmynų?
            Na, dėl to, kad pankolio sėklos skanu -- tai čia jau aš savo nuomonę turiu, ale gi kai sako, dėl skonio nesiginčyjama. 😉

            Reply
              1. mishrune

                Nežinau, tiesiog gaila išmest… O mažu dar kada aplankys nušvitimas ir sugalvosiu, prie ko jas priderint? (prie kiaulienos niekaip nelimpa, nors pasiusk…)

                Reply
          2. zeppelinus

            _kuminas_ nėra _kmynas_
            Ėėė, visgi nederėtu klaidinti kolegės -- _kuminas_ nėra _kmynas_, tai skirtingi augalai, nekalbant jau apie skonį. Viki straipsnyje apie kuminą apie tai net specialiai parašyta:
            Confusion with other spices
            Cumin is hotter to the taste, lighter in colour, and larger than caraway(Carum carvi), another umbelliferous spice that is sometimes confused with it. Many European languages do not distinguish clearly between the two. For example, in Czech caraway is called ‘kmín’ while cumin is called ‘římský kmín’ or „Roman caraway.“ Some older cookbooks erroneously name ground coriander as the same spice as ground cumin. [3]
            The distantly related Bunium persicum and the unrelated Nigella sativa are both sometimes called black cumin (q.v.).

            Reply
            1. mishrune

              Re: _kuminas_ nėra _kmynas_
              Oi. Sugėdinot mani, ponuli -- nebūčiau pati tingėjus iki galo to straipsnioko paskaityt -- nebūčiau kvailų klausimų uždavinėjus. Oi. Ojoi. *prisidengia letenėlėmis raudonuojantį snukutį*

              Reply
            2. popas

              Re: _kuminas_ nėra _kmynas_
              Na taip. Jūs visiškai teisus. Augalas skirtingas. Aš čia neteisingai išsireiškiau, norėdamas pasakyti, kad kaip ir kmynas bet kitoks 🙂

              Reply
  1. ifigenija

    reiks pabandyt 🙂 labai paprastai viskas gaminasi -- patink man tokie receptai, kai nereikia daug žaisti 🙂
    offtopic:) vienam kabake prie picos ingredientų buvo parašyta „jalapėnas“ 😀

    Reply
  2. perfect_feme

    Ačiū už idėją 🙂 Reiks pabandyt, nes jau nesugalvoju, ką ir gaminti. O kai nesugalvoju, tai vakare pasičirškinu kiaušinienės 🙂
    O pankolio vaisių arbata tinka nuo vidurių pūtimo :))))

    Reply
  3. rita_vaiva

    Sakote, „netinka paukštienos faršas“?
    Prašom argumentuoti 🙂 aš panašaus kirpimo patiekalus daug sykių esu gaminusi su kalakutienos faršu, man tai jis juose tinka, ką aš darau ne taip? 😀

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Per liesas. Nors gal kalakutiena ir tiktų. Vištienos faršas tai jau būtų biškį sprangus, o ir šiaip kažkaip skoniu su pupelėmis nesiderina.

      Reply
      1. rita_vaiva

        Jeigu paukštienos faršas ne maltas, o kapotas, tai nematau priežasties, dėl ko jam būt sprangiam.
        Aha, o apie pupeles su vištiena ėmiau ir patikėjau 😀
        Yra devynios galybės patiekalų, kur vištiena derinama su įvairiausiom pupelėm 😉

        Reply
          1. rita_vaiva

            Na taip, aš tai ir nepradėčiau ginčytis 😉
            Žinoma, yra, pasivaikštom po žemėlapį:
            Meksika: vištiena su juodosiomis pupelėmis;
            Italija: viščiukas su šiltomis pupelių salotomis;
            Indija: vištiena su įvairiomis dalo rūšimis…
            Tęsti?

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Re: Na taip, aš tai ir nepradėčiau ginčytis 😉
              Gerai gerai 😉
              Bet visvien nesiderina su vištiena 🙂
              Na, bet gal skonio reikalas…

              Reply
              1. rita_vaiva

                Derinasi, dar ir kaip 😉 tiesa, pupeles geriau dėti ne konservuotas 🙂
                Reikalo esmė: taisyklinga technologija. Ypač svarbu parinkti tinkamus prieskonius, o jeigu patiekalas karštas -- dar ir produktų sukrovimo tvarką ir temperatūrą.

                Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *