Amžiną atilsį…

Amžiną atilsį ingushetiya_ru 🙁

Nužudytas http://www.ingushetiya.ru portalo steigėjas Magomedas Evlojevas. Pranešama, kad prieš nužudymą jis grįžo iš Maskvos lėktuvu į Ingušijos sostinę. Tame pačiame lėktuve skrido ir Ingušijos prezidentas Maratas Ziazikovas. Nusileidus lėktuvui, Ingušijos prezidentas buvo išvežtas kortežu ir tuoj pat atvykę Vidaus reikalų ministerijos padaliniai, ėmę šaudyti į Magomedą Evlojevą. Oficialiais teiginiais, buvo šaudomi „įspėjamieji šūviai į kojas“. Vėliau Magomedas Evlojevas buvo išvežtas nežinoma kryptimi. Tos pačios dienos vakare buvo pranešta, kad Magomedas Evlojevas pakliuvęs į ligoninę su mirtina šautine žaizda galvoje.

Anksčiau Maskvos miesto teismo sprendimu buvo nuspręsta uždaryti http://www.ingushetiya.ru portalą, kaip ekstremistinį. Šio portalo vyriausioji redaktorė Roza Malsagova nuo politinio persekiojimo ir grąsinimų susidorojimu prieš kelias savaites buvo priversta bėgti į Prancūziją.

Vienintelė kol kas iškelta versija dėl Magomedo Evlojevo nužudymo yra susijusi su dokumentine medžiaga, kuri buvo publikuojama http://www.ingushetiya.ru portale bei jo asmeniniame bloge http://ingushetiya-ru.livejournal.com/ . Tarp publikuotų straipsnių – ir informacija apie Pietų Osetijos sukarintų pajėgų vykdytą ingušų genocidą bei daugelis straipsnių apie Rusijos bei Pietų Osetijos pajėgų nusikaltimus Ingušijoje bei Gruzijoje.

http://www.laikas.lt/forumas/viewtopic.php?p=104794#p104794

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

5 thoughts on “Amžiną atilsį…

    1. rokiskis Post author

      Aš tai tiesą sakant, neturiu nei ką pasakyti. Man tai nesuvokiama.
      Dabar paaiškėjo kai kurios kitos detalės, susijusios su šiuo nužudymu: žurnalisto kūnas buvo tiesiog išmestas prie ligoninės, kur jį ir pastebėjo medikai. Į Ingušiją Evlojevas vežė 3 milijonus rublių, kurie dingo, taip pat dingo ir nešiojamasis kompiuteris su visais žurnalisto užrašais ir dokumentine medžiaga.
      Kadangi nužudymo fakto paneigti oficialiems organams nepavyksta, šiuo metu skelbiamos dvi prieštaringos versijos -- Ingušijos Vidaus reikalų ministerija skelbia, esą Evlojevas, bandant jį sulaikyti, užpuolė vieną iš milicininkų, atėmė automatą ir bandė grumtis, tuo metu esą netyčia iššovė vieno iš milicininkų pistoletas. Prokuratūra gi skelbia, esą pistoletas savaime iššovė, bevežant Evlojevą milicijos automobiliu.
      Nei viena iš versijų nepaaiškina nei prieš tai skelbtų „įspėjamųjų šūvių į kojas“, nei to, kodėl Evlojevo kūnas buvo tiesiog išmestas prie ligoninės.

      Reply
  1. ponny1

    да блин. главное по телеку вчера было молчание. вот это ужасно.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *