Kubiliui netikėtas prašviesėjimas?

Po krūvos kliedesių ir nesąmonių, pradėtų dar prieš ateinant į valdžią, o vos tik laimėjus rinkimus, pagaliau Kubilius padarė pirmą žingsnį – kažką (kol kas dar labiau kažką, nei kažką konkretaus) paskelbė, kad reikia tramdyti prekybos tinklus, kurie terorizuoja ir lupa 9 skūras nuo tiekėjų, prisidengdami vietų lentynose kaina, baudomis visokiomis ir panašiomis nesąmonėmis. Pagaliau – nors viena protinga mintis.

Deja, deja, panašios priemonės – ilgalaikės, o staigaus impulso smulkiam verslui ir visai ekonomikai tai neduos. Tik po kelių metų pasijustų.

Kažkaip paskutiniu metu ima atrodyti, kad netgi nepaisant krizės, Kubiliaus valdžia spėjo priburti tiek, kad jau pralenkė lig tol buvusį Kirkilą. O tai dar, greitai gi gausim dar padidintą PVM, tiesa? Kalbant paprastais terminais, tai reiškia dar sustiprintą apyvartinių lėšų išėmimą iš valstybės ekonomikos. Tai jei jau dabar pinigų trūkumas, tai bus matyti, kaip tai pasireikš.

Kubiliaus gi pareiškimai, kad jis remia smulkų verslą – nuostabūs išvis: pasirodo, ta parama – tai ūkininkų turgeliai. Pzpzpz. Ir dar skelbiasi, kad Lietuvos ekonomika jau greit kils, nes jau pasiekė dugną. Tai čia tik galim pasižiūrėti skaičiukus ir pamatyti, kad smukimu jau peršokom latvius ir išties pasiekėm dugną – labiausiai smunkančių ES ekonomikų dugną, paskutinę vietą. O kritimo dugnas – vis dar nepasiektas. Einamojo ketvirčio kritimas vertinamas 10 proc., lyginant su ankstesniu, pritaikius sezonines korekcijas.

Britiškas The Economist dar pavasarį tyčiojosi iš Kubiliaus antikrizinių priemonių, didinant mokesčius ir vėlesnės jo nuostabos, kad mokesčių surinkta mažiau, nei tikėtasi. Tai panašu, kad iki šiol dar nedašilo. Valstybės administracijos aparato taupymas paradoksaliu būdu išvirto į dar kelis šimtus naujų tarnautojų ir absurdišką sprendimą mažinti atlyginimus visiems kartu, vietoj to, kad būtų mažinamas darbo vietų skaičius. Taigi, dar sumažinti specialistų procentą ir padidinti liurbių procentą.

Apie tai, kad būtų mažinami biurokratiniai barjerai – nei kalbos. Regresiniai mokesčiai individualiai veiklai – lieka, kaip buvę. Tik įėjimo barjeras dar papildomai didinamas.

Nu, nesinori man apie tą krizę, bet nu taip sunervina tarpais, kad nežinau net.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

10 thoughts on “Kubiliui netikėtas prašviesėjimas?

    1. rokiskis Post author

      Šiaip tai visur juntamai didėja juodų pinigų kiekis. Tik tiek, kad verslas nespėja tokiais tempais pakeist orientacijos, tai juodų pinigų trūkumas rinkoje -- žiaurus.

      Reply
        1. rokiskis Post author

          Na, jei rimtai, iš Prezidentės mačiau kol kas tik vieną aiškų žingsnį, rodantį pozityvias intencijas -- tai sprandimą atleisti Darių Jurgelevičių.
          O iš kalbų jos -- irgi nekas. Ir ekonominės jos žinios tokios gana įdomios ir neaiškios, o jau tas pagarsėjęs pareiškimas per inauguraciją, kur ji kritiką prilygino valstybės išdavimui -- tai be komentarų. Kita vertus, bent jau tokių absurdiškų ekonominių fantazmų, kokius skelbė ir iki šiol skelbia Kubilius, ji neskleidžia. Ir vėlgi, iš kitos pusės -- man šie prezidento rinkimai pirmą kartą buvo panašesni į farsą, nei į rinkimus.
          Trumpai tariant, bus matyt. Grybauskaitės veiklos kol kas negaliu bent kiek smarkiau komentuoti, neturiu nei teigiamos, nei neigiamos nuomonės.

          Reply
  1. scania_gti

    Na, kad ir nesuveikė Kubiliaus naktinis ekonomikos gaivinimo planas, tai bent jau į istoriją paklius.
    Kaip premjeras, kurio veikla paliko brangiausią pėdsaką Lietuvos istorijoje.
    O ko dar žmogui norėti? 😀

    Reply
    1. zalias_bebras

      Latviai turi patarlę, kuri sako, kuri kiaulė (lat. cūka) neknisa dieną, ta knisa naktį. Sužinojau ją kaip tik ta proga, kai Latvijos Saeima paryčiui, apie 4 ryto, priiminėjo antikrizinius įstatymus…
      Tad neįeis į istorija -- neorginalus jis ir ne pirmeivis. 😉

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *